Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

30 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

"Δυστυχως" οδηγουμαι σε κινεζικο. Budget 550ε μαζι με εγκατασταση.

Αρχικα πηγαινα για Daikin ATXC που 569 -20% eurobank επεφτε εντος budget απο mediamarkt. Ο εγκαταστατης μου το απερριψε λεγοντας μου οτι αν και κορυφαια εταιρεια να μη παω στις φτηνες σειρες της, δεν εχουν καμια σχεση με τις καλες. Δεν το ενστερνιζομαι ουτε θελω να το διαδοσω, αλλα ειμαι υποχρεωμενος να το σεβαστω στη συγκεκριμενη υλοποιηση.

Το Fujitsu KPCA ειναι 599 -20% παλι πεφτει οριακα εντος budget αλλα ειναι καπως αδυναμο για 12αρι, για ενα χωρο που κανονικα θελει 14αρι (και ο λογος που παω σε 12αρι ειναι γιατι θα μετακομισω σε βαθος 6μηνου και δε θελω να δεσμευτω με ενα 18αρι πχ, ενω το 12αρι παει και σε υπνοδωματιο)

Ειδα καποια mitsubishi αλλα τα οικονομικα δεν ειχαν καλα χαρακτηρηστικα και δεν ειχε νοημα.

Toshiba δυστυχως απλησιαστα οικονομικα και λιγο πιο δυσευρετα.

Κατεληξα λοιπον στο Tundra Green Β λογω συμπιεστη Mitsubishi που και δυνατο ηταν για 12αρι  (12300). και συμπαθητικο SEER (6.8) και 5 χρονια εγγυηση και στα 400ε περιπου. Εμοιαζε ιδανικο. 

Δυστυχως μετα απο 2 μερες ψαξιμο, το μοντελο εχει καταργηθει.

Η καλυτερη προσφορα λοιπον στην οποια εχω ξεμεινει ειναι απο Κοτσοβολο : Inventor Passion Eco 12αρι στα 489ε με μεσα την εγκατασταση.

Οσο εψαξα τα inventor, το PassionEco και το Corona (ιδιος συμπιεστης?) ειναι τα πιο "δυνατα" για 12αρια ενω τo Aria πχ φαινεται λιγο πιο αδυναμο.

Αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο εντος budget μιληστε τωρα, αλλιως σωπαστε για παντα, γιατι απογευμα παω να ψωνισω

Δεν είναι περίεργο που η φθηνή σειρά της daikin δεν είναι σαν τις ακριβές. Αυτό δεν ισχύει παντού;

Το ερώτημα είναι για τον ψυκτικό σου και αυτό θα ρώταγα τουλάχιστον, αν θεωρεί τη φθηνή σειρά της daikin χειρότερη επιλογή από παρόμοιας τιμής κινέζικο. 

Πάντως, αν αυτό έχεις αποφασίσει και μιας και αρχικά έλεγες για 18άρι και ότι θες καλό και όχι κάτι της πλάκας όπως είχες πει χαρακτηριστικά, θα πρότεινα να μας πεις από την αρχή τι θες να κάνεις.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είναι περίεργο που η φθηνή σειρά της daikin δεν είναι σαν τις ακριβές. Αυτό δεν ισχύει παντού;

Το ερώτημα είναι για τον ψυκτικό σου και αυτό θα ρώταγα τουλάχιστον, αν θεωρεί τη φθηνή σειρά της daikin χειρότερη επιλογή από παρόμοιας τιμής κινέζικο. 

Πάντως, αν αυτό έχεις αποφασίσει και μιας και αρχικά έλεγες για 18άρι και ότι θες καλό και όχι κάτι της πλάκας όπως είχες πει χαρακτηριστικά, θα πρότεινα να μας πεις από την αρχή τι θες να κάνεις.

H αναγκη του χωρου ειναι για 14-15.000 btu γι΄αυτοι πηγαινα για 18αρι να μη ζοριζεται κιολας. Μετα ομως μπηκε στην εξισωση οτι θα μετακομισω το πολυ σε 6 μηνες και δε γνωριζω τις αναγκες του επομενου χωρου, οποτε ειναι πιο safe επιλογη το 12αρι που αν χρειαστει παει και σε υπνοδωματιο στο νεο σπιτι. Επισης το σημερινο διαμερισμα ειναι χαμηλοταβανο (μολις 2.5 μετρα υψος) οποτε θεωρω οτι το 12αρι θα την "παλεψει" για αυτο το 6μηνο.

Επισης στο θεμα "καλο" , ετσι ξεκινησα στη λογικη οτι οταν κατι το κραταω 15 χρονια, το βλεπω σαν επενδυση, + οτι μπορει να μου τα γλιτωσει απο τη ΔΕΗ. Αλλα στην πορεια ειδα και πολυ μεγαλες διαφορες στην τιμη που δυσκολα δικαιολογουνται, οποτε μπηκε το budget του 550 με εγκατασταση που το θεωρω τιμιο για 12αρι....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας παιδιά και πάλι...

Τώρα που ήρθε καλοκαίρι (λέμε τώρα) είπα να κάνω εναν καθάρισμο στο Mirai.

Τα φίλτρα έτσι και αλλιώς τα καθαρίζω μια φορά το μήνα (μαζεύουν αρκέτη σκόνη ειναι η αλήθεια).

Μου κόψε και πήρα το φυσήτηρι (δείτε φώτο) να φυσήξει δυνατά την εσωτερική μονάδα (χωρίς τα φίλτρα φυσικά που στέγνωναν)...

TLS.080405.jpg.b86b30c6ff90a203a43d4ea6a558c365.jpg

Παιδιά το τι ΝΤΟΥΜΑΝΙ σκόνη εβγαλε απο μέσα δεν περιγράφετε.. και μιλάμε για κλιματιστικό 1 έτους.

Και να φανταστείτε μου το έκαναν καθαρισμό τον χειμώνα..πλήρωσα σέρβις...
δηλαδή ψεκάζουν χημικά πάνω σε όλη αυτήν τη σκόνη που κολλάει πάνω στις μεταλλικές "περσίδες"....
Η δέ φτερωτή είχε σκόνη και μου πήρε μισή ώρα με πινέλο και πολύ προσοχή μην σπάσω τα πτερύγια κατευθυνσης αέρα, για να την κάνω κάπως καθαρή..

Τι να πώ... πολύ βρώμα μέσα στα κλιματιστικά ρε παιδιά..

Επεξ/σία από sokos1

1 λεπτό πριν, Thrylos7 είπε

Επισης στο θεμα "καλο" , ετσι ξεκινησα στη λογικη οτι οταν κατι το κραταω 15 χρονια, το βλεπω σαν επενδυση

Εγώ πάλι φίλε μου αυτό με τη 15ετία το βλέπω με μισό μάτι. Λίγο τα πλαστικά που αντικειμενικά είναι πολύ κατώτερα "των παλιών σκυλιών", λίγο ο ανταγωνισμός που έχει μειώσει από παντού τα κόστη, λίγο η υπερβολική πολυπλοκότητα των ηλεκτρονικών μερών (βλέπε πλακέτες inverter), όλα αυτά έχουν κάνει τα σύγχρονα μηχανήματα να μην έχουν ούτε για πλάκα το MTBF που είχαν τα παλιά γαιδούρια

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, sokos1 είπε

Τα φίλτρα έτσι και αλλιώς τα καθαρίζω μια φορά το μήνα (μαζεύουν αρκέτη σκόνη ειναι η αλήθεια).

Μου κόψε και πήρα το φυσήτηρι (δείτε φώτο) να φυσήξει δυνατά την εσωτερική μονάδα (χωρίς τα φίλτρα φυσικά που στέγνωναν)...

Παιδιά το τι ΝΤΟΥΜΑΝΙ σκόνη εβγαλε απο μέσα δεν περιγράφετε.. και μιλάμε για κλιματιστικό 1 έτους.

δηλαδή ψεκάζουν χημικά πάνω σε όλη αυτήν τη σκόνη που κολλάει πάνω στις μεταλλικές "περσίδες"....
Η δέ φτερωτή είχε σκόνη και μου πήρε μισή ώρα με πινέλο και πολύ προσοχή μην σπάσω τα πτερύγια κατευθυνσης αέρα, για να την κάνω κάπως καθαρή..

Γι αυτό πρέπει να βρούμε τεχνικούς που κάνουν σχολαστική δουλειά. Κανονικά θέλει ξεμονταρισμα και πλύσιμο όλο, αλλά ποιος το κάνει με 20-30 ευρώ; 

και εμένα μου κάνει εντύπωση τα χημικά που βάζουν μέσα πως ξεπλένουν το μηχάνημα μετα; απλά στεγνώνουν εκεί μέσα;

Πόσο πήρες την πέπα και από πού;

Επεξ/σία από guzel

9 λεπτά πριν, sokos1 είπε

Δεν νομιζω να σου ειχαν κανει καθαρισμο στην φτερωτη,γι'αυτό και τοσο σκονη,

Σου ειχαν βαλει το λεγομενο ελεφαντακι η πατεντοσακουλα απορριμμάτων και καθαρισαν το a/c?

• Like 1

τιποτα δεν έβαλαν, το ψέκασαν το άφησαν ανοιχτό να "στεγνώσει" και φαντάζομαι τα υπολοιπα (έτσι ειπανε..) οτι φεύγουν απο το λεκανάκι..

Που ειναι αυτό το λεκανάκι να το πλύνω και αυτό?

Να μιλήσουμε τώρα και ρεαλιστικά... 20 ευρώ είναι σχεδόν μισό μεροκάματο (50 ευρώ ειναι ένα μεροκάματο)..

Δλδ...20 εύρω σε 10 λεπτά, πόσοι βγάζουν με τόσο απλή δουλειά ;

• Super Moderators
18 minutes ago, sokos1 said:

Μέσα στο σπίτι το έκανες αυτό? Damn... 😛

• Like 1

4 λεπτά πριν, sokos1 είπε

τιποτα δεν έβαλαν, το ψέκασαν το άφησαν ανοιχτό να "στεγνώσει" και φαντάζομαι τα υπολοιπα (έτσι ειπανε..) οτι φεύγουν απο το λεκανάκι..

Που ειναι αυτό το λεκανάκι να το πλύνω και αυτό?

Να μιλήσουμε τώρα και ρεαλιστικά... 20 ευρώ είναι σχεδόν μισό μεροκάματο (50 ευρώ ειναι ένα μεροκάματο)..

Δλδ...20 εύρω σε 10 λεπτά, πόσοι βγάζουν με τόσο απλή δουλειά ;

Χωρις το ελεφαντακι δουλεια δεν γινεται και πλενονται ΟΛΑ

Λεκανακια, στοιχείο, φτερωτη,η εσωτερικη πλατη πισω απο τον ανεμιστηρα, κοστος δεν γνωριζω γι'αυτά..

Εαν πιανουν τα χερια σου και δεν σε νοιαζει η εγγύηση τοτε μπορεις με μια μεγαλη απορριμμάτων και ενα ψεκαστικο τρομπακι να τα κανεις μονο σου

• Like 1

6 λεπτά πριν, Artakos είπε

Χωρις το ελεφαντακι δουλεια δεν γινεται και πλενονται ΟΛΑ

Λεκανακια, στοιχείο, φτερωτη,η εσωτερικη πλατη πισω απο τον ανεμιστηρα, κοστος δεν γνωριζω γι'αυτά..

Εαν πιανουν τα χερια σου και δεν σε νοιαζει η εγγύηση τοτε μπορεις με μια μεγαλη απορριμμάτων και ενα ψεκαστικο τρομπακι να τα κανεις μονο σου

to λεκανάκι, αλλά και την φτερωτή πως ακριβώς μπορεί να τα καθαρίσει χωρίς λύσιμο της εσωτερικής μονάδας;;;; Με σακούλα θα ψεκάσεις από κάτω τη φτερωτή γυρνώντας την με το χέρι, και κατευθείαν θα δώσεις στροφές να τα πετάξει όλα έξω (καθαρίζει μεν, πλύσιμο δεν ειναι δε) καλύπτοντας με τη σακούλα από μπροστά μην γίνει το σπίτι κώλ@ς! Το λεκανάκι, ρίχνοντας χημικά από τα στοιχεία απλά στο τρέξιμο τους θα το καθαρίσουν αρκετά, αλλά και πάλι "πλύσιμο" αυτό καθ'αυτό δεν θα γίνει.

Φυσικά δεν σου κάνω αντίλογο αλλά ερώτηση μιας και πιστεύω στα "συχνά" καθαρίσματα με σακούλα, από το να το αφήνω να μπιχλιάζει και μετά να θέλει λύσιμο (με ότι αυτό συνεπάγεται)

48 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

H αναγκη του χωρου ειναι για 14-15.000 btu γι΄αυτοι πηγαινα για 18αρι να μη ζοριζεται κιολας. Μετα ομως μπηκε στην εξισωση οτι θα μετακομισω το πολυ σε 6 μηνες και δε γνωριζω τις αναγκες του επομενου χωρου, οποτε ειναι πιο safe επιλογη το 12αρι που αν χρειαστει παει και σε υπνοδωματιο στο νεο σπιτι. Επισης το σημερινο διαμερισμα ειναι χαμηλοταβανο (μολις 2.5 μετρα υψος) οποτε θεωρω οτι το 12αρι θα την "παλεψει" για αυτο το 6μηνο.

Επισης στο θεμα "καλο" , ετσι ξεκινησα στη λογικη οτι οταν κατι το κραταω 15 χρονια, το βλεπω σαν επενδυση, + οτι μπορει να μου τα γλιτωσει απο τη ΔΕΗ. Αλλα στην πορεια ειδα και πολυ μεγαλες διαφορες στην τιμη που δυσκολα δικαιολογουνται, οποτε μπηκε το budget του 550 με εγκατασταση που το θεωρω τιμιο για 12αρι....

Δλδ κανείς δεν το είχε να το πάρεις στα 450€ ??? https://www.skroutz.gr/s/14708830/Haier-Tundra-Green-AS35TABHRA-1U35BEFFRA.html

Δεν λέω ότι είναι η τέλεια επιλογή, προσωπικά για ψύξη θα έβαζα ότι να ναι, απλά αναρωτιέμαι.

Στα 550€ πάντως θα έβαζα το Αρια https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-aria-ar3vi32-12wf-ar3vo32-12-με-ιονιστή-1223088.html#_CF_84_CE_B5_CF_87_CE_BD_CE_B9_CE_BA_CE_AC-_CF_87_CE_B1_CF_81_CE_B1_CE_BA_CF_84_CE_B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC

Λες ότι είναι λίγο αδύναμο. Δεν έχω δει τα capacity tables.

7 λεπτά πριν, yositosi είπε

to λεκανάκι, αλλά και την φτερωτή πως ακριβώς μπορεί να τα καθαρίσει χωρίς λύσιμο της εσωτερικής μονάδας;;;; Με σακούλα θα ψεκάσεις από κάτω τη φτερωτή γυρνώντας την με το χέρι, και κατευθείαν θα δώσεις στροφές να τα πετάξει όλα έξω (καθαρίζει μεν, πλύσιμο δεν ειναι δε) καλύπτοντας με τη σακούλα από μπροστά μην γίνει το σπίτι κώλ@ς! Το λεκανάκι, ρίχνοντας χημικά από τα στοιχεία απλά στο τρέξιμο τους θα το καθαρίσουν αρκετά, αλλά και πάλι "πλύσιμο" αυτό καθ'αυτό δεν θα γίνει.

Φυσικά δεν σου κάνω αντίλογο αλλά ερώτηση μιας και πιστεύω στα "συχνά" καθαρίσματα με σακούλα, από το να το αφήνω να μπιχλιάζει και μετά να θέλει λύσιμο (με ότι αυτό συνεπάγεται)

Με λυσιμο εννοείται... βγαζεις το κάλυμμα και τις περσιδες,εγω στα δικα μου βγαζω και λεκανακι

Μην περιμενεις να βγαλει καποιος και φτερωτη,πρεπει να λυσει ολο το μηχανημα.και θα τριζει ολοκληρο!μετα..

Κοιτα εδω,

Μια χαρα νοικοκύρεμα

• Like 2

8 λεπτά πριν, Artakos είπε

Με λυσιμο εννοείται... βγαζεις το κάλυμμα και τις περσιδες,εγω στα δικα μου βγαζω και λεκανακι

Μην περιμενεις να βγαλει καποιος και φτερωτη,πρεπει να λυσει ολο το μηχανημα.και θα τριζει ολοκληρο!μετα..

Κοιτα εδω,

Μια χαρα νοικοκύρεμα

Και μετά ψάχνεις για σπίτι θα σ' έχει βγάλει η γυναίκα έξω :lol:

2 λεπτά πριν, guzel είπε

Και μετά ψάχνεις για σπίτι θα σ' έχει βγάλει η γυναίκα έξω :lol:

Αμα δεν σπασεις αυγά ομελέτα δεν τρως 😂😂😂

Καλημέρα στους συμμετέχοντες, αγόρασα το tcl elite prm 09chsa xac1 στα  300 ευρώ, και αύριο περιμένω τον εγκαταστατη για να το τοποθετήσει στην κρεβατοκάμαρα, τι πρέπει να προσέξω ή να δώσω σημασία γιατί δεν κατέχω τίποτα από το θέμα αυτό; Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...