Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, μετά από πολύ ψάξιμο και μετά από αναζήτηση για δύο 9αρια και ένα 18αρι έχω εστιάσει στους παρακάτω στόχους:

Haier tundra όπου είναι αθόρυβα, με καλή απόδοση και επώνυμους συμπιεστές. Κόστος και για τα 3 περίπου 1400 ευρώ

Passion pro με ελαφρώς καλύτερη απόδοση και πολλά gadget things και φίλτρα. Kόστος 1570 ευρώ

Inventor omnia με κόστος περίπου 1480 ευρώ

Τελευταία άφησα τα nobu που έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα omnia. ακριβώς όμως. σε θόρυβο ,κατανάλωση, κτλ αλλά με κόστος 1330 ευρώ.

Βάσει όλων αυτών βλέπω πως τα nobu φαίνονται σαν η πιο συμφέρουσα επιλογή, απλά μου είναι άγνωστη η μάρκα. Θα είναι της προκοπής λέτε;

Αξίζει ενδεχομένως να δώσω τα παραπάνω χρήματα για το passion pro?

Και τα tundra μου άρεσαν (επώνυμα μέρη αθόρυβα κτλ)  αλλά είναι λίγο καινούργια και αδοκίμαστα νομίζω. Εκτός των άλλων στο skroutz έχει 2 κριτικές που και οι 2 λένε για περίεργο θόρυβο στην εξωτερική μονάδα. Να πάρω το ρίσκο;

Από την άλλη το omnia έχει κάποια διαφορά από τα nobu ή πληρώνεις το brand?

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα απλά πρέπει να καταλήξω επιτέλους και θα ήθελα την βοήθεια σας, ιδιαίτερα αν κάποιος έχει πραγματική in real life εμπειρία από τα μηχανήματα αυτά.

inventor εγγυηση εχουν..
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν έχω κουράγιο να πάω πίσω να διαβάζω..

XIAOMI κλιματιστικό παίζει ή ακόμα; αν όχι προβλέπεται να βγει; θα είναι καλό;

αν ναι, το έχει κανένας ελληναράς λοστρές μπάϋερ;

Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν έχω κουράγιο να πάω πίσω να διαβάζω..

XIAOMI κλιματιστικό παίζει ή ακόμα; αν όχι προβλέπεται να βγει; θα είναι καλό;

αν ναι, το έχει κανένας ελληναράς λοστρές μπάϋερ;

Οχι, πάντως αναμένεται να βγει το υπερκλιματιστικό της turbo x που ακόμα και τα chofu sereno ή ururu sarara θα ντρέπονται να συγκριθούν μαζί του. Τα νέα SCOP/SEER που θα έχει θα ταράξουν τα νερά....

Δημοσ.

Ελα ρε βασιλη για πεσ παραπανω για το Turbo X, γιατι ακουσα και απο το cupertino ετοιμαζουν κατι

To ξέρω... Το θέμα είναι τι να επιλέξω από όλα αυτά...

Εγω θα πηγιανα η στη φθηνοτερη ή στην ακριβοτερη λυση

Δημοσ.

Σήμερα πήγα τα είδα από κοντά... To passion pro είναι και στην  όψη και στην ποιότητα (φαινομενικά τουλάχιστον) πολύ καλύτερα... Φαίνονται σαν τελείως άλλης κατηγορίας... Τα nobu μου φάνηκαν τα πλαστικά πολύ φθήνια όπως και τα omnia... Μόνο τα tundra δεν είχε να δω... Από την άλλη έχουν διαφορά στην τιμή γαμώτη μου... :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To ξέρω... Το θέμα είναι τι να επιλέξω από όλα αυτά...

Λοιπον !

Η Nobu είναι "εναλλακτικό" brand name της Inventor . Η αντιπροσωπεία της Haier στην Ελλάδα (εισαγωγέας, υποστήριξη-service) είναι η Inventor.

Eγώ σου προτείνω:

Καταρχάς για υπνοδωμάτια (9άρι) θες μια κλιματιστική μονάδα όσο πιο αθόρυβη γίνεται και με καλά φίλτρα και ιονιστή . 

Κατα σειρά προτεραιότητας σου προτείνω :

Ηaier Tundra 

Passion pro 

Omnia

Nobu

Η διαφορά μεταξύ Haier Tundra και Passion pro είναι μικρή . Στην ουσία και το passion pro να πάρεις θα μείνεις απόυλτα ευχαριστημένος.  21 db (passion pro ) 20 db haier tundra είναι μικρή διαφορά. Οτιδήποτε από 22 db και κάτω είναι απλά άψογο .

Απο φίλτρα και ιονιστή  προτείνω ως ολοκληρωμένα μηχανήματα τα εξής:

Passion pro 

Omnia

Aν δεν απατώμαι τα Haier tundra και nobu δεν έχουν ιονιστή. Απλά το βασικό φίλτρο (κάνε μια ερευνα σε αυτό δεν είμαι απόλυτα σίγουρος)

Απο άποψη καταναλώσεων :

Passion pro κάνει την διαφορά με τα υπόλοιπα μοντέλα να είναι σε ισοπαλία . Καλά σε καταναλώσεις και αυτά .

Με διαφορά περισσότερες λειτουργίες εxουν τα Passion pro omnia και ύστερα με λιγότερες τα haier tundra και nobu . 

Κατά 99 % σύμφωνα με τα τεχνικά  εγχειρίδια το Nobu ΔΕΝ ΕΧΕΙ κίνηση των κάθετων περσίδων απο το τηλεχειριστήριο που σημαίνει ότι γίνεται χειροκίνητα σπρώχνοντας τις περσίδες.

Για το tundra δεν γνωρίζω . Τα inventor έχουν κίνηση απο το χειριστήριο .

Λύσεις :

1.Μια λύση υψηλού budget και top για μένα είναι passion pro παντού  (τόσο για τα ολοκληρωμένα φίλτρα του όσο και για το θόρυβο του και την κατανάλωση του συγκριτικά)  .

2. Haier tundra στα υπνοδωμάτια μιας και είναι αθόρυβα με τίμημα λειτουργίες φίλτρα και ιονιστή (νομίζω δεν έχει) και λίγο κατώτερο απο το passion pro σε καταναλώσεις και passion pro στο σαλόνι . 

Γενικά αν στο σαλόνι (18άρι) θα λειτουργεί περισσότερες ώρες το κλιματιστικό από ότι στα υπνοδωμάτια τότε επένδυσε στο passion pro για την κατανάλωση του και βάλε κάτι κατώτερο λίγο όπως omnia tundra nobu για να μειώσεις το budget σου με το omnia ώς η καλύτερη φθηνή ολοκληρωμένη λύση σε χαρακτηριστικά και λειτουργίες .

Ελπίζω να βοήθησα .

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 6
Δημοσ.

Λοιπον !

Η Nobu είναι "εναλλακτικό" brand name της Inventor . Η αντιπροσωπεία της Haier στην Ελλάδα (εισαγωγέας, υποστήριξη-service) είναι η Inventor.

Eγώ σου προτείνω:

Καταρχάς για υπνοδωμάτια (9άρι) θες μια κλιματιστική μονάδα όσο πιο αθόρυβη γίνεται και με καλά φίλτρα και ιονιστή .

Κατα σειρά προτεραιότητας σου προτείνω :

Ηaier Tundra

Passion pro

Omnia

Nobu

Η διαφορά μεταξύ Haier Tundra και Passion pro είναι μικρή . Στην ουσία και το passion pro να πάρεις θα μείνεις απόυλτα ευχαριστημένος. 21 db (passion pro ) 20 db haier tundra είναι μικρή διαφορά. Οτιδήποτε από 22 db και κάτω είναι απλά άψογο .

Απο φίλτρα και ιονιστή προτείνω ως ολοκληρωμένα μηχανήματα τα εξής:

Passion pro

Omnia

Aν δεν απατώμαι τα Haier tundra και nobu δεν έχουν ιονιστή. Απλά το βασικό φίλτρο (κάνε μια ερευνα σε αυτό δεν είμαι απόλυτα σίγουρος)

Απο άποψη καταναλώσεων :

Passion pro κάνει την διαφορά με τα υπόλοιπα μοντέλα να είναι σε ισοπαλία . Καλά σε καταναλώσεις και αυτά .

Με διαφορά περισσότερες λειτουργίες είναι τα Passion pro omnia και ύστερα με λιγότερες τα haier tundra και nobu .

Κατά 99 % σύμφωνα με τα τεχνικά εγχειρίδια το Nobu ΔΕΝ ΕΧΕΙ κίνηση των κάθετων περσίδων απο το τηλεχειριστήριο που σημαίνει ότι γίνεται χειροκίνητα σπρώχνοντας τις περσίδες.

Για το tundra δεν γνωρίζω . Τα inventor έχουν κίνηση απο το χειριστήριο .

Λύσεις :

1.Μια λύση υψηλού budget και top για μένα είναι passion pro παντού (τόσο για τα ολοκληρωμένα φίλτρα του όσο και για το θόρυβο του και την κατανάλωση του συγκριτικά) .

2. Haier tundra στα υπνοδωμάτια μιας και είναι αθόρυβα με τίμημα λειτουργίες φίλτρα και ιονιστή (νομίζω δεν έχει) και λίγο κατώτερο απο το passion pro σε καταναλώσεις και passion pro στο σαλόνι .

Γενικά αν στο σαλόνι (18άρι) θα λειτουργεί περισσότερες ώρες το κλιματιστικό από ότι στα υπνοδωμάτια τότε επένδυσε στο passion pro για την κατανάλωση του και βάλε κάτι κατώτερο λίγο όπως omnia tundra nobu για να μειώσεις το budget σου . Με το omnia ώς η καλύτερη φθηνή ολοκληρωμένη λύση σε χαρακτηριστικά και λειτουργίες .

Ελπίζω να βοήθησα .

Εισαι άρχοντας :) αμα σου πω. Λες και εισαι στο μυαλο μου.

Ακριβως τα ιδια σκεφτομουν

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, μετά από πολύ ψάξιμο και μετά από αναζήτηση για δύο 9αρια και ένα 18αρι έχω εστιάσει στους παρακάτω στόχους:

Haier tundra όπου είναι αθόρυβα, με καλή απόδοση και επώνυμους συμπιεστές. Κόστος και για τα 3 περίπου 1400 ευρώ

Passion pro με ελαφρώς καλύτερη απόδοση και πολλά gadget things και φίλτρα. Kόστος 1570 ευρώ

Inventor omnia με κόστος περίπου 1480 ευρώ

Τελευταία άφησα τα nobu που έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα omnia. ακριβώς όμως. σε θόρυβο ,κατανάλωση, κτλ αλλά με κόστος 1330 ευρώ.

Βάσει όλων αυτών βλέπω πως τα nobu φαίνονται σαν η πιο συμφέρουσα επιλογή, απλά μου είναι άγνωστη η μάρκα. Θα είναι της προκοπής λέτε;

Αξίζει ενδεχομένως να δώσω τα παραπάνω χρήματα για το passion pro?

Και τα tundra μου άρεσαν (επώνυμα μέρη αθόρυβα κτλ)  αλλά είναι λίγο καινούργια και αδοκίμαστα νομίζω. Εκτός των άλλων στο skroutz έχει 2 κριτικές που και οι 2 λένε για περίεργο θόρυβο στην εξωτερική μονάδα. Να πάρω το ρίσκο;

Από την άλλη το omnia έχει κάποια διαφορά από τα nobu ή πληρώνεις το brand?

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα απλά πρέπει να καταλήξω επιτέλους και θα ήθελα την βοήθεια σας, ιδιαίτερα αν κάποιος έχει πραγματική in real life εμπειρία από τα μηχανήματα αυτά.

καλησπερα.

Ειμαι ο ενας εκ των 2 reviewer του tundra στο σκρουτζ. Θα ελεγα να μεινεις μακρια του. Καποια στιγμη θα χαμηλωσω τη κριτκη (εαν επιτρεπει το σκρουτζ) αφου παρολο που η ινβεντορ ειναι υποδειγματικη σε θεμα εξυπηρετησης, η δευτερη εξωτερικη μοναδα που μου εστειλαν, ενω οντως ηταν μακραν καλυτερη απο τη πρωτη που εβγαζε ενα χαμηλο θορυβο που ακουγοταν σε αποσταση 3 στρεμματων, ειναι πλεον τα ιδια σκατα στη θερμανση.

Το δοκιμασα στη θερμανση οπου με -7C ενω τα πηγε πολυ καλα (defrost ανα λογικα χρονικα διαστηματα), η εξωτερικη μοναδα αρχισε να βγαζει ενα μουγκριτο και ηθελες να την σπασεις. Η ιδια συμπεριφορα υπηρχε περιπου και στους 0C .

Οποτε μακρια.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ολα τα προιοντα ανεξαρτητα φιρμας, αφορα και θεμα παρτιδας .Υπαρχει και η εγγυηση  και ο συνηγορος του καταναλωτη οποιος νομιζει εξαπατηθηκε με οτι του πουλησαν . 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...