Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Για κλάματα είναι οι εκπτώσεις φέτος. Πέρυσι είχαν βγάλει πολύ καλύτερες προσφορές με δωροεπιταγές και δωρεάν εγκατάσταση. Θα κάνω υπομονή 2 βδομάδες ακόμη μήπως βγάλουν τίποτα της προκοπής και μετά αναγκαστικά θα πάω σε αγορά (24κ btu) μιας και θα μας πιάσουν οι καύσωνες

To 20% με eurobank στο mediamarkt ήταν το μόνο που ξεχώρισα μιας και είχε εφαρμογή ουσιαστικά σε όλα τα μηχανήματα αλλά μόνο για όσους είχαν την τράπεζα αυτή. Αν έψαχνα θα χτύπαγα κάτι καλό. Ήταν ευκαιρία πχ κάνα asygkgta ή κανά perfera.

Αλλά γενικά, ψοφια πράγματα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

To 20% με eurobank στο mediamarkt ήταν το μόνο που ξεχώρισα μιας και είχε εφαρμογή ουσιαστικά σε όλα τα μηχανήματα αλλά μόνο για όσους είχαν την τράπεζα αυτή. Αν έψαχνα θα χτύπαγα κάτι καλό. Ήταν ευκαιρία πχ κάνα asygkgta ή κανά perfera.

Αλλά γενικά, ψοφια πράγματα.

Και πάλι δεν έβγαινε η τιμή σε τόσο καλά επίπεδα όσο πέρυσι. Περιμένω μήπως βγάλουν το asyg24klca με δωρεάν εγκατάσταση και με τιμή κάτω από 1000 αν και δεν το βλέπω. Πιστεύω ότι ήταν να βγάλουν σε εκπτώσεις το βγάλανε, τώρα μπαίνουμε σε περίοδο με μεγάλη ζήτηση για κλιματιστικά 

33 λεπτά πριν, marioboni είπε

Δεν υπάρχει άλλο να βγει για να πάρουμε την δώροεπιταγή δυστυχώς

Θα δω ποιος είναι ο πιο γρήγορος και θα πράξω αφού πάρω το οκ πρώτα 

Μάλλον media markt γιατί έχει πληρωμή με αντικαταβολή

Δες το θέμα της εγκατάστασης. Η δωρεάν εγκατάσταση καλύπτει μερικά χιλιόμετρα από το κατάστημα. Αν είναι μακριά το χωριό θα πληρώσεις, αν όχι όλα, σίγουρα τα μεταφορικά τους για να έρθουν..

• Like 1
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Και πάλι δεν έβγαινε η τιμή σε τόσο καλά επίπεδα όσο πέρυσι. Περιμένω μήπως βγάλουν το asyg24klca με δωρεάν εγκατάσταση και με τιμή κάτω από 1000 αν και δεν το βλέπω. Πιστεύω ότι ήταν να βγάλουν σε εκπτώσεις το βγάλανε, τώρα μπαίνουμε σε περίοδο με μεγάλη ζήτηση για κλιματιστικά 

Στην BF το είχα βρει κάτω από 1000 με δωρεαν εγκατάσταση. Τώρα δεν βλέπω παρόμοιες προσφορές. 

• Like 1

Μόλις τώρα, guzel είπε

Δες το θέμα της εγκατάστασης. Η δωρεάν εγκατάσταση καλύπτει μερικά χιλιόμετρα από το κατάστημα. Αν είναι μακριά το χωριό θα πληρώσεις, αν όχι όλα, σίγουρα τα μεταφορικά τους για να έρθουν..

Θ πέσει τηλ αύριο να δω τι γίνεται

Είναι καμιά 30χλμ από Σέρρες 

Συμφωνώ παιδια, χάλια οι εκπτώσεις...ίσως να μην φέραν και πολύ stock λόγω του κορονοιού, οπότε ξέρουν ότι θα πουληθούν σχεδόν όλα τα μηχανήματα. Πάντως η προσφορά που τρέχει στα edge δεν είναι καθόλου άσχημη, και για καινούργιο μηχάνημα.

• Like 1

1 λεπτό πριν, CorumD είπε

Συμφωνώ παιδια, χάλια οι εκπτώσεις...ίσως να μην φέραν και πολύ stock λόγω του κορονοιού, οπότε ξέρουν ότι θα πουληθούν σχεδόν όλα τα μηχανήματα. Πάντως η προσφορά που τρέχει στα edge δεν είναι καθόλου άσχημη, και για καινούργιο μηχάνημα.

Η μόνη αξιόλογη/δυνατή προσφορά και νομίζω δε θα κρατήσει για πολύ ;p 

Χωρίς δωρεάν εγκατάσταση βέβαια, αλλά και πάλι η προσφορά του είναι δυνατή 

• Like 1

3 ώρες πριν, spaek είπε

Τα εχεις συνδεμενα στο ιδιο router η χρησιμοποιεις καποιον repeater? Μηπως αργει η εφαρμογη να τα φορτωσει? Αστην ανοιχτη κανενα 2λεπτο.

Καλησπέρα στο ίδιο router είναι συνδεδεμένα, το ένα είναι πιο κοντά στο router (σαλονιού) αυτό που συμεπριφερεται πιο φυσιολογικά, του υπνοδωματίου που είναι πιο "μακριά" αλλά φαίνεται να έχει πιάνει σήμα. 

3 ώρες πριν, rbx1000 είπε

μοντελο?
εφαρμογη?

Εφαρμογή της (inventor) επίσης φασον εφαρμογή είναι, απλά την κάνει brand ο κάθε επιμέρους αντιπρόσωπος Τα μοντέλα είναι και τα δύο τα Omnia Plus

3 ώρες πριν, guzel είπε

Έχεις μιλήσει με inventor;

Όχι δυστυχώς δεν ασχολήθηκα ζωηρά με το θέμα, και νομίζω ότι πλέον είμαι και εκτός εγγύησης, αν δεν απατώμαι είναι 2 χρόνια, σωστά; 

3 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Θα προτιμούσα τις επαγγελματικές λύσεις . Όπως το NCH Everbrite που χρησιμοποιούν οι ψυκτικοί . Θέλει αραίωμα με νερό και να έχεις ψεκαστήρα προπιέσεως και προπάντων μάσκα και προστατευτικά γυαλιά . 
http://www.vasilakoschemicals.gr/el/products/details/Βιομ.-τροφίμων-Απολυμαντικ/NCH-EVERBRITE-80

Γενικά εχω διαμορφώσει την εξής άποψη χωρίς να είμαι απόλυτος .   Κλιματιστικά που βγάζουν χαμηλά db στην μικρή σκάλα το πετυχαίνουν με σημαντική μείωση της παροχής αέρα . Σε χώρους μικρούς όπως υπνοδωμάτια  (μέχρι 13 τ.μ) η μικρή σκάλα αρκεί να καλύψει το χώρο . Ετσι και αλλιώς επειδή είναι μικρός ο χώρος δεν θές να έχεις μεγάλη ταχύτητα αέρα μέσα στο χώρο αυτό γιατί συνήθως φέρνει αρνητικά αποτελέσματα .    Σε χώρους όμως μεγάλους που μπαίνουν 18άρια και 24άρι μου είναι λίγο αδιάφορα τα db στη χαμηλή σκάλα . Πολύ δύσκολο να καλύψεις ομοιόμορφα το χώρο στην τέρμα χαμηλή σκάλα (ξαναλέω δεν είμαι απόλυτος σε αυτό ) και απο την άλλη σε έναν χώρο μεγάλο όπως ένα σαλόνι γενικά όλα τα κλιματιστικά δουλεύουν πολιτισμένα όσον αφορά το θόρυβο . Δεν είναι υπνοδωμάτιο που επικρατεί η απόλυτη ησυχία και τα παραμικρά db που βγάζει το κλιματιστικό γίνονται πιο έντονα αντιληπτά και σπαστικά σε μερικούς (υποκειμενικό πάντα) . 

Αέρα και υγρασία .
Proper evacuation after initial installation or after service where the system has been opened to atmosphere is critical to proper operation of an air conditioning system. Evacuation is a two step process of degassing and dehydration. Degassing removes non condensibles which cause increased head pressures and increased operating cost.  Where high temperatures are frequent, non condensibles combined with moisture will also cause oil failure, decreased capacity and increased compressor wear and potential failure. Losses associated with improper evacuation can be very high.

Moisture is the second issue. Moisture brakes down POE oil in HFC systems, (like R410a) causing premature failure of the oil.   Because POE breaks down into its fundamental components, it can clog the metering device and contaminate line sets. This could result in the need for complete system replacement. Moisture refrigerant and mineral oils form acids that will cause system failure due to copper plating and damage to compressor windings.

https://www.trutechtools.com/Vacuum-Training_c_1100.html

Αν αποκλίσουμε ο ενδεχόμενο να έχεις κάποιο θέμα με το δίκτυο του σπιτιού (τα repeaters ειδικά μπορεί να προκαλέσουν διάφορα θεματα)  αυτό που λές δεν πιστεύω να ισχύει . Το πιθανότερο σενάριο να έχει κάποιο θέμα το wifi module του κλιματιστικού . Μίλα με την αντιπροσωπεία σε πρώτη φάση . 

Το θέμα με το να έχει πάρει κάποιος το δικό μου "αναγνωριστικό" το ανέφερα γιατί έχω ξανακούσει ιστορίες σε άλλες κατηγορίες προϊόντων να παίζουν μαϊμούδιες με τις Mac addresses σε φτηνά κινέζικα προϊόντα, και μου πέρασε απ το μυαλό μήπως έχω πέσει σε κάποια περίπτωση αντίστοιχη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, nikolasR200 είπε

Όχι δυστυχώς δεν ασχολήθηκα ζωηρά με το θέμα, και νομίζω ότι πλέον είμαι και εκτός εγγύησης, αν δεν απατώμαι είναι 2 χρόνια, σωστά;  

10 χρόνια εγγύηση inventor

Επεξ/σία από guzel
  • Like 1

9 λεπτά πριν, nikolasR200 είπε

Καλησπέρα στο ίδιο router είναι συνδεδεμένα, το ένα είναι πιο κοντά στο router (σαλονιού) αυτό που συμεπριφερεται πιο φυσιολογικά, του υπνοδωματίου που είναι πιο "μακριά" αλλά φαίνεται να έχει πιάνει σήμα. 

Εφαρμογή της (inventor) επίσης φασον εφαρμογή είναι, απλά την κάνει brand ο κάθε επιμέρους αντιπρόσωπος Τα μοντέλα είναι και τα δύο τα Omnia Plus

Το θέμα με το να έχει πάρει κάποιος το δικό μου "αναγνωριστικό" το ανέφερα γιατί έχω ξανακούσει ιστορίες σε άλλες κατηγορίες προϊόντων να παίζουν μαϊμούδιες με τις Mac addresses σε φτηνά κινέζικα προϊόντα, και μου πέρασε απ το μυαλό μήπως έχω πέσει σε κάποια περίπτωση αντίστοιχη 

Δε δοκιμαζεις της Midea την εφαρμογη?

20 λεπτά πριν, guzel είπε

10 χρόνια εγγύηση inventor

Θα ψάξω αύριο τα χαρτιά, να επικοινωνήσω! 

19 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δε δοκιμαζεις της Midea την εφαρμογη?

Θα τη δοκιμάσω, να δούμε αν κάνει διάφορα. 

Επίσης αυτό που περιγράφω να πω ότι το στο χρόνο που το έχω παρατηρήσει έχει συμβεί με διαφορετικά router και με ελαφρώς διαφορετική τοποθέτηση τους στο χώρο, οπότε θεωρώ το ενδεχόμενο ασθενούς σήματος να έχει μικρή πιθανότητα. Το πιο πρόσφατο μου, εκπέμπει και σε 5Ghz δεν ξέρω αν το υποστηρίζει το module και αν ενδεχομένως, "βοηθηθεί" παραπάνω 

7 λεπτά πριν, nikolasR200 είπε

Επίσης αυτό που περιγράφω να πω ότι το στο χρόνο που το έχω παρατηρήσει έχει συμβεί με διαφορετικά router και με ελαφρώς διαφορετική τοποθέτηση τους στο χώρο, οπότε θεωρώ το ενδεχόμενο ασθενούς σήματος να έχει μικρή πιθανότητα. Το πιο πρόσφατο μου, εκπέμπει και σε 5Ghz δεν ξέρω αν το υποστηρίζει το module και αν ενδεχομένως, "βοηθηθεί" παραπάνω 

2.4 μονο
https://fccid.io/2ADQOMDNA15/User-Manual/User-Manual-2808681.iframe

• Like 1

5 ώρες πριν, nikolasR200 είπε

Από midea προτείνω την παρακάτω έκδοση γιατί στην καινούργια αφαίρεσαν τη δυνατότητα να βλέπεις θερμοκρασίες μέσα έξω με το κλιματιστικό κλειστό :

Screenshot_2020-06-01-07-11-41-372_com.midea.aircondition_obm.jpg.3a2b421f5a8e0c17b2537dac694c47eb.jpg

10 ώρες πριν, pareisaktos είπε

Το asyg24klca σε "καλή" έκπτωση https://www.mediamarkt.gr/el/product/_fujitsu-asyg24-klca-1212068.html

😅

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Το asyg24klca σε "καλή" έκπτωση https://www.mediamarkt.gr/el/product/_fujitsu-asyg24-klca-1212068.html

😅

Τρέχω να προλάβω. 0,88 ευρώ τα λες και ευκαιρία 🤣

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...