Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε μου . Προς θεού . Μην βάλεις μεγαλύτερο απο 9άρι στο υπνοδωμάτιο. Μην κάνετε τέτοιες αλχημείες . Εχε στο νου σου ότι το 18άρι όσο χαμηλά και αν το ρυθμίσεις δεδομένου ότι έχει και μεγαλύτερη παροχή αέρα θα σου δημιουργεί τέτοια ρεύματα αέρα μέσα σε υπνοδωμάτιο όπου θα χεις θέματα με την άνεση στον χώρο αυτό . Έχε υπόψιν σου ότι ένα κλιματιστικό για να θερμάνει ή να ψύξει επαρκώς ένα χώρο πρέπει να έχει και την αναλογη ακτίνα δράσης (παροχή αέρα) . Άντε ένα άριστο κλιματιστικό να φτάνει τα 8-9 m απόσταση παροχής χωρίς εμπόδια. 

Εγώ απορρίπτω αυτή την λύση (για μένα δεν είναι λύση με καλά αποτελέσματα) και σου προτείνω να βάλεις 9άρι στο υπνοδωμάτιο και μελλοντικά στο σαλόνι .ότι χρειάζεται ο χώρος σου .

συμφωνω...το ιδιο προβλημα ειχα κ εγω...Οποτε τι εκανα ;

12αρι συμβατικο στο Σαλονι

9αρι στην κρεβατοκαμαρα inverter και ανοιχτη την πορτα για να πιανει και το παιδικο !

Την ημερα τα αναβεις και τα 2 αν εισαι ταρατσα οπως εγω και την νυχτα κανεις οικονομια με το αλλο και τελος η ιστορια..

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα

Κοιταω για ενα οικονομικο κλιματιστικο αποκλειστικα απο κοτσοβωλο λογο δοσεων,για ενα υπνοδωματιο 20τμ που εχει κοινο διαδρομο με ενα αλλο γυρω στα 10τμ.

Συγκεκριμενα βλεπω αυτο το μοντελο http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/163695-nakassi-nka1609iv

Για την μαρκα οσο και να εψαξα δεν βρηκα κατι περα απο το οτι ειναι κινεζικη,ουτε αντιπροσωπεια,ουτε κριτικες και γενικα μονο πληροφοριες απο ελλαδα,αυτο που θελω να ρωτησω εαν καποιος εχει εμπειρια απο αυτη την μαρκα και αν εν τελη αξιζει τα λεφτα του.

Δημοσ.

Καλησπερα

Κοιταω για ενα οικονομικο κλιματιστικο αποκλειστικα απο κοτσοβωλο λογο δοσεων,για ενα υπνοδωματιο 20τμ που εχει κοινο διαδρομο με ενα αλλο γυρω στα 10τμ.

Συγκεκριμενα βλεπω αυτο το μοντελο http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/163695-nakassi-nka1609iv

Για την μαρκα οσο και να εψαξα δεν βρηκα κατι περα απο το οτι ειναι κινεζικη,ουτε αντιπροσωπεια,ουτε κριτικες και γενικα μονο πληροφοριες απο ελλαδα,αυτο που θελω να ρωτησω εαν καποιος εχει εμπειρια απο αυτη την μαρκα και αν εν τελη αξιζει τα λεφτα του.

Απο εμφανιση μηχανημα κοπης σε τριτους.Οτι σου τυχει.Εχει και εγγυηση.Γραφει το καταστημα, σελιδα .Δινει αυτον που φερνει τα τογιοτομι.Παρτους τηλεφωνο .Πολλα αγνωστες μαρκες εχουν βγει σκυλια.Ρισκαρεις ομως.

Δημοσ.

στο δωμάτιο που θα μπει το κλιματιστικό οι πρίζες δεν έχουν γείωση (παλιά πολυκατοικία και λόγω παρκέ δαπέδου δεν είχα βάλει). Θα υπάρχει πρόβλημα;

Υπάρχουν (σπάνιες ίσως) περιπτώσεις όπου ένα κλιματιστικό μπορεί να βγάλει σφάλμα επικοινωνίας πλακετών και τελικά να φταίει η έλλειψη γείωσης  και όχι οι πλακέτες. Η γείωση είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία του μηχανήματος. Είναι ας πούμε "σημείο αναφοράς" για τις πλακέτες και το προγραμματισμό τους . Δεν είμαι ηλεκτρονικός βέβαια για να μπω σε περαιτέρω διευκρινήσεις και σίγουρα να πάρεις τηλέφωνο την αντιπροσωπεία του μηχανήματος να σου πει την άποψη της .

• Like 1
Δημοσ.

Ανάλογα την ποιοτητα και τις δικλίδες ασφαλείας κάθε κλιματιστικού .Δεν ξέρει όμως κάθε αντιπροσωπεια την εγκατάσταση αλλου από περιγραφή. Πρίν την αγορά τσεκάρεις την ηλεκτρολογική εγκατάσταση .Τα παλια κτήρια έχουν γειώσεις στις σωλήνες αποχέτευσης.Αυτά ίσχυαν εκείνη την εποχή .Ανάλογα τον πίνακα ,σε παλια εγκατάσταση συνδέεται το μηχάνημα και απευθείας στην ασφάλεια του πίνακα για καλο και για κακό,όπως κρίνει ο ηλεκτρολόγος.Σε αμφιβολία με τα ηλεκτρικα,ρωτά κάποιος ηλεκτρολόγους μέχρι να βγάλει άκρη,και μετά αγοράζει.

• Like 2
Δημοσ.

Φιλε μου . Προς θεού . Μην βάλεις μεγαλύτερο απο 9άρι στο υπνοδωμάτιο. Μην κάνετε τέτοιες αλχημείες . Εχε στο νου σου ότι το 18άρι όσο χαμηλά και αν το ρυθμίσεις δεδομένου ότι έχει και μεγαλύτερη παροχή αέρα θα σου δημιουργεί τέτοια ρεύματα αέρα μέσα σε υπνοδωμάτιο όπου θα χεις θέματα με την άνεση στον χώρο αυτό . Έχε υπόψιν σου ότι ένα κλιματιστικό για να θερμάνει ή να ψύξει επαρκώς ένα χώρο πρέπει να έχει και την αναλογη ακτίνα δράσης (παροχή αέρα) . Άντε ένα άριστο κλιματιστικό να φτάνει τα 8-9 m απόσταση παροχής χωρίς εμπόδια.

Εγώ απορρίπτω αυτή την λύση (για μένα δεν είναι λύση με καλά αποτελέσματα) και σου προτείνω να βάλεις 9άρι στο υπνοδωμάτιο και μελλοντικά στο σαλόνι .ότι χρειάζεται ο χώρος σου .

Ωραία, τότε το σωστό είναι να μπει 9άρι στο κύριο υπνοδωμάτιο όπως και να 'χει.

Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά value for money;

Να πω ότι στο πατρικό έχω βάλει αυτό αν θυμάμαι καλά. Είμαι (ήμουν) σχετικά ικανοποιημένος, αλλά και πιο οικονομικό δε θα 'ταν άσχημα.

Στις τελευταίες σελίδες όμως διάβασα ότι δεν αξίζει inverter αν είναι μικρό. Ισχύει;

Δημοσ.

Αγαπητε PhanisPal

Παντα αξιζει να ειναι inverter το κλιματιστικο που θα διαλεξεις ακομη και αν ο χωρος ειναι μικρος.

Ο λογοσ ειναι οτι το κλιματιστικο οταν ειναι inverter προσαρμοζεται στο χωρο και ενα 9αρι μπορει να δουλευει σαν 6αρι με μεγιστο πλεονεκτημα την οικονομικη καταναλωση

Προσωπικη μου αποψη , Θα κοιταγα σε Toyotomi Hero (καλο προιον και καλεσ τιμες) και Inventor Omnia (καλο προιον με πολλα καλουδια και καλη εγγυηση). Θα κοιταγα και τα NOBU αν θεσ να πασ σε τιμη κατω απο 320ε (ιδιο με το Inventor Omnia και καλη εγγυηση)

Αγαπητε Vasilissouvlaki 

Απεφυγε τα AUX δεν εχουνε αντιπροσωπεια στην ελλαδα , ερχονται απο τη Βουλγαρια και θα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις υποστηριξη και τα Aux ειναι απο τα χαμηλοτερα σε ποιοτητα κλιματιστικα 

Δημοσ.

Ωραία, τότε το σωστό είναι να μπει 9άρι στο κύριο υπνοδωμάτιο όπως και να 'χει.

Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά value for money;

Να πω ότι στο πατρικό έχω βάλει αυτό αν θυμάμαι καλά. Είμαι (ήμουν) σχετικά ικανοποιημένος, αλλά και πιο οικονομικό δε θα 'ταν άσχημα.

Στις τελευταίες σελίδες όμως διάβασα ότι δεν αξίζει inverter αν είναι μικρό. Ισχύει;

Όχι δεν ισχύει αυτό . Τα inverter είναι μακράν οικονομικότερα σε λειτουργία και αποδοτικότερα. Πολιτισμένα στη λειτουργία τους με χαμηλότερο θόρυβο και μικρότερες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του χώρου . 

Πόσα λεφτά διαθέτεις ;

Δημοσ.

Καλησπερα

Τα Nakasi ειναι private label του Κωτσοβολου το φαιρνει η Toyotomi.

To κλιματιστικο ειναι κατασκευησ απο την Gree , αλλα μοντελο τουλαχιστον 6 ετιας με χαμηλουσ δειτες αποδοσης Α+/Α.

Θα το απευφευγα και θα πηγαινα σε κατι φρεσκο λογω υψηλησ καταναλωσησ και θορυβου

• Like 1
Δημοσ.

Παιδες καλησπερα,

Σκεφτομαι να αγορασω ενα κλιματιστικο για ολοκληρο το σπιτι που ειναι γυρω στα 70 τετραγωνικα.

Το ποσο που διαθετω ειναι οσο το δυνατον χαμηλοτερα μεχρι μαξιμουμ 1100.

Οι γνωστες τι προτεινετε??

Με ενδιαφερει η καλη αποδοση στον κρυο αερα (το χειμωνα δεν χρησιμοποιειται), η οσο το δυνατον καλυτερη καταναλωση, ο χαμηλος θορυβος και εσωτερικα και εξωτερικα και να μην βγαζει προβληματα.

Τι προτεινετε ως vfm?

Η αγορα πρεπει να γινει απο καταστημα που προσφερει ατοκες δοσεις.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/air-condition-aux-asw-h24a4-fir1di-eu-inverter-24000btu-p-HAP.001033

Αυτό πως το βλέπετε σε σχέση τιμή ποιότητα οικονομία και απόδοση?

Kαποιον που ξερω με μικροτερο ,ηταν μεσα του Χιτατσι .Για τα χρηματα του ευχαριστημενος .Εγγυηση απο καποιον βορεια ελλαδα.Ρωτα σε αλλα καταστηματα τι παιζει.Το κιτρινομαγαζο φερνει και δικα του προιοντα εισαγωγη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σκεφτομαι να αγορασω ενα κλιματιστικο για ολοκληρο το σπιτι που ειναι γυρω στα 70 τετραγωνικα.

Δεν νομίζω ότι φτάνει ένα, θέλεις πάνω από 24000 BTU...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...