Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για βοήθησε τότε...σε αυτό περίπου το budget τι προτείνεις?Για χρήση..Θερμανση/ψυξη.

Γνωρίζει κάποιος,αν μετακινούντε ή αλλάζουν θέση τα εσωτερικά πτερύγια του αέρα στο συγκεκριμένο Fujitsu ?

https://www.skroutz.gr/s/4944738/Fujitsu-Ecolandia-ASYG25LLCR.html

Γιατί σε κάποια μοντέλα μένουν ακίνητα.

Σε αυτα τα fujitsu πανε δεξια-αριστερα οι περσιδες χειροκινητα ενω το πανω κατω απο το κοντρολ.

Απ οτι διαβασα απο μια αξιολογιση δεν δουλευουν σε χαμηλα ρευματα..

Εγω σου προτεινω αυτο https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/hisense-comfort-series-ast-09uw4svedj10.html με εγγυηση 2 χρονια Δημητριου(toyotomi) αλλα να ξερεις η fujitsu δινει 3 με ησυχη εξωτερικη μοναδα.. οχι αθορυβη μην τα μπερδευουμε γιατι εκει τα σκας!!!

Παρε Δημητριου ή καταστημα και ρωτα αν δουλευει σε χαμηλα ρευματα για λιγοτερες επανεκκινησεις.. αν το κανει και αυτο για 339ε ειναι vfm! 19db εχει εσωτερικη!

http://www.gedsa.gr/brand/hisense

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

πχ https://www.skroutz.gr/s/289677/Mitsubishi-SRK-25ZJX-S.html

Δεν ακουγεται καθολου η εξωτερικη..

Εγω σου γραφω το συγκεκριμενο που το εχω ακουσει..

Μπορει στην αγορα να υπαρχει καποιο μοντελο καποιας εταιριας και να μην ειναι τοσο ακριβο..

Γιατι στο ακριβο πληρωνεις συντελεστες,φιλτρα,αυτοματισμους...

Δημοσ.

Απορια για τους γνωστες. Σε πιθανη αντικατασταση εξωτερικης και εσωτερικης μοναδας με αλλη, μπορω να κρατησω τον ιδιο χαλκοσωληνα? 

Θα πρεπει να γινει παλι χρηση αντλιας κενου;

Προκειται για προσφατη εγκατασταση οπου τηρηθηκαν τα απαραιτητα, ελαχιστον μηκος σωληνώσεων 3μ, αντλια κενου, ξεχωριστη μονωση ανα σωληνα κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορια για τους γνωστες. Σε πιθανη αντικατασταση εξωτερικης και εσωτερικης μοναδας με αλλη, μπορω να κρατησω τον ιδιο χαλκοσωληνα? 

Θα πρεπει να γινει παλι χρηση αντλιας κενου;

Προκειται για προσφατη εγκατασταση οπου τηρηθηκαν τα απαραιτητα, ελαχιστον μηκος σωληνώσεων 3μ, αντλια κενου, ξεχωριστη μονωση ανα σωληνα κτλ. 

Αν ειναι το ιδιο φρεον R410 και με χρηση αντλιασ ναι, με τη προυποθεση οτι η διαμετρος των χαλκοσωληνων ειναι οι ιδιες

Επεξ/σία από lexusr450
Δημοσ.

Απορια για τους γνωστες. Σε πιθανη αντικατασταση εξωτερικης και εσωτερικης μοναδας με αλλη, μπορω να κρατησω τον ιδιο χαλκοσωληνα? Θα πρεπει να γινει παλι χρηση αντλιας κενου;Προκειται για προσφατη εγκατασταση οπου τηρηθηκαν τα απαραιτητα, ελαχιστον μηκος σωληνώσεων 3μ, αντλια κενου, ξεχωριστη μονωση ανα σωληνα κτλ. 

Oτι λενε οι οδηγιες εγκαταστασης του νεου ,για το αν υπαρχουν διαφορες .Θα το πει τεχνικος επιτοπου.

Τα υπολοιπα οτι ισχυει σε νεα εγκατασταση απο την αρχη

Δημοσ.

Εμπειρίες μετά από 2 βδομάδες χρήσης του Passion Pro:

Η απόδοση θερμότητας είναι εξαιρετική. Η προθέρμανση διαρκεί πολύ λίγο, η παραγόμενη θερμότητα είναι πολύ καλή ακόμα και σε χαμηλή ταχύτητα συμπιεσή, ενώ ο προγραμματισμός του μικροελεγκτή (σε συνδιασμό με το "follow με" που χρησιμοποιεί αισθητήρα θερμοκρασίας στο τηλεκοντρόλ για να υπολογίσει θερμοκρασιακή διαφορά λόγω ύψους της μονάδας) είναι άριστος, και το δωμάτιο διατηρείται σε μια σταθερή θερμοκρασία με τη μονάδα να διατηρεί σταθερή ταχύτητα σε συμπιεστή και ανεμιστήρες. Σε σχέση με ένα Omnia σε σπίτι φίλου, λειτουργεί στη θέρμανση πολύ καλύτερα. Μόνο περίεργο που βρίσκω είναι το ότι μια στο τόσο κάνει απόψυξη όχι όταν παγώνει το εξωτερικό άλλα όταν πάει να ξαναπάρει με το θερμοστάτη μετά από αδράνεια, αρχίζει στην αρχή να προθερμαίνεται και μετά από μερικά δευτερόλεπτα γυρίζει και κάνει defrost 30 δευτερόλεπτα.

Τα έξτρα φίλτρα είναι "άχρηστα" (όπως και το περίμενα) καθώς είναι δύο λωρίδες που καλύπτουν ένα 10% της ωφέλιμης επιφάνειας εισαγωγής. Περισσότερο υπάρχουν εκεί για να δικαιολογούν την πολιτική της αντιπροσωπείας να επιβάλλει ετήσια συντήρηση μόνο από συμβεβλημένους τεχνικούς για να ισχύσει η επέκταση της εγγύησης πέραν των 2 χρόνων. Το καλό φιλτράσισμα με HEPA σε μεγάλο όγκο αέρα χρειάζεται μεγάλου όγκου φίλτρα για να έχουν επίφάνεια για να περνάει ο αέρας.

Ο ιονιστής δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο λειτουργεί. Ενώ υπάρχει ένα εξάρτημα με τη ταμπέλα "plasma generator" με ακροδέκτες στην έξοδο του αέρα, φαίνεται πολύ μικρό σε μέγεθος (και τα καλώδια παροχής του πολύ ψιλά) για να κάνει δουλειά. Πάντως ρελεδάκι ακούγεται που οπλίζει όταν το ενεργοποιείς.

Η εσωτερική μονάδα είναι αθόρυβη από πλευράς ήχου αέρα, αλλά τα πλαστικά με τη συστολή-διαστολή του evaporator κάνουν που και πού ελαφρύ τρίξιμο. Επίσης η εξωτερική μονάδα βγάζει ένα χαμηλής έντασης, υψηλής συχνότητας θόρυβο από το switching του inverter.

Το WiFi module είναι ψιλο-gimmick. Ναι μεν επιτρέπει την εξ-αποστάσεως λειτουργία της συσκευής, και επιτρέπει να διαβάσεις όλους τους διαγνωστικούς κωδικούς, απ' την άλλη έχει πολύ μέτρια λήψη, με -70dB σήμα στο κινητό στο σημείο του module πολλές φορές χάνει τη σύνδεση και ο μόνος τρόπος να ξανασυνδεθεί είναι με αφαίρεση της μπρίζας και επανασύνδεση. Επίσης δεν είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί ο ιονιστής από την εφαρμογή, ενώ δεν είμαι σίγουρός για το πόσο ασφαλές είναι. Προσωπικά δημιούργησα δεύτερο SSID με διαφορετικό κωδικό στο ασύρματο το οποίο το περιόρισα σε απομωνομένο από το υπόλοιπο δίκτυο VLAN/subnet, και καθοδήγησα τα κλιματιστικά να συνδεθούν εκεί. Επίσης παρακολουθώ στενά τις IP που συνδέονται μην τυχόν και έχουν κενό ασφαλείας που επιτρέψει να τρέξουν botnet.

Προσωπικά πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις συσκευές, είδικά από πλευράς απόδοσης και κατανάλωσης (1.5-2.5 αμπερ κατά τη διατήρηση θερμότητας) ενώ από θόρυβο είμαι πολύ ικανοποιημένος.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω AC/DC True RMS πολύμετρο. Απλά έλυσα το φίς, το σύνδεσα εν σειρά και μέτρησα το ρεύμα που τραβάει η μονάδα. Πρέπει να είναι True RMS το πολύμετρο καθώς το φορτίο δεν είναι ωμικό.

Δημοσ.

Εμπειρίες μετά από 2 βδομάδες χρήσης του Passion Pro:

είδικά από πλευράς απόδοσης και κατανάλωσης (1.5-2.5 αμπερ κατά τη διατήρηση θερμότητας) ενώ από θόρυβο είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Οταν κατεβασεις αποτομα την θερμοκρασια σβηνει ο συμπιεστης???
Δημοσ.

Όταν δουλεύει σε χαμηλή ισχύ (θερμοκρασία δωματίου σχεδόν ίδια με αυτή ρυθμισμένη στο χειριστήριο) κατεβάζοντας ένα βαθμό το θερμοστάτη σταματάει τελείως το μηχάνημα κα ανεβάζει την περσίδα στη μέση.

Δημοσ.

Άσχετο αλλά ενημερώθηκα οτι τα κλιματιστικά μάρκας inventor έχουν πρόβλημα αν υπάρχει τηλεόραση samnsung στον χώρο. Ουσιαστικά δε πρέπει να χρησιμοποιει κανεις το τηλεχειριστήριό της, ή απλά να την απομακρυνει απ το χώρο και να βάλει τηλεόραση άλλης μάρκας. To τηλεχειριστήριο του κλιματιστικου δεν ανταποκρίνεται με αποτέλεσμα να χρειάζεται restart ολο το κλιματιστικο (βγάλσιμο απο μπριζα), πράγμα που μπορει να δημιουργησει προβλημα στη πλακέτα. Σας κούφανα? Ναι κι εγω κουφάθηκα αλλά ειναι επισημη απάντηση της εταιρίας.

Δημοσ.

Όταν δουλεύει σε χαμηλή ισχύ (θερμοκρασία δωματίου σχεδόν ίδια με αυτή ρυθμισμένη στο χειριστήριο) κατεβάζοντας ένα βαθμό το θερμοστάτη σταματάει τελείως το μηχάνημα κα ανεβάζει την περσίδα στη μέση.

Αυτο λογικο.. Βαλτο στους 30β αστο να δουλεψει μεχρι να φτασει η θερμοκρασια του χωρου στους 20β και μετα κατεβασε το κατευθειαν στους 16β και πες μου τι κανει ο συμπιεστης...
Δημοσ.

Το έκανα μόλις (έβαλα στους 30 το μηχάνημα, περίμενα μέχρι να ανέβει στους ~20 η θερμοκρασία του χώρου, κα μετά  το έβαλα στην ελάχιστη θερμοκρασία, 17 βαθμούς). Ο συμπιεστής χαμήλωσε στροφές αμέσως κα σταμάτησε, ο ανεμιστήρας του condeser μείωσε πολύ τις στροφές του, όπως και ο εσωτερικός ανεμιστήρας. 30 δευτερόλεπτα αργότερα, οι δύο ανεμιστήρες έσβησαν και η περσίδα ανέβηκε στη μέση όπως πάντα κάνει το μηχάνημα όταν μπει σε κατάσταση αναμονής λόγω θερμοστάτη.

Δεν μου φένεται τίποτα περίεργο εδώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...