Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Thresh είπε

To 9αρι HR25VF της Mitsubishi είναι καλύτερο νομίζω, αν και λίγο πιο ακριβό.

Πολύ καλό το μιτσου και κατεβαίνει πολύ χαμηλά στα εύρη.

Αν η τιμή δεν είναι μουφα, θα προτιμούσα το mirai λόγω εγγύησης.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, liakjim said:

Πολύ καλό το μιτσου και κατεβαίνει πολύ χαμηλά στα εύρη.

Αν η τιμή δεν είναι μουφα, θα προτιμούσα το mirai λόγω εγγύησης.

To απλό Mirai νομίζω ότι δεν έχει 7 χρόνια, μόνο το Plus.

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198884-toshiba-mirai-plus-10tavg-e-b10tkvg-e?cmicc=skroutz Plus

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198865-toshiba-10bavg-e1-b10bkvg-e-mirai?cmicc=skroutz Απλό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρετε αν στην εφαρμογή της blitzwolf μια πρίζα μπορώ να μηδενίσω τις καταγραφές της??την διέγραψα και την ξαναεβαλα αλλά τιποτα

Οκ το βρήκα.ακυρο

Επεξ/σία από alex19871987
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, gmenex είπε

Παιδιά με όλο το σεβασμό αλλά νομίζω ξεφύγατε πολύ... Ηρεμήστε λίγο και μην βγαίνετε εκτός θέματος! Στις συμβουλές ουσιαστικά ο καθένας μπορεί να λέει και να στηρίζει ότι θέλει.

Αν ειναι να λεει ο καθενας οτι θελει...
Η Finlux ειναι η Νο1 εταιρεια στον κλιματισμο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Ρε παιδιά έχει δουλέψει κάνεις εφαρμογή και blitzwolf και tplink??πως σας φαίνονται??

Το 90% των σχεδιαγραμμάτων με καταναλώσεις που έχουμε δει εδώ στο forum είναι από tp link 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Specs είπε

Eιναι νομιζω πανω απο δεκα ετων μοντελο...και μαλλον κυκλοφορουσε και φτιαχνοταν απο haier.

WTF ? Που το διάβασες αυτό ή που το άκουσες ; 

Δημοσ.

Ναι αλλά πχ εγώ που θέλω μόνο την εφαρμογή στο κινητό μ την σπάει που κρατάει μόνο το σύνολο ενός μήνα

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το 90% των σχεδιαγραμμάτων με καταναλώσεις που έχουμε δει εδώ στο forum είναι από tp link 

Και πώς γίνεται αυτό??που πάω?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

Καλημέρα παίδες,

• TOYO 18αρι έχω βάλει και εγώ μετρήσεις εδώ μέσα. Χειμώαν ισορροπεί πριν κλείσει στα 600 περίπου και τώρα καλοκαίρι είδα ότι έπεσε και για κάμποση ώρα στα 288 Watt.

Να το αλλάξω για αλλο και απόσβεση σε 7-8 χρόνια ας πούμε? (μπάι δε γουέι θα το αλλάξω και θα πάω σε 24)

• Ινβέντορ αντικατάσταση εξωτερικής μονάδας μου πρότειναν και εμένα βέβαια βαριόμουν και δεν ασχολήθηκα. :)  
  • Από σερβισά της τοσίμπα όταν τον χρειάστηκα άκουσα καλά λόγια για εγγυήσεις της Ινβέντορ και τον προσανατολισμό τους σε αυτό ως πλεονέκτημα. 

Το τοσιμπάκι μου το αγαπώ μπάι δε γουέι.

Ποιό toyo έχεις ; Τί χρήση του κάνεις ; Στη θέρμανση δουλεύει καθημερινά ώρες ;

5 ώρες πριν, gmenex είπε

Καλημέρα και από εμένα!

Επανέρχομαι γιατί πρέπει αν είναι να γίνει επιλογή σύντομα. Όπως είπα αναγκαστικά από Κοτσόβολο λόγο τρόπου πληρωμής

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Θερμικές Απώλειες

3872.88Watt

3330.68KCal/h

94.46Watt/m2

81.24KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή
Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή
Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃Αλλαγή
Έτος Kατασκευής:1995Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας:41 m2Αλλαγή
Ύψος Ορόφου:2.5 mΑλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμησηΑλλαγή
Μόνωση Τοίχων:Καλή ΜόνωσηΑλλαγή
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Δυτική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικίαΑλλαγή
Μόνωση Δαπέδου:Καλή μόνωση - 5εκ.Αλλαγή
Οροφή σε επαφή με:Πλάκα κάτω από στέγηΑλλαγή
Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ.Αλλαγή
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:3Αλλαγή
Παράθυρα:2Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματαΑλλαγή
Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμιαΑλλαγή
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%

Κοιτάω τα εξής:

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198886-toshiba-mirai-plus-16tavg-e-b16tkvg-e 

Toshiba Mirai 16000BTU χωρίς Follow me + Ιονιστή με 7 χρόνια εγγύηση στα 750€ με δώρο τοποθέτηση

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198324-carrier-42qhc022d8ls-legacy

Carrier 42QHC022D8LS Legacy με follow me χωρίς Ιονιστή με 5 χρόνια εγγύηση και αν κρίνω σωστά χειρότερο σε απόδοση

Το θέλουμε και για ζέστη και για κρύο. Έχω βάλει τα τετραγωνικά όλου του σπιτιού και σκοπεύουμε να το βάλουμε σαλόνι (σαλονοκουζίνα) αλλά θα έχουμε μόνιμα ανοιχτές τις πόρτες των υπνοδωμάτιον για να καλύπτει όλο το σπίτι.

Αξίζει να προχωρήσω τώρα σε αγορά σε κάτι από αυτά τα δύο? Νομίζω και οι 2 επιλογές δεν είναι ότι καλύτερο... Βέβαια η μόνη μου εμπειρία είναι το Shorai Premium και παρόλο που θα θέλαμε κάτι τώρα που ήρθε η ζέστη αν αξίζει να περιμένουμε μήπως βγει κάτι καλύτερο θα περιμένουμε.

(Για το Shorai Premium και τα LED πείτε με περίεργο αλλά το μπλε το θεωρώ τόσο δυνατό όσο σχεδόν ένα διακριτικό φωτάκι για το βράδυ... Ναι τόσο δυνατό το θεωρώ. Σε βαθμό που ίσως κοιτάξω να καλύψω!)

Λίγο δύσκολη σύγκριση . Το ένα είναι 16άρι το άλλο 18άρι . 
Ανάμεσα στα δύο θα προτιμούσα το Mirai κυρίως για την καλύτερη τιμή και μεγαλύτερη εγγύηση . 

5 ώρες πριν, nikospagg είπε

Περιμένω κι άλλα σχόλια για να πάρω την απόφαση μου! 

Το budget σου είναι πολύ περιορισμένο για να βρεθούν άλλες επιλογές καλύτερες .  Συμφωνώ με τα μοντέλα που σου είπε ο liakjim  αλλά δε θα συμφωνήσω για την κριτική που παρέθεσε μιας και δεν μα λέει τίποτα . Παρα μόνο ότι για τις ανάγκες του χώρου του το κλιματιστικό ισορροπεί σε αυτή την ισχύ λειτουργίας . Σε άλλον μπορεί να ισορροπεί υψηλότερα ή χαμηλότερα . 
Sorry  @liakjim 😛

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Ναι αλλά πχ εγώ που θέλω μόνο την εφαρμογή στο κινητό μ την σπάει που κρατάει μόνο το σύνολο ενός μήνα

Και πώς γίνεται αυτό??που πάω?

Ο liakjim τα ξέρει αυτά γκατζετιστικα 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Saouthpaw είπε

Πραγματι η σωληνα ειναι η ελαχιστη δυνατη αφου η εξοδος της εσωτερικης ειναι εισοδος της εξωτερικης δλδ οσο ειναι το παχος του τοιχου. Σημαίνει κατι αυτό?

Πολύ πιθανό ο θόρυβος να προέρχεται απο αυτό .Βασικά είμαι σχεδόν σίγουρος. Τόσο κοντή σωλήνα μερικών εκατοστών δημιουργεί θέματα .  Όλες οι εταιρίες προτείνουν ένα ελάχιστο μήκος σωληνώσεων . Συνήθως 2-2.5 m

1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Ε ναι πανω κατω τα ιδια θα ειναι.. αντε το πολυ πολυ να μυρίζει μήλο.. (μια εταιρια έχει φίλτρο μυρωδιας μήλου :P ) ..

Προσπαθω να θυμηθω κατι που έλεγε/λέει συχνα ο Daredevil.. οτι το Inventor μεν έχει κανονικο ιονιστη.. ενω το TCL? (επιφύλαξη ποια μαρκα) δεν εχει ιονιστη αλλα φιλτρο ιονισμου και θελει αλλαγμα ανα τακτα χρονικα διαστήματα.. κατι τετοιο..αρα ίσως  δεν ειναι και τοσο sci-fi να εχουν φίλτρο αντι για ιονιστη.. τωρα που το ξανασκέφτομαι (αν ισχυει αυτο που λεει ο dare)

Ναι η TCL σε όλα τα μοντέλα της έχει βάλει φίλτρο ιονισμού . Φθηνή λύση και αναλώσιμη . 
Γενικά με δύο τρόπους κάνεις ιονισμό . Με φίλτρο ή με γεννήτρια ιόντων . Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς έχουν γεννήτρια ιόντων . Μη με ρωτήσεις αν είναι εξίσου αποδοτικό το φίλτρο με την γεννήτρια ιόντων γιατί δεν έχω ιδέα . 

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Γενικά με δύο τρόπους κάνεις ιονισμό . Με φίλτρο ή με γεννήτρια ιόντων . Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς έχουν γεννήτρια ιόντων . Μη με ρωτήσεις αν είναι εξίσου αποδοτικό το φίλτρο με την γεννήτρια ιόντων γιατί δεν έχω ιδέα . 

ΔΕΝ είναι το ίδιο! Συγκριτικά μεταξύ των 2, το φίλτρο είναι "υποκατάστατο".

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, yositosi είπε

Όλα είναι υποκατάστατα της συμβατικής συσκευής ιονισμού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, yositosi είπε

Αν υποθέσουμε ότι έχουν ίδια απόδοση . Το φίλτρο ιονισμού χάνει μέρος της απόδοσης του όσο χρησιμοποιείται το μηχάνημα συγκριτικά με την γεννήτρια ιόντων που πάντοτε έχει σταθερή απόδοση και δεν ξέρεις και πότε είναι για πέταμα το φίλτρο. Σωστά ;

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...