Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι , εξηγεί ξεκάθαρα την πολύ απότομη μείωση στο capacity. Απλά ρίχνει απότομα τα ρεύματα για προστασία (από υπερθέρμανση;;;; μάλλον)

Και το fujitsu το κάνει προφανώς, αλλά πάνω από τους 40 (από 2.18 -> 1.66)

Screenshot-91.png.2131934f835cf23048d4d14bd37dd5b6.png

Δεν μπορείς να δεις το -1;

Κοίτα δεν πάω να κάνω τον έξυπνο, εννοείται ότι είναι απείρως καλύτερο το ψηφιακό, αλλά προσωπικά θα μου αρκούσε να έβλεπα τη βελόνα στο -1 (πράσινη περιοχή).

Καταλαβαινω τι λες αλλα η βελόνα δεν εχει ακριβεια ειναι σα να προσπαθεις να μετρήσεις μικρομετρα με χάρακα. Σε forum ψυκτικων εχω διαβάσει που γραφαν οτι νομιζαν οτι καναν κενο επειδη βλεπαν το -1 που λες και μετα οταν πηραν κενομετρο ειδαν πως ειχε προβλημα η αντλια τους η οτι δε τα καταφερναν οπως νομιζαν. Το πιο πιθανο ειναι να το βλεπεις -1 και το αλλο να πεφτει ακομα. Επισης θελει αλλαγη το λάδι της αντλίας για να απορροφήσει υγρασία κτλ. 

Βεβαια απο το καθόλου κενο κατι ειναι και αυτο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Καταλαβαινω τι λες αλλα η βελόνα δεν εχει ακριβεια ειναι σα να προσπαθεις να μετρήσεις μικρομετρα με χάρακα. Σε forum ψυκτικων εχω διαβάσει που γραφαν οτι νομιζαν οτι καναν κενο επειδη βλεπαν το -1 που λες και μετα οταν πηραν κενομετρο ειδαν πως ειχε προβλημα η αντλια τους η οτι δε τα καταφερναν οπως νομιζαν. Το πιο πιθανο ειναι να το βλεπεις -1 και το αλλο να πεφτει ακομα. Επισης θελει αλλαγη το λάδι της αντλίας για να απορροφήσει υγρασία κτλ. 

Βεβαια απο το καθόλου κενο κατι ειναι και αυτο.

Από πλευράς αποτελεσματικότητας τι είναι προτιμότερο ,να σου κάνει κενό με ελαττωματική αντλία η να κάνει εκδίωξη , αν υποθέσουμε ότι δε λαμβάνουμε υπόψιν το περιβαλλοντικό αντίκτυπο από το υγρό 

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Από πλευράς αποτελεσματικότητας τι είναι προτιμότερο ,να σου κάνει κενό με ελαττωματική αντλία η να κάνει εκδίωξη , αν υποθέσουμε ότι δε λαμβάνουμε υπόψιν το περιβαλλοντικό αντίκτυπο από το υγρό 

Απο οσο ξέρω το προβλημα με αυτο ειναι

1. Θα χάσεις ψυκτικο υγρο και θα εχεις θεμα εαν ειναι μεγαλες σε μηκος οι σωλήνες (θα ζησει λιγοτερο ο κομπρεσορας μαλλον)
  2. Δεν εισαι σιγουρος οτι εχει φυγει ο αερας
  3. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα διώξει την υγρασία οπως με το κενο που εξατμιζεται σιγα σιγα
  • Like 2

3 ώρες πριν, pareisaktos είπε

Ήρθε χθες το συνεργείο και μου έκανε την εγκατάσταση του midea mission II 18.000 btu που είχα παραγγείλει. Εντωμεταξύ το κλιματιστικό είναι διαφορετικό εξωτερικά από τις εικόνες που έβλεπα στα διάφορα site (public, κωτσόβολο κτλ) και μου έκανε εντύπωση σε σημείο που αναρωτιόμουν αν μου έστειλαν λάθος κλιματιστικό. Θα ανεβάσω αργότερα και φωτό. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι έπρεπε εγώ ο ίδιος να τοποθετήσω στην μονάδα το wifi dongle, καθώς είχα την εντύπωση ότι είναι ενσωματωμένο στο κλιματιστικό.

Στην εγκατάσταση ένα προβληματάκι είχαμε μόνο το οποίο λύθηκε. Ήθελαν να μου βάλουν 2μ. σωλήνα αλλά τους ξεκαθάρισα ότι θέλω 3μ. όπως λέει το manual, όπως και έγινε εν τέλει. Αντλία κενού στο τέλος και όλα καλά. 

Βγάλε φωτογραφία και το ταμπελάκι της μέσα μονάδας να δούμε το μοντέλο μήπως έχει γίνει κανένα λάθος . 

Τα edge με δωρεάν εγκατάσταση στον Κωτσόβολο. Τα δείχνει και διαθέσιμα για αποστολή!!

https://www.kotsovolos.gr/SearchDisplay?storeId=10151&catalogId=10551&langId=-24&resultCatEntryType=2&searchSource=Q&pageGroup=Search&beginIndex=0&searchTerm=toshiba+edge

28 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

1. Θα χάσεις ψυκτικο υγρο και θα εχεις θεμα εαν ειναι μεγαλες σε μηκος οι σωλήνες (θα ζησει λιγοτερο ο κομπρεσορας μαλλον)
  3. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα διώξει την υγρασία οπως με το κενο που εξατμιζεται σιγα σιγα

28 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε μου απάντησες όμως ξανά ρωτάω , έρχεται ένας γιαλαντζί ψυκτικός που στο παίζει και βαρύ πεπόνι του ζητάς αντλία σου λέει οκ και σε χρεώνει και παραπάνω γ8α την αντλία , η ερώτηση είναι η εξής  .....εαν η αντλία είναι για τον πﻀτσο και δεν την χρησιμοποιεί όπως πρέπει η δεν κάνει αυτό που πρέπει τι είναι προτιμότερο αυτό που περιγράφω η να κάνει εκδίωξη ?

9 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δε μου απάντησες όμως ξανά ρωτάω , έρχεται ένας γιαλαντζί ψυκτικός που στο παίζει και βαρύ πεπόνι του ζητάς αντλία σου λέει οκ και σε χρεώνει και παραπάνω γ8α την αντλία , η ερώτηση είναι η εξής  .....εαν η αντλία είναι για τον πﻀτσο και δεν την χρησιμοποιεί όπως πρέπει η δεν κάνει αυτό που πρέπει τι είναι προτιμότερο αυτό που περιγράφω η να κάνει εκδίωξη ?

Δε ξέρω να σου απαντησω, μερικοι λενε καλυτερα εκδιωξη και ψυκτικος σε αντιπροσωπια γνωστης εταιρίας ετσι μου ειπε οτι εκανε σπιτι του επειδη βαριόταν.

1 λεπτό πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε ξέρω να σου απαντησω, μερικοι λενε καλυτερα εκδιωξη και ψυκτικος σε αντιπροσωπια γνωστης εταιρίας ετσι μου ειπε οτι εκανε σπιτι του επειδη βαριόταν.

Ευχαριστω 

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν παίζει να μην έχει κενόμετρο μαζί του.

Είναι απλά πράγματα, δεν πιστεύω να υπάρχει ψυκτικός που να μην τα έχει αυτά στο βανάκι του

Screenshot-90.png.1655800c107466134cb165ebf686a539.png

@vins, τηλέφωνα https://tesla.info/el/service/

210-5197500

Χίλια ευχαριστώ αδερφέ!

18 λεπτά πριν, dimostr είπε

Έξτρα χρέωση για αντλία; Αχ και να μου τύχει

9 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Στέκει οκ ή έχει μαστουρωσει από το r32;

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Υποθετικό σενάριο για την χρέωση , πραγματικό ως προς το άλλο σκέλος και ίσως όχι επίτηδες αλλά από άγνοια του μάστορα η από ελλιπή συντήρηση της αντλίας 

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στέκει οκ ή έχει μαστουρωσει από το r32;

Τι να σου πω βαριοταν τη ζωη του απο οτι καταλαβα.

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Υποθετικό σενάριο για την χρέωση , πραγματικό ως προς το άλλο σκέλος και ίσως όχι επίτηδες αλλά από άγνοια του μάστορα η από ελλιπή συντήρηση της αντλίας 

Αν δω το μπαρομετρο από το 1 bar να πηγαίνει στο -1 , μια χαρά θα δουλεύει η αντλία.

2 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Τι να σου πω βαριοταν τη ζωη του απο οτι καταλαβα.

Ας τα κάνει σπίτι του αυτά

33 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εκδίωξη. Ούτε με εκδίωξη ούτε με την αντλία σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έγινε σωστό κενό . Η φάση είναι ποια σκατά μυρίζουν λιγότερο .

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...