Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εξαρτάται το δωμάτιο.

Στο δικό μου δωμάτιο των 17τμ, ήταν overkill ακόμα και το 9άρι (daikin axtc25b).

@Chrisxxx

Eξαρτάται απο τη μελέτη απωλειών.  😛  Ειδάλλως ο καθένας μας μυρίζει τα νύχια του και προτείνει btu που αυτό κάνουμε οπότε δεν τίθεται θέμα διαφωνίας . Πολύ πιθανό να τον καλύψει και ένα 9άρι . 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι σωστό αυτό το μεγάλο των 18 για κάποιο λόγο ειναι σχετικα πιο δροσερό το καλοκαιρι και 1βαθμό τουλάχιστον κάτω τον χειμώνα, ισως γιατι συνορευει με άλλο σπίτι και εχει απώλειες απο εκει. Το δωμάτιο των 14 ειναι πιο το πιο ζεστό σπίτι. Οπότε ίσως το 12αρι και 9αρι να ειναι η πιο καλή λύση εφόσον και η τιμη απο τα 9 στα 12 δεν ειναι ιδιαιτέρως μεγαλύτερη. 

Θα τα κοιτάξω και τα Inventor Premium PR1VI32-09WF οπως και το TCL το Daikin Νομιζω ξεφευγει κάπως. 

Ισως τεθεί περιορισμός να γίνει η αγορά από κατάστημα Euronics γιατι πρόκειται για επαρχία και για κάποιο λόγο επιμένει η μανα μου να τα παρει από τοπική αγορά αλλά μάλλον θα της αλλάξω γνωμη. :-D

Επίσης κατι που με απασχολεί ειναι αν χρειαστεί να τραβηχτεί ξεχωριστή τροφοδοσία από τον πίνακα για τα AC.  Και περίπου από ποια θερμοκρασία και κατω τον χειμώνα αρχίζει να πέφτει η απόδοση τους.

Επεξ/σία από Chrisxxx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Chrisxxx είπε

Και περίπου από ποια θερμοκρασία και κατω τον χειμώνα αρχίζει να πέφτει η απόδοση τους.

Δύο τρεις σελίδες πιο πίσω υπάρχουν ένα κάρο διαγράμματα από ποια θερμοκρασία και πόσο πέφτει η απόδοση των κλιματιστικών 

Ξεχωριστή γραμμή τραβάνε συνήθως από 18 και πάνω , εκτός και αν το.σπιτι είναι υπερβολικά παλιό και σε μερικές ασφάλειες γραμμές έχεις πολλά πράγματα φορτωμένα αλλά αυτό θα το κρίνει ο ηλεκτρολόγος

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Chrisxxx είπε

Ναι σωστό αυτό το μεγάλο των 18 για κάποιο λόγο ειναι σχετικα πιο δροσερό το καλοκαιρι και 1βαθμό τουλάχιστον κάτω τον χειμώνα, ισως γιατι συνορευει με άλλο σπίτι και εχει απώλειες απο εκει. Το δωμάτιο των 14 ειναι πιο το πιο ζεστό σπίτι. Οπότε ίσως το 12αρι και 9αρι να ειναι η πιο καλή λύση εφόσον και η τιμη απο τα 9 στα 12 δεν ειναι ιδιαιτέρως μεγαλύτερη. 

Θα τα κοιτάξω και τα Inventor Premium PR1VI32-09WF οπως και το TCL το Daikin Νομιζω ξεφευγει κάπως. 

Ισως τεθεί περιορισμός να γίνει η αγορά από κατάστημα Euronics γιατι πρόκειται για επαρχία και για κάποιο λόγο επιμένει η μανα μου να τα παρει από τοπική αγορά αλλά μάλλον θα της αλλάξω γνωμη. :-D

Επίσης κατι που με απασχολεί ειναι αν χρειαστεί να τραβηχτεί ξεχωριστή τροφοδοσία από τον πίνακα για τα AC.  Και περίπου από ποια θερμοκρασία και κατω τον χειμώνα αρχίζει να πέφτει η απόδοση τους.

Το daikin μακροπρόσθεσμα και εφόσον όπως λες έχει πολύ χρήση, λογικά θα το αποσβέσεις. Χώρια η ποιότητά του.

Το υπολογίζω κοντά 40% πιο αποδοτικό από το carrier crystal II που έχω σε θέρμανση (παρόμοιο με το aria).

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

11 ώρες πριν, MAN0U είπε

Παιδιά έτσι για να καταλάβετε τι ζόρια τραβάει το 12αρι Sharp που σας έλεγα, έβγαλα ένα βιντεάκι (με εξωτερική/εσωτερική 22 και ζητούμενη κρύο 22) για να ευθυμήσουμε λίγο.

Τελικά μάλλον να το πετάξω;

https://youtu.be/SNo46ILMcwM

Τόσο θόρυβο δεν κάνει ούτε sharp συμβατικό του 96 στο σπίτι της θείας μου. 

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό inverter, για ένα χώρο 2 δωματίων που επικοινωνούν (όχι ενιαίο) περίπου 30 τ.μ. με εξωτερική θερμομόνωση, χρήση καλοκαίρι για ψύξη κυρίως και τον χειμώνα επικουρικά για θέρμανση, ενεργειακής κλάσης τουλάχιστον Α++ σε ψύξη και θέρμανση. Έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα :

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-35 ZS-W

Toshiba SHORAI RAS-13J2AVRG-E/RAS-B13J2KVRG-E

Daikin Comfora FTXP35L/RXP35L

Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερο από πλευράς αξιοπιστίας  στο χρόνο ?? Αν κάποιος είναι κάτοχος κάποιου από αυτά ακόμα καλύτερα.

Από που συμφέρει να το αγοράσω (τιμή, εγγύηση) στη Θεσσαλονίκη ??

2 λεπτά πριν, jojor είπε

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό inverter, για ένα χώρο 2 δωματίων που επικοινωνούν (όχι ενιαίο) περίπου 30 τ.μ. με εξωτερική θερμομόνωση, χρήση καλοκαίρι για ψύξη κυρίως και τον χειμώνα επικουρικά για θέρμανση, ενεργειακής κλάσης τουλάχιστον Α++ σε ψύξη και θέρμανση. Έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα :

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-35 ZS-W

Toshiba SHORAI RAS-13J2AVRG-E/RAS-B13J2KVRG-E

Daikin Comfora FTXP35L/RXP35L

Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερο από πλευράς αξιοπιστίας  στο χρόνο ?? Αν κάποιος είναι κάτοχος κάποιου από αυτά ακόμα καλύτερα.

Από που συμφέρει να το αγοράσω (τιμή, εγγύηση) στη Θεσσαλονίκη ??

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-toshiba-σειρά-edge-13000-btu-ras-13j2avsg-e-ras-b13j2kvsg-e

@jojor αν θες και wifi είναι και αυτό https://www.bestprice.gr/item/2155250718/mitsubishi-electric-mszmuz-ap35vg.html

Μικρότερη εγγύηση όμως.

• Like 2

16 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τόσο θόρυβο δεν κάνει ούτε sharp συμβατικό του 96 στο σπίτι της θείας μου. 

Άστα φίλε μου. Να φανταστείς δεν το ανοίγω γιατί κάθε φορά που το ακούω θέλω να το σπάσω!

Και μου το δωσε και "φίλος" ψυκτικός ή μάλλον γνωστός καλύτερα να πω γιατί φίλος δεν δίνει τέτοιο πράμα. Και τι να πω και για μένα που το κράτησα...

Μακάρι να το πάρει κάποιο μαγαζί με καμία δωροεπιταγή να γλιτώσω!

Στις 31/5/2020 στις 4:14 ΜΜ, Dare-Devil είπε

Αν δεν έχεις σκοπό το 18άρι να το δουλεύεις ατέλειωτες ώρες χειμώνα καλοκαίρι κάθε μέρα δεν χρειάζεται να το αλλάξεις το Kuro . Πολύ δύσκολα να κάνεις απόσβεση . 
Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος δεν θα δεις τεράστιες διαφορές στα db σε 18άρι .

9άρια Kuro δεν θα προτιμούσα σε υπνοδωμάτιο . Κοίτα κλιματιστικά απο 23db και κάτω στη χαμηλή σκάλα  .Ιδανικά 20-21 db . 

To Νemesis έχω. Προηγούμενο μοντέλο:  https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/palaiotera-montela/inverter-nemesis-wifi
Εσύ λές το Nemesis Pro:  https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/nemesis-pro

Αν εννοείς την αξιοπιστία τους  τα θεωρώ αξιόπιστα μηχανήματα και όσοι γνωστοί μου έχουν βάλει δεν έχουν θέματα εδώ και χρόνια .  Συγκριτικά με τα TCL κανένας δεν ξέρει να σου απαντήσει  διότι δεν μπορούμε να  γνωρίζουμε το failure rate των μηχανημάτων παρά μόνο οι αντιπροσωπείες .  To Nemesis Pro είναι μοντέλο της Gree και συγκεκριμένα το Gree Amber του εξωτερικού  . Εχει καλό SEER  με μια καλή τιμή  για αυτά που προσφέρει.

Στη ψύξη για οικονομία κοιτάζεις το SEER του κλιματιστικού να είναι όσο πιο μεγάλο γίνεται . 

Οπότε από Inventor θεωρείς ότι το nemesis pro είναι μια καλή επιλογή ή να έχω στο νου μου και κάποιο αλλο μοντέλο inventor?

15 λεπτά πριν, MAN0U είπε

Άστα φίλε μου. Να φανταστείς δεν το ανοίγω γιατί κάθε φορά που το ακούω θέλω να το σπάσω!

Και μου το δωσε και "φίλος" ψυκτικός ή μάλλον γνωστός καλύτερα να πω γιατί φίλος δεν δίνει τέτοιο πράμα. Και τι να πω και για μένα που το κράτησα...

Πριν πόσα χρόνια; Από τότε που μπήκε έκανε έτσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, MAN0U είπε

Λογικά χρειάζονται λάδωμα κάποια μερη του αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Αν προχωρήσεις σε αγορά με δωροεπιταγή το παίρνουν 100% σίγουρα δεν τους νοιάζει η κατάσταση του μηχανήματος αρκεί να έχει εσωτερική και εξωτερική. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29

Καλησπέρα και από εμένα παιδιά!

Ψάχνω μάλλον ένα 12άρι, καθώς το υπνοδωμάτιο που θα μπει θα είναι περίπου 20 τετραγωνικά και με σχετικές απώλειες.

Το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί σε περιοχή με αρκετή υγρασία, αλλά δε θα δουλεύει συνέχεια καθώς όπως είπα είναι για υπνοδωμάτιο.

Ακόμα, είναι σημαντικό να έχει wifi, να είναι σχετικά αθόρυβο και να μην ξεπερνά τα 500-550 με όλα μέσα (απόσυρση -50/-100, μεταφορά, εγκατάσταση, αφαίρεση παλαιου κτλ).  

Από μια σύντομη έρευνα αγοράς είχα καταλήξει στα ακόλουθα που φαίνονται καλές περιπτώσεις για εμένα. 

1) General Electric GES-NMG35-20 Prime+

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211827-general-electric-ges-nmg35-20-prime

2) TOYOTOMI Set 12 HTN20-12R32 / HTG20-12R32

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_toyotomi-set-12-htn20-12r32-htg20-12r32-1233022.html

3) INVENTOR PREMIUM PR1VI32-12WFC/PR1VO32-12

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-premium-pr1vi32-12wfc-pr1vo32-12-με-ιονιστή-1223082.html

4) BOSCH B1ZAI1250W / B1ZAO1250W

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_bosch-b1zai1250w-b1zao1250w-1232506.html

Τα links στα καταστήματα είναι ενδεικτικά, οπότε κάθε εναλλακτική σε κατάστημα η κλιματιστικό δεκτή.

Κάτι που με απέτρεψε από την 3η επιλογή, το Inventor είναι αρκετά σχόλια στο skroutz για τρομερά έντονο θόρυβο της εξωτερικής μονάδας.

Τέλος, καθώς δεν επείγει πάρα πολύ (αλλά  το θέλω μέσα στο καλοκαίρι), και βλέποντας τις τιμές λίγο τσιμπημένες σε σχεση με πιο παλιά, πιστεύετε αξίζει να περιμένω να μπουν καλύτερες προσφορές;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη αν κούρασα ή αν το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς και στο παρελθόν!

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, masterlibrarian είπε

Καλησπέρα και από εμένα παιδιά!

Ψάχνω μάλλον ένα 12άρι, καθώς το υπνοδωμάτιο που θα μπει θα είναι περίπου 20 τετραγωνικά και με σχετικές απώλειες.

Το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί σε περιοχή με αρκετή υγρασία, αλλά δε θα δουλεύει συνέχεια καθώς όπως είπα είναι για υπνοδωμάτιο.

Ακόμα, είναι σημαντικό να έχει wifi, να είναι σχετικά αθόρυβο και να μην ξεπερνά τα 500-550 με όλα μέσα (απόσυρση -50/-100, μεταφορά, εγκατάσταση, αφαίρεση παλαιου κτλ).  

Από μια σύντομη έρευνα αγοράς είχα καταλήξει στα ακόλουθα που φαίνονται καλές περιπτώσεις για εμένα. 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211827-general-electric-ges-nmg35-20-prime

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_toyotomi-set-12-htn20-12r32-htg20-12r32-1233022.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-premium-pr1vi32-12wfc-pr1vo32-12-με-ιονιστή-1223082.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_bosch-b1zai1250w-b1zao1250w-1232506.html

Τα links στα καταστήματα είναι ενδεικτικά, οπότε κάθε εναλλακτική σε κατάστημα η κλιματιστικό δεκτή.

Κάτι που με απέτρεψε από την 3η επιλογή, το Inventor είναι αρκετά σχόλια στο skroutz για τρομερά έντονο θόρυβο της εξωτερικής μονάδας.

Τέλος, καθώς δεν επείγει πάρα πολύ (αλλά  το θέλω μέσα στο καλοκαίρι), και βλέποντας τις τιμές λίγο τσιμπημένες σε σχεση με πιο παλιά, πιστεύετε αξίζει να περιμένω να μπουν καλύτερες προσφορές;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη αν κούρασα ή αν το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς και στο παρελθόν!

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Το Bosch ξέχνα το, δεν είναι η γνωστη εταιρεία αλλά φασον μηχανήματα τρίτου κατασκευαστή με την στάμπα της Bosch. 

Toyotomi τσιμπιμενη τιμή μονο για 2ετη εγγύηση. 

GES μέτρια επιλογή. 

Inventor μέτρια προς καλή επιλογή. 

Ψαξε για αλλα μοντελα όπως TCL, Morri, Haier

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2

Καλησπερα αυπνα αλανια.

Τι προτεινετε για φορητο κλιματιστικο;

Εχω προβλημα στο σπιτι που ειμαι,εχει 2 κλιματιστικα που ειναι αχρηστα και η "σπιτονοικοκυρα" δεν τα αλλαζει.

Της προτεινα να μου πληρωσει να ανεβασω ενα παλιο δικο μου και να τα βρουμε στα ενοικια,αλλα αρνηθηκε καθως δεν την ενδιαφερει οπως λεει,επειδη θα το πουλησει οποτε φυγω εγω.

Εδω εχουμε το προβλημα πως αν απαιτησω το οτιδηποτε,ξερω οτι μετα τη ληξη του συμβολαιου θα ψαχνω για σπιτι,κατι δεν μπορω να το κανω για κανενα λογο  αυτο το διαστημα,ειναι μεγαλη μονοκατοικια σε εργατικες, και ιδανικη για τα σκυλια ειδικα.

Δε με ενοχλει  ( αν υπαρχει κατι ) σε ημιμονιμο,που να μη χρειαζεται δηλαδη ανεβασμα/βιδωμα στον τοιχο και η εξωτερικη και η εσωτερικη μοναδα.

Τρυπημα στον τοιχο δε μας ενοχλει,αν ειναι απαραιτητο,αλλα με χαλαει πολυ να πληρωσω εγκατασταση και απεγκατασταση ενω θεωρητικα πρεπει να το φροντισει εκεινη.

Επισης, αν αξιζει,δε θα με χαλαγε κατι εντελως φορητο για να το κατεβαζω και κατω ( μαιζονετα ) .

Δεν εχω πολλες απαιτησεις,κατι για να μην πεθανουμε απο τη ζεστη ( και να μην πληρωσουμε και ενα σκασμο λεφτα ).

Το πλανο μας ειναι  αγορα απο κλεφτοβολο με δοσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, masterlibrarian είπε

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Φίλε Αλέξανδρε,

Το 1 είναι Κινέζικο φασόν. Καμία σχέση με την General Electric Αμερικής.

Το 2 είναι Κινέζικο φασόν, καμία σχέση με Ιαπωνια.

Το 3 είναι Κινέζικο φασόν από εταιρεία που παίρνει κλιματιστικά και βάζει, απλά, την στάμπα της επάνω.

Το 4 είναι Κινέζικο φασόν και δεν έχει σχέση με την BOSCH.

Να προτιμήσεις όπως σου είπε και ο Βασίλης, μηχάνημα κατασκευαστή από TCL,HAIER αν πρέπει να πας σε Κινέζους.

Βέβαια, αν θέλεις Wi-Fi/ιονιστές, θα πας αναγκαστικά σε Κινέζους διότι είναι οι μονοί που τα δίνουν μέσα στην τιμή.

Αν θέλεις πιο ποιοτικές λύσεις, κοιτάζεις Japan εταιρείες όπως TOSHIBA/DAIKIN/FUJITSU/MITSUBISHI.

Είναι και οι 4 κατασκευαστές που βγάζουν τα κλιματιστικά σε δικά τους εργοστάσια.

Δεν σου δίνουν Wi-Fi και ιονιστή, αλλά σου δίνουν: 

- κλιματιστικά που δεν τρίζουν τα πλαστικά σε ψύξη/θέρμανση

- αθόρυβες εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες

- καλές έως πολύ καλές εγγυήσεις (από 3 έως 7 χρόνια)

και πάνω από όλα, μηχανήματα με EURΟVENT πιστοποίηση.

Δηλαδή, κλιματιστικά που έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητο εργαστήριο και έχει πιστοποιηθεί ότι τα SEER/SCOP που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι αληθή.

Μέχρι τώρα, οι προσφορές είναι πράγματι, μέτριες. Δεν ξέρω αν θα βελτιωθούν...αλλά ίσως και να θέλεις το κλιματιστικό τώρα και όχι μετά τις ζέστες...

Δική μου πρόταση:

Πήγαινε σε ένα DAIKIN FTXC...το παίρνεις με 5 χρόνια εγγύηση και θα είσαι ευχαριστημένος από κάθε άποψη. Δέν θα έχεις Wi-Fi/ιονιστή...αλλά θα έχεις μηχάνημα. 

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...