Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχουν σε πιο ακριβά προιόντα εγγύηση να καλύπτει διακυμάνσεις του ρεύματος.Παραδειγμα καλοι συναγερμοι κτιρίων ,υποστήριξη συστημάτων υπολογιστων ,ιατρικά μηχανήματα και άλλα.

Οι εγγυήσεις παντού αλλάζουν ευκολα ,οπως τους συμφέρει .Οτι γράφει στα χαρτια  σε κάθε μηχάνημα αυτο ισχύει.Τι διαφημίζει καθένας να πουλήσει ειναι και  παρανομο αν το ψαξεις και δεν ισχύει..

Aμα έχεις βρει κάποια εγγύηση που καλύπτει εξωγενείς αιτίες βλάβης πες το μου και μένα (μιλάμε πάντα για κλιματιστικά) ! Αν είναι δυνατόν να σου καλύπτει η οποιαδήποτε εταιρία βλάβη που προέρχεται απο υπέρταση ή υπόταση .... ειπαμε... ας είμαστε λογικοί . Με την ίδια λογική να καλύπτουν και την κλοτσιά που θα δώσουμε απο τα νεύρα μας στο εξωτερικό μηχανημα όταν απο την μία θα μας τα πρήζει η πεθερά και απο την άλλη η κοπέλα μας με την περίοδο της ..... Περα απο αυτό όλα τα κλιματιστικά σχεδόν έχουν μία  Α ανοχή στις υποτάσεις και υπερτάσεις. Απο κει και πέρα είναι δικιά μας ευθύνη η σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δεν ξέρω τι πουλάει κάθε μαγαζί και τι γράφει κάθε μηχάνημα στα χαρτιά του.

Παραπάνω κάποιος ανέφερε οτι του είπαν καλύπτουν για γκρεε και μιντεα.Ρώτα αυτόν. 

Καλησπέρα,

Στο επόμενο διάστημα σχεδιάζω να αγοράσω κλιματιστικά για το Σαλόνι (40τμ) και την Κρεβατοκάμαρα (15τμ).

Το σπίτι είναι του '95 στην Αθήνα, με καλή μόνωση (τούβλα-φελιζόλ-τούβλα), διαθέτει διπλά τζάμια (όχι θερμοδιακοπτόμενα) και ξύλινα πατώματα.

Επίσης υπάρχει μεγάλη άνεση χώρου για την εξωτερική μονάδα.

Μου έχουν προτείνει: 

Για το σαλόνι το Daikin FTXS25K Ισχύς Ψύξης: 8530 BTU,  Τοποθέτηση: Τοίχου, Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A++, SEER: 7.9 W/W, SCOP: 4.78 W/W

Για το υπν/τιο το Daikin FTXS50K Ισχύς Ψύξης: 17060 BTU, Τοποθέτηση: Τοίχου, Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A+,  SEER: 6.8 W/W, SCOP: 4.2  W/W

Ανάποδα τα γράφεις, το δεύτερο είναι για σαλόνι και το πρώτο για το Υ/Δ.

Επειδή όπως σωστά γράφτηκε, αυτοί οι online calculators δεν υπολογίζουν προσανατολισμούς και άλλες παραμέτρους. Αν δεν σου κάνει κόπο πες μου για τους δύο χώρους που ανέφερες, πόσους εξωτερικούς τοίχους έχουνε και τι προσανατολισμό έχουνε οι τοίχοι, επίσης αν υπάρχει ταράτσα από πάνω.

Μάγκες μας έχετε μπερδέψει... Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει και κανένας άλλος οκ;

Εγώ έκανα παραγγελία κλίμα και το ακύρωσα για να πάρω midea αλλά τελικά δεν έχει διαθέσιμο και πήρα toyitomi. Ας απαντήσει κάποιος σοβαρά αν ισχύουν τα παραπάνω, ευχαριστώ.

Για τις διακυμάνσεις του ρεύματος δεν σε καλύπτει κανένας. Η 10ετης εγγύηση λογικά ισχύει, ψάξε ή ρώτα και στο κατάστημα. Τώρα αν καεί κάποια πλακέτα π.χ από κεραυνό ή κάτι άλλο, απλά καλείς το service και το παίζεις κινέζος, δεν μπορείς να κάνεις και τίποτε.

• Like 2

Aμα έχεις βρει κάποια εγγύηση που καλύπτει εξωγενείς αιτίες βλάβης πες το μου και μένα (μιλάμε πάντα για κλιματιστικά) ! Αν είναι δυνατόν να σου καλύπτει η οποιαδήποτε εταιρία βλάβη που προέρχεται απο υπέρταση ή υπόταση .... ειπαμε... ας είμαστε λογικοί . Με την ίδια λογική να καλύπτουν και την κλοτσιά που θα δώσουμε απο τα νεύρα μας στο εξωτερικό μηχανημα όταν απο την μία θα μας τα πρήζει η πεθερά και απο την άλλη η κοπέλα μας με την περίοδο της ..... Περα απο αυτό όλα τα κλιματιστικά σχεδόν έχουν μία Α ανοχή στις υποτάσεις και υπερτάσεις. Απο κει και πέρα είναι δικιά μας ευθύνη η σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης .

Αν σου καει το κλιματιστικο σε καταιγιδα γιατι να το πεις και να μην το παιξεις κινεζος για να σου το αλλαξουν; Πως θα αποδειξουν οτι καηκε απο καιρικα φαινομενα; Το καψιμο ειναι ιδιο.

Βασικα ειναι τραβηγμενο το ενδεχομενο της ζημιας αυτης αλλα οκ.

Η κλωτσια ειναι αλλο, ειναι σπασιμο και φαινεται. Ε και θα σου πουν το σπασατε μονος σας.

• Like 2

τα κλιματιστικά έχουν γενικά προστασία από υπερτάσεις και είναι δυνατό να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα έχει προκληθεί από υπέρταση

• Like 1

Προ δεκαετίας θα σου έλεγα με κλειστά μάτια 

Πλέον επειδή έχω αποσυρθεί από τον χώρο δε ξέρω αν η ποιότητά τους παραμένει σε τόσο υψηλό επίπεδο όσο ήταν παλιότερα

Είχα πάρει στη μάνα μου ένα πάλι για το Υ/Δ και μόνο τα καλύτερα έχω να πω για το συγκεκριμένη μάρκα 

Ανάποδα τα γράφεις, το δεύτερο είναι για σαλόνι και το πρώτο για το Υ/Δ.

Επειδή όπως σωστά γράφτηκε, αυτοί οι online calculators δεν υπολογίζουν προσανατολισμούς και άλλες παραμέτρους. Αν δεν σου κάνει κόπο πες μου για τους δύο χώρους που ανέφερες, πόσους εξωτερικούς τοίχους έχουνε και τι προσανατολισμό έχουνε οι τοίχοι, επίσης αν υπάρχει ταράτσα από πάνω.

Ναι, ανάποδα τα έγραψα :)

Εδώ προσπάθησα να αποτυπώσω τους χώρους.  

Το σπίτι είναι υπερυψωμένος 1ος, με κλειστά γκαράζ από κάτω.

Το σαλόνι είναι εκτεθημένο από βορά και ανατολή, ενώ το δωμάτιο νότο και δύση.

Ψαχνουμε ενα 9αρι , για ενα στουντιο που κανουμε προβες. Μικρος χωρος το θελουμε για λιγες ωρες τη μερα το καλοκαιρι πιο πολυ. Ταβανι τα 300 ευρω. Βρηκαμε αυτο 

https://www.skroutz.gr/s/8539793/Haier-Tundra-AS09TA2HRA-1U09BE8ERA.html#reviews

εχετε να προτεινετε κατι αλλο και φτηνοτερο αν γινεται δεν εχουμε τρελες απαιτησεις. 

Σκέφτομαι να πάρω ένα κλιματιστικό για το σαλόνι και επειδή  από κωτσοβολο έχω 25% off έχω καταλήξει σε αυτό: 

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/164862-toyotomi-kuro-wifi-tkn-tkg-656r32

Υπάρχει κάτι καλύτερο πιστεύετε στα €800, έστω και αν είναι από αλλού;

Ναι, ανάποδα τα έγραψα :)

Εδώ προσπάθησα να αποτυπώσω τους χώρους.  

Το σπίτι είναι υπερυψωμένος 1ος, με κλειστά γκαράζ από κάτω.

Το σαλόνι είναι εκτεθημένο από βορά και ανατολή, ενώ το δωμάτιο νότο και δύση.

Οκ.

Για το σαλόνι χρειάζεσαι 22000 ΒΤU άρα πας σε 24αρι. Και για το Υ/Δ πολύ λιγότερα από 9000 ΒΤU άρα πας σε 9αρι inverter και είσαι καλυμμένος 100%.

• Like 1

Σκέφτομαι να πάρω ένα κλιματιστικό για το σαλόνι και επειδή  από κωτσοβολο έχω 25% off έχω καταλήξει σε αυτό: 

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/164862-toyotomi-kuro-wifi-tkn-tkg-656r32

Υπάρχει κάτι καλύτερο πιστεύετε στα €800, έστω και αν είναι από αλλού;

Αν η προσφορα σου ισχυει και για άλλα ,στα λεφτά αυτά παιρνεις και επωνυμα και καλύτερα μηχανήματα από το κατάστημα .Απο ότι ξέρω δεν είναι  και Κινέζικα αν υπάρχει θέμα .Υπολόγισε την εκπτωση .Τα φουτζιτσου εχουν τώρα και 10 χρόνια εγγυηση .

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/155276-toshiba-suzumi-plus-ras18n3av2

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/111151-fujitsu-asyg18lfc

Midea ή Ηaier παιδια καλυτερα;

Inventor :-)

Haier (συγκεκριμένα μοντέλα)  Nobu και General Electric (συγκεκριμένα μοντέλα) = INVENTOR εισαγωγέας και δίνει μεγάλη εγγύηση στα προϊόντα !

Ηaier vs Midea : Καλές και οι 2 εταιρίες . Δες τι σε συμφέρει οικονομικά και πιο προϊόν σου δίνει τους πιο ευνοϊκούς όρους στην εγγύηση και τσίμπα το.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...