Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για μικρους χωρους οπως ενα υπνοδωματιο καλο θα ηταν ενα συμβατικο κλιματιστικο παρα ενα ινβερτερ ...μεχρι 9αρι συμβατικο απο αποψη οικονομιας ειναι κομπλε μεχρι και 12αρι το πολυ ....απο εκει και πανω τα συμβατικα καινε περισσοτερο απο οτι ενα ινβερτερ ...δυστυχως πολλες εταιριες δεν βγαζουν συμβατικα .....και τα ινβερτερ ολα εχουν θεμα με τις τασεις του ρευματος και τις διακοπες οπου στην ελλαδαρα μας παιζουν πανω κατω σαν δεικτες χρηματιστηριου ...παιρνεις πλακετες στο χερι και μετα σου ζητανε φραγκα οσα κοστιζει ενα καινουριο ....η samsung για παραδειγμα κλειδωνει πλακετα σε περιπτωσεις ασταθους τασης ρευματος ή εαν πετυχεις καμια καλη διακοπη ρευματος....μετα στο βγαζει off και η αντιπροσωπεια ζηταει 150 ευρω περιπου ΜΟΝΟ για το ξεκλειδωμα .....εις υγειαν στα κοροιδα κοινως απο τις εταιριες που εβαλαν τον κοσμο στο τρυπακι του ινβερτερ χαρην της οικονομιας ....και μετα αρχιζει το κλαμα με πλακετες και δυσβασταχτα κοστη ....τα πιο ανθεκτικα ινβερτερ και αυτα που δινουν αρκετη εγγυηση ειναι τα midea και τα gree ...οποτε οσοι πανε για αγορα κλιματιστικου ας κοιταξουν προς τα εκει τουλαχιστον να μειωσουν τις πιθανοτητες βλαβης ...ολα τα υπολοιπα ειναι κλαφτα χαραλαμπε !!!

Δηλαδή τα midea χαλάνε πιο δύσκολα ; στο θέμα σύνδεσης προτείνεις πρίζα η απευθείας ρεύμα από τοίχο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

στο δωμάτιο που θα μπει το κλιματιστικό οι πρίζες δεν έχουν γείωση (παλιά πολυκατοικία και λόγω παρκέ δαπέδου δεν είχα βάλει). Θα υπάρχει πρόβλημα;

στο δωμάτιο που θα μπει το κλιματιστικό οι πρίζες δεν έχουν γείωση (παλιά πολυκατοικία και λόγω παρκέ δαπέδου δεν είχα βάλει). Θα υπάρχει πρόβλημα;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, αλλά με βάση τα δικά μου δεδομένα που λειτουργώ κλιματιστικό 14 χρόνια σε αρχαία εγκατάσταση χωρίς γείωση, δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποιο πρόβλημα.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, αλλά με βάση τα δικά μου δεδομένα που λειτουργώ κλιματιστικό 14 χρόνια σε αρχαία εγκατάσταση χωρίς γείωση, δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποιο πρόβλημα.

Σε συμβατικό και εγώ έτσι το έχω.. Στα inverter όμως δεν ξέρω τι παίζει.

Δηλαδή τα midea χαλάνε πιο δύσκολα ; στο θέμα σύνδεσης προτείνεις πρίζα η απευθείας ρεύμα από τοίχο;

τα midea και ειδικα τα gree ειναι λιγο παραπανω ανθεκτικα στις αλλαγες τασης του ρευματος και συν οτι οι εγγυησεις που δινουν παιζουν στην δεκαετια οποτε εχεις και λιγο το κεφαλι σου ησυχο σε περιπτωση που παθει κατι ,βεβαια και αυτο εξαρταται εαν αλλαξουν ξαφνικα οι πολιτικες των εταιριων ...αλλα σε γενικες γραμμες ισχυει οτι ειναι πιο δυσκολο να παρεις πλακετα στο χερι απο οτι αλλο κυκλοφορει στην αγορα ....εαν θες για δωματιο που συνηθως μπαινει ενα 9αρι ,καλυτερα βρες συμβατικο ,η καταναλωση ειναι χαμηλη αρκετα και κοντα οσο ενα ινβερτερ και συν οτι εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο βλαβες ηλεκτρονικες λογω ασταθους τασης και διακοπης ρευματος ....τωρα ειτε ρευμα απ πριζα ειτε απο τον τοιχο ....σημασια εχει η γραμμη που θα παρει ρευμα να σηκωνει καταναλωση να μην σου ριχνει καμια ασφαλεια οταν αναβεις και κατι αλλο ....συνηθως στα καινουρια σπιτια εχει γινει προβλεψη για κλιματιστικα ,εαν δεν εχει γινει ,τοτε καλο ειναι να πεις σε ηλεκτρολογο να τσεκαρει εαν σηκωνει η γραμμη που θα το συνδεσεις πρωτα και εαν δεν σηκωνει , καλο ειναι να σου φτιαξει νεα ενισχυμενη γραμμη για το κλιματιστικο !!!

τα midea και ειδικα τα gree ειναι λιγο παραπανω ανθεκτικα στις αλλαγες τασης του ρευματος και συν οτι οι εγγυησεις που δινουν παιζουν στην δεκαετια οποτε εχεις και λιγο το κεφαλι σου ησυχο σε περιπτωση που παθει κατι ,βεβαια και αυτο εξαρταται εαν αλλαξουν ξαφνικα οι πολιτικες των εταιριων ...αλλα σε γενικες γραμμες ισχυει οτι ειναι πιο δυσκολο να παρεις πλακετα στο χερι απο οτι αλλο κυκλοφορει στην αγορα ....εαν θες για δωματιο που συνηθως μπαινει ενα 9αρι ,καλυτερα βρες συμβατικο ,η καταναλωση ειναι χαμηλη αρκετα και κοντα οσο ενα ινβερτερ και συν οτι εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο βλαβες ηλεκτρονικες λογω ασταθους τασης και διακοπης ρευματος ....τωρα ειτε ρευμα απ πριζα ειτε απο τον τοιχο ....σημασια εχει η γραμμη που θα παρει ρευμα να σηκωνει καταναλωση να μην σου ριχνει καμια ασφαλεια οταν αναβεις και κατι αλλο ....σηνυθως τα καινουρια σπιτια εχει γινει προβλεψη για κλιματιστικα ,εαν δεν εχεις γινει τοτε καλο ειναι να πεις σε ηλεκτρολογο να τσεκαρει εαν σηκωνει η γραμμη που θα το συνδεσεις πρωτα και εαν δεν κανει καλο ειναι να σου φτιαξει νεα ενισχυμενη γραμμη για το κλιματιστικο !!!

Θέλω inverter 12αρι για να βοηθάει ένα συμβατικό 12αρι θυγατρικής Panasonic.

Θέλω inverter 12αρι για να βοηθάει ένα συμβατικό 12αρι θυγατρικής Panasonic.

τοτε μονοδρομος για gree και μετα midea ....και μαλιστα σημερα αυτη την κουβεντα ειχα για πολλοστη φορα με κολλητο φιλο μου ψυκτικο , ο οποιος για αλλη μια φορα επεμενε στα δυο αυτα μηχανηματα για αυτο το διαστημα ,απλα εχουν βγαλει καλες σειρες μηχανηματων που δεν βγαζουν βλαβες ευκολα σε σχεση με τις υπολοιπες εταιριες....ισως στο μελλον αλλαξουν και αυτες ,αλλα για την ωρα αξιζουν ως μηχανηματα .....

• Like 1

τοτε μονοδρομος για gree και μετα midea ....και μαλιστα σημερα αυτη την κουβεντα ειχα για πολλοστη φορα με κολλητο φιλο μου ψυκτικο , ο οποιος για αλλη μια φορα επεμενε στα δυο αυτα μηχανηματα για αυτο το διαστημα ,απλα εχουν βγαλει καλες σειρες μηχανηματων που δεν βγαζουν βλαβες ευκολα σε σχεση με τις υπολοιπες εταιριες....ισως στο μελλον αλλαξουν και αυτες ,αλλα για την ωρα αξιζουν ως μηχανηματα .....

Όπως γράφω πιο πάνω θα πάω από κωτσοβολο λόγο λίγων δόσεων που χρειάζομαι.. Με προκαταβολή φυσικά.

Οπότε ότι βρω διαθέσιμο από τα δύο θα πάρω.. Αν θες ρίξε κάνα μοντέλο σε midea έως 600.

Όπως γράφω πιο πάνω θα πάω από κωτσοβολο λόγο λίγων δόσεων που χρειάζομαι.. Με προκαταβολή φυσικά.

Οπότε ότι βρω διαθέσιμο από τα δύο θα πάρω.. Αν θες ρίξε κάνα μοντέλο σε midea έως 600.

επειδη δεν ξερω σε ποια περιοχη μενεις ,προσφατα η δικια μου εβαλε στο σπιτι της αυτο το κλιματιστικο https://www.alphaclimagr.gr/product/1194247/midea-mission-msmbbu-12hrfn1-inverter-12-000btu-a.html  ,το καταστημα ειναι στην νικαια και κανει και δοσεις ....το συγκεκριμενο σκοτωνει κυριολεκτικα απο αποψη αποδοσης ,λεει 12αρι ,αλλα στην πραγματικοτητα παιζει στα 14000btu στην ψυξη ,και θερμανση στα 16000 btu ...εναν χωρο κοντα στα 50 τμ και τον επιανε στην ψυξη για την πλακα του ....και τιμη κατω απο 600 ...νομιζω οτι εαν πας σε πωλητη στον κοτσοβολο μπορει και να στο παραγγειλει εαν δεν το εχουν αμεσα απο τον προμηθευτη τους ....παντως και το συγκεκριμενο καταστημα παιζει δοσεις με καρτα !

• Like 1

επειδη δεν ξερω σε ποια περιοχη μενεις ,προσφατα η δικια μου εβαλε στο σπιτι της αυτο το κλιματιστικο https://www.alphaclimagr.gr/product/1194247/midea-mission-msmbbu-12hrfn1-inverter-12-000btu-a.html ,το καταστημα ειναι στην νικαια και κανει και δοσεις ....το συγκεκριμενο σκοτωνει κυριολεκτικα απο αποψη αποδοσης ,λεει 12αρι ,αλλα στην πραγματικοτητα παιζει στα 14000btu στην ψυξη ,και θερμανση στα 16000 btu ...εναν χωρο κοντα στα 50 τμ και τον επιανε στην ψυξη για την πλακα του ....και τιμη κατω απο 600 ...νομιζω οτι εαν πας σε πωλητη στον κοτσοβολο μπορει και να στο παραγγειλει εαν δεν το εχουν αμεσα απο τον προμηθευτη τους ....παντως και το συγκεκριμενο καταστημα παιζει δοσεις με καρτα !

Εχει εγκριθεί ήδη στον κωτσοβολο δάνειο 400 ευρώ οπότε..

Θα πάω αύριο να τους δείξω το μοντέλο που έστειλες, το WiFi module τι κάνει;

Εχει εγκριθεί ήδη στον κωτσοβολο δάνειο 400 ευρώ οπότε..

Θα πάω αύριο να τους δείξω το μοντέλο που έστειλες, το WiFi module τι κάνει;

απλα το χειριζεσαι και απο το κινητο σου τηλεφωνο ως τηλεκοντρολ οταν εισαι συνδεδεμενος στο δικτυο wifi του σπιτιου σου χωρις να χρησιμοποιεις το δικο του το φυσικο τηλεκοντρολ,.. το εβαλα και την δικια μου ,αλλα οταν εχεις να κανεις με γυναικειο μυαλο αυτα ειναι ανουσια εξτρα ....χαχαχα

• Like 1

απλα το χειριζεσαι και απο το κινητο σου τηλεφωνο ως τηλεκοντρολ οταν εισαι συνδεδεμενος στο δικτυο wifi του σπιτιου σου χωρις να χρησιμοποιεις το δικο του το φυσικο τηλεκοντρολ,.. το εβαλα και την δικια μου ,αλλα οταν εχεις να κανεις με γυναικειο μυαλο αυτα ειναι ανουσια εξτρα ....χαχαχα

Καλό αυτό, κρύβεις το κοντρολ για να μην το σπάσουν οι μικροί ήρωες του σπιτιού :)

Καλό αυτό, κρύβεις το κοντρολ για να μην το σπάσουν οι μικροί ήρωες του σπιτιού :)

ειναι ενα συν οτι εαν χαλασει καποτε το τηλεκοντρολ για τον α ή β λογο ή χαθει ξαφνικα απο κανενα μικρο ηρωα που ανεφερες ....θα το ρυθμιζεις απο το κινητο σου χωρις να τρεχεις να βρεις τηλεκοντρολ !!!

• Like 1

επειδη δεν ξερω σε ποια περιοχη μενεις ,προσφατα η δικια μου εβαλε στο σπιτι της αυτο το κλιματιστικο https://www.alphaclimagr.gr/product/1194247/midea-mission-msmbbu-12hrfn1-inverter-12-000btu-a.html  ,το καταστημα ειναι στην νικαια και κανει και δοσεις ....το συγκεκριμενο σκοτωνει κυριολεκτικα απο αποψη αποδοσης ,λεει 12αρι ,αλλα στην πραγματικοτητα παιζει στα 14000btu στην ψυξη ,και θερμανση στα 16000 btu ...εναν χωρο κοντα στα 50 τμ και τον επιανε στην ψυξη για την πλακα του ....και τιμη κατω απο 600 ...νομιζω οτι εαν πας σε πωλητη στον κοτσοβολο μπορει και να στο παραγγειλει εαν δεν το εχουν αμεσα απο τον προμηθευτη τους ....παντως και το συγκεκριμενο καταστημα παιζει δοσεις με καρτα !

12αρι είναι η ονομαστική απόδοση και 14/16 είναι οι μέγιστες.

Όταν κοιτάει κάποιος τι μηχάνημα να επιλέξει πρέπει να κοιτάει πάντα με βάση την ονομαστική απόδοση.

12αρι κλιματιστικό και να καλύπτει 50τμ μου φαίνεται λίγο δύσκολο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...