Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

To mirai και το seiya είναι το ίδιο κλιματιστικό. Το 1ο είναι και καλά αποκλειστικότητα του κώτσου.

Το plus έχει λίγο καλύτερους δείκτες.

To συγκεκριμενο Seyia ειναι ιδιο με Μirai plus.

Επεξ/σία από rbx1000
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Πωωωω, μεγάλη δουλειά οι μονώσεις.

200άρες το Fujitsu και ανάμεσα σε 60-80 τα carrier / daikin.

Aστα να πανε!
Με 24 εξω εχω αυτη τη στιγμη 31 στο μοναδικο δωματιο που δεν εχω κλιματιστικο.

3 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Συμφωνούμε απόλυτα. Γι αυτό υπάρχουν τα 7αρια.
Τα ελαχιστα btu που εχει ειναι περιπου 3800.

Που φαίνεται αυτό; https://www.daikin.gr/content/dam/document-library/catalogues/ac/split/atxc-b/ATXC-B, ARXC-B_Product flyer_ECPEN20-054_English.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δες το capacity με 12 εξωτερικη απο το Data book.

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Papas15 είπε

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι επιπλέον γιατί νομίζω δεν έχω καταλάβει καλά. Όσο πιο υψηλό SEER έχει ένα aircondition τόσο πιο οικονομικό είναι στην ψύξη. Το πιο είναι πιο "δυνατό" εξαρτάται από τα btus; Γιατί κοιτούσα την παρακάτω σύγκριση και ενώ το daikin φαίνεται να βγάζει τα περισσότερα btus σε ψύξη το προτείνουν για λιγότερα τετραγωνικά. ( https://www.bestprice.gr/compare/2155039087_2155366517_2155292361_2155592137/comparison.html ). Ρωτάω περισσότερο γιατί είναι αρκετά πιο οικονομικό απο τα υπόλοιπα. Αν έχει κάποιος κάποια άλλη πρόταση σε αυτό το budget περίπου (ως μαξ 700 που κάνει το fujitsu) καλοδεχούμενη! Το toshiba edge που πουλάει ο κωτσόβολος φαίνεται πολύ καλό αλλα ξεφεύγει σε budget (830e). 

Θα κοιτάζεις τα ονομαστικά btu/h   και όχι τα μέγιστα btu/h που βγάζει ένα κλιματιστικό υπό ιδανικές συνθήκες.  Τα ονομαστικά btu/h είναι η η εγγυημένη απόδοση "δυναμη"  στη ψύξη με 25 βαθμούς μέσα και 35 βαθμούς έξω  και στην θέρμανση με 20 βαθμούς μέσα και 7 βαθμούς έξω .   
Στη θέρμανση όσο πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία μειώνονται και τα αποδιδόμενα btu/h   . Στη ψύξη όσο ανεβαίνει η εξωτερική θερμοκρασία μειώνονται τα αποδιδόμενα btu/h των κλιματιστικών . Υπάρχουν σαφώς διαφορές απο μοντέλο σε μοντέλο . Κάποια χάνουν μικρότερο ποσοστό απο τα ονομαστικά btu/h όσο πέφτει η θερμοκρασία συγκριτικά με κάποια άλλα μοντέλα. Σε γενικές γραμμές να κοιτάς τα ονομαστικά btu/h ΚΑΙ ΟΧΙ  απο sites καταστημάτων ή skroutz ή bestprice . Αρκετές φορές αναγράφονται λάθος . Να βλέπεις τα specs των μηχανημάτων απο τα Sites των αντιπροσωπειών και μόνο !  Στο link αυτό υπάρχουν λάθη στα specs.

Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου και τί μέγεθος κλιματιστικού είχες ; Σε κάλυπτε άνετα το Haier ; Θα δουλεύει κάθε μέρα αρκετές ώρες ή μόνο στις μεγάλες ζέστες;

Επεξ/σία από Dare-Devil

37 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Θα κοιτάζεις τα ονομαστικά btu/h   και όχι τα μέγιστα btu/h που βγάζει ένα κλιματιστικό υπό ιδανικές συνθήκες.  Τα ονομαστικά btu/h είναι η η εγγυημένη απόδοση "δυναμη"  στη ψύξη με 25 βαθμούς μέσα και 35 βαθμούς έξω  και στην θέρμανση με 20 βαθμούς μέσα και 7 βαθμούς έξω .   
Στη θέρμανση όσο πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία μειώνονται και τα αποδιδόμενα btu/h   . Στη ψύξη όσο ανεβαίνει η εξωτερική θερμοκρασία μειώνονται τα αποδιδόμενα btu/h των κλιματιστικών . Υπάρχουν σαφώς διαφορές απο μοντέλο σε μοντέλο . Κάποια χάνουν μικρότερο ποσοστό απο τα ονομαστικά btu/h όσο πέφτει η θερμοκρασία συγκριτικά με κάποια άλλα μοντέλα. Σε γενικές γραμμές να κοιτάς τα ονομαστικά btu/h ΚΑΙ ΟΧΙ  απο sites καταστημάτων ή skroutz ή bestprice . Αρκετές φορές αναγράφονται λάθος . Να βλέπεις τα specs των μηχανημάτων απο τα Sites των αντιπροσωπειών και μόνο !  Στο link αυτό υπάρχουν λάθη στα specs.

Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου και τί μέγεθος κλιματιστικού είχες ; Σε κάλυπτε άνετα το Haier ; Θα δουλεύει κάθε μέρα αρκετές ώρες ή μόνο στις μεγάλες ζέστες;

Και στα sites των αντιπροσωπειων υπαρχουν λαθη παντως.

• Like 2

10 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Και στα sites των αντιπροσωπειων υπαρχουν λαθη παντως.

Λάθη παντού μπορεί να υπάρχουν. Σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να έχει γίνει λάθος στα sites των αντιπροσωπειών σε σχέση με τα sites των καταστημάτων κτλ . 

15 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Αρχικά τα δύο Daikin έχουν  3 χρόνια εγγύηση ενω τα Toshiba έχουν 7 χρόνια εγγύηση  με προϋπόθεση να γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . 
Όσον αφορά την οικονομία ρεύματος αν το θες για ψύξη και θέρμανση τότε κοιτα ένα απο τα δύο Daikin . Aν το θες μόνο για ψύξη πάλι τα Daikin είναι πιο οικονομικά σε λειτουργία . 
Τα Mirai και Mirai Plus πολύ μέτρια σε οικονομία στη θέρμανση  (μικρό SCOP)   κατώτερα σε οικονομία στην ψύξη απο τα Daikin αλλά το συν είναι η εγγύηση . 
Αν το θες για περιστασιακή χρήση . Λίγες ώρες στις μεγάλες ζέστες  θα κοιτούσα το  Μirai λόγω εγγύησης που προσφέρει και της τιμής του αυτή την στιγμή  https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198865-toshiba-10bavg-e1-b10bkvg-e-mirai

Γενικά: Όσο πιο μεγάλο SCOP έχει ενα κλιματιστικό τόσο καλύτερο σε οικονομία στην θέρμανση . Όσο πιο μεγάλο SEER τόσο πιο οικονομικό  στη ψύξη . 

Τί μέγεθος ; 9άρι; 12άρι;

για 24αρι ενδιαφερεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, rbx1000 είπε

To συγκεκριμενο Seyia ειναι ιδιο με Μirai plus.

Είχα πάρει την TOSHIBA πέρυσι να τους ρωτήσω για αυτό το θέμα, διότι είχα παρατηρήσει οτι τα specs SEIYA-MIRAI Plus είναι ολόιδια, επίσης το διαφημιστικο φυλλάδιο που έλεγε για τον νεο κομπρέσσορα ήταν επίσης ίδιο. Ενας τεχνικός μου είπε ξεκάθαρα, είναι τα ίδια μηχανήματα. Και τα δυο έχουν 7 χρόνια εγγύηση, οπότε αγοράζει κανείς οποιο βρεί ποιό φτηνά. Έχω το 14αρη(κακώς το λένε 16) και ο φίλος SEBU έχει το 9αρη(το λένε 10αρη). 

Αν εξαιρέσει κάποιος το παραπλανητικό της διαφήμισης(όπου βαφτίζουν το 14αρη - 16αρη και τά 9/12αρια σε 10/13αρια....είναι καλά μηχανήματα με φοβερά πολιτισμένη λειτουργία και πολύ καλη ποιότητα κατασκευης μεσα-εξω. Απλα τα SEER/SCOP είναι λιγο χαμηλά και στην παρούσα φάση θα πήγαινα σε edge...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2

επειδη ισως βαλω και εγω inventor πηρα στην εταιρεια και ρωτησα για 24αρι και το καλυτερο σε καθαρισμο αερα και μου προτειναν το nemesis pro μου ειπαν μαλιστα οτι εχει την λιγοτερη καταναλωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, lak10 είπε

επειδη ισως βαλω και εγω inventor πηρα στην εταιρεια και ρωτησα για 24αρι και το καλυτερο σε καθαρισμο αερα και μου προτειναν το nemesis pro μου ειπαν μαλιστα οτι εχει την λιγοτερη καταναλωση

Σε 24αρι καλυτερα να πας σε κάποιο ιαπωνικό.τι όριο χρήματα βάζεις?

Επεξ/σία από alex19871987

27 λεπτά πριν, lak10 είπε

εως 1200 ειναι περioσμενο το budget

Μια χαρά είναι το μπάτζετ https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-toshiba-σειρά-edge-24000-btu-ras-24j2avsg-e-ras-b24j2kvsg-e

• Like 6

6 ώρες πριν, lak10 είπε

για 24αρι ενδιαφερεται

Μεταξύ Dark( Βlack δεν υπάρχει),  Aria 24αρια :
Το Dark είναι πιο οικονομικό στη ψύξη έχει SEER= 7.1
Αμέσως μετά το Aria με SEER= 6.4 . 
Στη θέρμανση έχουν το ίδιο SCOP οπότε δεν έχουν διαφορές στην κατανάλωση . 

Το Dark έχει μεγαλύτερα εύρη απόδοσης (btu/h) σε σύγκριση με το Aria . 
Στη ψύξη έχει ονομαστική απόδοση 24.000 btu/h όπως το Aria αλλά στην θέρμανση το Dark  βγάζει ονομαστικά 28.000 btu/h ενώ το Aria 26.000 btu/h

Eπίσης το Dark έχει μεγαλύτερη παροχή αέρα απο το Aria . 
Όσον αφορά το θόρυβο έχουν τα ίδια db στην υψηλή σκάλα (+- 1db) . Στη χαμηλή σκάλα το Aria βγάζει  26db ενώ το Dark 30db αλλά με μεγαλύτερη παροχή αέρα απο το Aria . 

To Grande δεν το συγκρίνω διότι βγαίνει μέχρι 18άρι . 

4 ώρες πριν, lak10 είπε

Για ψύξη ή θέρμανση το θες ; Στη θέρμανση θα δουλεύει καθημερινά αρκετές ώρες ; Στη ψύξη το θες μόνο για τις μεγάλες ζέστες ή θα δουλεύει κάθε μέρα αρκετές ώρες ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...