Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Sammaros είπε

@energy52 @Dare-Devil @liakjim Καλησπέρα,

Σας κάνω tag γιατί φαίνεται να είστε οι "guru" των air condition. 

Να ρωτήσω, ανάμεσα σε αυτά τα 2, ποιο θα παίρνατε και γιατί? Υπάρχει κάποιο άλλο καλύτερο model για αυτά τα χρήματα (μαξ budget 400 χωρίς εγκατάσταση).

https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=22642323%2C13190293

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Guru δε με λες.. αλλά όπως είπε και ο energy αφού μου κάνει την τιμή.... 🤣

Λοιπόν . Τα toyotomi τα θεωρώ αξιόπιστα μηχανήματα (με τις βλάβες του όπως όλα τα προϊόντα) αλλά με μικρή εγγύηση. Για τα Tesla δεν έχουμε ιδέα ούτε για την ποιότητα-συμπεριφορά τους ούτε για την ποιότητα υποστήριξης της ελληνικής αντιπροσωπείας .  Στο site τους δεν αναγράφουν τους όρους της εγγύησης . Με λίγο ψάξιμο στα καταστήματα λένε για 5ετής εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να ξεκαθαρίζονται οι όροι . Η 5ετής προϋποθέτει ετήσια συντήρηση ή όχι ; Επίσης δεν θα στηριχθώ στο τί λένε για την εγγύηση των Tesla τα καταστήματα γιατί είναι συνηθισμένο να αναγράφονται λάθος τα specs .  

Απο οικονομία στην ψύξη είναι τα ίδια . Στην θέρμανση υπερτερεί το toyotomi .  Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η φάση με αυτά τα δύο μοντέλα . Θα προτιμούσα το Toyotomi και ας έχει μικρή εγγύηση  αλλά δεν θα προτιμούσα κανένα απο τα δύο . Με τα ίδια λεφτά παίρνεις κλιματιστικά με μεγαλύτερη εγγύηση . 

Με 5 χρόνια εγγύηση χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις και καλό SEER= 6.8 
https://www.skroutz.gr/s/14708830/Haier-Tundra-Green-AS35TABHRA-1U35BEFFRA.html

Με 10 χρόνια εγγύηση χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις με SEER= 6.2
https://www.skroutz.gr/s/15039156/TCL-Elite-TAC-12CHSA-XA51.html

Με 10 χρόνια εγγύηση χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις με καλύτερο  SEER= 7.0 απο τα παραπάνω και λίγο μεγαλύτερη τιμή.
https://www.skroutz.gr/s/18629628/Inventor-Aria-AR3VI32-12WF-AR3VO32-12.html

Όσο μεγαλύτερο το SEER τόσο πιο οικονομικό στην ψύξη το κλιματιστικό .   Tesla και Toyotomi έχουν SEER= 6.1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

παιδια ειμαι ετοιμος να κανω την παραγγελια,,TCL Elite Plus TAC-24CHSA/XA412 στα 700?? η Haier Tundra Green AS68TEBHRA/1U68REFFRA στα 786 ??η διαφορα στην τιμη ειναι οσα μου ζητησε ο μαστορας να μου περασει το κλιματιστικο 80 ζητησε...αξιζει τα λιγα ευρω παραπανω το haier η ειναι το ιδιιο??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Το κλιματιστικό αυτό βγάζει κωδικό βλάβης πάνω στην οθόνη του όταν υπάρχει πρόβλημα .

Oχι δε βγαζει κωδικο βλαβης. Αρα αποκλειεται να υπαρχει καποιο πρόβλημα?

Αυτό που εχω διαπιστωσει αυτές τις 3-4 μερες που το δουλευω είναι ότι δεν ειναι τοσο ψυχρο. Πρεπει δηλ. να το βαλω χαμηλα για να δημιουργηθει καποια δροσια. Ενω οταν το ειχα πρωτοπαρει το εβαζα 27 και παγωνα.  Τωρα το βαζω 24 και εχω θερμοκρασια δωματιου 28(μπαλκονοπορτα ορθανοιχτη), δροσιζομαι βεβαια αφου το δωματιο είναι μικρο και ειδικα αν ο αερας πεφτει πανω μου. Το μονο καλο ειναι ότι ο κομπρεσορας απ εξω σταματησε να μουγκριζει.

Επεξ/σία από rus

1 ώρα πριν, pascalia2 είπε

Καλησπερα εχω το Kelvinator TAC-18CHSA/Z102 18.000btu ονομαστικη αποδοση.

https://ibb.co/wzWRsy0
το ενεργειακο ταμπελακι.(με το παλιο συστημα μετρησης)

σκεφτομαι ή να το πουλησω 100-150€ ή να το βαλω στο υπνοδωματιο, κανονικα θελει 9αρι βεβαια, ενα μικρο υπνοδωματιο λιγοτερο απο 10τμ μετρα.

τι λετε να κανω; Κανονικα το εχω στο σαλονι μονο του και ζεσταινει ολο το σπιτι. 
σε ποσα χρονια θα κανω αποσβεση ρευματος σε σχεση με ενα συνχρονο;(αν το πουλησω 100€ πες και το αντικαταστησω με αλλο 18αρι)

Πολύ μεγάλο για υπνοδωμάτιο . Ίσως έχει θέματα θερμικής άνεσης . Δε θα το συνιστούσα . 
Για το πότε θα κάνεις απόσβεση δεν μπορούμε να ξέρουμε . Εξαρτάται απο πολλά . Δεν ξέρω κατά πόσο σε συμφέρει να πάρεις καινούριο . Δεν αναγράφουν στο ενεργειακό ταμπελάκι το COP οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω με νεότερα μοντέλα . Ποιας χρονολογίας είναι; Inverter είναι ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, teo lilio said:

παιδια ειμαι ετοιμος να κανω την παραγγελια,,TCL Elite Plus TAC-24CHSA/XA412 στα 700?? η Haier Tundra Green AS68TEBHRA/1U68REFFRA στα 786 ??η διαφορα στην τιμη ειναι οσα μου ζητησε ο μαστορας να μου περασει το κλιματιστικο 80 ζητησε...αξιζει τα λιγα ευρω παραπανω το haier η ειναι το ιδιιο??

Και εγω ημουν ετοιμος να καταληξω εδω μαζι με σενα αλλα αποτι βλεπω γενικως απο τα γραφηματα τιμης οσο στο σκρουτζ οσο και στο μπεστ πρισε ειναι πολυ ανησυχητικα νομιζω πως δεν ειναι καιρος για αγορα ισως θα περιμενω....Να πεσουν οι τιμες σε πολλα αποτι ειπωθηκαν εδω βλεπω πως υπηρχαν και στα 100 ευρω κατω ισως παραπανω ισως παρακατω...

Υ.Γ κοιταζω μονο για 9ρια 12αρια οι τιμες που ξεπερνουν τα 350 ευρω πιστευω πως δεν αξιζουν...

Επεξ/σία από antinazi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, teo lilio είπε

Το Haier είναι πιο οικονομικό στη ψύξη απο το TCL .  Το Haier έχει SEER= 7.1   ενώ το TCL SEER= 6.5 .  
Eπίσης το Haier έχει ελαφρώς μεγαλύτερη απόδοση btu/h στην ψύξη απο το TCL . Έχει ονομαστική απόδοση 23880 btu/h και εύρος 7.506-29.000. Το TCL έχει ονομαστική απόδοση: 23235 btu/h και εύρος (6244~26648)
Στη θέρμανση το Haier έχει ακόμη καλύτερη απόδοση . Έχει ονομαστική απόδοση 27640 btu/h και εύρος 8.190-34.120. Το TCL έχει ονομαστική απόδοση: 23440 btu/h και εύρος 6.312-27.057

Το Haier έχει 5 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις και ένα αξιόλογο aftersales με τα όσα διαβάζουμε εδώ μέσα  (η Inventor είναι η αντιπροσωπεία) . Απο την άλλη το TCL έχει διπλάσια εγγύηση 10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις . Για το aftersales της δεν έχω να προσθέσω κάτι μιας και κανένας δεν έτυχε μέχρι σήμερα να γράψει κάτι σχετικά με αυτό . 

Σε features το TCL έχει φίλτρο ιονισμού  (αναλώσιμο) και ενσωματωμένο wifi . To Haier δεν έχει ιονιστή αλλά παίρνει wifi extra αν θυμάμαι καλά περίπου 20 ευρώ . 

48 λεπτά πριν, magioros είπε

Καλησπέρα!

Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού για το Σαλόνι (περίπου 55τμ + γραφείο χωλ). Θέλω 24άρι για να καλύπτει όλο το χώρο και προσανατολίζομαι σε αυτό 

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-mb-24n8d0-i-mission-wifi-1211230.html?ga_query=MB-24N8D0-I

Εναλλακτικά μια και είχα παλιότερα θα μου άρεσε και το Fujitsu,

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_fujitsu-asyg24-klca-1212068.html

έχετε να προτείνετε κάποια άλλη εναλλακτική; Θα το ήθελα όσο το δυνατό πιο αθόρυβο και οικονομικό αλλά και με λειτουργίες smart για χρήση απομακρισμένα. 

Για ψύξη ή θέρμανση ;

38 λεπτά πριν, davarisx είπε

Καλησπέρα και από εμένα.

Ψάχνοντας για 24αρι βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτό το midea 

https://www.skroutz.gr/s/14682547/Midea-Mission-II-MB-24N8D0.html

Εχει κάποιος άποψη για το συγκεκριμένο μηχάνημα?

Ψύξη ή θέρμανση ;

28 λεπτά πριν, rus είπε

Oχι δε βγαζει κωδικο βλαβης. Αρα αποκλειεται να υπαρχει καποιο πρόβλημα?

Αυτό που εχω διαπιστωσει αυτές τις 3-4 μερες που το δουλευω είναι ότι δεν ειναι τοσο ψυχρο. Πρεπει δηλ. να το βαλω χαμηλα για να δημιουργηθει καποια δροσια. Ενω οταν το ειχα πρωτοπαρει το εβαζα 27 και παγωνα.  Τωρα το βαζω 24 και εχω θερμοκρασια δωματιου 28(μπαλκονοπορτα ορθανοιχτη), δροσιζομαι βεβαια αφου το δωματιο είναι μικρο και ειδικα αν ο αερας πεφτει πανω μου. Το μονο καλο ειναι ότι ο κομπρεσορας απ εξω σταματησε να μουγκριζει.

Δοκίμασε κάτι . Πλύνε τα φίλτρα αν δεν είναι καθαρά . Βάλε το κλιματιστικό στη ψύξη με full ανεμιστήρα στους 18 βαθμούς δώς του λίγο χρόνο να δουλέψει στη ψύξη (5 λεπτά) και βάλε το χέρι σου μπροστά στις περσίδες . Αν αισθάνεσαι ότι ο αέρας δεν είναι τόσο ψυχρός όπως ήτανε παλιά πιθανόν να έχει χάσει φρέον απο κακή εγκατάσταση . Επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία να σε καθοδηγήσουν . 

Επεξ/σία από Dare-Devil

47 λεπτά πριν, magioros είπε

Καλησπέρα!

Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού για το Σαλόνι (περίπου 55τμ + γραφείο χωλ). Θέλω 24άρι για να καλύπτει όλο το χώρο και προσανατολίζομαι σε αυτό 

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-mb-24n8d0-i-mission-wifi-1211230.html?ga_query=MB-24N8D0-I

έχετε να προτείνετε κάποια άλλη εναλλακτική; Θα το ήθελα όσο το δυνατό πιο αθόρυβο και οικονομικό αλλά και με λειτουργίες smart για χρήση απομακρισμένα. 

Αν θες αθόρυβο, το fujitsu δεν είναι για σένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dimostr είπε

Made in Malaysia αλλά το είχα παραγγείλει Κωτσόβολο και η κούτα ήταν daikin Bulgaria 

Made in Malaysia και Κωτσόβολος και εδώ αλλά δεν παρατήρησα τι λέει η κουτα. Ή δεν θυμάμαι. Και εσύ στο silent;

2 λεπτά πριν, harkonto είπε

400-450 βαριά. 

Ε τότε αυτά που σου έγραψα χθες.

Επεξ/σία από liakjim

12 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δοκίμασε κάτι . Πλύνε τα φίλτρα αν δεν είναι καθαρά . Βάλε το κλιματιστικό στη ψύξη με full ανεμιστήρα στους 18 βαθμούς δώς του λίγο χρόνο να δουλέψει στη ψύξη (5 λεπτά) και βάλε το χέρι σου μπροστά στις περσίδες . Αν αισθάνεσαι ότι ο αέρας δεν είναι τόσο ψυχρός όπως ήτανε παλιά πιθανόν να έχει χάσει φρέον απο κακή εγκατάσταση . Επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία να σε καθοδηγήσουν . 

Mα γιαυτο ρωτησα πριν αν μπορουν τα σκονισμενα φιλτρα να επηρεασουν τη ψυξη.

Ο αερας σιγουρα δεν είναι τοσο ψυχρος, όχι πως θελω να καταψυχθω βεβαια. Αρα μου λες ότι μπορει να λειπει φρεον, και σε κάθε περιπτωση να απευθυνθω για τεχνικη βοηθεια. Ok,  αν χρειαστει θα το κανω. Οι εγγυήσεις τα καλυπτουν αυτά?

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Made in Malaysia και Κωτσόβολος και εδώ αλλά δεν παρατήρησα τι λέει η κουτα. Ή δεν θυμάμαι. Και εσύ στο silent;

Ε τότε αυτά που σου έγραψα χθες.

Το crystal II στα 399 αξίζει;Η καλύτερα τι crystal iii;Toyotomi με επέκταση εγγύησης; 

13 λεπτά πριν, rus είπε

Mα γιαυτο ρωτησα πριν αν μπορουν τα σκονισμενα φιλτρα να επηρεασουν τη ψυξη.

Ο αερας σιγουρα δεν είναι τοσο ψυχρος, όχι πως θελω να καταψυχθω βεβαια. Αρα μου λες ότι μπορει να λειπει φρεον, και σε κάθε περιπτωση να απευθυνθω για τεχνικη βοηθεια. Ok,  αν χρειαστει θα το κανω. Οι εγγυήσεις τα καλυπτουν αυτά?

Aν είναι διαρροή απο την εγκατάσταση αφορά τον εγκαταστάτη . Αν είναι διαρροή απο το μηχάνημα αφορά την αντιπροσωπεία .   Δεν είναι ξεκάθαρο τί φταίει. Μίλα για αρχή με την αντιπροσωπεία εξήγησε τους και θα κρίνουν αυτοί  . 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, magioros είπε

Καλησπέρα!

Με ενδιαφέρει η ψύξη περισσότερο χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα το χρησιμοποιήσω και για θέρμανση.

Καλημέρα παιδιά
Είμαι στο ψάξιμο εδώ κ μήνες για κλιματιστικό ως μοναδική πηγή θέρμανσης στη Β.Ελλάδα σε σπίτι χωρίς μόνωση για χώρο περίπου 35-40τμ (δωμάτιο + διάδρομο)
έχω κάνει υπομονή καιρό για καμιά καλή προσφόρα σε Toshiba/Fujitsu με εγκατάσταση ή έκπτωση ,
αλλά δυστυχώς δε βλέπω καλές προσφορές στα συγκεκριμένα κ έχω αρχίσει να κοιτάω κ τα "Β' διαλογής" 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198528-general-electric-ges-nmg50-prime

Αυτό λέει τπτ στη τιμή που είναι?
κοιτάω για 16-18 για το χώρο μου γιατί έχω κ απώλειες
Έβλεπα πχ το Daikin το 18αρι αλλά ο Κωτσόβολος το ανέβασε 100ε τιμή από τη προηγούμενη βδομάδα κ κάνει "δώρο" τα περαστικά που έχουν 80ε.
Κάτι Fujitsu που τα βρίσκεις πάντα σε αυτή τη τιμή, κάτι Toshiba εξαφανιστηκαν κ έχει γεμίσει με όλα τα "μέτρια" σε προσφορές.
Αξίζει τπτ η να κάνω υπομονή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδια, 

Μια ερώτηση. Πριν 3χρονια περίπου εβαλα ενα κλιματιστικό daikin στο δωματιο. Επειδή η πολυκατοικία ειναι παλιά δεν υπάρχει γείωση στο σημείο που μπήκε το κλιματιστικό. Ωστοσο ο εγκατάστατης δεν ανεφερε τιποτα. Το συνηδητοποιησα μονος μου καθως το βραδυ ενω σαν κλιματιστικό καταλαβαίνεις οτι ειναι ήσυχο, καπου κάπου και αρκετα συχνα δίνει ηχους σαν να το βαραει το ρεύμα (ακριβως σαν ήχο ελικοπτέρου) . Βγαινοντας εξω και ακουμπώντας την εξωτερική μοναδα στο μέταλλο, σε πιάνει ενα πολυ ελαφρυ ρεύμα. Φωνάζοντας τον εταιρια να ερθει να το δει μου λεει οτι οντως εχεις δίκιο δεν έχει γείωση και κακως δεν σε ενημερωσαν αλλα δεν μπορουμε να κανουμε κατι εμείς και οτι ειναι καλα ετσι δεν θα παθεις ποτέ τίποτα. Τι μου προτείνετε να κανω; ειναι ενοχλητικό το βραδυ στην απόλυτη ησυχία, ειδικα οταν αγοραζεις ενα ακριβό κλιματιστικό ακριβως για να μην κανει θόρυβο. 

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Simeoidis2389

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...