Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες καλησπερα,

Σκεφτομαι να αγορασω ενα κλιματιστικο για ολοκληρο το σπιτι που ειναι γυρω στα 70 τετραγωνικα.

Το ποσο που διαθετω ειναι οσο το δυνατον χαμηλοτερα μεχρι μαξιμουμ 1100.

Οι γνωστες τι προτεινετε??

Με ενδιαφερει η καλη αποδοση στον κρυο αερα (το χειμωνα δεν χρησιμοποιειται), η οσο το δυνατον καλυτερη καταναλωση, ο χαμηλος θορυβος και εσωτερικα και εξωτερικα και να μην βγαζει προβληματα.

Τι προτεινετε ως vfm?

Η αγορα πρεπει να γινει απο καταστημα που προσφερει ατοκες δοσεις.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Μπεσ λιγο στο σκρουτζ ζητα 25000btu και σορταρε βαση βαθμολογιασ και διαβασε λιγο τα σχολια για αυτα που σε ενδιαφερουν

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@red21 Δεν ειναι σιγουρο οτι η ψυξη θα φτανει μεχρι τα υπνοδωματια με 1 κλιμα. Θες 2 ή3. Και κανενα 24 αρι, πιο μικρα.

Επισης τι θα γινει αν χρειαστει να πας χειμωνα; Δεν λεω οτι θα παγωσεις το πολυ κρυο θα σπασει αλλα τα υπνοδωματια παλι θα υποφερουν ελαφρως,

Μια αλλη λυση ειναι ανεμιστηρες στα υπνοδωματια μια,που η πολυ ζεστη θα σπασει(;) ισως

Δημοσ.

Παιδες καλησπερα,

Σκεφτομαι να αγορασω ενα κλιματιστικο για ολοκληρο το σπιτι που ειναι γυρω στα 70 τετραγωνικα.

Το ποσο που διαθετω ειναι οσο το δυνατον χαμηλοτερα μεχρι μαξιμουμ 1100.

Οι γνωστες τι προτεινετε??

Με ενδιαφερει η καλη αποδοση στον κρυο αερα (το χειμωνα δεν χρησιμοποιειται), η οσο το δυνατον καλυτερη καταναλωση, ο χαμηλος θορυβος και εσωτερικα και εξωτερικα και να μην βγαζει προβληματα.

Τι προτεινετε ως vfm?

Η αγορα πρεπει να γινει απο καταστημα που προσφερει ατοκες δοσεις.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Ξέχνα το....  πέραν του οτι είναι χείριστη πρακτική να τοποθετηθεί ένα μηχάνημα για όλο το σπίτι. Ακόμα και ένα μόνο κλιματιστικό να βάλεις, για να έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θες για οικονομία θα πας σε πάνω από 1100ευρώ κόστος. Θα πρέπει να βάλεις 24αρι ή και μεγαλύτερο. Για επιλογή μηχανήματος πρέπει να δει ψυκτικός ή μηχανολόγος τους χώρους σου, κάθε δωμάτιο έχει και διαφορετικές απώλειες.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτη τι στιγμη εχω ενα mitsubishi 15ετιας 24αρι το οποιο δουλευει ακομα αλλα εχει φαει τα ψωμια του και δεν εχει την αποδοση που ειχε παλιοτερα. Στα καλα του το καλυπτε επαρκεστατα ολοκληρο το σπιτι και πραγματικο σκυλι προβλημα μεχρι σημερα δεν εχει βγαλει γιαυτο λεω να παω παλι σε mitsubishi τι λετε??

• Like 2
Δημοσ.

Μπορείς να πας, αλλά δεν νομίζω να σου φτάσουν τα 1100ευρώ αν θές οικονομικό μοντέλο, όσο πιο οικονομικό το μοντέλο αυξάνεται η τιμή.

Το παλαιό mitsubishi, ενδεχομένως να μπορεί να λειτουργήσει και σαν καινούργιο αν του έχετε κάνει καλή συντήρηση και καθαρισμό στα στοιχεία, λάδωμα συμπιεστή. Αν είναι καθαρισμένο οκ μάλλον έχει πέσει η απόδοση του συμπιεστή λόγω πολλών ωρών λειτουργίας στα 15 χρόνια.

• Like 3
Δημοσ.

Tα Μιτσουμπισι ειναι απο κορυφαιες στο κλιμα στον κοσμο.Οσοι εχουν ειναι ευχαριστημενοι απολυτα.Το θεμα ειναι τι χρειαζεται.Καλυτερα να δουν το σπιτι και να σου πουνε.Ρωτα σε πολλους, μεχρι να βγαλεις συμπερασμα .

Δημοσ.

Μπορείς να πας, αλλά δεν νομίζω να σου φτάσουν τα 1100ευρώ αν θές οικονομικό μοντέλο, όσο πιο οικονομικό το μοντέλο αυξάνεται η τιμή.

Το παλαιό mitsubishi, ενδεχομένως να μπορεί να λειτουργήσει και σαν καινούργιο αν του έχετε κάνει καλή συντήρηση και καθαρισμό στα στοιχεία, λάδωμα συμπιεστή. Αν είναι καθαρισμένο οκ μάλλον έχει πέσει η απόδοση του συμπιεστή λόγω πολλών ωρών λειτουργίας στα 15 χρόνια.

Σερβις εκανε καθε χρονο και καθαρισμα.......ακριβως εχει πεσει η αποδοση λογο ηλικιας και ωρων χρησης......αλλα πραγματικο σκυλι....15 χρονια ποτε κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Αγαπητε PhanisPal

Παντα αξιζει να ειναι inverter το κλιματιστικο που θα διαλεξεις ακομη και αν ο χωρος ειναι μικρος.

Ο λογοσ ειναι οτι το κλιματιστικο οταν ειναι inverter προσαρμοζεται στο χωρο και ενα 9αρι μπορει να δουλευει σαν 6αρι με μεγιστο πλεονεκτημα την οικονομικη καταναλωση

Προσωπικη μου αποψη , Θα κοιταγα σε Toyotomi Hero (καλο προιον και καλεσ τιμες) και Inventor Omnia (καλο προιον με πολλα καλουδια και καλη εγγυηση). Θα κοιταγα και τα NOBU αν θεσ να πασ σε τιμη κατω απο 320ε (ιδιο με το Inventor Omnia και καλη εγγυηση)

Όχι δεν ισχύει αυτό . Τα inverter είναι μακράν οικονομικότερα σε λειτουργία και αποδοτικότερα. Πολιτισμένα στη λειτουργία τους με χαμηλότερο θόρυβο και μικρότερες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του χώρου . 

Πόσα λεφτά διαθέτεις ;

Συμφωνώ σχετικά με τα πλεονεκτήματα των inverter, ειδικά αυτό με τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για τον ύπνο.

Σχετικά με τα χρήματα που διαθέτω, επειδή ακόμα είμαι στο ψάξιμο δεν έχω κάτι συγκεκριμένο κατά νου ακόμα, θα εξαρτηθεί και απ' το αν πάρω κάτι χρήματα που περιμένω.

Το σημαντικό είναι ότι έχω καταλήξει σε 9άρι για το υπνοδωμάτιο, και με βλέπω για 12άρι στο σαλόνι, εκτός κι αν παίζει κάτι σε 18άρι με μικρή διαφορά στα χρήματα, γιατί πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να αλλάξω σπίτι στο μέλλον.

Απλά, επειδή πριν 6 χρόνια το Fujitsu που πήρα ήταν στα ~500€, κάπου εκεί νόμιζα ότι θα κυμαίνονται τα περισσότερα 9άρια inverter.

Δεν ξέρω καθόλου και τι παίζει με τις εγκαταστάσεις (αν είναι δωρεάν συνήθως ή όχι).

• Like 1
Δημοσ.

Σερβις εκανε καθε χρονο και καθαρισμα.......ακριβως εχει πεσει η αποδοση λογο ηλικιας και ωρων χρησης......αλλα πραγματικο σκυλι....15 χρονια ποτε κανενα προβλημα.

Οπότε πας για καινούργιο, και το δικό μου toshiba 14χρόνια κλείνει φέτος.

Συμφωνώ σχετικά με τα πλεονεκτήματα των inverter, ειδικά αυτό με τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για τον ύπνο.

Σχετικά με τα χρήματα που διαθέτω, επειδή ακόμα είμαι στο ψάξιμο δεν έχω κάτι συγκεκριμένο κατά νου ακόμα, θα εξαρτηθεί και απ' το αν πάρω κάτι χρήματα που περιμένω.

Το σημαντικό είναι ότι έχω καταλήξει σε 9άρι για το υπνοδωμάτιο, και με βλέπω για 12άρι στο σαλόνι, εκτός κι αν παίζει κάτι σε 18άρι με μικρή διαφορά στα χρήματα, γιατί πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να αλλάξω σπίτι στο μέλλον.

Απλά, επειδή πριν 6 χρόνια το Fujitsu που πήρα ήταν στα ~500€, κάπου εκεί νόμιζα ότι θα κυμαίνονται τα περισσότερα 9άρια inverter.

Δεν ξέρω καθόλου και τι παίζει με τις εγκαταστάσεις (αν είναι δωρεάν συνήθως ή όχι).

Καλό μοντέλο.

Δημοσ.

To συγκεκριμενο ειναι τυπου επαγγελματικο .Παρομιο εχω δει σε εγκατασταση σε ανακαινιση.Ειχε ρυθμιση υγρασιας και ιονιστη.Πολυ δυνατο μηχανημα.Γραφει και αυτο για αισθητηρες.Αν μπορεις να το δεις στο καταστημα.Οχι τι γραφουν να πουλανε .Αν ειναι ιδιο ,αν σου κανει, αξιζει. Η τιμη παντως χαμηλη να ειναι ιδιο.Κατι εχουν βγαλει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Και τα 2 πάντως στο "καλύπτει χώρους" είναι κάτω από τα 70τμ που ανέφερες...

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα. Έχω έναν ενιαίο χώρο 70 τ.μ. σε σχήμα "Γ". Σκέφτομαι να βάλω 2 12αρια Nobu στις δυο γωνιές ώστε να καλύψω όλο το χώρο. Πιστεύετε θα είναι αρκετό; Να πω πως ο χώρος είναι κατοικία και είναι καθιστικό και σαλόνι που χωρίζονται οπτικά και ουσιαστικά με διαφορετικό επίπεδο (δυο σκαλιά) αλλά δεν έχουν εμπόδια.

Επίσης κυρίως η ψυξη με ενδιαφέρει. Η θέρμανση μόνο περιστασιακά και αν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...