Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο κλιματιστικα με ρυθμιση της υγρασιας ή ετσω με καλη ατμοσφαιρα ειναι το ururu sarara μονο;

Δεν ξέρω αν κάνει μόνο το ururu sarara ρύθμιση, αλλά αυτό το μηχάνημα είναι μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι εννοεις. 10ετη εγγυηση εχει, πρεπει να την πληρωνω κιολας με το χρονο?

• Super Moderators
Δημοσ.

Μάλλον εννοεί ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείς "επίσημο ψυκτικό" για την ετήσια συντήρηση...

Δημοσ.

Τι εννοεις. 10ετη εγγυηση εχει, πρεπει να την πληρωνω κιολας με το χρονο?

Μεχρι τα 2 χρονια εισαι οκ μετα? θελει συντηρηση απο το συνεργειο τους ή απο οποιοδηποτε???

Το κλιματιστικο θελει μονο καθαρισμο με κοστος 15ε(εγω το κανω μονος μου).

Αν παιρνεις την εταιρια και σε χρεωνει καθε χρονο 30-40ε τοτε ποια η αποσβεση?????????

Η fujitsu-midea ξερω οτι δινει 3 χρονια χωρις service!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θέλω να καθαρίσω για πρώτη φορά 3 κλιματιστικά αλλά σκέφτομαι τα νερά και τα καθαριστικά που θα πεταχτούν και ότι θα πρέπει να  μετακινήσω έπιπλα και γραφεία για να μην βραχούν. Εσείς πως το κάνετε; Μία λεκάνη κάτω από το κλιματιστικό βάζετε μόνο;

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θέλω να καθαρίσω για πρώτη φορά 3 κλιματιστικά αλλά σκέφτομαι τα νερά και τα καθαριστικά που θα πεταχτούν και ότι θα πρέπει να  μετακινήσω έπιπλα και γραφεία για να μην βραχούν. Εσείς πως το κάνετε; Μία λεκάνη κάτω από το κλιματιστικό βάζετε μόνο;

Απομακρυνεις αντικειμενα... εγω περα απο λεκανη χρησιμοποιω και πετσετες κατω.. οπως και σφουγγαριστρα..

Ριχνω πολυ νερο στο ξεβγαλμα..!!!

Τετοιο καθαρισμα μεχρι στιγμης δεν μου το εχει κανει ψυκτικος!!! και το λεω για το αποτελεσμα..

Τοσο χρηση απο το καλοκαιρι και δεν εχει μυρισει καθολου!!! ενω με τους ψυκτικους στο μηνα πανω ξεκινουσε..

Δημοσ.

Ενταξει το βαλα μεχρι στιγμης δειχνει πολυ αποδοτικο.

Κατι ασχετο τωρα. Ειχα συνενοηθει δινοντας ενα ποσο προκαταβολη, δωρεαν τοποθετηση. Ο ψυκτικος ομως μου ειπε ενα κουλο οτι η τοποθετηση προυποθετει 3 μετρα καλωδιο εξωτερικο και 1,5 ρευματος και μου ζητησε 10 ευρω για μισο μετρο ακομα εξωτερικο καλωδιο και αλλα 10 για 1 μετρο ηλεκτρικο για να μην κουμπωσω μπαλαντεζα. Παιζουν τωρα οντως αυτα η εξυπναδες και μπηκαν 20 στην τσεπη χωρις λογο?

-Ποσο παιρνει ενας ψυκτικος για την τοποθετηση (μεση τιμη πανω κατω. 2 ωρες περιπου δουλεψε)

-Ειναι οντως τοσο ψηλες οι τιμες καλωδιων, 20 ευρω το μετρο για αυτα που πανε στην εξωτερικη μοναδα, και 10 ευρω το μετρο για το ηλεκτρικο?

Τα δωσα τωρα απλα θελω να ξερω για την επομενη να μη με πιανουν για μαλακα

Δημοσ.

Απομακρυνεις αντικειμενα... εγω περα απο λεκανη χρησιμοποιω και πετσετες κατω.. οπως και σφουγγαριστρα..

Ριχνω πολυ νερο στο ξεβγαλμα..!!!

Τετοιο καθαρισμα μεχρι στιγμης δεν μου το εχει κανει ψυκτικος!!! και το λεω για το αποτελεσμα..

Τοσο χρηση απο το καλοκαιρι και δεν εχει μυρισει καθολου!!! ενω με τους ψυκτικους στο μηνα πανω ξεκινουσε..

Τώρα σκέφτηκα μήπως στερεώσω μουσαμά από το κλιματιστικό μέχρι το πάτωμα με τρόπο που να συγκεντρώνονται τα υγρά μέσα σε ένα κουβά εάν και πιστεύω ότι εάν το κάνω προσεκτικά χωρίς να βιάζομαι δεν θα χρειαστεί όλο αυτό. 

Επίσης σε ένα από τα κλιματιστικά ακούγεται θόρυβος από την φτερωτή σαν κάπου να βρίσκει λίγο όπως γυρνά. Όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάπου οδηγίες για το πως θα την αφαιρέσω εύκολα στο κλιματιστικό μου (Fujitsu inverter ASYG09LLCB) για να την καθαρίσω και να δω μήπως μπορώ να το φτιάξω μόνος μου οπότε μάλλον πάω για τεχνικό.

Δημοσ.

Για 18αρι μου ειπατε αυτο της Daikin *1, αλλα βλεπω πως με λιγο παραπανω υπαρχει το συγκεκριμενο invertor *2 που απο χαρακτηριστικα βλετω εχει τα παντα. Μεχρι τεχνολογια που εντοπιζει το χειρηστηριο και προωθει εκει τον αερα (αν και εφοσον λειτουργει αυτη η πατεντα). Για πειτε μια τελικη γνωμη να κανω την αγορα

*1 https://www.skroutz.gr/s/6305605/Daikin-FTXB50C-RXB50C.html#reviews

*2 https://www.skroutz.gr/s/9039206/Inventor-Aria-AR1MVI32-24WiFiR-AR1MVO32-24.html

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/aria-wifi-green-fin-r32#perissotera

EDIT: Βεβαια τωρα βλεπω για το Daikin πως ενεργειακη κλαση εχει μονο A+/A+ εκει που αλλα εχουν A+++/A++ πχ Finlux

To συγκεκριμένο inventor έχει πολλά φίλτρα με διαφορά πιο οικονομικό σε κατανάλωση σε ψύξη και θέρμανση και πιο αθόρυβο απο το daikin . Σε όλα είναι καλύτερο .

Το after sales support της εταιρίας όπως μερικοί έχουν πει εδώ μέσα και αλλού κατά καιρούς , είναι υποδειγματικό.

Aξίζει τα παραπάνω χρήματα !

Υ.Γ Στο πρώτο link έχεις το Daikin σε 18άρι και στο άλλο το inventor σε 24άρι ...

Ενταξει το βαλα μεχρι στιγμης δειχνει πολυ αποδοτικο.

Κατι ασχετο τωρα. Ειχα συνενοηθει δινοντας ενα ποσο προκαταβολη, δωρεαν τοποθετηση. Ο ψυκτικος ομως μου ειπε ενα κουλο οτι η τοποθετηση προυποθετει 3 μετρα καλωδιο εξωτερικο και 1,5 ρευματος και μου ζητησε 10 ευρω για μισο μετρο ακομα εξωτερικο καλωδιο και αλλα 10 για 1 μετρο ηλεκτρικο για να μην κουμπωσω μπαλαντεζα. Παιζουν τωρα οντως αυτα η εξυπναδες και μπηκαν 20 στην τσεπη χωρις λογο?

-Ποσο παιρνει ενας ψυκτικος για την τοποθετηση (μεση τιμη πανω κατω. 2 ωρες περιπου δουλεψε)

-Ειναι οντως τοσο ψηλες οι τιμες καλωδιων, 20 ευρω το μετρο για αυτα που πανε στην εξωτερικη μοναδα, και 10 ευρω το μετρο για το ηλεκτρικο?

Τα δωσα τωρα απλα θελω να ξερω για την επομενη να μη με πιανουν για μαλακα

Μια σοβαρή σωστή εγκατάσταση απο τεχνικό κοστίζει κατα μέσο όρο  70 ευρώ . 

Στην τελικη όμως και αυτός που θα κάνει λάθος εγκατάσταση μπορεί να θελήσει τόσα . 

Τιμές εγκατάστασης στο εμπόριο βρίσκεις απο 25 ευρώ μέχρι και 80. Με 25 ευρώ μην περιμένεις να χρησιμοποιήσουν αντλία κενού και να τηρήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες εγκατάστασης του εργοστασίου . Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία .

Δημοσ.

Ειχα παει σε ενα σπιτι επισκεψη πριν 5 χρονια, και ειχαν τοποθετησει κλιματιστικο inverter mistubishi 24 αρι μολις το ειχαν βαλει. Ο συμπιεστης ηταν μακρυς με 2 ανεμιστηρες, διπλος ηταν δλδ. Deluxe φαση.

1200+ κατι το ειχαν παρει. Δεν θυμαμαι μοντελο δυστηχως.

Η θερμοτητα που εβγαζε το κατι αλλο. Δεν ξερω ετσι μου φανηκε. Καμια σχεση με τα απλα inverter. Ζεσταινε ολο τον χωρο με μια ζεστη που δεν ηξερες απο που ερχοταν κατι σαν cloud φαση. Μονο στα υπνοδωματια δεν εφτανε, λογικο.

Και απο υγρασια, μου φανηκε αρκετα υγρος ο αερας.

Αυτην την ατμοσφαιρα ψαχνω να βρω... Αν ειναι προνομια mitsubishi daikin ή ειναι ιδεα μου...

Δημοσ.

Ειχα παει σε ενα σπιτι επισκεψη πριν 5 χρονια, και ειχαν τοποθετησει κλιματιστικο inverter mistubishi 24 αρι μολις το ειχαν βαλει. Ο συμπιεστης ηταν μακρυς με 2 ανεμιστηρες, διπλος ηταν δλδ. Deluxe φαση.

1200+ κατι το ειχαν παρει. Δεν θυμαμαι μοντελο δυστηχως.

Η θερμοτητα που εβγαζε το κατι αλλο. Δεν ξερω ετσι μου φανηκε. Καμια σχεση με τα απλα inverter. Ζεσταινε ολο τον χωρο με μια ζεστη που δεν ηξερες απο που ερχοταν κατι σαν cloud φαση. Μονο στα υπνοδωματια δεν εφτανε, λογικο.

Και απο υγρασια, μου φανηκε αρκετα υγρος ο αερας.

Αυτην την ατμοσφαιρα ψαχνω να βρω... Αν ειναι προνομια mitsubishi daikin ή ειναι ιδεα μου...

Μάλλον θα ήταν σύστημα multisplit με μια ενιαία εξωτερική μονάδα και 2 εσωτερικές που θα ήταν τοποθετημένες σε διαφορετικά σημεία για γρηγορότερη και πιο ομοιόμορφη θέρμανση του χώρου.

Καλησπέρα!

Κανονικά το υγρό που θα ρίξεις με το ψεκαστήρι πέφτει μέσα στην μονάδα και οδεύει από το σωληνάκι που βγαίνει και το νερό προς τα έξω. Τώρα να φύγουν μερικές σταγονίτσες κατά λάθος πολύ πιθανόν, δεν χρειάζεσαι λεκάνες παρά μόνο να απομακρύνεις τυχόν ευαίσθητα αντικείμενα, αν πέσει πουθενά καμιά σταγόνα καθαριστικού σε επιφάνεια επίπλου/γραφείου την καθαρίζεις στο τέλος με βέτεξ. Το μόνο πρόβλημα που θα έχεις είναι αν θελήσεις να καθαρίσεις τους ανεμιστήρες και ρίξεις υγρό μέσα απ' την περσίδα εκεί θα πέσει υγρό και χρειάζεσαι μουσαμάδες και λεκάνες.

Δημοσ.

Ειχα παει σε ενα σπιτι επισκεψη πριν 5 χρονια, και ειχαν τοποθετησει κλιματιστικο inverter mistubishi 24 αρι μολις το ειχαν βαλει. Ο συμπιεστης ηταν μακρυς με 2 ανεμιστηρες, διπλος ηταν δλδ. Deluxe φαση.1200+ κατι το ειχαν παρει. Δεν θυμαμαι μοντελο δυστηχως.Η θερμοτητα που εβγαζε το κατι αλλο. Δεν ξερω ετσι μου φανηκε. Καμια σχεση με τα απλα inverter. Ζεσταινε ολο τον χωρο με μια ζεστη που δεν ηξερες απο που ερχοταν κατι σαν cloud φαση. Μονο στα υπνοδωματια δεν εφτανε, λογικο.Και απο υγρασια, μου φανηκε αρκετα υγρος ο αερας.Αυτην την ατμοσφαιρα ψαχνω να βρω... Αν ειναι προνομια mitsubishi daikin ή ειναι ιδεα μου...

Μαλλον αναφερεσαι στο συμπιεστη στο παρακατω που ειναι ακριβο ημιεπαγγελματικο μηχανημα με πολλες χρησεις  http://innovations.mitsubishi-les.com/images/products/puhz-zrp.jpg   Το παρακατω ειναι multi split οικιακο  http://www.lgsplitac.com/images/products/dual-zone-mrslim.jpg Και στις δυο περιπτωσεις συνηθως δεν συμφερει τοσο οικονομικα για σπιτι, σε σχεση με  2 ξεχωριστες συσκευες ,αλλα μονο για περιπτωσεις χωρων που θα κρινει τεχνικος εξειδικευμενα.Εχουμε πει κατα επαναληψη οι κορυφαιες εταιριες 50+ ετη παγκοσμιως ,ειναι  Daikin,Panasonic,Μitsubishi ,Τoshiba,Hitachi και ειναι παντα αρκετα ακριβοτερες σε συγκριση .Τι βρισκει κανεις σε καθε αγορα ,τι συμφερει και αρεσει σε καθενα ,αλλο θεμα.

Δημοσ.

Εχουμε πει κατα επαναληψη οι κορυφαιες εταιριες 50+ ετη παγκοσμιως ,ειναι  Daikin,Panasonic,Μitsubishi ,Τoshiba,Hitachi και ειναι παντα αρκετα ακριβοτερες σε συγκριση

Και στο λεω εμπεριστατωμενα οτι τις φθηνες τους σειρες τις ακριβοπληρωνεις..!!!

Δηλαδη πχ ενα inventor μπορει να βγει πολυ καλυτερο..

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, μετά από πολύ ψάξιμο και μετά από αναζήτηση για δύο 9αρια και ένα 18αρι έχω εστιάσει στους παρακάτω στόχους:

Haier tundra όπου είναι αθόρυβα, με καλή απόδοση και επώνυμους συμπιεστές. Κόστος και για τα 3 περίπου 1400 ευρώ

Passion pro με ελαφρώς καλύτερη απόδοση και πολλά gadget things και φίλτρα. Kόστος 1570 ευρώ

Inventor omnia με κόστος περίπου 1480 ευρώ

Τελευταία άφησα τα nobu που έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα omnia. ακριβώς όμως. σε θόρυβο ,κατανάλωση, κτλ αλλά με κόστος 1330 ευρώ.

Βάσει όλων αυτών βλέπω πως τα nobu φαίνονται σαν η πιο συμφέρουσα επιλογή, απλά μου είναι άγνωστη η μάρκα. Θα είναι της προκοπής λέτε;

Αξίζει ενδεχομένως να δώσω τα παραπάνω χρήματα για το passion pro?

Και τα tundra μου άρεσαν (επώνυμα μέρη αθόρυβα κτλ)  αλλά είναι λίγο καινούργια και αδοκίμαστα νομίζω. Εκτός των άλλων στο skroutz έχει 2 κριτικές που και οι 2 λένε για περίεργο θόρυβο στην εξωτερική μονάδα. Να πάρω το ρίσκο;

Από την άλλη το omnia έχει κάποια διαφορά από τα nobu ή πληρώνεις το brand?

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα απλά πρέπει να καταλήξω επιτέλους και θα ήθελα την βοήθεια σας, ιδιαίτερα αν κάποιος έχει πραγματική in real life εμπειρία από τα μηχανήματα αυτά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...