Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, energy52 είπε

Τωρα λαμια με 24,3 εξωτερικη, εσωτερικη 27,5, εκανα ενα πειραμα με ευνοικες συνθηκες στο haier ζητηση 27 στα πιο χαμηλα watts που το χω δει δουλευει στα 205watt..😃αλλα επειδη με μπριζωσατε  κι εχω μια υποψια πως ο επαγωγικος μετρητης που χω τωρα κλεβει προς τα πανω θα τον παρω κι εγω τον tplink hs 110..οποιος τον δει σε προσφορα παλι, ας ριξει ενα σκουντημα!

Kafkas 23,89 eshop 24,43

στο Καύκα το έχει και στο μαγαζί εδώ λαμια αν είδα καλά , μπορείς να κανεις ηλεκτρονικά την παραγγελία και να πας να παραλάβεις για να το έχεις κρατημένο αν δε μπορείς να πας άμεσα 

Επεξ/σία από dimostr
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, energy52 είπε

Τωρα λαμια με 24,3 εξωτερικη, εσωτερικη 27,5, εκανα ενα πειραμα με ευνοικες συνθηκες στο haier ζητηση 27 στα πιο χαμηλα watts που το χω δει δουλευει στα 205watt..😃αλλα επειδη με μπριζωσατε  κι εχω μια υποψια πως ο επαγωγικος μετρητης που χω τωρα κλεβει προς τα πανω θα τον παρω κι εγω τον tplink hs 110..οποιος τον δει σε προσφορα παλι, ας ριξει ενα σκουντημα!

:D

205w!!! Κατά τ' αλλά το inventor δεν κατέβαινε γιατί έφταιγε ο χώρος σου :lol:

Ευτυχώς που κατάφερες και το ξηλωσες και απολαμβάνεις τώρα αυτά τα χαμηλά watts ;)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

https://en.wikipedia.org/wiki/Furukawa_Group
Στον ίδιο όμιλο είναι λογικά !
Θυμάμαι ένα φεγγάρι τότε που δεν υπήρχαν Inverter  πήραμε ένα on-off Fujitsu 12 άρι  .Ακόμα το έχω. Ο ψυκτικός είπε ότι General, Fuji και Fujitsu είναι το ίδιο πράγμα  τότε τουλάχιστον . 

Έχουμε ένα general παμπάλαιο στο γραφείο. ΄Εχει το ίδιο άθλιο τηλεκοντρόλ με το δικό μου Fujitsu....

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsoutsoudis είπε

Καλησπέρα παιδια! 

Μετα απο αρκετο ψαξιμο και τις σημαντικες συμβουλες σας, νομιζω οτι εχω καταληξει στα εξης:

α)https://www.skroutz.gr/s/18329461/Daikin-FTXC50B-RXC50B.html

β)https://www.skroutz.gr/s/18325103/Daikin-ATXC50B-ARXC50B-Siesta-Sensira.html

γ)https://www.skroutz.gr/s/18225719/Inventor-Premium-PR1VI32-18WF-PR1VO32-18.html

δ)https://www.skroutz.gr/s/14825001/Inventor-Omnia-Eco-O3MVI32-18WiFiR-O3MVO32-18.html 

Τα μεν daikin για την ποιοτητα τους, τα δε Inventor για την εγγυηση. Δυστυχως δεν μπορω να παω σε ποιοτικοτερες εταιρείες που προτεινατε, λογω κοστους (οριο 700-750 ευρω)

Εσεις ποιο θα επιλεγατε? Αν δεν κανω λαθος νομιζω τα inventor ειναι πιο αποδοτικα στην θερμανση. Οποιαδηποτε γνωμη και προταση, δεκτη.

Σε ενδιαφέρει το SCOP στη θέρμανση . Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο οικονομικό στη θέρμανση το κλιματιστικό. Αντίστοιχα για την ψύξη το SEER . 

Daikin FTXC50B :  
SCOP= 5.32
SEER= 6.45

Daikin ATXC50B :  
SCOP= 5.28
SEER= 6.40

Premium:
SCOP= 5.1
SEER= 7.1

Omnia eco:
SCOP= 5.1
SEER= 7.1

Η διαφορά στα SCOP είναι πολύ μικρή. Αν το θες για πολλές ώρες στην θέρμανση (σχεδόν απο το πρωί ώς το βράδυ να καίει) κάθε μέρα όλο το χειμώνα τότε ίσως να έχει νόημα η μικρή διαφορά του SCOP στα Daikin οπότε Daikin . 
Ειδάλλως κοίτα το Premium που είναι καλύτερο σε οικονομία στην ψύξη και με περισσότερες λειτουργίες . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Σε ενδιαφέρει το SCOP στη θέρμανση . Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο οικονομικό στη θέρμανση το κλιματιστικό. Αντίστοιχα για την ψύξη το SEER . 

Daikin FTXC50B :  
SCOP= 5.32
SEER= 6.45

Daikin ATXC50B :  
SCOP= 5.28
SEER= 6.40

Premium:
SCOP= 5.1
SEER= 7.1

Omnia eco:
SCOP= 5.1
SEER= 7.1

Η διαφορά στα SCOP είναι πολύ μικρή. Αν το θες για πολλές ώρες στην θέρμανση (σχεδόν απο το πρωί ώς το βράδυ να καίει) κάθε μέρα όλο το χειμώνα τότε ίσως να έχει νόημα η μικρή διαφορά του SCOP στα Daikin οπότε Daikin . 
Ειδάλλως κοίτα το Premium που είναι καλύτερο σε οικονομία στην ψύξη και με περισσότερες λειτουργίες . 

Πως γίνεται το ATXC με το FTXC να έχουν διαφορά στα νούμερα 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχουμε ένα general παμπάλαιο στο γραφείο. ΄Εχει το ίδιο άθλιο τηλεκοντρόλ με το δικό μου Fujitsu....

Εγώ έχω το  ASY12RSE-W / AOY12RSE . Χειριστήριο και κλιματιστικό στη παρακάτω φώτο . 
 EDIT: Βρήκα το Manual του σπίτι  και γράφει απο πίσω  "Printed in Japan"  🤣🤣🤣

Kondicioner_Fujitsu_ASY12RSE-W.jpg

4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Προφανώς κάτι διαφέρει . Προγραμματισμός; Κάποιο εξάρτημα ;  Δεν έχω ιδέα . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nvel είπε

είναι το pipe, το discharge είναι στην κατάθλιψη μεταξύ συμπιεστή και σιγαστήρα

Εδώ το δείχνει στην είσοδο (ή έξοδο ) του εξωτερικού εναλλάκτη:

870458432_Annotation2020-06-22163855.jpg.389422e74e22f219f223d847a33707f8.jpg

Δεν έχω σκοπό να αρχίζω να μετράω απλά προσπαθώ να κατανοήσω πως δουλεύει ο ψυκτικός κύκλος (ή ο αντίστροφος) καθώς και τους κανόνες defrost που έχει η fujitsu.

Πάντως βλέποντας τον εναλλάκτη , παρατήρησα ότι έχει διπλή σειρά στοιχείων

image.png.01803388104165f96f9d2cb884cb26b4.png

Δεν ξέρω αν όλα τα κλιματιστικά είναι έτσι .

Πάντως μπορώ να φανταστώ πως γίνεται να είναι τόσο μικρό κ να βγάζει τόσο απόδοση, αλλά από την άλλη το τίμημα είναι να πιάνει πάγο.

Σε σύγκριση το τέρας Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE στα αριστερά, το  Inventor / Nemesis Pro N2VI32 - 24WiFi στη μέση και δεξιά το Fujitsu ASYG24KLCA

7e5b9bf6275abcc27d0b5ffcc73a8ce1.png

edit

Και το Mitsu με διπλή σειρά είναι https://planetaklimata.com.ua/instr/Mitsubishi_Electric/Mitsubishi_Electric_MUZ-GF_VE_Service_Manual_Eng.pdf

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το κάνει για λόγους μάρκετινγκ η Daikin. Λογικά για να δίνει βοήθεια στους blue dealers.

9 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Daikin FTXC50B :  
SCOP= 5.32
SEER= 6.45

Daikin ATXC50B :  
SCOP= 5.28
SEER= 6.40

Premium:
SCOP= 5.1
SEER= 7.1

Omnia eco:
SCOP= 5.1
SEER= 7.1

Ειδάλλως κοίτα το Premium που είναι καλύτερο σε οικονομία στην ψύξη, χειρότερη ποιότητα κατασκευής και με περισσότερες λειτουργίες . 

Το Daikin είναι ιαπωνικό, το inventor φασον κινέζικο. Επίσης, πολλά Inventor στις μεγάλες σειρές(18, 24) έχουν πολύ κακή απόδοση στην θέρμανση με κόφτη στα ελάχιστα BTUs που πέφτουν.

Μπας και μπορέσουμε να το κάνουμε λίγο αντικειμενικό. 😎

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Είναι τόσο μικρή η διαφορά που μπορεί να είναι σφάλμα από διακριτική ικανότητα των οργάνων και στρογγυλοποιήσεις μιας και θα μετρήθηκαν ξεχωριστά.

4 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Το κάνει για λόγους μάρκετινγκ η Daikin. Λογικά για να δίνει βοήθεια στους blue dealers.

Ξέρεις κάτι ή απλά υποθέτεις;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Τους blue dealers τους βοηθάει με τα δυο επιπλέον χρόνια σε εγγυηση που εμεις δεν έχουμε , ειλικρινά έχω απογοητευτεί με αυτή την ιστορία 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ένα ΑΤΧC25b και ένα FTXC25b. Ολα ίδια εκτός απο την στάμπα SIESTA στο μπροστινό panel του ATXC. To remote controls δουλεύουν και στα 2 κλιματιστικά. Επίσης και τα δύο κατασκευάζονται στην DAIKIN MALAYSIA.

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι τόσο μικρή η διαφορά που μπορεί να είναι σφάλμα από διακριτική ικανότητα των οργάνων και στρογγυλοποιήσεις μιας και θα μετρήθηκαν ξεχωριστά.

Ξέρεις κάτι ή απλά υποθέτεις;

Μου το είχε πει ο πωλητής που αγόρασα το δικό μου. Είναι ίδια μηχανήματα απλά επιλέγει να δείχνει ένα τσικ καλύτερα τα FTX series. Εγώ το πήρα από blue dealer, οπότε δεν νομίζω να είχε κάποιο όφελος να μου το πει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CorumD είπε

Εχω ένα ΑΤΧC25b και ένα FTXC25b. Ολα ίδια εκτός απο την στάμπα SIESTA στο μπροστινό panel του ATXC. To controls δουλεύουν και στα 2 κλιματιστικά. Επίσης και τα δύο κατασκευάζονται στην DAIKIN MALAYSIA.

Όλα σωστά και έτσι είναι γιατί όμως στο ένα να δίνει τρία χρόνια εγγυηση και στο άλλο πέντε και για μένα το χειρότερο είναι ότι εμάς που έχουμε τα ATXC δε μας αφήνει καν να τα δηλώσουμε στο site   
για μένα απλά τραγικό και ένα σημείο που σε επόμενη αγορά θα το λάβω υπόψιν και δε θα ψωνίσω daikin 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Όλα σωστά και έτσι είναι γιατί όμως στο ένα να δίνει τρία χρόνια εγγυηση και στο άλλο πέντε και για μένα το χειρότερο είναι ότι εμάς που έχουμε τα ATXC δε μας αφήνει καν να τα δηλώσουμε στο site   
για μένα απλά τραγικό και ένα σημείο που σε επόμενη αγορά θα το λάβω υπόψιν και δε θα ψωνίσω daikin 

Ναι και εγώ αν το ήξερα δεν θα το αγόραζα από Κωτσόβολο, θα πήγαινα σε ντίλερ. Αν και δεν με χάλασαν τα μόλις 350€ που μου στοίχισε εγκατεστημένο τελικά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Ως τελικός καταναλωτής, έχεις δίκιο να νιώθεις αδικημένος. Η διαφορά είναι ότι τα ATX τα βρίσκεις στις μεγάλες αλυσίδες κατά βάση που πουλούν μόνο αυτά. Οι blue dealers από την άλλη έχουν την ftx κωδικοποίηση αλλά πουλούν και αντλίες και vrv και ολό τον επαγγελματικό εξοπλισμό της Daikin. Άρα, η εταιρεία έχει συμφέρον να σπρώξει αυτούς και να τους στηρίξει. Προσοχή, το παραπάνω είναι η προσωπική άποψη του γραφών. Ούτε αποδείξεις έχω για κάτι ούτε εσωτερική πληροφόρηση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...