Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

τον κωδικό του συμπιεστή δεν βλέπω εννοώ, κάτι δεν μου ανοίγει σωστά μάλλον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι στον τίτλο.

Σε ρώτησα γιατί η κωδικοποίηση 5CS που ξεκινάει από όσα γνωρίζω τουλάχιστον, ΔΕΝ είναι Matsushita, ή αλλιώς Panasonic Industrial Japan(σειρές R/J/K/P), αλλά Panasonic China ή οποία αν δεν κάνω λάθος είναι μπλέξιμο με την Sanyo (γενικά σε όλο αυτό το αλισβερίσι μεταξύ εργοστασίων είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να βγάλεις άκρη).

EDIT: Μήπως κάτι είδες λάθος? Τα R32 ξεκινάνε από 9, (από 5 ξεκινάνε τα R410). Βασικά και η σειρά C αναφέρεται σε R410 υλοποιήσεις κλιματισμού

Επεξ/σία από yositosi

12 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Everbrite:  Σε αναλογία 1:50 μέρη νερού παρεμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων, εξαφανίζει μικρά έντομα όπωσ αραχνοειδή και σκνίπες και ταυτόχρονα απολυμαίνει ζώα και μικρές πληγές σ΄αυτά. Σε αναλογία 1:10 νερό, καθαρίζει και απολυμαίνει σκεύη και επιφάνειες, υγροποιώντας την βρωμιά που αφαιρείται εύκολα ξεπλένοντας με νερό. Επίσης, σε αναλογία 30cc/ 1000 lt χρησιμοποιείται για την απολύμανση νερού που βρίσκεται σε δεξαμενές, με περιοδική χρήση κάθε 1 με 2 μήνες.
http://www.vasilakoschemicals.gr/el/products/details/Βιομ.-τροφίμων-Απολυμαντικ/NCH-EVERBRITE-80

Δυστυχώς μέτρια πράγματα . Να δούμε τί θα γίνει το φθινόπωρο . 

Άρα 1 προς 10 για τα κλιματιστικα 

23 λεπτά πριν, tsoutsoudis είπε

Μια ερώτηση παιδια. Τι διαφορα εχει το Inventor Premium 18000 με το Inventor Corona 18000?

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/premium#tech-specs

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/corona#tech-specs

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν καταλαβα καλα, το corona ειναι λιγο πιο οικονομικο, ενω το premium πιο αποδοτικο?

14 λεπτά πριν, yositosi είπε

Σε ρώτησα γιατί η κωδικοποίηση 5CS που ξεκινάει από όσα γνωρίζω τουλάχιστον, ΔΕΝ είναι Matsushita, ή αλλιώς Panasonic Industrial Japan(σειρές R/J/K/P), αλλά Panasonic China.

EDIT: Μήπως κάτι είδες λάθος? Τα R32 ξεκινάνε από 9, (από 5 ξεκινάνε τα R410). Βασικά και η σειρά C αναφέρεται σε R410 υλοποιήσεις κλιματισμού

η σειρά 5SC είναι παλιά της matsushita electric industrial co. ltd πριν αλλάξει το όνομα της

18 λεπτά πριν, tsoutsoudis είπε

Αν καταλαβα καλα, το corona ειναι λιγο πιο οικονομικο, ενω το premium πιο αποδοτικο?

Μισό γιατί οι έννοιες είναι διφορούμενες.

To premium είναι πιο οικονομικό σε λειτουργία στη ψύξη και λίγο πιο ισχυρό.

Μόλις τώρα, nvel είπε

η σειρά 5SC είναι παλιά της matsushita electric industrial co. ltd πριν αλλάξει το όνομα της

Σε R32? Σε ρωτάω γίατί δεν βγαίνουν οι κωδικοποιήσεις, και βασικά αντίστοιχη κωδικοποίηση έχω δει και σε SANYO συμπιεστές (και από όσο γνωρίζω το εργοστάσιο Panasonic China, δίνει και κωδικοποιήσεις/κωδικούς Sanyo και πρέπει να είναι κάτι σαν κοινοπραξία)

Για τις κωδικοποιήσεις γενικότερα

image.png.e01898f57b7b90d58224e5f0e7b7e6ac.png

Για τους συμπιεστές γενικότερα το να βρεις στοιχεία (και σωστά στοιχεία) είναι σχετικά δύσκολο γιατί μιας και απευθύνονται στους κατασκευαστές, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν δίνουν δημόσια στοιχεία (δεν έχουν και λόγο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, yositosi είπε

Σε R32? Σε ρωτάω γίατί δεν βγαίνουν οι κωδικοποιήσεις, και βασικά αντίστοιχη κωδικοποίηση

ποιος μίλησε για R32; το μηχάνημα του τον έχει είναι R410A και ο συμπιεστής είναι πάνω από δέκα χρόνια παλιός αφού είναι matsusita  και όχι panasonic

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1

11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μισό γιατί οι έννοιες είναι διφορούμενες.

To premium είναι πιο οικονομικό σε λειτουργία στη ψύξη και λίγο πιο ισχυρό.

Αρα υπερτερει το premium γενικα. Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι ακριβοτερο το corona παντως....

Παιδια καλημερα. Εχω σοβαρο θεμα με το κλιματιστικο και κοντευω να τρελαθω το καλοκαιρι του 2018 ειχα βαλει ενα πασιον εκο 24.000. Φετος εκει που δουλευε ξαφνικα σβισαν ολα και το κλιματιστικο εμεινε με το πορτακι ανοιχτο δεν κανει τιποτα δηλαδη. Εστειλαν τεχνικο κ μου ειπαιε οτι εχει καει καποιο κυκλωμα και θα γινοταν αλλαγη. Η εταιρεια ομως δεν δεχετε να το αλλαξει γιατι λεει δεν εκανα εγγραφη οταν το αγορασα εμενα οταν το αγορασα δεν μου ειπε κανεις να κανω εγγραφη ΠΟΥΘΕΝΑ. Εχω τρελαθει το ειχα παρει σε προσφορα 850 ευρω τι να κανω;????

• Sad 2

34 λεπτά πριν, NIKOSKERK είπε

Παιδια καλημερα. Εχω σοβαρο θεμα με το κλιματιστικο και κοντευω να τρελαθω το καλοκαιρι του 2018 ειχα βαλει ενα πασιον εκο 24.000. Φετος εκει που δουλευε ξαφνικα σβισαν ολα και το κλιματιστικο εμεινε με το πορτακι ανοιχτο δεν κανει τιποτα δηλαδη. Εστειλαν τεχνικο κ μου ειπαιε οτι εχει καει καποιο κυκλωμα και θα γινοταν αλλαγη. Η εταιρεια ομως δεν δεχετε να το αλλαξει γιατι λεει δεν εκανα εγγραφη οταν το αγορασα εμενα οταν το αγορασα δεν μου ειπε κανεις να κανω εγγραφη ΠΟΥΘΕΝΑ. Εχω τρελαθει το ειχα παρει σε προσφορα 850 ευρω τι να κανω;????

Όταν το αγόρασες υπήρχε τέτοιος όρος στους όρους εγγύησης που συνόδευε τη συσκευή σου; Υπάρχει τέτοια αναφορά οπουδήποτε πχ στο εγχειρίδιο με τις οδηγίες στο τέλος τέλος του φυλλαδίου;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...