Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η επίσημη και χαμηλότερη καταγραφή που έχω κάνει σε ψύξη στο Gree Bora 24.Επισης είναι σταθερή χωρίς σκαμπανεβάσματα...24,5 μέσα,24 επιθυμητή και έξω 21,5

Screenshot_20200622-213746.pngΠροσθετω και το γράφημα.

Screenshot_20200622-220426.png

Επεξ/σία από argitt
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, wolfskinn είπε

Έχει κανείς γνώμη για αυτα:

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-21000-btuh-82367429/

Με εντυπωσίασε το seer για τα χρήματα αυτα, αλλα δεν έχω ιδέα τι ρόλο βαράνε και αν αξίζουν τα χρήματα τους. 

Επίσης έχουν και αυτό σε καλή τιμή που είναι κ η άλλη μου σκέψη :

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-gree-lomo-24-btuh-80703994/

Kάποιο λάθος έχει γίνει με το Equation . SEER= 8.5 στη περιγραφή αλλά στο ενεργειακό ταμπελάκι SEER= 6.5. Πρέπει να τους ρωτήσεις . 
Κάποιος κάποια στιγμή πρέπει να είχε πει ότι τα Gree του Leroy είναι εισαγωγή απο Βουλγαρία και δεν καλύπτονται απο ελληνική αντιπροσωπεία . 
Τα Equation πρέπει να ναι δική τους μάρκα. 
Ζήτα τους όρους της εγγύησης . Άλλες εταιρείες ζητάνε συντηρήσεις  για την εγγύηση , άλλες όχι και άλλες δεν καλύπτουν τα εργατικά παρα μόνο τα ανταλλακτικά απο κάποιο έτος και μετά . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

Καλησπέρα παιδιά,

Παρέλαβα σήμερα το Daikin ATXP25 Siesta Comfora και παρατήρησα οτι είναι made in Turkey !!! 😦

Που είναι ο Γιαπωνέζος που περίμενα;

Είναι απαραίτητα κακό αυτό;  

Επίσης συγνώμη αν δεν ξέρω, αλλά γιατί "κατηγορούμε" άλλες μάρκες επόνυμες που απλά κατασκευάζουν Κίνα αλλά τα Daikin τα λέμε κορυφαίο Ιαπωνέζικο και ειναι τελικά ο Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής ; :)

Φιλικά,

Αλέξανδρος

• Like 1

2 λεπτά πριν, masterlibrarian είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Παρέλαβα σήμερα το Daikin ATXP25 Siesta Comfora και παρατήρησα οτι είναι made in Turkey !!! 😦

Επίσης συγνώμη αν δεν ξέρω, αλλά γιατί "κατηγορούμε" άλλες μάρκες επόνυμες που απλά κατασκευάζουν Κίνα αλλά τα Daikin τα λέμε κορυφαίο Ιαπωνέζικο και ειναι τελικά ο Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής ; :)

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Δεν έχει σημασία η χώρα που ο Ιάπωνας έχει το εργοστάσιο του γιατί απλά τηρεί τα υψηλά του στάνταρ κρατώντας χαμηλότερα κόστη. Η ποιότητα κατασκευής και τα χαρακτηριστικά του Daikin δε θα μπορούσαν να βγουν από κινέζο κατασκευαστή καθώς ο κινέζος έχει χαμηλά στάνταρ, απευθύνεται αλλού. Βγάζει φθηνό και το αγοράζει ο Χ, ο Ψ, η inventor και άλλοι πολλοί.....

• Thanks 1

6 λεπτά πριν, guzel είπε

Δεν έχει σημασία η χώρα που ο Ιάπωνας έχει το εργοστάσιο του γιατί απλά τηρεί τα υψηλά του στάνταρ κρατώντας χαμηλότερα κόστη. Η ποιότητα κατασκευής και τα χαρακτηριστικά του Daikin δε θα μπορούσαν να βγουν από κινέζο κατασκευαστή καθώς ο κινέζος έχει χαμηλά στάνταρ, απευθύνεται αλλού. Βγάζει φθηνό και το αγοράζει ο Χ, ο Ψ, η inventor και άλλοι πολλοί.....

Πάντως μεταξύ μας, μην αρχίσω να σου απαριθμώ πόσα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ Ευρωπαικά/Ιαπωνικά/Αμερικανικά προιόντα είναι απευθείας φασόν από Κινέζους (ούτε καν σχεδιασμένα από τις "επώνυμες" εταιρείες), γιατί θα σε πιάσει κατάθλιψη :P 

• Like 2

18 λεπτά πριν, masterlibrarian είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Και τα  ακριβά μοντέλα της δεν τα φτιαχνουν Ιαπωνία Βέλγιο και Τσεχία τα φτιάχνουν για την Ευρωπαϊκή αγορά παντα 

48 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Kάποιο λάθος έχει γίνει με το Equation . SEER= 8.5 στη περιγραφή αλλά στο ενεργειακό ταμπελάκι SEER= 6.5. Πρέπει να τους ρωτήσεις . 
Κάποιος κάποια στιγμή πρέπει να είχε πει ότι τα Gree του Leroy είναι εισαγωγή απο Βουλγαρία και δεν καλύπτονται απο ελληνική αντιπροσωπεία . 
Τα Equation πρέπει να ναι δική τους μάρκα. 
Ζήτα τους όρους της εγγύησης . Άλλες εταιρείες ζητάνε συντηρήσεις  για την εγγύηση , άλλες όχι και άλλες δεν καλύπτουν τα εργατικά παρα μόνο τα ανταλλακτικά απο κάποιο έτος και μετά . 

21άρι με 8.5seer;;;;; χαχαχαχα

finlux νο2

8 λεπτά πριν, yositosi είπε

Πάντως μεταξύ μας, μην αρχίσω να σου απαριθμώ πόσα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ Ευρωπαικά/Ιαπωνικά/Αμερικανικά προιόντα είναι απευθείας φασόν από Κινέζους (ούτε καν σχεδιασμένα από τις "επώνυμες" εταιρείες), γιατί θα σε πιάσει κατάθλιψη :P 

Το θέμα είναι πόσο ψηλά μπαίνουν οι απαιτήσεις/προδιαγραφες. Και η apple Καλιφόρνια σχεδιάζει και υλοποιεί Κίνα. Η Toshiba υλοποιεί ταυλάνδη. Δε λέει κατι.

38 λεπτά πριν, masterlibrarian είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Νομιζω υπηρχει αναφορα ξανα για αυτο δεν ειμαι σιγουρος αν αφορα και το καλυτερο μοντελο perfera

• Like 1

3 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Νομιζω υπηρχει αναφορα ξανα για αυτο δεν ειμαι σιγουρος αν αφορα και το καλυτερο μοντελο perfera

Ισχύει και για το perfera. Το δικό μου είναι made in Czech Republic ενώ κάποιο άλλο μέλος που το παρέλαβε έγραφε made in Turkey.

45 λεπτά πριν, masterlibrarian είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Τί εννοείς Γιαπωνέζος  στον 21 αιώνα ;   Δεν υπάρχει γεωγραφική ταυτότητα της τεχνολογίας που φοράει ένα προϊόν . Toyota αγοράζεις και αμα ανοίξεις καπό βλέπεις γαλλικη τεχνολογία ,γερμανική τεχνολογία και ιαπωνική . Kάθε κατασκευαστής έχει προμηθευτές απο διάφορες χώρες για να υλοποιήσει ένα προϊόν . 

Δεν έχει καμία σημασία η χώρα κατασκευής.. 

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Καλά κάνεις.

Κανείς μας εδώ δεν φοράει παρωπίδες. Προσωπικά έχω ανεβάσει/πει, όλα τα αρνητικά αλλά και θετικά για να ξέρει ο κόσμος τι να περιμένει.

Είδα αυτό στο daikin. Ο νόμος του μέρφυ ή στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί.

Θέλω να πιστεύω ότι ίσως να είναι από χτύπημα αν και δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Ή αστοχία στη γραμμή παραγωγής. Την έστειλα στη daikin. Θα ενημερώσω :

Ζουμάρετε ελεύθερα:

IMG-20200622-191117.jpg

Screenshot_2020-06-22-20-03-15-016_com_miui.gallery.jpg.2d0427429cdab58594102c58e0e877dc.jpg

Ίσως κάποιος πάτησε την λαμαρίνα (κάθισε ή ανέβηκε πάνω στο μηχάνημα) και το καπάκι έφαγε το χρώμα όπως πατήθηκε προς τα κάτω με αποτέλεσμα να σκουριάσει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι έγινε εκεί liakjim, οπως είπε και ο Klausx. Είναι αυτο το μικρο σημάδι στο πάνω καπάκι που , μάλλον, δείχνει σαν κάτι να μπήκε ανάμεσα και το έγδαρε....και λογικά, αυτό έγινε πριν απο καιρό για να έχει ήδη τόση σκουριά...Πράγματι, μπορεί να είχε γίνει και στο εργοστάσιο και να ήταν έτσι εξ'αρχης. 

Επεξ/σία από CorumD

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...