Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Οταν ζεστανει πες μας.
Εχθες εδω

1795447933_outdoortemp.png.3de6dd3bd62dd1261a82f5ae56a7f654.png

ρε φίλε πλάκα μας κάνεις? αυτό είναι hama. θες να το πάρουμε στα σοβαρά? και που έχεις βάλει τον αισθητήρα, μεσα στο φούρνο? κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ.

to hamaei για την πλακα του το philips. 

10 ώρες πριν, dimostr είπε

Επέτρεψε μου αλλά καμία εγγυηση από κανένα ηλεκτρομαγαζο όσο μεγάλο και να είναι δεν έχει την ίδια βαρύτητα με την εγγυηση της κατασκευάστριας εταιρείας  

εγω το δικό μου το πήρα 399 με δωρεάν εγκατάσταση 

μπορει ναναι και καλυτερα του ηλεκτρομαγαζου (αναλόγως την περίπτωση).

9 ώρες πριν, dimostr είπε

Η διαφορά μεταξύ των δυο είναι ότι στη μια αλλάζεις συσκευή στις 7 μέρες ενώ στην άλλη στο μήνα , μπορώ να το αγοράσω τώρα πχ online για την συσκευή που αγόρασα τον Νοέμβριο του 19 ?

οχι.

7 ώρες πριν, liakjim είπε

Ευτυχώς έπεσες πολύ έξω. Νιώθω ασφαλής 😋

Εγώ να αγχωθώ, μετά το σχόλιο για την αυξημένη λίμπιντο όταν κοιτάζει το Shorai πρέπει να με έψαξε και να βρηκε που μενω.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 ώρες πριν, turbakiasss είπε

Ισχύει και για το perfera. Το δικό μου είναι made in Czech Republic ενώ κάποιο άλλο μέλος που το παρέλαβε έγραφε made in Turkey.

Εχεις το ftxm η atxm

8 ώρες πριν, Klausx είπε

Ίσως κάποιος πάτησε την λαμαρίνα (κάθισε ή ανέβηκε πάνω στο μηχάνημα) και το καπάκι έφαγε το χρώμα όπως πατήθηκε προς τα κάτω με αποτέλεσμα να σκουριάσει.

5 ώρες πριν, CorumD είπε

Κάτι έγινε εκεί liakjim, οπως είπε και ο Klausx. Είναι αυτο το μικρο σημάδι στο πάνω καπάκι που , μάλλον, δείχνει σαν κάτι να μπήκε ανάμεσα και το έγδαρε....και λογικά, αυτό έγινε πριν απο καιρό για να έχει ήδη τόση σκουριά...Πράγματι, μπορεί να είχε γίνει και στο εργοστάσιο και να ήταν έτσι εξ'αρχης. 

To σκέφτηκα αυτό @Klausxκαι μάλιστα πίεσα με τα χέρια μου και το βάρος μου στη γωνία αυτή αλλά και στην αριστερή πλευρά αλλά ως δομική κατασκευή δεν επιτρέπει σε καμιά περίπτωση να έρθει σε επαφή η γωνία του μετάλλου με το από κάτω έλασμα. Μάλιστα η μονάδα ήρθε συσκευασμένη με απείραχτη τη συσκευασία , την ανέβασα με τα χεράκια μου στο μπαλκόνι και ήμουν σκύλος πάνω από τους ψυκτικούς στην εγκατάσταση. Οπότε ξέρω ότι κανείς δεν πάτησε και κανείς δεν έχει βάλει το οποιοδήποτε αντικείμενο εκεί μέσα. Τουλάχιστον όχι όσο είναι στην κατοχή μου.

Το μόνο που φαντάζομαι είναι να είχε εξαρχής από το εργοστάσιο θέμα πχ edge defect ή crevice corrosion (είναι η ειδικότητά μου μιας και είμαι επιθεωρητής χρωμάτων). 

Screenshot-80.png.ea8253bee355e82cc66822f0f76a2ad1.png

• Like 1

1 ώρα πριν, liakjim είπε

To σκέφτηκα αυτό @Klausxκαι μάλιστα πίεσα με τα χέρια μου και το βάρος μου στη γωνία αυτή αλλά και στην αριστερή πλευρά αλλά ως δομική κατασκευή δεν επιτρέπει σε καμιά περίπτωση να έρθει σε επαφή η γωνία του μετάλλου με το από κάτω έλασμα. Μάλιστα η μονάδα ήρθε συσκευασμένη με απείραχτη τη συσκευασία , την ανέβασα με τα χεράκια μου στο μπαλκόνι και ήμουν σκύλος πάνω από τους ψυκτικούς στην εγκατάσταση. Οπότε ξέρω ότι κανείς δεν πάτησε και κανείς δεν έχει βάλει το οποιοδήποτε αντικείμενο εκεί μέσα. Τουλάχιστον όχι όσο είναι στην κατοχή μου.

Το μόνο που φαντάζομαι είναι να είχε εξαρχής από το εργοστάσιο θέμα πχ edge defect ή crevice corrosion (είναι η ειδικότητά μου μιας και είμαι επιθεωρητής χρωμάτων). 

Screenshot-80.png.ea8253bee355e82cc66822f0f76a2ad1.png

Το προσεξες απο την αρχη;

23 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Το προσεξες απο την αρχη;

Όχι, χθες που βγάλανε κάποιοι φωτογραφίες από τη μονάδα τους και είπα να βάλω και εγώ. Μάλιστα δεν το παρατήρησα καν παρά μόνο όταν είδα τις φωτογραφίες που τράβηξα στον υπολογιστή.

Ήρθε χθες το συνεργείο και μου έκανε την εγκατάσταση του midea mission II 18.000 btu που είχα παραγγείλει. Εντωμεταξύ το κλιματιστικό είναι διαφορετικό εξωτερικά από τις εικόνες που έβλεπα στα διάφορα site (public, κωτσόβολο κτλ) και μου έκανε εντύπωση σε σημείο που αναρωτιόμουν αν μου έστειλαν λάθος κλιματιστικό. Θα ανεβάσω αργότερα και φωτό. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι έπρεπε εγώ ο ίδιος να τοποθετήσω στην μονάδα το wifi dongle, καθώς είχα την εντύπωση ότι είναι ενσωματωμένο στο κλιματιστικό.

Στην εγκατάσταση ένα προβληματάκι είχαμε μόνο το οποίο λύθηκε. Ήθελαν να μου βάλουν 2μ. σωλήνα αλλά τους ξεκαθάρισα ότι θέλω 3μ. όπως λέει το manual, όπως και έγινε εν τέλει. Αντλία κενού στο τέλος και όλα καλά. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Ακόμα ασχολείστε με βίδες....Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος.  

spacer.png

spacer.png

σε καινούργια μονάδα όπως και να το δεις δεν είναι ωραία εικόνα.

Θα βάλω μόλις καταφέρω και μονάδες προηγούμενων ετών, να δεις κατάρευση!!

Επεξ/σία από guzel

9 λεπτά πριν, snakething είπε

Ερωτηση ασχετου: 

Ονομαστική απόδοση (Btu/h): 18.000

Ψυκτική απόδοση (Btu/h): 4.096 - 20.484

Σημαινει οτι το 18αρι κλιματιστικο δουλευει σαν 20αρι στην ψυξη?

Οχι. Σαν 18αρι θα δουλευει.
Αυτο που σημαινει ειναι οτι σε ευνοικες συνθηκες (πχ κατω απο 20 C εξωτερικη) μπορει να πιασει 20000btu.

18 λεπτά πριν, snakething είπε

Ερωτηση ασχετου: 

Ναι αλλά σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Καταλαβαίνω ότι κοιτάς το 18άρι edge

Πάμε να δούμε τον πίνακά του :

Screenshot-81.png.e394078af75a6628b802247c1a2035f6.png

Τα 20484btus είναι περίπου 6KW .

Αν πάμε στη στήλη με το nominal capacity, βλέπουμε ότι η toshiba (αλλά και όλες οι εταιρίες) δίνουν εύρη όπου τα μέγιστα είναι το μέγιστο nominal , το οποίο πάντα είναι σε πολύ ευνοικές συνθήκες δλδ όπως βλέπεις με εξωτερική 20C σε ψύξη....

κοινώς δεν μας ενδιαφέρει στην πράξη.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πόσο αποδίδει στον χώρο που ζούμε πχ αν εκεί που μένεις το καλοκαίρι έχει 40άρια ή κάτι άλλο, θα πρέπει να δεις με εξωτερική τάδε, πόσο capacity έχει;

πχ στο edge πάντα, στους 40 εξωτερική και μέσα 27 (στάνταρ τιμή) , δίνει capacity 4.83KW  = 16583btus

14 λεπτά πριν, snakething είπε

Ερωτηση ασχετου: 

Μπορεί να βγάλει έως 20.484 btu 

Καλορίζικο!!!!! Έχω το 1st Gen δε καταλαβαίνει τπτ

Υπάρχουν και πίνακες με εσωτερική ζήτηση πχ αν κάποιος θέλει 26C το capacity θα είναι ακόμα λιγότερο :

Screenshot-82.png.b2ed1973f3fb3ff4e15d89dcf1fc1355.png

15 λεπτά πριν, guzel είπε

Μπορεί να βγάλει έως 20.484 btu 

Καλορίζικο!!!!! Έχω το 1st Gen δε καταλαβαίνει τπτ

Στους 20C εξωτερική όπως έδειξα.

Ε ας ανοίξει το παράθυρο.

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι αλλά σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Καταλαβαίνω ότι κοιτάς το 18άρι edge

Πάμε να δούμε τον πίνακά του :

Screenshot-81.png.e394078af75a6628b802247c1a2035f6.png

Τα 20484btus είναι περίπου 6KW .

Αν πάμε στη στήλη με το nominal capacity, βλέπουμε ότι η toshiba (αλλά και όλες οι εταιρίες) δίνουν εύρη όπου τα μέγιστα είναι το μέγιστο nominal , το οποίο πάντα είναι σε πολύ ευνοικές συνθήκες δλδ όπως βλέπεις με εξωτερική 20C σε ψύξη....

κοινώς δεν μας ενδιαφέρει στην πράξη.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πόσο αποδίδει στον χώρο που ζούμε πχ αν εκεί που μένεις το καλοκαίρι έχει 40άρια ή κάτι άλλο, θα πρέπει να δεις με εξωτερική τάδε, πόσο capacity έχει;

πχ στο edge πάντα, στους 40 εξωτερική και μέσα 27 (στάνταρ τιμή) , δίνει capacity 4.83KW  = 16583btus

Ναι το edge εβλεπα, χρειαζομαι 2 μοναδες μονο για ψυξη ενα 20 με 24 και ενα 12αρι. Μαρουσι ειμαι.

Και ελεγα μπας και το 18αρι μου εκανε την δουλεια

Σε ευχαριστω για την λεπτομερη απαντηση.

4 λεπτά πριν, snakething είπε

Ναι το edge εβλεπα, χρειαζομαι 2 μοναδες μονο για ψυξη ενα 20 με 24 και ενα 12αρι. Μαρουσι ειμαι.

Και ελεγα μπας και το 18αρι μου εκανε την δουλεια

Σε ευχαριστω για την λεπτομερη απαντηση.

Το edge βγαίνει και 22αρι να ξερεις, υποθέτω το γνωρίζεις 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...