Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το έκανα μόλις (έβαλα στους 30 το μηχάνημα, περίμενα μέχρι να ανέβει στους ~20 η θερμοκρασία του χώρου, κα μετά  το έβαλα στην ελάχιστη θερμοκρασία, 17 βαθμούς). Ο συμπιεστής χαμήλωσε στροφές αμέσως κα σταμάτησε, ο ανεμιστήρας του condeser μείωσε πολύ τις στροφές του, όπως και ο εσωτερικός ανεμιστήρας. 30 δευτερόλεπτα αργότερα, οι δύο ανεμιστήρες έσβησαν και η περσίδα ανέβηκε στη μέση όπως πάντα κάνει το μηχάνημα όταν μπει σε κατάσταση αναμονής λόγω θερμοστάτη.

Δεν μου φένεται τίποτα περίεργο εδώ.

Καταρχην σ ευχαριστω.. Οχι δεν ειναι σωστο.. Πρεπει ν αρχιζει να χαμηλωνει στροφες και αφου φτασει σε χαμηλα watt πχ 200 καποια στιγμη να κλεισει..

Τουλαχιστον ετσι δουλευουν οι ακριβες σειρες.. και μη ελαχιστες πχ αυτο https://www.skroutz.gr/s/6340747/Toyotomi-Hiro-Eco-HTN-HTG-09IV.html?from=account_notifications#reviews

ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ

Το έχω με έναν μετρητή κατανάλωσης και έχει

1. κατανάλωση αναμονής 3,6 - 3,8W

2. πολύ ομαλή εκκίνηση και σταδιακή αύξηση κατανάλωσης ένα-ένα watt

3. με 30 βαθμούς Κελσίου εξωτερική θερμοκρασία άμα επιλέξεις 25 στο turbo καταναλώνει 750-800W το μέγιστο

για κανα 5 λεπτό μετά πέφτει σταδιακά και όταν πιάσει θερμοκρασία το δωμάτιο καταναλώνει 150-200W και μόλις χρειαστεί πάλι περίπου 400W

4. η μέγιστη κατανάλωση που έχει φτάσει πότε σύμφωνα με τον μετρητή είναι 1345W που έγινε όταν το τεσταρα με 36 βαθμούς Κελσίου εξωτερική και το είχα στους 16 με turbo.

5. η χαμηλότερη που έχω δει είναι 50-60W και αυτό ενώ είχε πιάσει την θερμοκρασία που του είχα βάλει και ανέβασα 1-2 βαθμούς την θερμοκρασία στο κοντρόλ.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μιλάω για θέρμανση κα εσύ για ψύξη και έχουμε μπερδευτεί

Πρεπει ν αρχιζει να χαμηλωνει στροφες και αφου φτασει σε χαμηλα watt πχ 200 καποια στιγμη να κλεισει..

Αυτό κάνουν όλα τα inverter (και το Passion Pro, απλά ανάλογα το δώμάτιο και τις απώλειές του, πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να κλείσει. Μεγάλη ισχύς για να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, μείωση της ισχύως για διατήρηση της θερμοκρασίας και στο τέλος σβήσιμο.

• Like 2
Δημοσ.

Μιλάω για θέρμανση κα εσύ για ψύξη και έχουμε μπερδευτεί

Αυτό κάνουν όλα τα inverter (και το Passion Pro, απλά ανάλογα το δώμάτιο και τις απώλειές του, πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να κλείσει. Μεγάλη ισχύς για να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, μείωση της ισχύως για διατήρηση της θερμοκρασίας και στο τέλος σβήσιμο.

Και γω για θερμανση μιλαω.. εξαλλου και στην ψυξη με τον ιδιο τροπο πρεπει να δουλευει.. Την αξιολογηση στην εστειλα για να διαβασεις..

Δεν πρεπει για κανενα λογο οταν κατεβαζεις αποτομα την θερμοκρασια να σβηνει ο συμπιεστης κατευθειαν!!!

Για να δωσω μια εικονα πρεπει να αρχισει να κατεβαζει τα ρευματα να φτασει σε χαμηλα watt και μετα να σβησει.

Ολη η διαδικασια μπορει να κρατησει 3 λεπτα μεχρι να σβησει. Ετσι εκανε και σενα???

Για να ξερεις απο τι εχω διαπιστωσει τα περισσοτερα δεν δουλευουν ετσι(αλλα να σβηνουν κατευθειαν)

Δημοσ.

Άσχετο αλλά ενημερώθηκα οτι τα κλιματιστικά μάρκας inventor έχουν πρόβλημα αν υπάρχει τηλεόραση samnsung στον χώρο. Ουσιαστικά δε πρέπει να χρησιμοποιει κανεις το τηλεχειριστήριό της, ή απλά να την απομακρυνει απ το χώρο και να βάλει τηλεόραση άλλης μάρκας. To τηλεχειριστήριο του κλιματιστικου δεν ανταποκρίνεται με αποτέλεσμα να χρειάζεται restart ολο το κλιματιστικο (βγάλσιμο απο μπριζα), πράγμα που μπορει να δημιουργησει προβλημα στη πλακέτα. Σας κούφανα? Ναι κι εγω κουφάθηκα αλλά ειναι επισημη απάντηση της εταιρίας.

Είναι η επισημη απάντηση. Την έχω ζητήσει και γραπτώς. χεχεχε

Δημοσ.

Άσχετο αλλά ενημερώθηκα οτι τα κλιματιστικά μάρκας inventor έχουν πρόβλημα αν υπάρχει τηλεόραση samnsung στον χώρο. Ουσιαστικά δε πρέπει να χρησιμοποιει κανεις το τηλεχειριστήριό της, ή απλά να την απομακρυνει απ το χώρο και να βάλει τηλεόραση άλλης μάρκας. To τηλεχειριστήριο του κλιματιστικου δεν ανταποκρίνεται με αποτέλεσμα να χρειάζεται restart ολο το κλιματιστικο (βγάλσιμο απο μπριζα), πράγμα που μπορει να δημιουργησει προβλημα στη πλακέτα. Σας κούφανα? Ναι κι εγω κουφάθηκα αλλά ειναι επισημη απάντηση της εταιρίας.

Αξιότιμοι χρήστες,

Αναφορικά με το θέμα συγχρονισμού μεταξύ κλιματιστικών μονάδων σειράς Vision (Inventor) και συχνοτήτων χειριστηρίου περιορισμένων μοντέλων τηλεοράσεων Samsung Smart TV, στο οποίο αναφέρεστε, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η δυσλειτουργία αυτή οφείλεται στις συχνότητες των εν λόγω συσκευών.

Μετά τη γνωστοποίηση του θέματος, κατασκευάστηκε άμεσα ειδική πλακέτα, η οποία προσαρμόζεται στις κλιματιστικές μονάδες σειράς Vision και αποτρέπει τον συγχρονισμό συχνοτήτων των συσκευών.

Τονίζουμε ότι το προαναφερθέν θέμα αφορά ΜΟΝΟ τις κλιματιστικές μονάδες σειράς Vision και δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στο σύνολο της προϊοντικής γκάμας της εταιρείας.

Για τυχόν διευκρινήσεις, η ομάδα Customer Service, είναι πάντα στη διάθεση σας.

Με εκτίμηση,

Για την INVENTOR AG ΑΕ,

Τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών

• Like 5
Δημοσ.

πρεπει να αρχισει να κατεβαζει τα ρευματα να φτασει σε χαμηλα watt και μετα να σβησει.

Έτσι κάνει, απλά η όλη διαδικάσία παίρνει το πολύ 30 δευτερόλεπτα. Απ' την άλλη δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιό λόγο να πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο, μόνο το back emf του κινητήρα στα ηλεκτρονικά, και αυτό μόνο και μόνο μειώνοντας τις στροφές στο ελάχιστο πριν τη διακοπή του ρεύματος, και με μια snubber διόδο το καταπολεμάς.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω inventor Aria 24αρι στο εξοχικο μου με Samsung 40" στο σαλονι, δεν εχω παρατηρησει καποιο θεμα το φετινο καλοκαιρι

Δημοσ.

Νομίζω είχε αναφέρει κάποιος οτι οι υπεύθυνοι της inventor παρακολουθούσαν το forum. Τώρα επειδή ήταν σημαντικό το θέμα άφησαν post για να μην υπάρχουν αμφιβολίες οτι το πρόβλημα είναι πραγματικό και οχι φήμη ή τρολλιά. Πολύ θετικό εκ μέρους τους που απάντησαν.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον @pontez2

Να σημειώσω ότι όταν είχα τα Vision, μου είχε παρουσιαστεί το πρόβλημα που αναφέρεται και είχα αναγκαστεί να το βγάλω από την πρίζα μερικές φορές. Δεν έπιανε το τηλεκοντρόλ. Έχει απόλυτο δίκιο.

Δημοσ.

Για οποιοδήποτε προβλημα ρωταμε είτε τεχνικο στον χωρο μας είτε το σερβις καθε εταιρίας αντι υποθεσεις τι μπορει να συμβαινει σε καθε περιπτωση .Γι'αυτο εξαλλου υπάρχει και η εγγυηση στα προιοντα και υπηρεσιες

Δημοσ.

Για οποιοδήποτε προβλημα ρωταμε είτε τεχνικο στον χωρο μας είτε το σερβις καθε εταιρίας αντι υποθεσεις τι μπορει να συμβαινει σε καθε περιπτωση .Γι'αυτο εξαλλου υπάρχει και η εγγυηση στα προιοντα και υπηρεσιες

Μην εισαι απολυτος.. Εσυ μας δουλευεις ή εισαι στον δικο σου κοσμο..!!!
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην εισαι απολυτος.. Εσυ μας δουλευεις ή εισαι στον δικο σου κοσμο..!!

Τα προηγούμενα σε ανακυκλωση συνεχεια ,φαίνονται ευκολα με τι αρεσει και ισχυει σε κάποιον να πρεπει και σε άλλον. Τα υπολοιπα αφορουν  ερευνα αγορας σε προιόντα και υπηρεσίες για οσους έχουν τον δικο τους κοσμο εκτός φορουμ.

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...