Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα σημαντικοτερα που εχουν αναφερθει σε αυτο το thread δεν μπορει ενας moderator να τα βαλει στην πρωτη σελιδα η καπου να φαινονται?

Θελω να μαθω καποια πραγματα αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να διαβασω 190 σελιδες.. Τα πιο σημαντικα θεωρω οτι θα επρεπε να μπουν καπου να τα βλεπει ο κοσμος..

Θελει η μητερα μου να παρει ενα air condition για καθε υπνοδωματιο μεχρι 300-400€ εχετε να προτεινετε κατι, πρεπει κατι να προσεξω? Δεν εχω ιδεα απο air condition.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ανεξαρτητοσ του τυπου κλιματιστικου , ντουλαπα/καναλατο/τοιχου. Πρεπει να εστιασεις στο τι Btu χρειαζεσαι, σιγουρα το χειμωνα με τα 40 pc ακια θερμανση θα εχεισ , ara αναγκες μικρες

Τωρα τα 100 μ2 *500 btu= 50.000 btu σαν χωροσ με 10 ατομα μεσα , χωρισ την επιβαρυνση απο τα pc που θα εχεισ επιπροσθετα.

Αν θεσ να πασ σε τοιχου στη θεση σου θα εβλεπα 3*24000=72,000 btu

60,000 btu χρειαζομαι. Δοκιμασμενα χρονια μεσω ντουλαπας. Το θεμα ειναι 60,000 btu ντουλαπα θα εχει ιδια αποδοση με δυο 30αρια επιτοιχια;;

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις

Δημοσ.

60,000 btu χρειαζομαι. Δοκιμασμενα χρονια μεσω ντουλαπας. Το θεμα ειναι 60,000 btu ντουλαπα θα εχει ιδια αποδοση με δυο 30αρια επιτοιχια;;

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις

30αρια δεν υπάρχουνε εκτός από ένα μοντέλο της fujitsu.

Η απόδοση στα συγκεκριμένα 30αρια θα είναι καλύτερη από την ντουλάπα.

• Like 2
Δημοσ.

σε σαλονι κουζινα 45 τμ ενα 24αρι κλιματιστικο δεν με καλυπτει για θερμανση κυριωϛ λογω απουσιαϛ μονωσηϛ.να βαλω και ενα 12αρι στην αλλη πλευρα;

Δημοσ.

30αρια δεν υπάρχουνε εκτός από ένα μοντέλο της fujitsu.

Η απόδοση στα συγκεκριμένα 30αρια θα είναι καλύτερη από την ντουλάπα.

Ξερεις τι μου κανει εντυπωση? Οτι ολοι σε καταστηματα τετοιου μεγεθους, αν δεν εχουν καναλατο βαζουν ντουλαπα. Η σχεδον ολοι. Απο την αλλη οταν ενδιαφερθηκα για μενα και το ψαξα λιγο ιντερνετ, δεν διαβασα τιποτα θετικο για την ντουλαπα. Μηπως κατι δεν καταλαβαινω καλα? Μηπως η ντουλαπα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο? Μηπως επειδη ειναι μια συσκευη καιει λιγοτερο ρευμα απο οτι τα δυο επιτοιχια? (ξερω οτι ακουγεται χαζο αυτο αλλα ειμαι ασχετος)

Και κατι αλλο. Τα 10.000 btu εχουν μεγαλη διαφορα? Μηπως θα μπορουσα να παω σε δυο 22-24αρια?

Δημοσ.

Ξερεις τι μου κανει εντυπωση? Οτι ολοι σε καταστηματα τετοιου μεγεθους, αν δεν εχουν καναλατο βαζουν ντουλαπα. Η σχεδον ολοι. Απο την αλλη οταν ενδιαφερθηκα για μενα και το ψαξα λιγο ιντερνετ, δεν διαβασα τιποτα θετικο για την ντουλαπα. Μηπως κατι δεν καταλαβαινω καλα? Μηπως η ντουλαπα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο? Μηπως επειδη ειναι μια συσκευη καιει λιγοτερο ρευμα απο οτι τα δυο επιτοιχια? (ξερω οτι ακουγεται χαζο αυτο αλλα ειμαι ασχετος)

Και κατι αλλο. Τα 10.000 btu εχουν μεγαλη διαφορα? Μηπως θα μπορουσα να παω σε δυο 22-24αρια?

Ντουλάπα συνήθως προτιμούν αν δεν υπάρχει επαρκής χώρος ή μέρη για να εγκατασταθεί κλιματιστικό με εξωτερική μονάδα, ακόμα και ένα μέρος να υπάρχει καταφεύγεις σε λύση multispit. Ρώτα και αυτόν που σου έκανε τον προσδιορισμό του θερμικού φορτίου να σου πει περί ντουλάπας ή μη. Π.χ έχω δει ντουλάπα μέσα στα everest στο Σύνταγμα, προφανώς αν παρατηρήσεις δεν υπάρχει μέρος εκεί να μπει εξωτερική μονάδα.

Για το ρεύμα στο είπα, οι 2 ξεχωριστές συσκευές θα κάνουν περισσότερη οικονομία, εκτός από αυτό η ψύξη/θέρμανση θα είναι καλύτερη και πιο ομοιόμορφη αν τοποθετήσεις 2 ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες στα σωστά σημεία από το να βάλεις μια ενιαία συσκευή σε ένα σημείο. Στην δική σου περίπτωση αν το φορτίο είναι προσδιορισμένο προσεγγιστικά, θα έβαζα δύο 24αρια και αν δεν με κάλυπταν θα έβαζα ένα 9αρι μετά. Πάντως για 60000 BTU, αν είναι σωστά υπολογισμένα και οχι κατά προσέγγιση με κάτι εμπειρικούς τύπους που υπάρχουν, τα 12000 είναι αρκετή απόκλιση, 20% επι του κανονικού φορτίου που έπρεπε να είχες.

Δημοσ.

Θα βάλεις κλιματιστικά όπου καλύπτουν οπωσδήποτε τα απαιτούμενα BTU σε θέρμανση ή ψύξη για τον χώρο σου και για τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής σου και δεν είναι τοσο απλή η επιλογή καταλλήλων BTU για τέτοιο χώρο . Πρέπει να ληφθούν υπόψιν πολλά. Η παραγόμενη θερμότητα απο τα PC που δεν είναι καθόλου αμελητέα καθώς και απο τις λάμπες και απο τους ανθρώπους.

Έχε υπόψιν σου ότι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των κλιματιστικών δαπέδου  (συγκαταλέγονται και οι ντουλάπες) στην θέρμανση είναι ότι ζεσταίνουν καλύτερα τον χώρο ειδικά μεγάλους χώρους όπως ο δικός σου . Αυτό διότι ο θερμός αέρας είναι ελαφρύς και ανεβαίνει ψηλά . Ενα κλιματιστικό τοίχου τραβάει επιστροφές αέρα απο ψηλά και φυσάει χαμηλά στην προσπάθεια του να θερμάνει τα κατώτερα κρύα στρώματα αέρα στον χώρο . (εκεί δηλαδή που βρίσκεται ο άνθρωπος) . Αποδίδουν αποτελεσματική θέρμανση των κατώτερων στρωμάτων αέρα σε κοντινές αποστάσεις . Σε μεγάλους χώρους όπως ο δικός σου δεν ξέρω αν θα στα πρότεινα (εξαρτάται και το ύψος το χώρου) . Αντιθέτως οι ντουλάπες . Έχουν την εισαγωγή αέρα χαμηλά στο δάπεδο και εξάγουν απο ψηλά τον θερμό αέρα. Οπότε καταλαβαίνεις ότι ο ψυχρός αέρα που πάντα συσσωρεύεται χαμηλά εισάγεται στην ντουλάπα πάντα .

Βέβαια σε μεγάλους χώρους χρειάζεσαι απαραίτητα κατεμε μελετη κλιματισμού. Πολλές φορές συνδυάζονται διάφοροι τύποι κλιματιστικών . Όπως π.χ συνδυασμός ντουλάπας και καναλάτου ή κασέτας . Επίσης όπως καταλαβαίνεις άλλη μελέτη θέλει ο κλιματισμός για θέρμανση και άλλη για ψύξη . Ειδικά στην θέρμανση τα σπλιτάκια (τοίχου) σε μεγάλους χώρους επαγγελματικούς δεν είναι απαραίτητα ότι καλύτερο.Στην ψύξη δεν θα το λεγα τόσο. Για αυτό υπάρχουν στο  εμπόριο διάφοροι τύποι μηχανηματων κλιματισμού . Το καθένα έχει πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα .  Δεν κάνουν όλα για όλους τους χώρους . 

Καταλήγω στο εξής που εξαρχής αυτό έπρεπε να σου πω. Μίλα με μελετητική εταιρία κλιματισμού για το καλύτερο αποτέλεσμα σε ψύξη θέρμανση. Να σου πουν τί τύπου μηχανήματα να βάλεις ή τί συνδυασμό μηχανημάτων καθώς και πόσα BTU χρειάζεσαι . 

Ντουλάπα συνήθως προτιμούν αν δεν υπάρχει επαρκής χώρος ή μέρη για να εγκατασταθεί κλιματιστικό με εξωτερική μονάδα

Οι ντουλάπες έχουν εξωτερική μονάδα !

Για τα μοντέλα που προτείνεις (Passion, Aria), έχεις κάποια εμπειρία από προσωπική χρήση;

Το passion pro το χει η κοπέλα μου και της το χα προτείνει μαζί με το Aria . Για το Aria όσα έχω ακούσει από έναν φίλο που το έχει και ότι διαβάζω .

σε σαλονι κουζινα 45 τμ ενα 24αρι κλιματιστικο δεν με καλυπτει για θερμανση κυριωϛ λογω απουσιαϛ μονωσηϛ.να βαλω και ενα 12αρι στην αλλη πλευρα;

Τί απόσταση απο το ταβάνι έχει το κλιματιστικό σου και τί συνολικό ύψος έχει ο χώρος σου ;

Επίσης ποιό μοντέλο έχεις ; 

Τα σημαντικοτερα που εχουν αναφερθει σε αυτο το thread δεν μπορει ενας moderator να τα βαλει στην πρωτη σελιδα η καπου να φαινονται?

Θελω να μαθω καποια πραγματα αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να διαβασω 190 σελιδες.. Τα πιο σημαντικα θεωρω οτι θα επρεπε να μπουν καπου να τα βλεπει ο κοσμος..

Θελει η μητερα μου να παρει ενα air condition για καθε υπνοδωματιο μεχρι 300-400€ εχετε να προτεινετε κατι, πρεπει κατι να προσεξω? Δεν εχω ιδεα απο air condition.

Να προσέξεις το καλό after sales support . Να χουν καλή εγγύηση και να ρωτήσεις να δεις κατά πόσο αξιόπιστα είναι . 

Απέφυγε μάρκες τύπου F&U,  AUX.

Επίσης ότι και αν πάρεις βρες καλό εγκαταστάτη . Μην περιμένεις σοβαρή και σωστή εγκατάσταση για την αποτελεσματική λειτουργία του μηχανήματος και τη μακροζωία του με τιμές 50 ευρώ . 

Πρόσεξε τα παρακάτω:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ¨:

Να υπάρχει απόσταση απο το ταβάνι για το κλιματιστικό μεγαλύτερη απο 30 cm (να τηρηθούν κατά γράμμα οι οδηγίες αποστάσεων του κατασκευαστή)

Τουλάχιστον 2m - 2.5 m σωλήνωση κατά κανόνα εκτός αν η αντιπροσωπεία ορίζει κάτι άλλο .

Να γίνει εγκατάσταση με χρήση αντλίας κενού . 

Καλό θα ήταν αν δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου η εξωτερική μονάδα να μην μπει στον τοίχο αλλά στο δάπεδο (π.χ του μπαλκονιού)

• Like 4
Δημοσ.

εχω το midea ms12f-24hrdn,ειναι 24αρι και απεχει απο το ταβανι 40 ποντουϛ. το υψοϛ του χωρου ειναι 3 μετρα.πλατοϛ 5 και μηκοϛπεριπου 8μ.ακολουθει διαδρομοϛ 6 μετρων.δεν επαρκει στη θερμανση.

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Προσπαθώ εδώ και λίγο καιρό να καθαρίσω το κλιματιστικό μου που μυρίζει. Πήρα ένα ψεκαστήρι πίεσης μικρό σε μέγεθος, έβαλα χημικό κτλ.

Το πρόβλημα παραμένει ενώ βλέπω βρωμιά στην φτερωτή.

Είδα μερικά βίντεο στο youtube και τα καθαρίζουν με πίεση νερού πάρα πολύ καλά. Ξέρει κανείς αυτό το μηχάνημα τί είναι? Ατμοπαραγωγός ή απλά ηλεκτρικό πιεστικό?

Έχετε να προτείνετε κάποιο?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Προσπαθώ εδώ και λίγο καιρό να καθαρίσω το κλιματιστικό μου που μυρίζει. Πήρα ένα ψεκαστήρι πίεσης μικρό σε μέγεθος, έβαλα χημικό κτλ.

Είδα μερικά βίντεο στο youtube και τα καθαρίζουν με πίεση νερού πάρα πολύ καλά. Ξέρει κανείς αυτό το μηχάνημα τί είναι? Ατμοπαραγωγός ή απλά ηλεκτρικό πιεστικό?

Ευχαριστώ.

1. Τι χημικό χρησιμοποίησες;

2. Εφόσον χρησιμοποίησες κάποιο αξιόλογο και οχι κάτι μούφες που πουλάνε π.χ στον Κωτσόβολο, τότε να αυξήσεις την αναλογία χημικού στο νερό και να ξαναψεκάσεις.

Και εγώ το ίδιο ψεκαστήρι έχω. Αυτά με την πολύ πίεση και μεγάλη παροχή που βλέπεις και τρέχει το υγρό σαν να ρίχνεις με το λάστιχο, πρέπει πιθανόν να είναι με ηλεκτρικό μοτέρ σαν αντλία.

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Ευχαριστώ.

Η φτερωτή πρέπει να βγει για να γίνει σοβαρό καθάρισμα. 

Το στοιχείο το ψεκάζεις με αυτό το πιεστικό και το χημικό που έχεις . Αρκεί να έχεις πάρει σοβαρό χημικό και όχι αυτές τις χαζομάρες που πουλάνε σε Κωτσόβολο κτλ . Αφησε το χημικό να δράσει για περίπου 5-10 λεπτά και μετά ψέκασε το στοιχείο με καθαρό νερό .

Οπως είπε και ο Βασίλης . Αν επιμένει η βρωμιά , να αλλάξεις την αναλογία νερού και χημικού .

Σοβαρό χημικό ισχυρό όπου το χρησιμοποιώ και στα δικά μου είναι το NCH Everbrite . 

http://www.vasilakoschemicals.gr/el/products/details/%CE%92%CE%B9%CE%BF%CE%BC.-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA/NCH-EVERBRITE-80

Και εγώ το ίδιο ψεκαστήρι έχω. Αυτά με την πολύ πίεση και μεγάλη παροχή που βλέπεις και τρέχει το υγρό σαν να ρίχνεις με το λάστιχο, πρέπει πιθανόν να είναι με ηλεκτρικό μοτέρ σαν αντλία.

Και εγώ :D

Δημοσ.

Σοβαρό χημικό ισχυρό όπου το χρησιμοποιώ και στα δικά μου είναι το NCH Everbrite . 

http://www.vasilakoschemicals.gr/el/products/details/%CE%92%CE%B9%CE%BF%CE%BC.-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA/NCH-EVERBRITE-80

Ίδιο χημικό επίσης :)

• Like 1
Δημοσ.

Η φτερωτή πρέπει να βγει για να γίνει σοβαρό καθάρισμα. 

Το στοιχείο το ψεκάζεις με αυτό το πιεστικό και το χημικό που έχεις . Αρκεί να έχεις πάρει σοβαρό χημικό και όχι αυτές τις χαζομάρες που πουλάνε σε Κωτσόβολο κτλ . Αφησε το χημικό να δράσει για περίπου 5-10 λεπτά και μετά ψέκασε το στοιχείο με καθαρό νερό .

Οπως είπε και ο Βασίλης . Αν επιμένει η βρωμιά , να αλλάξεις την αναλογία νερού και χημικού .

Αυτό χρησιμοποιώ.

Χθές έλυσα το κλιματιστικό, έβγαλα τη φτερωτή και την έπλυνα με νερό και το χημικό αυτό. Την πέρασα και κανα δύο χέρια με σαπούνι. 

Έπειτα πέρασα με το χημικό όλο το στοιχείο και έπειτα με νερό. 

Πιστεύω τώρα είναι εντάξει.

• Like 1
Δημοσ.

Τα χημικά με ψεκασμό μπορεί να χαλάσουν φίλτρα και πλαστικά.Ρωτήστε σε καταστήματα που ξέρουν το μηχάνημα σας τι κάνει καλύτερα.Ολοι πουλάνε σαν όλα καλά.Επίσης θέλουν άλλα χημικά μηχανήματα με μηχανισμό κατά της μούχλας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...