Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναλογα το σημειο εγκαταστασης ,την βρωμια και  αν γίνεται ευκολα καθαρισμος .Οποιαδηποτε αποξηλωση και εγκατασταση χρεωνεται ,όπως και ο έλεγχος .Αν έχει απορίες σε ότι της ειπαν ,να ρωτήσει και άλλους.

Τα προηγούμενα σε ανακυκλωση συνεχεια ,φαίνονται ευκολα με τι αρεσει και ισχυει σε κάποιον να πρεπει και σε άλλον. Τα υπολοιπα αφορουν  ερευνα αγορας σε προιόντα και υπηρεσίες για οσους έχουν τον δικο τους κοσμο εκτός φορουμ.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτο έπρεπε να κάνεις εξαρχής μέχρι να βγαλεις άκρη ,καθώς έχεις εγγύηση,αναφερθήκαμε πριν .Το τηλεφωνο σου το έχεις δωσει κατα την αγορά ,την αλλαγη  εξωτ.μοναδας που εκανες ,ολοι κρατανε αρχειο ,ειδικα αν δεν έχουν πολλους με ιδιο προβλημα Η εξυπηρετιση υπολογιζεται στο κοστος καθε προιόντος καθε φορα ,αλλαζει ανα περιοδο ,όπως η εγγυηση.

Τους κοστίζει φθηνότερα,να αποφύγουν πολλα πολλα ,καθώς ανεφερες ήδη προβλημα με τοπικο τους τεχνικο,γιατί αλλιως είναι και παραδοχή ότι έχουν πρόβλημα με το μηχανημα που έχεις,πραγμα δυσκολο οταν υπαρχει εγγυηση .Υποχρεωση όλες οι εταιρίες έχουν σε τι γραφει κάθε εγγυηση σε καθε προιόν.Εχεις αναφερει και αλλα κλιματιστικα στον χωρο σου ,όπως εκανες επιλογη σε αυτά αν εισαι ευχαριστημενος ,πρεπει και σε οποιοδήποτε.Αν έχεις αποδοση με το υπαρχον άσχετα του προβλήματος ,δεν σημαινει θαχεις και με άλλο ,επειδη σε αλλη περιπτωση όλα καλα.Αν υπαρξει θέμα και με το καινουριο, ρώτα το ξαναλλαζουν αντιστροφα ,η εγγυηση ισχυει απο τη αρχη,καποιοι οροι; Οτιδήποτε κρινεις γραπτα.

Αν τώρα δειχνει δεν έχει προβλημα ,ειναι καποιο άλλο περιοδικό τεχνικο θέμα .Αν δουνε και κρινουν σχετικα ,προσεξε μη δε το αλλαξουν τελικα,αλλα να επισκευασουν το υπαρχον.Ηδη αναφερες αλλαξαν την εξωτ.μοναδα με ότι τους ειπες .Μην νομιζεις θα γίνεται συνεχεια κατι με οτι λεει καθενας ,είναι ζημια για κάθε εταιρια αν δεν υπάρχει γενικο προβλημα.

Ερμ, σε ευχαριστω που με ενημερωσες πως ειχα δωσει το τηλ μου, το γνωριζω ηδη. Το υφος του ποστ μου ειχε χιουμοριστικο υφος για οσους δεν το καταλαβαν.

Δεδομενου πως ειχα την εναλλακτικη να το μετακομισω σε χωρο οπου δεν θα με απασχολουσε ο εξωτερικος θορυβος, γιαυτο και δεν ασχοληθηκα καν γιατι ουτε υπαρχει ο ελευθερος χρονος να προσπαθω να μπω στη διαδικασια για αντικατασταση και τη  2ης εξωτερικη μοναδα, ουτε να ασχολουμαι με το "μπάλωμα"των γυψοσανιδων στο χωρο που ειναι το κλιματιστικο.
Δεν ειναι πως η μοναδα δεν ειναι λειτουργικη. 

Δεν εχω προβλημα να ειμαι ειλικρινης μαζι τους οπως ημουν απο την αρχη. Ειδικα απο τη στιγμη που ξερω πως διαβαζουν το φορουμ.
Οταν το δοκιμασα προ ημερων για καμια ωρα ηταν με ηπιο καιρο και θετικες θερμοκρασιες οποτε θεωρω πως δεν ειναι αντιπροσωπευτικες οι συνθηκες. Εσυ θα ηθελες να μεινεις  με αυτο το κλιματιστικο;

Εχει δρομολογηθει ηδη αλλαγη οπως προαενεφερα, το κλιματιστικο αντικαταστασης εχει παει ηδη στο τεχνικο τους και σε περιπου 3 εβδομαδες που θα βρισκομαι στον εκει χωρο θα γινει αντικατάσταση. 

Σαφεστατα κ αυτο αποτελει ρισκο για μια εταιρια οπως την inventor να μην πεφτει σε κουτοπονηρους πελατες οπου θα εκμεταλευονται καταστάσεις. Προσωπικα δεν νομιζω πως θα γινεται συνεχεια αυτο. Το συμπερασμα αυτο απο που το εβγαλες; 
Το δικο μου θεμα εχει δρομολογηθει. Η inventor θελει να αφησει ικανοποιημενο το πελατη με τον οποιο θα κρινει πως οντως εχει προβλημα και μεχρι στιγμης το πετυχαινει μια χαρα (δειτε αναφορες στο σκρουτζ).
Θα μπορουσαν καλλιστα να αρνηθουν να μου δωσουν το passion pro και να μου πουν, παρε και μια 3η εξωτερικη μοναδα.
  • Like 1
Δημοσ.

Ολα αυτά που αναφέρεις είναι στα πλαισια μιας εγγύησης.Ειναι υποχρεωση καθε εταιρίας δεν κάνουν χαρη..Ετσι έκριναν τους συμφερει για την περίπτωση σου.Σου προτειναν και άλλη εξωτερική μοναδα επίσης.Οπως εκρινες και συ. Σε άλλους αντιστοιχα άλλα.Ο τεχνικός τους στην περιοχή εγραψες δεν ήθελε να αναλάβει ευθυνη .Αν και στο νεο μηχανημα τυχει καποια στιγμή κάποιο πρόβλημα ,θα πρέπει να τους πεισεις παλι και θαχεις σχετική ταλαιπωρία.Αλλαγή με άλλο τύπο συνηθως γίνεται μονο αν δεν υπάρχει θέμα αποδοσης.Το Haier  είναι δυνατότερο σε σχεση με τον αντικαταστατη. 

Δημοσ.

Τσίμπησα και γω ένα passion pro 24άρι σήμερα. Άντε να δούμε.

Αν έχεις μετρητή κατανάλωσης, μέτρησέ το όταν το βάλεις και πες μας τιμές σε κατανάλωση.

Μια δυσκολη ερωτηση. Μια γειτονισα μου με ρωτησε και πρεπει να απαντησω.

Τα περιστερια εδω και χρονια πηγαν πανω στον κομπρεσσορα και το γεμισαν ακαθαρσιες. Και πισω απ τον τοιχο εκει που καθεται ο κομπρεσορας τρεχουν τα κακα ξεραμενα.

Ενα 80αρι ευρω ζητησαν οι κλιμασταδες για να το απεγκαταστησουν και να το ξαναεγκαταστησουν, αφου το πανε και το φερουν στο μαγαζι. Για εντατικο καθαρισμο, φρεον κτλ.

Ή το θεωρειτε υπερβολη και να φερει εναν εργατη απλα και να καθαρίσει οτι υπαρχει γυρω γυρω και απο πισω και οτι φαινεται πανω στο κλιματιστικο, να το ξεπλυνει με το λαστιχο και ολα οκ;

Αν το κλιματιστικό είναι σε προσβάσιμο σημείο χωρίς να χρειάζεται σκάλα κτλ, εγώ θα το καθάριζα μόνος μου. Για την δουλειά που περιγράφεις με μεταφορά στο μαγαζί καθάρισμα από σκατά περιστεριών σε όλη την μονάδα κτλ λογική είναι η τιμή. Ο έλεγχος για το φρέον γίνεται πριν απεγκατασταθεί η εξωτερική μονάδα, δεν μπορεί να γίνει έλεγχος φρέον στο μαγαζί μόνο με την εξωτερική μονάδα χωρίς να υπάρχει συνδεδεμένη και η εσωτερική.

Δημοσ.

Το Haier  είναι δυνατότερο σε σχεση με τον αντικαταστατη. 

define δυνατοτερο. 

H θερμικη αποδοση του tundra ειναι αξιοσημειωτα μεγαλυτερη (4,4kw vs 3,72kw του passion pro). Για πες μου σε ενα υπνοδωματιο 10τμ ομως ποιο ειναι το όφελος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον κατοχο να ρωτήσεις ,εχει αναφερει  περιοχη με πολυ κρυο.  Το ειδες μηπως ζοριζεται το passion pro

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
Δημοσ.

Ενα tundra, μια εξωτερικη μοναδα για tundra, και ενα passion pro. Τι αλλο να κανουν οι ανθρωποι; 3 εξωτερικες μοναδες και 2 κλιματιστικα για μεσα.

Ζητα 12 αρι; Βασικα ακουγεται σαν too much...μαζι με,ολα οσα καναν.

• Like 1
Δημοσ.

Toν κατοχο να ρωτήσεις ,έχει αναφερει  περιοχη με πολυ κρυο.

10τμ ξαναλεω. Και θεωρεις πως τα 3,7kw θερμικης ισχυς δεν φτανουν; Μηπως να ζητησω κανα 18αρι καλυτερα; Τι λες;

• Like 1
Δημοσ.

Ξερεις πως θα καταλαβαίνει το νέο κλιματιστικο τον χωρο σου να πετύχει αμεσα μια θερμοκρασια σε πολυ κρύο ; Το προηγουμενο έγραψες έχει αποδοση.Συγκρινεις και μας λές όταν στο βάλουν.Τα υπολοιπα είναι διαφημιστικά καθε εταιρίας.

Δημοσ.

Απαντιση σε  χωρο που δεν ξερει κανεις απλα ειναι υποθεσεις.Το σιγουρο ότι έχεις αναφερει οτι εχει αποδοση το Haier στον χωρο σου που ειναι δυνατότερο ,ενω το άλλο το είδες σε άλλο χωρο.

Δημοσ.

Ξερεις πως θα καταλαβαίνει το νέο κλιματιστικο τον χωρο σου

Συνέχεια επαναλαμβάνεις αυτή τη φράση, αλλά δεν εξηγείς τη σημαίνει στην ουσία, ούτε πως ο κάθε τεχνικός η μηχανικός χωρίς πρόσβαση στο πηγαίο κώδικα (η απλοποιημένο logic diagram) του μικροεπεξεργαστή (ώστε να έχει γνώση το πως συμπεριφέρεται η μονάδα με διάφορες τιμές στους αισθητήρες της) μπορεί να το ξέρει.

• Like 1
Δημοσ.

Οποιος ασχολεται με κάποια φίρμα γνωρίζει από την εμπειρία του στα προιοντα της και χώρους και απο σεμιναρια της εταιρίας στους τεχνικους για τα προιόντα .Οσοι δεν ασχολουνται πουλάνε από τα διαφημιστικά φυλλαδια και οτι τύχει .

• Like 1
Δημοσ.

Απαντιση σε  χωρο που δεν ξερει κανεις απλα ειναι υποθεσεις.Το σιγουρο ότι έχεις αναφερει οτι εχει αποδοση το Haier στον χωρο σου που ειναι δυνατότερο ,ενω το άλλο το είδες σε άλλο χωρο.

μια μικρη ιστορια. Πριν 3 χρονια επελεξα μια αντλια θερμοτητας αερος νερου θερμικης αποδοσης 6kw για να θερμανω ενα διαμερισμα 59τμ περιπου.

Ο έμπορας οπου πηγα να παρω προσφορα για αντλιες ηθελε να μου πλασάρει την 8kw. Ξερεις τι θα ειχα κερδισει με την 8kw? Ενα τιποτα. Μιλαμε για μηχανηματα inverter οπου απο καποιο σημειο και μετα ΟΣΟ μεγαλο μηχανημα και εαν επιλεξεις, δεν κερδιζεις τιποτα.

Ας παμε τωρα στις αερος -αερος δηλαδη τα κλιματιστικα τα οποια ειναι επισης inverter. Κατα μεσο ορο η αναγκες ενος νορμαλ χωρου ειναι περιπου 40-50 kcal/m3. Οποτε μπορεις να υπολογισεις κατα προσεγγιση περιπου 500-600 btu/h/m2 για τα τυπικα ελληνικα σπιτια.

Δεν σου φερνω αντιρηση στο οτι το tundra ειναι πιο "δυνατο" οπως αναφερεις. Απλα να σου θυμισω πως μιλαμε για 10τμ οποτε το passion pro και καθε τελοσπαντων 9αρι επαρκει για το χωρο μου. Το tundra θα ειναι ηταν ανετο σε μεγαλυτερο χωρο.

Δημοσ.

Οποιος ασχολεται με κάποια φίρμα γνωρίζει από την εμπειρία του στα προιοντα της και χώρους και απο σεμιναρια της εταιρίας στους τεχνικους για τα προιόντα .Οσοι δεν ασχολουνται πουλάνε από τα διαφημιστικά φυλλαδια και οτι τύχει .

Οπότε δεν έχεις ουσιαστική απάντηση αλλά αερολογείς με γενικεύσεις. Ο καθένας σπρώχνει ότι έχει τα κονέ να πουλήσει με περισσότερο κέρδος και ότι έχει συνηθίσει να εγκαθιστά, για να βγαίνουν πιο πολλές εγκαταστάσεις τη μέρα, και που γνώρίζει κουσούρια που βγάζουν ώστε να μπορεί να πάει για επισκευή με ελάχιστα εργαλεία με το μηχανάκι.

Σε άλλο κλάδο (ηλεκτρολόγων) τα "σεμινάρια" των εταιριών είναι περισσότερο διαφημιστικά και ενημερωτικά ωστε ακόμα και οι πιο άσχετοι να ξέρουν τα βασικά εφαρμογής του υλικού, για να μη βγαίνει κακό όνομα στην εταιρία από κακές εγκαταστάσεις. Πάω στοίχημα ότι και στα κλιματιστικά το ίδιο γίνεται.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...