Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Μου το είχε πει ο πωλητής που αγόρασα το δικό μου. Είναι ίδια μηχανήματα απλά επιλέγει να δείχνει ένα τσικ καλύτερα τα FTX series. Εγώ το πήρα από blue dealer, οπότε δεν νομίζω να είχε κάποιο όφελος να μου το πει.

Για παπατζα του πωλητή μου κάνει. Το 95% δεν ξέρει ότι υπάρχει το scop ή το seer και θα προσέξουν τα δεκαδικά...😅

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, turbakiasss είπε

Ως τελικός καταναλωτής, έχεις δίκιο να νιώθεις αδικημένος. Η διαφορά είναι ότι τα ATX τα βρίσκεις στις μεγάλες αλυσίδες κατά βάση που πουλούν μόνο αυτά. Οι blue dealers από την άλλη έχουν την ftx κωδικοποίηση αλλά πουλούν και αντλίες και vrv και ολό τον επαγγελματικό εξοπλισμό της Daikin. Άρα, η εταιρεία έχει συμφέρον να σπρώξει αυτούς και να τους στηρίξει. Προσοχή, το παραπάνω είναι η προσωπική άποψη του γραφών. Ούτε αποδείξεις έχω για κάτι ούτε εσωτερική πληροφόρηση.

Γιαυτο τα γράφω γιατί είμαι τελικός καταναλωτής και δε μου αρέσει αυτή η τακτική και επειδή έχουμε δημοκρατία τα επόμενα ευρουδάκια που θα αποφασίσω να ξοδέψω από το υστέρημα μου θα τα δώσω άλλου , δόξα τω θεό καλές μάρκες υπάρχουν αρκετές 

• Like 3

¨Ελα παιδιά, είχα δίκιο. Το βρήκα.

Απλά είναι αποτέλεσμα μετρήσεων από τη eurovent ή από όπου είναι (για το θερμό) που ποτέ δεν πρόκειται να βγουν οι ίδιες.

Αριστερά ftx, δεξιά atx

@dimostr, @turbakiasss, @Dare-Devil

1640112572_Annotation2020-06-22171556.jpg.146e36725fdf0aebed6c3fb645f0fb74.jpg1983028094_Annotation2020-06-22171623.jpg.d8cb811d69f9486637937fe677d8902f.jpg

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tsoutsoudis είπε

Καλησπέρα παιδια! 

Μετα απο αρκετο ψαξιμο και τις σημαντικες συμβουλες σας, νομιζω οτι εχω καταληξει στα εξης:

α)https://www.skroutz.gr/s/18329461/Daikin-FTXC50B-RXC50B.html

β)https://www.skroutz.gr/s/18325103/Daikin-ATXC50B-ARXC50B-Siesta-Sensira.html

γ)https://www.skroutz.gr/s/18225719/Inventor-Premium-PR1VI32-18WF-PR1VO32-18.html

δ)https://www.skroutz.gr/s/14825001/Inventor-Omnia-Eco-O3MVI32-18WiFiR-O3MVO32-18.html 

Τα μεν daikin για την ποιοτητα τους, τα δε Inventor για την εγγυηση. Δυστυχως δεν μπορω να παω σε ποιοτικοτερες εταιρείες που προτεινατε, λογω κοστους (οριο 700-750 ευρω)

Εσεις ποιο θα επιλεγατε? Αν δεν κανω λαθος νομιζω τα inventor ειναι πιο αποδοτικα στην θερμανση. Οποιαδηποτε γνωμη και προταση, δεκτη.

Το DAIKIN δεν έχει τριγμούς, έχει πιστοποίηση EUROVENT(οπότε ξέρεις οτι έχει ελεγχθεί απο ανεξάρτητο εργαστήριο) και ειναι προιον της κορυφαίας εταιρείας Κλιματισμού. Κατασκευάζεται απο την ίδια την DAIKIN σε ιδιόκτητο εργοστάσιο. 

Το INVENTOR είναι κινέζικο φασον. Συνήθως είναι φασον MIDEA/GREE. Ο έλληνας έμπορος(INVENTOR) παίρνει ενα φασον κλιματιστικό απο κινέζο κατασκευαστή και βάζει την στάμπα του. Δεν έχει πιστοποίηση EUROVENT, μπορεί να έχει τριγμούς σε θέρμανση/ψύξη και γενικα, ακούμε στο forum για αυξημένο θόρυβο στους κομπρέσσορες.

Η τιμή για κινέζικο φασόν είναι αυξημένη διότι πληρώνεις την  10 ετή εγγύηση.

Η γνώμη μου είναι οτι αν θέλεις κινέζικο φασόν, εχεις καλύτερες επιλογές απο το Premium.

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις το HAIER 18000 στα 699 απο ΚΟΚΟΤΑ(Είναι κατασκευάστρια εταιρεία και λένε οτι το συγκεκριμένο φοράει συμπιεστή MITSUBISHI).

Το DAIKIN το παίρνεις όταν δεν σε ενδιαφέρουν ιονιστές/wifi αλλα δίνεις έμφαση σε μια καλύτερη ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας. 

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2

30 λεπτά πριν, tsoutsoudis είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το ATXC μου το δείχνει με 3 χρόνια εγγύηση στο site ομως

3 χρόνια εγγύηση είναι η βασική της Daikin . Αν αγοράσεις μοντέλο απο το επίσημο δίκτυο της τότε  5 χρόνια εγγύηση με προϋπόθεση να γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . 

24 λεπτά πριν, liakjim είπε

¨Ελα παιδιά, είχα δίκιο. Το βρήκα.

Απλά είναι αποτέλεσμα μετρήσεων από τη eurovent ή από όπου είναι (για το θερμό) που ποτέ δεν πρόκειται να βγουν οι ίδιες.

Αριστερά ftx, δεξιά atx

@dimostr, @turbakiasss, @Dare-Devil

1640112572_Annotation2020-06-22171556.jpg.146e36725fdf0aebed6c3fb645f0fb74.jpg1983028094_Annotation2020-06-22171623.jpg.d8cb811d69f9486637937fe677d8902f.jpg

Παντως και οι εξωτερικες μοναδες εχουν διαφορετικους κωδικους και διαφορετικα data books

2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Παντως και οι εξωτερικες μοναδες εχουν διαφορετικους κωδικους και διαφορετικα data books

Εμένα με μπερδεύει η ταυτόχρονη παρουσία των δύο σειρών. Σίγουρα θα ξέρει τι κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Liakjim θα θυμάται οτι είχα αναφέρει πέρυσι 5ετη εγγύηση στα DAIKIN και σπεύσαν άτομα να με διορθώσουν. Όμως σωστά το είχα δει, απλά ήταν μονο σε μερικους blue dealers η 5ετη.

Επίσης, τα κλιματιστικά αυτά κυκλοφόρησαν Μαιο 2019 και κατατους πρώτους μήνες, έβρισκες ΠΟΛΥ φτηνότερα τα ATXC απο τα FTXC. Εγω πήρα το ATXC35b(12000 btu) με 540(απο 600) και με δωροεπιταγη 120 ευρω...μου ήρθε δηλαδή 420! 

Στα FTXC δεν υπήρχαν τέτοιες προσφορές πέρυσι. Γενικά, έπαιξαν πολυ καλές προσφορές πέρυσι στις αλυσίδες. 

Απο τον Ιανουάριο 2020, έβαλαν νερό στο κρασί τους οι blue dealers και άρχισαν τις προσφορες...

ΥΓ - Αυτές είναι βίδες απο τα κεντρικά της DAIKIN στην OSAKA, Japan. Τα Shorai , προφανώς, φοράνε φασον βίδες απο Κίνα, λολ!

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1

Εμένα μου φαίνεται εντελώς χαζό όλο αυτό. Ή δίνεις 5 σε όλους ή δε δίνεις σε κανέναν. Δλδ διαφορετικά υπολογίζει τους πελάτες της ανάλογα το κατάστημα από το οποίο θα προμηθευτούν συσκευή της;

Φταίνε τα μεγάλα καταστήματα (Κωτσόβολος κλπ)  που δέχονται αυτή τη διάκριση εις βάρος των πελατών τους.

Τραγικό 

3 λεπτά πριν, guzel είπε

Εμένα μου φαίνεται εντελώς χαζό όλο αυτό. Ή δίνεις 5 σε όλους ή δε δίνεις σε κανέναν. Δλδ διαφορετικά υπολογίζει τους πελάτες της ανάλογα το κατάστημα από το οποίο θα προμηθευτούν συσκευή της;

Φταίνε τα μεγάλα καταστήματα (Κωτσόβολος κλπ)  που δέχονται αυτή τη διάκριση εις βάρος των πελατών τους.

Τραγικό 

Δεν είναι έτσι ακριβώς...πέρυσι με την διαφορά τιμης μεταξύ ATXC και FTXC, μπορούσες να κάνεις 5ετη επέκταση και πάλι θα ήσουν κερδισμένος. Φέτος, αν υπολογίσεις το συνολικο πακέτο, με εγκατάσταση και 5ετη εγγύηση, ίδιες τιμές ερχονται...οι διαφορές μικρές...στο μεταξύ, κοίτα βίδες η DAIKIN ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...