Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπότε δεν έχεις ουσιαστική απάντηση αλλά αερολογείς με γενικεύσεις. Ο καθένας σπρώχνει ότι έχει τα κονέ να πουλήσει με περισσότερο κέρδος και ότι έχει συνηθίσει να εγκαθιστά, για να βγαίνουν πιο πολλές εγκαταστάσεις τη μέρα, και που γνώρίζει κουσούρια που βγάζουν ώστε να μπορεί να πάει για επισκευή με ελάχιστα εργαλεία με το μηχανάκι.Σε άλλο κλάδο (ηλεκτρολόγων) τα "σεμινάρια" των εταιριών είναι περισσότερο διαφημιστικά και ενημερωτικά ωστε ακόμα και οι πιο άσχετοι να ξέρουν τα βασικά εφαρμογής του υλικού, για να μη βγαίνει κακό όνομα στην εταιρία από κακές εγκαταστάσεις. Πάω στοίχημα ότι και στα κλιματιστικά το ίδιο γίνεται.

Αντι υποθέσεις για συνομωσιες ,αν δεν σου αρεσει καποιος με οτι προτείνει ,ρωτάς και άλλον μεχρι να βγαλεις ακρη.Δεν σε υποχρεωσε κανεις να αγορασεις ενα προιόν και μια υπηρεσια αν δεν σου αρεσει ,ούτε όλοι είναι απατεωνες στην αγορα.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν υπαρχει πρόβλημα να υποστηρίζει κάποιος κάτι με επιχειρήματα. Το μονο που επαναλαμβάνεις τόσο καιρό στο thread είναι "πως καταλαβαίνει το χώρο". Και όχι, δεν αναφέρομαι σε "θεωρίες συνομωσίας", αλλά στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει πραγματικο τεχνικό σεμινάριο. Δεν επισκευάζουμε αμαξοστοιχίες η ανεμογεννητριες, για οικιακά φασον split μιλάμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν σου φερνω αντιρηση στο οτι το tundra ειναι πιο "δυνατο" οπως αναφερεις. Απλα να σου θυμισω πως μιλαμε για 10τμ οποτε το passion pro και καθε τελοσπαντων 9αρι επαρκει για το χωρο μου. Το tundra θα ειναι ηταν ανετο σε μεγαλυτερο χωρο.

Οταν άλλος δεν ξερει τον χώρο σου , συγκρινεις και μας λές όταν στο βάλουν για τις διαφορες όπως ήδη έγραψα.Δεν έκρινε κανεις την επιλογή σου ,είναι δικαιωμα σου ,το θεμα ειναι να μεινεις ευχαριστημένος για την ταλαιπωρία που έχεις υποστεί.

Δεν υπαρχει πρόβλημα να υποστηρίζει κάποιος κάτι με επιχειρήματα. Το μονο που επαναλαμβάνεις τόσο καιρό στο thread είναι "πως καταλαβαίνει το χώρο". Και όχι, δεν αναφέρομαι σε "θεωρίες συνομωσίας", αλλά στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει πραγματικο τεχνικό σεμινάριο. Δεν επισκευάζουμε αμαξοστοιχίες η ανεμογεννητριες, για οικιακά φασον split μιλάμε.

Η πραγματικοτητα είναι, ότι καλοι κακοι επαγγελματίες υπάρχουν σε κάθε κλάδο .Λιγο πιο πισω αναφερθηκε η υποστηριξη της Inνentor ,και έχουν αναφερθει και άλλες εταιρίες.Η αποψη σε ότι γινεται στον κλαδο σου,είναι να μην ψάχνει κανεις στην αγορα για οτι ενδιαφερεται μεχρι να βρει λυση στην περιπτωση του,επειδη κάποιοι πουλανε ότι ναναι ,άλλοι δεν έχουν γνωσεις,άλλοι δεν ενημερωνουν σε σεμιναρια ,και άλλοι κοιτανε τα ευκολα χρήματα.Παντα στο εμποριο γινόταν αυτό,οπως παντα υπαρχουν καλυτερα προιοντα σε κάθε κλαδο .Οποιος εχει τα χρήματα ευκολα,και δεν τον νοιαζει ,αγοραζει ότι του διαφημίζουν και πουλανε οι παραπανω.Σε καθε περίπτωση δεν υποχρεωσε κανεις κανεναν για αγορα αν δεν τον συμφερει.

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
  • Like 1
Δημοσ.

define δυνατοτερο. 

H θερμικη αποδοση του tundra ειναι αξιοσημειωτα μεγαλυτερη (4,4kw vs 3,72kw του passion pro). Για πες μου σε ενα υπνοδωματιο 10τμ ομως ποιο ειναι το όφελος.

Γιατι δεν το συγκρινεις με την ονομαστικη αποδοση? Το tundra ειναι 2,8kw. Το 4,4kw ειναι πλασματικο.. Ειναι με υψηλες θερμοκρασιες..

Να σου δωσω ενα παραδειγμα με εξωτερικη -7 και εσωτερικη 12β ξερεις ποιο θα ειναι το αποτελεσμα της αποδοσης?

Χλιαρος αερας με τα ρευματα στο ταβανι!!!

Και περισσοτερα btu να παρεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις σαν ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ αλλα με μεγαλυτερο ογκο αερα λογω μεγαλυτερης εσωτερικης μοναδας!

Παρε εναν ρουφιανο(μετρητη καταναλωσης) και κανε τα test να τα δεις και στην πραξη!

πχ αυτο https://www.alphaclimagr.gr/product/1015723/fujitsu-ecolandia-asyg25llcr-inverter-klimatistiko.html ειναι πιο δυνατο απο το tundra 10910btu δηλαδη 3,2kw.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μου απαντάς σε αυτο που σε ρωταω ομως κ συνεχίζεις να γενικολογεις.

Συνέχεια επαναλαμβάνεις αυτή τη φράση, αλλά δεν εξηγείς τη σημαίνει στην ουσία, ούτε πως ο κάθε τεχνικός η μηχανικός χωρίς πρόσβαση στο πηγαίο κώδικα (η απλοποιημένο logic diagram) του μικροεπεξεργαστή (ώστε να έχει γνώση το πως συμπεριφέρεται η μονάδα με διάφορες τιμές στους αισθητήρες της) μπορεί να το ξέρει.

Η συζήτηση χωρις βαση και επιχειρήματα είναι κατι το σύνηθες

Οι εντελώς λανθασμένες  συμβουλές επίσης

Ναι τις περισσότερες φορές δεν βγαίνει νόημα 

Αλλα αυτα εχει ενα φορουμ, να υπάρχει ελευθέρια λόγου 

Για αυτό αυτοί που διαβάζουν για να πληροφορηθούν πρέπει να κατανοούν και να φιλτράρουν τα σωστά μονο

Αν διαβαστούνε οι τελευταίες 50 σελίδες σε αυτό το θέμα , όπως και οι τελευταίες 20 σελίδες σε αυτο με αφυγραντηρες . Θα βρείτε συζητήσεις αρκετά διασκεδαστικές , οι οποίες τεκμηριώνουν αυτα που λεω παραπάνω 

Σε ενα αλλο φορουμ που τρέχει παράλληλη συζήτηση για το κλιματισμό συμβαίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια 

Με τα παραπάνω που αναφέρω η συζήτηση θα ανάψει , το ζήτημα ομως δεν ειναι αυτο 

Εδω μέσα η λογική ειναι να βοηθάμε, να αναλύουμε , να πληροφορούμαστε και να αναπτύσσουμε το γνωστικό μασ επίπεδο

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι δεν το συγκρινεις με την ονομαστικη αποδοση? Το tundra ειναι 2,8kw. Το 4,4kw ειναι πλασματικο.. Ειναι με υψηλες θερμοκρασιες..

Να σου δωσω ενα παραδειγμα με εξωτερικη -7 και εσωτερικη 12β ξερεις ποιο θα ειναι το αποτελεσμα της αποδοσης?

Χλιαρος αερας με τα ρευματα στο ταβανι!!!

Και περισσοτερα btu να παρεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις σαν ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ αλλα με μεγαλυτερο ογκο αερα λογω μεγαλυτερης εσωτερικης μοναδας!

Παρε εναν ρουφιανο(μετρητη καταναλωσης) και κανε τα test να τα δεις και στην πραξη!

πχ αυτο https://www.alphaclimagr.gr/product/1015723/fujitsu-ecolandia-asyg25llcr-inverter-klimatistiko.html ειναι πιο δυνατο απο το tundra 10910btu δηλαδη 3,2kw.

σωστοστ. Το καλυτερο  που μπορουμε να κανουμε , τουλαχιστον στις αντλιες αερος - νερου που εχω ασχοληθει , ειναι να κοιτανε τα τεχνικα εγχειριδια και να βλεπουμε τις θερμικες αποδοσεις καθε αντλιας υπο πχ συγκεκριμενους βαθμους. 

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι δεν το συγκρινεις με την ονομαστικη αποδοση? Το tundra ειναι 2,8kw. Το 4,4kw ειναι πλασματικο.. Ειναι με υψηλες θερμοκρασιες..Να σου δωσω ενα παραδειγμα με εξωτερικη -7 και εσωτερικη 12β ξερεις ποιο θα ειναι το αποτελεσμα της αποδοσης?Χλιαρος αερας με τα ρευματα στο ταβανι!!!Και περισσοτερα btu να παρεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις σαν ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ αλλα με μεγαλυτερο ογκο αερα λογω μεγαλυτερης εσωτερικης μοναδας!Παρε εναν ρουφιανο(μετρητη καταναλωσης) και κανε τα test να τα δεις και στην πραξη!πχ αυτο https://www.alphaclimagr.gr/product/1015723/fujitsu-ecolandia-asyg25llcr-inverter-klimatistiko.html ειναι πιο δυνατο απο το tundra 10910btu δηλαδη 3,2kw.

Μονο στο ρολόι φαινεται η καταναλωση. Ειναι επαγωγικο φοτιο νομιζω δεν μετριεται ετσι αυτο ειναι για ωμικα κυκλωματα μονο.

Δημοσ.

Οπότε δεν έχεις ουσιαστική απάντηση αλλά αερολογείς με γενικεύσεις. Ο καθένας σπρώχνει ότι έχει τα κονέ να πουλήσει με περισσότερο κέρδος και ότι έχει συνηθίσει να εγκαθιστά, για να βγαίνουν πιο πολλές εγκαταστάσεις τη μέρα, και που γνώρίζει κουσούρια που βγάζουν ώστε να μπορεί να πάει για επισκευή με ελάχιστα εργαλεία με το μηχανάκι.

Σε άλλο κλάδο (ηλεκτρολόγων) τα "σεμινάρια" των εταιριών είναι περισσότερο διαφημιστικά και ενημερωτικά ωστε ακόμα και οι πιο άσχετοι να ξέρουν τα βασικά εφαρμογής του υλικού, για να μη βγαίνει κακό όνομα στην εταιρία από κακές εγκαταστάσεις. Πάω στοίχημα ότι και στα κλιματιστικά το ίδιο γίνεται.

Νομιζω οτι το θετεις πολυ σωστα FeronGR και με καλυπτεις απολυτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονο στο ρολόι φαινεται η καταναλωση. Ειναι επαγωγικο φοτιο νομιζω δεν μετριεται ετσι αυτο ειναι για ωμικα κυκλωματα μονο.

Τα σύγχρονα testers βλέπουν  επαγωγικα και χωρητικα φορτία σωστά. Επεξεργαστές/μικροελεγκτές με τέτοια δυνατότηα σήμερα "τσάμπα" είναι,

Επεξ/σία από ferongr
  • Like 1
Δημοσ.

Aν διαβαστούνε οι τελευταίες 50 σελίδες σε αυτό το θέμα , όπως και οι τελευταίες 20 σελίδες σε αυτο με αφυγραντηρες . Θα βρείτε συζητήσεις αρκετά διασκεδαστικές , οι οποίες τεκμηριώνουν αυτα που λεω παραπάνω .Σε ενα αλλο φορουμ που τρέχει παράλληλη συζήτηση για το κλιματισμό συμβαίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια Με τα παραπάνω που αναφέρω η συζήτηση θα ανάψει , το ζήτημα ομως δεν ειναι αυτο Εδω μέσα η λογική ειναι να βοηθάμε, να αναλύουμε , να πληροφορούμαστε και να αναπτύσσουμε το γνωστικό μασ επίπεδο

Παιδια χαλαρωστε λιγο με τον Gary και δωστε του λιγη σημασια!!! Να νιωσει και αυτος χρησιμος και μην τον απαξιωνετε!!!    

Υπάρχουν τα προηγούμενα καθενός να κρίνει κανείς σχετικά περι γνωσεων και χιουμορ ,να πρεπει να γινει άλλος επιστήμονας ή να ασχολειται με τι κανει καποιος στην επιχειριση του, για επιλογη μηχανηματος ή σε κάποιο προβλημα,.Αυτα όταν καποιος βλεπει μια παρεα που γραφτηκε σε ενα φορουμ ,να γραφουν πάντα όταν κάποιος πάει να επιλέξει κατι άλλο εκτος φιρμας που αρεσει σε αυτους για δικους τους λόγους,αν καποιος δηλωνει ευχαριστημενος σε κατι δεν πρεπει ,επειδη άλλος δεν είναι σε άλλη περιπτωση, με αντιγραφη για να πείσουν από ότι διαβαζουν οπουδηποτε, για επιλογες χωρίς προτροπή ερευνας αγορας από καθε ενδιαφερομενο.

Ποσο μαλλον όταν βλεπουν καταστήματα να πουλανε φθηνοτερα επωνυμα προιόντα αντι ότι ναναι ,να ειναι αλλοι σωστοι επαγγελματιες ,αλλα αυτο δεν ισχύει όταν καποιοι δεν μπορουν να πιστεψουν ότι παντα θα υπαρχουν καλυτερα προιόντα και υπηρεσίες αν ψαξει κανεις,και θα πρεπει να ασχολουμαστε τι κανει καθενας στην επιχειριση του και γιατι,οταν δεν τον υποχρεωσε να αγορασει.Τοσο καλα με τις υποδειξεις καποιων να περνα η ώρα τους.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω μιας και ο δικός μου μετρητής που έχω, αναφέρει και τον συντελεστή ισχύος. Επειδή παρακολουθώ που και που το κλιματιστικό μου, ο συντελεστής ισχύος κυμαίνεται μεταξύ 0.97-0.98. Όταν τερματίζεται ή όταν ξεκινάει η λειτουργία του και ανοίγουν οι περσίδες, μόνο αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα στην αρχή και στο τέλος ο ΣΙ είναι 0.50-0.55, προφανώς διαφορετικό φορτίο από τον κινητήρα που δίνει κίνηση στις περσίδες χωρίς να λειτουργεί ακόμα ο συμπιεστής.

Αντίθετα το ρολόι δεν πρόκειται να δείξει τίποτα γιατί τα οικιακά ρολόγια δεν μετράνε επαγωγικά και χωρητικά φορτία, μόνο αν μιλάμε για μετρητή κατανάλωσης σε κάποιο εργοστάσιο ή βιομηχανία με υψηλά φορτία και ηλεκτρικές μηχανές θα συναντήσουμε τέτοιον μετρητή.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

είμαι στην αναζήτηση για αγορά 9άρι κλιματιστικού. Παρόλο μου είμαι κάτοχος σε 2 inventor, δεν νομίζω να τους ξανά προτιμήσω για κλιματιστικό.

Έχω καταλήξει σε αυτό εδώ. Ποιες είναι οι γνώμες σας;

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,είμαι στην αναζήτηση για αγορά 9άρι κλιματιστικού. Παρόλο μου είμαι κάτοχος σε 2 inventor, δεν νομίζω να τους ξανά προτιμήσω για κλιματιστικό.Έχω καταλήξει σε αυτό εδώ. Ποιες είναι οι γνώμες σας;

Πας σε premium φιρμα ,με παραδοση στον κλαδο δεκαετίες. Aπο τα καλυτερα μηχανήματα της αγοράς,αλλα αρκετα απλο μηχανημα συγκριτικα .Εχει σχεδον παρόμοια λειτουργια με το ακριβότερο  http://www.skroutz.gr/s/335861/Mitsubishi-Kirigamine-Zen-MSZ-MUZ-EF25VE.html που πουλα στυλ και καλυτερη κατασκευή,αλλα αυτα που έχω δει τελευταία σαν παρτιδα  ,έχουν υποδοχη αν θελεις να του βαλεις και 2 επιπλεον φίλτρα και ταιριαζει και το φιλτρο που έχει και το ακριβο.Υπόψη τα Mitsubishi δεν χαλάνε ευκολα ,αλλα εχουν πολυ ακριβα ανταλλακτικα.Γι'αυτο θα πρεπει να ρωτήσεις κάθε πόσο πρεπει να αλλαζεις τα φιλτρα και πόσο κοστίζουν.Σε κάθε περίπτωση κοίταξε να τo δείς καπου αν σου αρέσει ,και αν γίνεταi και σε λειτουργία από κατάστημα κλιματισμου .

Δημοσ.

Αντίθετα το ρολόι δεν πρόκειται να δείξει τίποτα γιατί τα οικιακά ρολόγια δεν μετράνε επαγωγικά και χωρητικά φορτία, μόνο αν μιλάμε για μετρητή κατανάλωσης σε κάποιο εργοστάσιο ή βιομηχανία με υψηλά φορτία και ηλεκτρικές μηχανές θα συναντήσουμε τέτοιον μετρητή.

oι οικιακοί μετρητές μετρούν kWh και οχι kVAh οπότε φυσικά και προσμετρούν το συντελεστή ισχύος και μετρούν σωστά και χωρητικά/επαγωγικά φορτία, το ότι δεν τον εμφανίζουν οφείλεται στο ότι σε εγκαταστάσεις χαμηλής ισχύος δεν υπάρχει προσαύξηση για χαμηλό συντελεστή ισχύος άρα δεν υπάρχει ενδιαφέρουν μέτρησης kVArh και μέσου συντελεστή ισχύος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...