Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα,

Όντας άσχετος με το θέμα, θέλω να αγοράσω ένα κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών. Το διαμέρισμα είναι ολοκαίνουργιο, με πολύ καλά κουφώματα. Είναι στο κέντρο της Αθήνας όποτε από ζέστη καταλαβαίνετε τι παίζει. Το θέλω κυρίως για κρύο, διότι για τον χειμώνα έχω αυτόνομη θέρμανση.

Μπορείτε να προτείνετε κάτι καλό ;

Σ' ένα πρώτο search είδα ότι ο Κοτσόβολος προσφέρει δωρεάν εγκατάσταση ενώ τα άλλα πχ όχι.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, Artakos είπε

Παλι καλα ακομα δεν τα εχω αναψει.αχαχαα

Σοβαρα τωρα.
Σημερα χωρις την τρελη ηλιοφανεια των προηγουμενων ημερων.
Αυτη τη στιγμη με συνεφια 33 εξω 31 μεσα.

58 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω το ίδιο στην κρεβατοκάμαρα. Είναι μια χαρά! Καλοδούλευτο!

Στην εγκατάσταση το νου σου σε αυτά που έχουμε πει να σου κάνουν.

Αποστάσεις, αναρρόφηση αέρα με αντλία κενού και σωλήνες με μήκος πάνω από 2.5μ. Αν μπορείς, τη μονάδα στο δάπεδο .

Μια χαρά είναι. Το ΧΑ412 έχει wifi και είναι πιο αθόρυβο.

φθηνότερα εδώ https://www.bestprice.gr/item/2155331024/tcl-elite-tac-09chsaxa51.html

https://www.bestprice.gr/item/2155493111/tcl-elite-plus-tac-09chsaxa412.html?qid=3nJWEEhoMBt_d8af5&seq=1&q=xa412&from=cat

Καλές τιμές παίζουν σε κωτσόβολο και mediamarkt όπου θα πάρεις και 50€ επιστροφή λόγω ανακύκλωσης του παλιού. + 20% επιστροφή eurobank στο τελευταίο/.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Εφόσον έχεις το ίδιο θα ξέρεις και πόσο περίπου είναι η κατανάλωση του. 

2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Σοβαρα τωρα.
Σημερα χωρις την τρελη ηλιοφανεια των προηγουμενων ημερων.
Αυτη τη στιγμη με συνεφια 33 εξω 31 μεσα.

Τι toshiba και daikin

0w 26βαθμοι

😊😊

IMG_20200519_152918.jpg

1 λεπτό πριν, Artakos είπε

Τι toshiba και daikin

0w 26βαθμοι

😊😊

IMG_20200519_152918.jpg

Κανεις λαθος.
Αν εχεις Σοραι γυρναει αναποδα το ρολοι της ΔΕΗ και παιρνεις επιστροφη.
Εγω με το Νταικιν την πατησα😁

Σήμερα ανέβηκε η κατανάλωση του fujitsu στα 600w, λόγω του ότι η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι ανέβηκε από τους 28 στους 29, εξωτερική δεν μέτρησα, περιμένω να περάσει κάποια ώρα να δω αν θα πέσει. 

2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Κανεις λαθος.
Αν εχεις Σοραι γυρναει αναποδα το ρολοι της ΔΕΗ και παιρνεις επιστροφη.
Εγω με το Νταικιν την πατησα😁

Τον guzel δεν ακουσες,

για του λογου το αληθες η καταναλωσεις απο τις δοκιμες στο 9αρι 

Screenshot_2020-05-19-15-39-10.png

Καλησπερα στην παρεα,

Θα ήθελα την βοηθεια σας για αγορα κλιματιστικου. Περυσι προσπαθησα να την παλεψω με ενα ανεμιστηρα αλλα γενικα ακουσα πολυ γκρινια απο την γυναικα. Μενω Αθηνα κεντρο, προς πανορμου και γενικα η περιοχη βραζει το καλοκαιρι.
Επισης το διαμερισμα ειναι στον 4ο και τελευταιο οροφο και το βαραει ολη την ημερα ο ηλιος. Το διαμερισμα ειναι με νοικι και για αυτο σκεφτομαουν την αγορα περυσι, και μαλλον το βλεπω να αλλαζω σπιτι εντος του χρονου. Ενδεχεται να υπαρχει θεμα?
Ιδανικα θα ηθελα να διαθεσω εως 350 πολυ βαρια με εγκατασταση. Δεν με πειραζει η μαρκα, αν και δινω βαρος αν υπαρχει μια καλη εγγυηση. Wifi δεν με πολυνοιαζει. Στο υπνοδωματιο θελω να το βαλω (10-16 περιπου τμ). Κοιτουσα κατι Τcl που εβλεπα στο σκρουτζ καλες κριτικες και εγγυηση, και μετα απο media markt κατι FU, που επειδη εχω μια τηλεοραση ειμαι ικανοποιημενος σε γενικες γραμμες.

8 ώρες πριν, liakjim είπε

Για Β. Ελλάδα δεν θα συνιστούσα το Fujitsu. Πιάνει εύκολα πάγο σε πολλά κρύα. Εκτός αν μένεις κάπου που δεν πάει συχνά κάτω από 2C και έχεις ξηρό κλίμα.

Αν δεν έχεις μόνωση , θα έβαζα 24άρι και μάλιστα σκληροπυρηνικό.

Είμαι με ένα On-Off 12ari Winson του 2004 κ η κατάσταση ανάλογα το χειμώνα κυμαίνεται από οριακά ανεκτή έως μη ανεκτή, γιαυτό θεώρησα με ενα 18αρι inverter θα δω τη διαφορά που θέλω.
Το 24αρι το τσέκαρα κ εγώ αλλά μου φαίνεται Overkill για το χώρο μου,ίσως να ειναι κ λιγο λιγότερο απο 35τμ που είπα αρχικά κιόλας

Απλά επειδή θα μπει στο δωμάτιο που κοιμάμαι έχω δει για το Fujitsu Οτι παρότι είναι κτήνος , κάνει αρκετό θόρυβο γιαυτό διστάζω κ για τη συγκεκριμένη σειρά

Το General Electric NMG50 Prime+ στα 700 με την εγκατάσταση που έχει ο Κωτσό προσφορά ούτε καν να φανταστω?

Το λέω γιατί σε σχέση με το Haier Tundra αλλά κ με το Daikin to ATXC50B ειναι ελάχιστες οι διαφορές τους στο SCOP 5.1 με 5.28 κ έχει κ 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3 του Daikin(αν κ τα μοτερ τους ειναι Japan vs China από οτι καταλαβαίνω)

Χθες με ενοχλούσε ο κρύος αέρας και διαπίστωσα ότι αν πας τέρμα κάτω την περσίδα του shorai από το κοντρόλ κόβει εντελώς τον αέρα από μπροστά και τον περνάει από τη πίσω πλευρά κατω. Έβαλα μπαλόνια να δω που φτάνει ο αέρας και καταφέρνει και τον διώχνει στο πάτωμα για πολλά μέτρα. Έκανα το τεστ με τη σκάλα του fan στο 3. Η κατανάλωση από 150-200w πήγε 300-400w αλλά νομίζω η αίσθηση είναι πιο ωραία.

Αφού ο κρύος αέρας πάει κάτω γιατί έχουμε τη περσίδα τέρμα πάνω;

4 λεπτά πριν, guzel είπε

Χθες με ενοχλούσε ο κρύος αέρας και διαπίστωσα ότι αν πας τέρμα κάτω την περσίδα του shorai από το κοντρόλ κόβει εντελώς τον αέρα από μπροστά και τον περνάει από τη πίσω πλευρά κατω. Έβαλα μπαλόνια να δω που φτάνει ο αέρας και καταφέρνει και τον διώχνει στο πάτωμα για πολλά μέτρα. Έκανα το τεστ με τη σκάλα του fan στο 3. Η κατανάλωση από 150-200w πήγε 300-400w αλλά νομίζω η αίσθηση είναι πιο ωραία.

Και εγώ έχω το ίδιο θέμα... Αν κάνω το ίδιο στο Auto θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά για τον υπόλοιπο χώρο?

30 λεπτά πριν, magioros είπε

Με ενδιαφέρει η ψύξη περισσότερο χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα το χρησιμοποιήσω και για θέρμανση.

https://www.skroutz.gr/s/14682547/Midea-Mission-II-MB-24N8D0.html

SEER=  7.3
SCOP= 5.1
Θόρυβος: 42/33/24/22 db
Παροχή αέρα: 710/523/424 m3/h
Εγγύηση: 3 χρόνια σε όλα τα μέρη. Επεκτάσιμη μόνο στο συμπιεστή +7 χρόνια εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά . 

https://www.skroutz.gr/s/18741871/General-Electric-GES-NMG70-Prime.html

SEER=  7.1
SCOP= 5.3
Θόρυβος: 30/37/43/47 dB
Παροχή αέρα: 1.200 m3 / h (μέγιστη)
Εγγύηση: 5 χρόνια σε όλα τα μέρη . Δεν χρειάζονται συντηρήσεις . 

https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html

SEER=  7.0
SCOP= 5.2
Θόρυβος: 36 / 40 / 44 / 49 dB
Παροχή αέρα: 1.250 / 1.000 / 900 / 750 m³ / h
Εγγύηση: 10 χρόνια σε όλα τα μέρη . Δεν χρειάζονται συντηρήσεις . 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211702-carrier-42qhg024d8s-crystal-iii
SEER=  6.5
SCOP= 5.1
Θόρυβος: 47/41/35/22
Παροχή αέρα: 1090/770/610/480
Εγγύηση: 5 χρόνια σε όλα τα μέρη . Απαραίτητη η ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση . 

Όσο πιο μεγάλο το SEER τόσο πιο οικονομικό στην ψύξη . Αντίστοιχα το Scop για την θέρμανση .  Το midea mission ΙΙ έχει σχετικά αδύναμη παροχή για 24άρι μοντέλο για αυτό πετυχαίνει καλύτερες τιμές θορύβου .
Τα 4 κλιματιστικά αυτά έχουν λογικές τιμές θορύβου για 24άρια . 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, guzel είπε

Γι αυτο ακριβως.
Για να 'πεσει'
Αν τις εχεις κατω μενει στα ποδια

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 1

11 ώρες πριν, Simeoidis2389 είπε

Καλησπέρα παιδια, 

Μια ερώτηση. Πριν 3χρονια περίπου εβαλα ενα κλιματιστικό daikin στο δωματιο. Επειδή η πολυκατοικία ειναι παλιά δεν υπάρχει γείωση στο σημείο που μπήκε το κλιματιστικό. Ωστοσο ο εγκατάστατης δεν ανεφερε τιποτα. Το συνηδητοποιησα μονος μου καθως το βραδυ ενω σαν κλιματιστικό καταλαβαίνεις οτι ειναι ήσυχο, καπου κάπου και αρκετα συχνα δίνει ηχους σαν να το βαραει το ρεύμα (ακριβως σαν ήχο ελικοπτέρου) . Βγαινοντας εξω και ακουμπώντας την εξωτερική μοναδα στο μέταλλο, σε πιάνει ενα πολυ ελαφρυ ρεύμα. Φωνάζοντας τον εταιρια να ερθει να το δει μου λεει οτι οντως εχεις δίκιο δεν έχει γείωση και κακως δεν σε ενημερωσαν αλλα δεν μπορουμε να κανουμε κατι εμείς και οτι ειναι καλα ετσι δεν θα παθεις ποτέ τίποτα. Τι μου προτείνετε να κανω; ειναι ενοχλητικό το βραδυ στην απόλυτη ησυχία, ειδικα οταν αγοραζεις ενα ακριβό κλιματιστικό ακριβως για να μην κανει θόρυβο. 

Ευχαριστώ 

Να μιλήσεις με ηλεκτρολόγο . Θα σου πεί αυτός !

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...