Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Όχι δεν έχει. Δείχνει μόνο τη θερμοκρασία.

Βέβαια δεν μοιάζει και με κάποιο άλλο μοντέλο της Midea από τη λίστα που βλέπω. Ίσως άλλαξε λίγο εξωτερικά το μοντέλο;

Δεν ξέρω γιατί αν δεις το κατάλογο της αντιπροσωπείας που σου έστειλα έχει λαμπάκια .   Αν δεις στο site της αντιπροσωπείας δεν έχει . 
Ή κάτι άλλαξε στη πορεία και δεν αλλάξαν ποτέ το κωδικό προϊόντος ή το Marketing έκανε πατάτα μες τις φωτογραφίες. Καλά δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι . Καλορίζικο

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το shorai ίσως είναι το πιο αθόρυβο κλιματιστικό στην αγορά αυτή τη στιγμή για αυτό και το πετυχημένο σλόγκαν. Όσο δεν υπάρχει μέτρηση πιστεύουμε τα 18db της Toshiba.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό, φαντάσου να κοιμάσαι και το 9αρακι να αρχίσει τα κρακ-κρουκ από τις διαστολές .. πραγματικός εφιάλτης 

@liakjim έτσι για την ιστορία 

1993 Toshiba Introduced the world's first twin – rotary Inverter Air Conditioners

30 λεπτά πριν, guzel είπε

Είσαι σίγουρος ότι έχουν αλλάξει οι συμπιεστές από τη προηγούμενη γενιά; Θεωρητικά ίδιοι πρέπει να είναι 

Ο @lexusr450 στο είπε; 😜

Δεν έχω δει τι φοράνε τα παλιά. Φαντάζομαι τα ίδια;

Έψαχνα να βρω πόσα κυβικά δίνει στην αθόρυβη αλλά δεν το βρήκα. Και έπεσα πάνω στους συμπιεστες.

20 λεπτά πριν, guzel είπε

Το shorai ίσως είναι το πιο αθόρυβο κλιματιστικό στην αγορά αυτή τη στιγμή για αυτό και το πετυχημένο σλόγκαν. Όσο δεν υπάρχει μέτρηση πιστεύουμε τα 18db της Toshiba.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό, φαντάσου να κοιμάσαι και το 9αρακι να αρχίσει τα κρακ-κρουκ από τις διαστολές .. πραγματικός εφιάλτης 

@liakjim έτσι για την ιστορία 

1993 Toshiba Introduced the world's first twin – rotary Inverter Air Conditioners

19 δεν λέει; Κάποια tcl έχουν το ίδιο.

Δεν ξέρω τι έκανε το 93, πάντως τώρα φοράει κινέζικους συμπιεστές.

Η gmcc είναι της midea;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κοίτα, το low του edge είναι 22dB. Δεν είμαι σίγουρος αν η quiet ταχύτητα θα έχει τα κυβικά για να είναι αξιοποιήσιμη.

Επίσης ανακάλυψα κάτι που δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί και δεν ξέρω πως να στο πω.

Εδώ είναι τα Service manuals του edge

10,13,16 -> https://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Techniques/ras _ gamme résidentiel domestique/manuel de service/sm_svm-20016_svm-20016-2_en.pdf

18,22,24-> https://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Techniques/ras _ gamme résidentiel domestique/manuel de service/svm-20015-4.pdf

Οι συμπιεστές που φοράνε είναι της....gmcc...

http://www.gmcc-welling.com/Homeen/Product/detail/id/19

https://m.aoxinhvacr.com/green-refrigerant-compressor-r32.html

Κανένας κατασκευαστής δεν φτιάχνει απο το μηδέν ένα προϊόν . Έχουν προμηθευτές.Εξειδικευμένες εταιρείες που παρέχουν την τεχνογνωσία τους στους κατασκευαστές.  Μην νομίζουμε ότι επειδή η Toshiba είναι Iαπωνική εταιρεία οτιδήποτε φοράει μέσα το μηχάνημα είναι Ιαπωνικής τεχνολογίας και δική της κατασκευής . Η Κίνα είναι η βαριά βιομηχανία του οικιακού κλιματισμού τόσο στην κατασκευή τελικών προϊόντων όσο και στο κομμάτι της προμήθειας εξαρτημάτων.Γενικότερα είναι η βαριά βιομηχανία τεχνολογίας του πλανήτη. Τη θεωρώ σοβαρή εταιρεία τη GMCC. 
Δεν είναι αρνητικό που φοράει συμπιεστή  της κινέζικης GMCC το Toshiba  αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι ένα προϊόν είναι ιαπωνικής τεχνολογίας, γερμανικής τεχνολογίας κτλ στη σημερινή εποχή .  
Ενα παράδειγμα:
Τί κοινό έχουν οι εταιρείες General Motors, Cadillac, Ford, Chrysler, Fiat, Volkswagen, BMW, Suzuki, Hyundai και ΚΙΑ ;  Κοινό OEM προμηθευτή απο την Κορέα την Mando+ . Μια εταιρεία που φτιάχνει ,συστήματα φρένων, κρεμαγιέρες, αναρτήσεις και διάφορους αισθητήρες και ηλεκτρονικά τόσο για τον κινητήρα όσο και για τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας.  Νομίζεις ότι αγοράζοντας BMW ή VW αγοράζεις γερμανική τεχνολογία . Στη πράξη αγοράζεις ένα προϊόν με τεχνολογία 100άδων εταιρειών απο διάφορες χώρες . 

Για αυτό λέω συνεχώς σταματήστε με τις γεωγραφικές ταυτότητες και τις τεχνολογικές ταυτότητες των προϊόντων . Δεν έχει κανένα νόημα στη σημερινή εποχή . Κρίνετε απλά το προϊόν . Τί πληρώνεις και τί παίρνεις . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2

Αδέρφια συγγνώμη για το hijack στο νήμα αλλά έχω μαγαζί και το 18άρι τογιοτόμι μετά από έξι χρόνια αποδήμησε εις κύριον. Επειδή βλέπω πολύ μεγάλες διακυμάνσεις ανά εταιρεία και ξέρω ότι το brand το πληρώνεις συνήθως και όχι την επιπλέον ποιότητα θέλω να μου προτείνετε για 18000 btu inverter AA+ τουλάχιστον μέχρι 800 ευρώ.

Βλέπω κάτι πάτωμα τιμές σε κλιματιστικά κατόπιν παραγγελίας να μείνω μακριά γιατί θα με φάει η ζέστη και το αναμενόμενο άκυρο από το κατάστημα;

Αυτά τα TCL ειναι αξιόπιστα; Τα προτείνετε γράφουν για δεκαετή εγγύηση για αυτό ρωτάω.

Αν ενοχλώ στο νήμα οποίος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ας στείλει μήνυμα σε pm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, guzel είπε

Είσαι σίγουρος ότι έχουν αλλάξει οι συμπιεστές από τη προηγούμενη γενιά; Θεωρητικά ίδιοι πρέπει να είναι 

Ο @lexusr450 στο είπε; 😜

Shorai - Shorai Premium - Edge φορανε ολα GMCC (Midea)

Δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο.

Επεξ/σία από rbx1000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Choutas είπε

Αδέρφια συγγνώμη για το hijack στο νήμα αλλά έχω μαγαζί και το 18άρι τογιοτόμι μετά από έξι χρόνια αποδήμησε εις κύριον. Επειδή βλέπω πολύ μεγάλες διακυμάνσεις ανά εταιρεία και ξέρω ότι το brand το πληρώνεις συνήθως και όχι την επιπλέον ποιότητα θέλω να μου προτείνετε για 18000 btu inverter AA+ τουλάχιστον μέχρι 800 ευρώ.

Βλέπω κάτι πάτωμα τιμές σε κλιματιστικά κατόπιν παραγγελίας να μείνω μακριά γιατί θα με φάει η ζέστη και το αναμενόμενο άκυρο από το κατάστημα;

Αυτά τα TCL ειναι αξιόπιστα; Τα προτείνετε γράφουν για δεκαετή εγγύηση για αυτό ρωτάω.

Αν ενοχλώ στο νήμα οποίος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ας στείλει μήνυμα σε pm.

Θεωρητικά αφού είναι μαγαζί δεν σε ενδιαφέρουν ο θόρυβος, τριξήματα, φθηνά πλαστικά και η αυξημένη καταναλωση αφού θα έχεις απώλειες (άνοιξε - κλείσε πόρτα)..

οπότε inventor θα έβαζα  ;)

Επεξ/σία από guzel

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πόρτα ανοίγει καμία 300ριά φορές την ημέρα και υπάρχουν πολλές απώλειες ο θόρυβος δεν με ενοχλεί δηλαδή δεν θέλω να είναι αθόρυβο και τα πλαστικά είναι πλαστικά δεν παίρνω μηχανή να πουλάω μόστρα

Επεξ/σία από Choutas

2 λεπτά πριν, Choutas είπε

Η πόρτα ανοίγει καμία 300ριά φορές την ημέρα και υπάρχουν πολλές απώλειες ο θόρυβος δεν με ενοχλεί δηλαδή δεν θέλω να είναι αθόρυβο και τα πλαστικά είναι πλαστικά δεν παίρνω μηχανή να πουλάω μόστρα

Για τέτοιες περιπτώσεις είναι η ιδανικότερη επιλογή ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει ώρες ώρες σχολή μαθητευομενων μάγων νομίζω που απλά βρίσκετε κάτι και τρέχετε να το φωνάξετε λες και ανακαλύφθηκε εκ νέου ο τροχος χωρίς τις απαραίτητες επεξηγήσεις. 

Και με αυτό όσοι δεν έχουν ιδέα και απλά μπαίνουν και ρίχνουν μια ματιά βγάζουν ότι να ναι συμπεράσματα. Κάτι σαν το μαγικό που είχα δει κάνα δυο φορές πχ για το haier ότι είναι εσωτερικα 'Mitsubishi'.... (έλεος δηλαδή). 

Συμπιεστή βγάζουν πολλοί όπως η gmcc (αρχικά Toshiba με midea - με τεχνολογία της πρώτης - που στην πορεία την αγόρασε η δεύτερη), gree, rechi, Hitachi, Mitsubishi, Panasonic, Sanyo κλπ. Το brand από μόνο του δεν λέει ΤΊΠΟΤΑ. Το σύνολο βγάζει το αποτέλεσμα. Στην τελική ανάλογα και με τον τύπο αλλά και τη διάσταση ο εκάστοτε κατασκευαστής συμπιεστή είναι ανταγωνιστικος ή όχι. Για αυτό κιόλας δεν είναι σπάνιο η ίδια εταιρεία σε άλλα μοντέλα ή άλλες διαστάσεις να χρησιμοποιεί και άλλους προμηθευτές 

Επεξ/σία από yositosi
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1

7 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Κανένας κατασκευαστής δεν φτιάχνει απο το μηδέν ένα προϊόν . Έχουν προμηθευτές.Εξειδικευμένες εταιρείες που παρέχουν την τεχνογνωσία τους στους κατασκευαστές.  Μην νομίζουμε ότι επειδή η Toshiba είναι Iαπωνική εταιρεία οτιδήποτε φοράει μέσα το μηχάνημα είναι Ιαπωνικής τεχνολογίας και δική της κατασκευής . Η Κίνα είναι η βαριά βιομηχανία του οικιακού κλιματισμού τόσο στην κατασκευή τελικών προϊόντων όσο και στο κομμάτι της προμήθειας εξαρτημάτων.Γενικότερα είναι η βαριά βιομηχανία τεχνολογίας του πλανήτη. Τη θεωρώ σοβαρή εταιρεία τη GMCC. 
Δεν είναι αρνητικό που φοράει συμπιεστή  της κινέζικης GMCC το Toshiba  αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι ένα προϊόν είναι ιαπωνικής τεχνολογίας, γερμανικής τεχνολογίας κτλ στη σημερινή εποχή . 

Άρα toshiba με συμπιεστές midea.

Daikin με συμπιεστές zuhai gree .

Mitsubishi με συμπιεστές siam

Οπότε μένουν τα panasonic και Fujitsu.

Ξέρουμε τι φοράνε ;

Το asyg18klca φοράει έναν SVB130FHDMC

και το 24 τον N-SG15ND2C

Δεν μου βγάζει κάτι .

Το panasonic επίσης δεν λέει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα toshiba με συμπιεστές midea.

Daikin με συμπιεστές zuhai gree .

Mitsubishi με συμπιεστές siam

Οπότε μένουν τα panasonic και Fujitsu.

Ξέρουμε τι φοράνε ;

Το asyg18klca φοράει έναν SVB130FHDMC

και το 24 τον N-SG15ND2C

Δεν μου βγάζει κάτι .

Το panasonic επίσης δεν λέει.

https://www.daikin.com/press/2008/080331/

https://www.daikin.com/press/2009/090218/

http://www.gree-wire.com/en-us/

Επεξ/σία από rbx1000

20 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Ναι, το είχα δει εδώ

Ξέρεις για fujitsu, panasonic;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...