Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το χειρότερο χημικό είναι ένα που πουλάει το jumbo. Είχα ρίξει στο αμάξι και απο τότε νοιώθω οτι έχει κολλήσει μέσα στους αεραγωγούς και μου έχει καταστρέψει το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου που ανα πέντε μέρες πλέον μυρίζει μούχλα.

Έχω ρίξει κάτι σπρέι αφρούς, φεύγει για λίγο και ξανάρχεται. Δέν ξέρω τί να κάνω.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το χειρότερο χημικό είναι ένα που πουλάει το jumbo. Είχα ρίξει στο αμάξι και απο τότε νοιώθω οτι έχει κολλήσει μέσα στους αεραγωγούς και μου έχει καταστρέψει το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου που ανα πέντε μέρες πλέον μυρίζει μούχλα.

Έχω ρίξει κάτι σπρέι αφρούς, φεύγει για λίγο και ξανάρχεται. Δέν ξέρω τί να κάνω.

Να το πας εκει που κανεις το service. Εκει κανουν καθαρισμο AC. Ζητα διπλο καθαρισμο. Μην το αφηνεις, εχεις παθει ζημια.

Και δεν ζητανε πολλα χρηματα για αυτο τον καθαρισμο. (αν θες να ανοιξεις θεμα στο auto moto του insomnia ισως σε βοηθησουν με καμια ιδεα αν δεν θες να πληρωσεις)

• Like 1
Δημοσ.

Τα midea στη βασική τους έκδοση αξίζουν;

Χαλάνε βγάζουν προβλήματα;

Πόσα BTU θες και πόσα λεφτά διαθέτεις να σου προτείνω μερικά ; Μια χαρά είναι τα Midea αλλά πρόσεξε το support τους δηλαδή αν το μοντέλο που έχεις βρει εισάγεται επίσημα στην χώρα μας και αν όχι ποιος το εισάγει και τι support παρέχει .

Τα χημικά με ψεκασμό μπορεί να χαλάσουν φίλτρα και πλαστικά.Ρωτήστε σε καταστήματα που ξέρουν το μηχάνημα σας τι κάνει καλύτερα.Ολοι πουλάνε σαν όλα καλά.Επίσης θέλουν άλλα χημικά μηχανήματα με μηχανισμό κατά της μούχλας.

Όλα τα επαγγελματικά χημικά είναι το ίδιο . Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χημικά για συγκεκριμένα μηχανήματα και επίσης οποιοδήποτε χημικό και αν παρεις καλό είναι να αποφευγεται η επαφή με τα πλαστικά (τα εξωτερικά του μηχανήματος) χωρίς να σημαίνει ότι το χημικό κάνει ζημιά στα πλαστικα μιας και παίζει ρόλο και η αναλογία νερού και χημικού. 

Δημοσ.

Πόσα BTU θες και πόσα λεφτά διαθέτεις να σου προτείνω μερικά ; Μια χαρά είναι τα Midea αλλά πρόσεξε το support τους δηλαδή αν το μοντέλο που έχεις βρει εισάγεται επίσημα στην χώρα μας και αν όχι ποιος το εισάγει και τι support παρέχει .

Όλα τα επαγγελματικά χημικά είναι το ίδιο . Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χημικά για συγκεκριμένα μηχανήματα και επίσης οποιοδήποτε χημικό και αν παρεις καλό είναι να αποφευγεται η επαφή με τα πλαστικά (τα εξωτερικά του μηχανήματος) χωρίς να σημαίνει ότι το χημικό κάνει ζημιά στα πλαστικα μιας και παίζει ρόλο και η αναλογία νερού και χημικού.

Εχει ένα 9αρι ο κωτσοβολος, με το παζάρι πάει 317.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω την εντύπωση ότι έληξε η συγκεκριμένη προσφορά

οκ προτεινε στα 300 εως 400 ευρω αν θες, επισης αν γινεται τιμη με εγκατασταση ;;; Η Ζηταω πολλα ;;;;

Δημοσ.

Δεν νομίζω είναι το ίδιο.Εχω παραδείγματα από διαφορετικές μάρκες και αλλοιωμένα εσωτερικά πως έγιναν.

Δημοσ.

Υπάρχουν χημικά που το καθένα κάνει την δουλειά του και απευθύνεται για διαφορετικές καταστάσεις. Τώρα αν κάποιος δεν το έχει ψάξει και τα χρησιμοποιήσει δεν αποκλείεται να προκαλέσει ζημιά σε μέρη/εξαρτήματα του κλιματιστικού. Ένα παράδειγμα, υπάρχουν κάποια χημικά πολύ ισχυρά που απευθύνονται σε εξωτερικές μονάδες που είναι τίγκα στην βρώμα, μαυρισμένες όλες και χρόνια ασυντήρητες, εκεί ένα χημικό τύπου everbrite NCH είναι παντελώς ανίκανο να καταφέρει κάτι και ο τεχνικός θα πρέπει να παλεύει για ώρες, οπότε απαιτείται ισχυρότερο χημικό όπως όξυνα και αλκαλικά καθαριστικά, πρέπει να φοράς ειδική μάσκα για τα μάτια και γάντια γιατί τα χημικά αν πέσουν στο δέρμα προκαλούν έγκαυμα, αυτά αφαιρούν το πουρι και όλη την μπόχα και κάνουν το μηχάνημα σαν καινούργιο, αν τα ρίξεις σε πλαστικά της εσωτερικής μονάδας ή σε φίλτρα, πάπαλα τα φίλτρα, αν ένα φίλτρο είναι τόσο βρώμικο παίρνεις καινούργιο, τα περισσότερα φίλτρα το μόνο που χρειάζονται είναι ξέπλυμα με πολύ νερό, το χημικό χρησιμοποιείται μόνο για το στοιχείο.

• Like 2
Δημοσ.

Να ενα ενδιαφερον review που βρηκα στο σκρουτζ για το Daikin FTXB25C / RXB25C

και το παραθετω

0
1
 8 στους 9 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη
nikos.live1 στις 07/02/2016

Ενα κλιματιστικο με ωραιο ντιζαιν... Παμε τωρα στη λειτουργια του.

Εχω δοκιμασει το προιον και για ψυξη και για θερμανση σε υπνοδωματιο 12τμ. 
Στην ψυξη ειναι ικανοποιητικο, κανενα προβλημα.

Στην θερμανση τωρα που εκει το χρειαζομουνα πιο πολυ με απογοητευσε πληρως. 
Συγκεκριμενα το εβαζα στους 20 και εφτανε μεχρι τους 17-18 και στην συνεχεια μειωνε την ροη του αερα λες και επιασε τους 20. Για να πιασει τους 20 επρεπε να το βαλω στους 23 και μονο τοτε αυξανε την ροη του αερα παλι.

Επισης εχει σοβαρο προβλημα οταν η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι αρκετα χαμηλη δηλαδη 2-6 βαθμοι καθως δυσκολευεται παρα πολυ να πιασει την εσωτερικη επιθυμητη θερμοκρασια.

Με θερμοκρασια 2 βαθμων εξω και 14 μεσα, σε 2 ωρες στο powerful mode εφτασε μεχρι τους 17 μονο! 
Να σημειωσω οτι στο powerful mode δεν οριζεις θερμοκρασια λειτουργει στο φουλ μεχρι να το κλεισεις εσυ. 
Απαραδεκτο! Τι να το κανω να λειτουργει οταν εξω εχει απλως λιγο κρυο. Στα βαρια κρυα που το θελω εγω δεν μπορει να ανταπεξελθει. 
Επισης η εξωτερικη μοναδα δεν ειναι αθορυβη σε σχεση με την εσωτερικη που οντως δεν ακουγεται. 
Σε συνθηκες απολυτης ησυχιας δηλαδη την νυχτα, η εξωτερικη ακουγεται κανονικα. Εκτος αν εχω εγω ευαισθητο αυτι.

Στην καταναλωση τωρα οταν φτασει την επιθυμητη θερμοκρασια καταναλωνει μονο 200w (με μετρητη καταναλωσης πριζας) αρκει να την πιασει... Μεχρι να την πιασει εχω δει και 500w και 800w αλλα και 1200w που ηταν και το μεγιστο.

Εδω να πω πως πηρα ταυτοχρονα 2 ιδια κλιματιστικα και ολα αυτα που περιγραφω συμβαινουν και στα 2. Οποτε περαστικά μου!

Κατα τα αλλα ολα καλα. Οποιος θελει ενα κλιματιστικο με ωραιο ντιζαιν ας το παρει...

1 αστερι απο εμενα γιατι δεν κανει την δουλεια που επρεπε να κανει

Δημοσ.

Ο βαθμός που λέει οτι έβαλε (1 αστέρι) και η κριτική του είναι υποκειμενική και άδικη σε τουλάχιστον 2 σημεία (χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να ξέρω το συγκεκριμένο μοντέλο)

- "δεν αποδίδει καλά στους 2°" Μα είναι γνωστό αυτή η αδυναμία στα κλιματιστικά. Καθώς αντλούν θερμότητα από το περιβάλλον είναι λογικό να δυσκολεύεται να αντλεί θερμότητα στους 2°. Που να βρεθεί θερμότητα σε τόσες χαμηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο πρόβλημα θα είχε οποίο κλιματιστικό και αν αγόραζε. Νομίζω πιο πολύ φταίει το ότι δεν ήταν καλά ενημερωμένος (για την απόδοση των κλιματιστικών στο πολύ κρύο) παρά το ίδιο το κλιματιστικό. Ούτε και όταν έχει έξω 45° έχουν καλή απόδοση.

- "το βάζω στους 20° και σταματάει στους 18°" Κατ' αρχήν εξαρτάται που μετράει την θερμοκρασία ο ίδιος. Λογικό είναι να έχει διαφορές αν ο ίδιος το θερμόμετρο το έχει μακρά από το κλιματιστικό, αν το έχει δίπλα από καμία πόρτα, κανένα παράθυρο κτλ. Επίσης το κλιματιστικό σίγουρα το έχει ψιλά στα 2-2.5 μέτρα που η θερμοκρασία είναι πάντα κάνα 2° υψηλότερη.

Άρα αν θέλεις να έχεις στο κέντρο του δωματίου και στο 1-1.5 μετρό ύψος τους 20° το βρίσκω απολύτως λογικό να χρειάζεται να ρυθμίσεις το κλιματιστικό στους 22°.

Δημοσ.

Δε διαφωνο , αλλα δεσ οτι ειναι σε υπνοδοματιο 12 μ2 , δηλαδη 9000btu/12τμ2=750btu ανα τμ2

Που σημαινει οτι επρεπε να το υπερκαλυπτει και να μην εχει προβλημα στους 2 C , συνηθωσ στα υπνοδοματια βαζουμε 400-450  btu/μ2  και εδω εχει σχεδον τα διπλα

Δημοσ.

Δε διαφωνο , αλλα δεσ οτι ειναι σε υπνοδοματιο 12 μ2 , δηλαδη 9000btu/12τμ2=750btu ανα τμ2

Που σημαινει οτι επρεπε να το υπερκαλυπτει και να μην εχει προβλημα στους 2 C , συνηθωσ στα υπνοδοματια βαζουμε 400-450 btu/μ2 και εδω εχει σχεδον τα διπλα

- Με 2°C μάλλον σταμάταγε κάθε τόσο για απόψυξη.

- Μπορεί να έχει χάσει και λίγο φρέον. Συχνό φαινόμενο στις παγωνιές.

- Ξεκινάει από 14°C (λογικά πρωί πρέπει να είναι) ενώ το βράδυ πρέπει να το είχε στους 20°C (από​τι γράφει γενικός αυτή τη θερμοκρασία προτιμά). Μπορεί να μην έχει και την καλύτερη μόνωση.

- Μπορεί να υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην εγκατάσταση (πχ οι σωλήνες να "τρέχουν" σε μεγάλο μήκος στο εξωτερικό) που μειώνουν την απόδοση.

Μπορεί να ισχύουν όλα τα παραπάνω, μπορεί κάποια, μπορεί και κανένα. Υποθέσεις κάνουμε. Μπορεί ακόμα και να έχει δίκιο για αυτά που γράφει.

Προσωπικά πάντως δεν θα με απέτρεπε η κριτική του και το 1 αστέρι στο να διαλέξω το μοντέλο αν με ενδιέφερε. Από αυτά που έγραψε θα κράταγα φυσικά αυτά που έγραψε για τις καταναλώσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...