Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

12αρι κλιματιστικό και να καλύπτει 50τμ μου φαίνεται λίγο δύσκολο

Λογικά ούτε 18αρι δεν θα κάνει, εκτός αν μιλάμε για πάρα πολύ καλά μονωμένο σπίτι...

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Στο επόμενο διάστημα σχεδιάζω να αγοράσω κλιματιστικά για το Σαλόνι (40τμ) και την Κρεβατοκάμαρα (15τμ).

Το σπίτι είναι του '95 στην Αθήνα, με καλή μόνωση (τούβλα-φελιζόλ-τούβλα), διαθέτει διπλά τζάμια (όχι θερμοδιακοπτόμενα) και ξύλινα πατώματα.

Επίσης υπάρχει μεγάλη άνεση χώρου για την εξωτερική μονάδα.

Οι ανάγκες μου είναι:

1. Τον χειμώνα να λειτουργούν συμπληρωματικά στην κεντρική θέρμανση (καλοριφέρ) που ανοίγει συγκεκριμένες ώρες το απόγευμα.

2. Το καλοκαίρι θα είναι η κύρια πηγή ψύξης.

Δεν με ενδιαφέρει τόσο το design, όσο η Αξιοπιστία, η ησυχία και η απόδοση. Οικονομικά δεν έχω ορίσει μπατζετ, αλλά αν είναι κάτι που αξίζει τον κόπο, μπορώ να κάνω την υπέρβαση αγοράζοντας τα ένα - ένα την φορά.

Μου έχουν προτείνει: 

Για το σαλόνι το Daikin FTXS25K Ισχύς Ψύξης: 8530 BTU,  Τοποθέτηση: Τοίχου, Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A++, SEER: 7.9 W/W, SCOP: 4.78 W/W

Για το υπν/τιο το Daikin FTXS50K Ισχύς Ψύξης: 17060 BTU, Τοποθέτηση: Τοίχου, Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A+,  SEER: 6.8 W/W, SCOP: 4.2  W/W 

το κόστος είναι 770 και 1070 αντίστοιχα, αλλά ο προβληματισμός μου είναι αν μπορεί ένα 18άρι να διαχειριστεί ένα χώρο 40 τμ; Μήπως να πάω σε 24άρι; Από την άλλη έβαλα τα στοιχεία του χώρου μου στον calculatior της inventor και μου λέει ότι χρειάζομαι μόλις 16.000 BTU.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και τις εμπειρίες σας.

Δημοσ.

Δείξε και ρώτα για τον χώρο σου σε κάποιον απο καταστημα νταικιν να σου κάνει υπολογισμους τι χρειάζεται.Καθε εταιρία έχει τα δικά της κριτήρια σε οτι πουλάει.

Δημοσ.

τοτε μονοδρομος για gree και μετα midea ....και μαλιστα σημερα αυτη την κουβεντα ειχα για πολλοστη φορα με κολλητο φιλο μου ψυκτικο , ο οποιος για αλλη μια φορα επεμενε στα δυο αυτα μηχανηματα για αυτο το διαστημα ,απλα εχουν βγαλει καλες σειρες μηχανηματων που δεν βγαζουν βλαβες ευκολα σε σχεση με τις υπολοιπες εταιριες....ισως στο μελλον αλλαξουν και αυτες ,αλλα για την ωρα αξιζουν ως μηχανηματα .....

Aν δεν γράφει κάπου η εγγύηση σχετικά με το ρεύμα ,τίποτε δεν ισχύει .Λογια για να πουλάνε.

Δημοσ.

Aν δεν γράφει κάπου η εγγύηση σχετικά με το ρεύμα ,τίποτε δεν ισχύει .Λογια για να πουλάνε.

Tί να γράφει δηλαδή για το ρεύμα ; Τι εννοείς ;

Δημοσ.

Μάγκες μας έχετε μπερδέψει... Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει και κανένας άλλος οκ;

Εγώ έκανα παραγγελία κλίμα και το ακύρωσα για να πάρω midea αλλά τελικά δεν έχει διαθέσιμο και πήρα toyitomi. Ας απαντήσει κάποιος σοβαρά αν ισχύουν τα παραπάνω, ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τι θα πάρεις δικό σου θέμα.Ρωτάς σε καταστήματα που ξέρουν απο Μιδεα, τι  ισχύει σε ότι σου πουλάνε.Ολοι για να πουλήσουν όλα καλά τα λένε.Μετά οτι γράφει και η εγγύηση  στο μηχάνημα .Αν γράφει καλύπτει  διακυμάνσεις ρεύματος που άλλος επιμένει.Οχι να γράφει γενικά και περίπου για να είναι μέσα ,και αν χαλάσει όπως τους συμφέρει μετα

Αν  γράφει καλύπτει τις διακυμάνσεις ρεύματος που άλλος επιμένει επειδη  του το είπαν στα λογια.Συγκεκριμένα ,οχι να γράφει γενικά και περίπου για να είναι μέσα .

Δημοσ.

Τι θα πάρεις δικό σου θέμα.Ρωτάς σε καταστήματα που ξέρουν απο Μιδεα, τι  ισχύει σε ότι σου πουλάνε.Ολοι για να πουλήσουν όλα καλά τα λένε.Μετά οτι γράφει και η εγγύηση  στο μηχάνημα .Αν γράφει καλύπτει  διακυμάνσεις ρεύματος που άλλος επιμένει.Οχι να γράφει γενικά και περίπου για να είναι μέσα ,και αν χαλάσει όπως τους συμφέρει μετα.

σωστο κ αυτο...το πολυ πολυ κανω 3 χρονια επεκταση εγγυησης στον κωτσοβολο με ολα μεσα ( εννοω για το ρευμα)

Αλλα ΤΟΣΟ ευκολα χαλανε τα invernet δηλαδη ; ψευτικα ειναι ;

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν  γράφει καλύπτει τις διακυμάνσεις ρεύματος που άλλος επιμένει οτι όλα καλα .Οχι να γράφει γενικά και περίπου για να είναι μέσα ,και αν χαλάσει όπως τους συμφέρει μετα.

Έχεις πετύχει κάποια συσκευή γενικά (όχι μόνο κλιματιστικό) που η εγγύηση της καλύπτει διακυμάνσεις του ρεύματος/κεραυνούς κτλπ? 

• Like 3
Δημοσ.

Έχεις πετύχει κάποια συσκευή γενικά (όχι μόνο κλιματιστικό) που η εγγύηση της καλύπτει διακυμάνσεις του ρεύματος/κεραυνούς κτλπ? 

εγω οχι...αρα γιατι μας εγραψε το παληκαρι πιο πανω οτι ισχυει για midea ;

Δημοσ.

οταν εχει καταιγιδα μπορειτε να το κλεινετε για κανα μιςαωρο δεν θα παθετε τιποτα.

Αν καψει πλακετα εντος εγγυησης δεν θα σας πουν, ειναι απο κεραυνο, αρκει να μην το πειτε εσεις. Οποτε σας καλυπτει η εγγυηση.

σωστο κ αυτο...το πολυ πολυ κανω 3 χρονια επεκταση εγγυησης στον κωτσοβολο με ολα μεσα ( εννοω για το ρευμα)

Αλλα ΤΟΣΟ ευκολα χαλανε τα invernet δηλαδη ; ψευτικα ειναι ;

İnverter ρε :) invernet λεει. Οχι δεν χαλανε, τωρα δεν ξερω ενα στα τοσα χαλαει...τι επαθες;
Δημοσ.

οταν εχει καταιγιδα μπορειτε να το κλεινετε για κανα μιςαωρο δεν θα παθετε τιποτα.

Αν καψει πλακετα εντος εγγυησης δεν θα σας πουν, ειναι απο κεραυνο, αρκει να μην το πειτε εσεις. Οποτε σας καλυπτει η εγγυηση.

İnverter ρε :) invernet λεει. Οχι δεν χαλανε, τωρα δεν ξερω ενα στα τοσα χαλαει...τι επαθες;

νταξει ρε καναμε ελα λαθος βαζελακι :)      Δεν επαθα κατι,ενας φιλος πιο πισω εγραψε να παρουμε " midea or Gree"

ΜΑς εγραψε οτι καλυπτετε απο εγγυηση αν καει η πλακετα κλπ.

κατσε αυτο με την καταιγιδα δεν το καταλαβα- τι ρολο παιζει φιλος ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθετικη συζητηση εχετε πιασει. Αν σας καει σε καταγιδα απο υπερταση/υποταση που ειναι 2-3% , δεν πειτε στην αντιπροσωπεια μας καηκε απο καταιγιδα. Θα πειτε καηκε ξαφνικα με καθαρο καιρο, αν σας ρωτησουν.

Αν καει εκτος εγγυησης λετε την αληθεια.

Αφου φοβαστε, παρτε οτι εταιρειες καλυπτει η inventor. Εχουν καλο ονομα εδω στο φορουμ, εχουν λογαριασμο και ποσταρουν κιολας. İnventor, General electric και Haier. Gree δεν ξερω αν καλυπτουν.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν σε πιο ακριβά προιόντα εγγύηση να καλύπτει διακυμάνσεις του ρεύματος.Παραδειγμα καλοι συναγερμοι κτιρίων ,υποστήριξη συστημάτων υπολογιστων ,ιατρικά μηχανήματα και άλλα.

Οι εγγυήσεις παντού αλλάζουν ευκολα ,οπως τους συμφέρει .Οτι γράφει στα χαρτια  σε κάθε μηχάνημα αυτο ισχύει.Τι διαφημίζει καθένας να πουλήσει ειναι και  παρανομο αν το ψαξεις και δεν ισχύει..

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Στο επόμενο διάστημα σχεδιάζω να αγοράσω κλιματιστικά για το Σαλόνι (40τμ) και την Κρεβατοκάμαρα (15τμ).

Το σπίτι είναι του '95 στην Αθήνα, με καλή μόνωση (τούβλα-φελιζόλ-τούβλα), διαθέτει διπλά τζάμια (όχι θερμοδιακοπτόμενα) και ξύλινα πατώματα.

Επίσης υπάρχει μεγάλη άνεση χώρου για την εξωτερική μονάδα.

Οι ανάγκες μου είναι:

1. Τον χειμώνα να λειτουργούν συμπληρωματικά στην κεντρική θέρμανση (καλοριφέρ) που ανοίγει συγκεκριμένες ώρες το απόγευμα.

2. Το καλοκαίρι θα είναι η κύρια πηγή ψύξης.

Δεν με ενδιαφέρει τόσο το design, όσο η Αξιοπιστία, η ησυχία και η απόδοση. Οικονομικά δεν έχω ορίσει μπατζετ, αλλά αν είναι κάτι που αξίζει τον κόπο, μπορώ να κάνω την υπέρβαση αγοράζοντας τα ένα - ένα την φορά.

Μου έχουν προτείνει: 

Για το σαλόνι το Daikin FTXS25K Ισχύς Ψύξης: 8530 BTU,  Τοποθέτηση: Τοίχου, Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A++, SEER: 7.9 W/W, SCOP: 4.78 W/W

Για το υπν/τιο το Daikin FTXS50K Ισχύς Ψύξης: 17060 BTU, Τοποθέτηση: Τοίχου, Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A+,  SEER: 6.8 W/W, SCOP: 4.2  W/W 

το κόστος είναι 770 και 1070 αντίστοιχα, αλλά ο προβληματισμός μου είναι αν μπορεί ένα 18άρι να διαχειριστεί ένα χώρο 40 τμ; Μήπως να πάω σε 24άρι; Από την άλλη έβαλα τα στοιχεία του χώρου μου στον calculatior της inventor και μου λέει ότι χρειάζομαι μόλις 16.000 BTU.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και τις εμπειρίες σας.

To calculator της inventor είναι για γέλια 

Για να μη μπω σε λεπτομέρειες, σκέψου ότι δε λαμβάνει καν υπόψη τον προσανατολισμό του χώρου, τα ανοίγματα και αν υπάρχει δώμα από πάνω

Σκέψου απλά έναν χώρο 20 τετραγωνικών με μια τζαμαρία σε δυτικό τοίχο, και έναν αντίστοιχο χώρο με ένα μικρό παράθυρο στο βορρά

Το καλοκαίρι όταν έχει σαράντα βαθμούς και βαράει ο ήλιος το μεσημέρι και το απόγευμα, χρειάζεσαι υπερδιπλάσια ψυκτική ισχύ στην πρώτη περίπτωση

Επειδή προφανώς δεν θα θέλεις να μπεις στη διαδικασία να (πληρώσεις για να) κάνεις μελέτη ψυκτικών φορτίων, τουλάχιστον φέρε κάποιον να το δει :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...