Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, jimaco_1 είπε

Γειά σας. Έχετε να μου προτείνετε ένα κλιματιστικό για υπνοδωμάτιο με όσο γίνεται μικρότερες διαστάσεις εσωτερικής μονάδας;

Ποιες είναι οι μέγιστες διαστάσεις του σημείου που θα τοποθετηθεί; Για να δούμε ποια μοντέλα σε καλύπτουν. Επίσης πες μας το budget που διαθέτεις !

Μόλις τώρα, TRILOBYTER είπε

Ευχαριστω, η λειτουργια ιονισμου πρεπει να δουλευει παντα; Η που και που;

Δεν υπάρχει πρέπει . Προαιρετική είναι αλλά προσωπικά θα την είχα πάντα ανοιχτή . Μόνο καλό κάνει . Απο κατανάλωση 1 watt παραπάνω  προσθέτει συνήθως ο ιονιστής . Αστεία κατανάλωση . 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ποιες είναι οι μέγιστες διαστάσεις του σημείου που θα τοποθετηθεί; Για να δούμε ποια μοντέλα σε καλύπτουν. Επίσης πες μας το budget που διαθέτεις !

Δεν υπάρχει πρέπει . Προαιρετική είναι αλλά προσωπικά θα την είχα πάντα ανοιχτή . Μόνο καλό κάνει . Απο κατανάλωση 1 watt παραπάνω  προσθέτει συνήθως ο ιονιστής . Αστεία κατανάλωση . 

Υποτιθεται οτι καθαροζει απο καπνους βακτηρια κλπ ετσι; Ξερουμε τι δυνατοτητες εχει στο μεχρι που μπορει να φτασει; Δηλαδη το εχω στο σαλονι, λετε να καθαριζει και στα δωματια;

2 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Οh yes!
Υπαρχουμε κι εμεις που θελουμε 23-24.

Πάω πάσο  κρυουλιάριδες ! 🤣

Μόλις τώρα, TRILOBYTER είπε

Υποτιθεται οτι καθαροζει απο καπνους βακτηρια κλπ ετσι; Ξερουμε τι δυνατοτητες εχει στο μεχρι που μπορει να φτασει; Δηλαδη το εχω στο σαλονι, λετε να καθαριζει και στα δωματια;

Ιδέα δεν έχουμε για τις δυνατότητες των ιονιστών στα κλιματιστικά γενικότερα .   Ο ιονιστής σε γενικές γραμμές φορτίζει αρνητικά τα μόρια σκόνης , αυτά αποκτούν βάρος και αντί να αιωρούνται στο χώρο κάθονται στις επιφάνειες . 

Ανοιξα κι εγω προχτες το δικο μου, μετα από 8 μηνες. Το εβαλα στους 26ο, δουλεψε ok για 2-3 ωρες και μετα διαπιστωσα ότι το υπολοιπο της ημερας δεν εβγαζε κρυο, μονο σκετο αερα, ουτε και βουηζε απ εξω ο κομπρεσορας.

Χτες το ειχα ολη μερα στους 24ο και δουλευε το κρυο, στο δωματιο με ανοιχτο παραθυρο ειχα 27ο, παντως ημουν ok.

Γιατι ομως δεν δουλευε τη πρωτη μερα? Μηπως  επειδή εξω ειχε 40ο επρεπε νατο βαλω πολύ χαμηλα?

1 λεπτό πριν, rus είπε

Ανοιξα κι εγω προχτες το δικο μου, μετα από 8 μηνες. Το εβαλα στους 26ο, δουλεψε ok για 2-3 ωρες και μετα διαπιστωσα ότι το υπολοιπο της ημερας δεν εβγαζε κρυο, μονο σκετο αερα, ουτε και βουηζε απ εξω ο κομπρεσορας.

Χτες το ειχα ολη μερα στους 24ο και δουλευε το κρυο, στο δωματιο με ανοιχτο παραθυρο ειχα 27ο, παντως ημουν ok.

Γιατι ομως δεν δουλευε τη πρωτη μερα? Μηπως  επειδή εξω ειχε 40ο επρεπε νατο βαλω πολύ χαμηλα?

Μπορεί ο χώρος σου να έπιασε την θερμοκρασία που του όρισες  και αυτό μετά σταμάτησε την ψύξη  και απλά δούλευε ο ανεμιστήρας . 

2 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μπορεί ο χώρος σου να έπιασε την θερμοκρασία που του όρισες  και αυτό μετά σταμάτησε την ψύξη  και απλά δούλευε ο ανεμιστήρας . 

Μπα όχι, ειχα γυρω στα 28,5ο στο χωρο μου ενώ το ειχα βαλει στους 26. Εξαλλου μετα το εβαλα και χαμηλοτερα, μονο ο ανεμιστήρας δουλευε. Μηπως μετα από τοσους μηνες απραξιας ειχε "μουδιασει" το μηχανημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, rus είπε

Μπα όχι, ειχα γυρω στα 28,5ο στο χωρο μου ενώ το ειχα βαλει στους 26. Εξαλλου μετα το εβαλα και χαμηλοτερα, μονο ο ανεμιστήρας δουλευε. Μηπως μετα από τοσους μηνες απραξιας ειχε "μουδιασει" το μηχανημα?

Ε τότε δεν είναι φυσιολογικό αυτό που περιγράφεις .  Αν στο κάνει πάλι δες μήπως σου πετάει κάποιο κωδικό βλάβης επάνω στην οθόνη του (αν έχει οθόνη) ή αναβοσβήνουν κάποια απο τα λαμπάκια του  (μέτρα την συχνότητα) . 
Αν την εξωτερική μονάδα την βλέπει ήλιος υπάρχει πιθανότητα να έκοψε την λειτουργία της για προστασία . 

2 ώρες πριν, dimostr είπε

Μόνο αυτοί που έφτιαξαν το τεστ μπορούν να μας πουν αν μπορεί να δουλέψει και στην ψύξη η αν υπάρχει ανάλογο τεστ 

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Ούτε εγώ.

Αλλά αν βάζει κάποιος αττική και 22, ίσως να είναι με εξωτερική μηδέν άρα ΔΤ=22.

Στη ψύξη θέλουμε πχ από 40 να πάμε 26 μέσα άρα ΔΤ=14.

Δεν ξέρω τι τιμές δίνει αυτός ούτε αν η συλλογιστική μου είναι σωστή αλλά μιας και έχουμε δει ότι η ψύξη είναι πιο εύκολη και επειδή το εργαλείο αυτό δεν έχει περίπτωση ψύξης, ίσως βάζοντας Τ=15 να έχουμε πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Σκέφτομαι να στείλω email στο site να ρωτήσω.

Δεν δουλεύει στην ψύξη αυτό το tool . Αφορά  μόνο μελέτη απωλειών στην θέρμανση . Στην ψύξη είναι διαφορετικός ο υπολογισμός και εκεί πρέπει να λάβεις υπόψιν και άλλους παράγοντες όπως τα θερμικά φορτία του χώρου (ανθρώπινη παρουσία, λάμπες, συσκευές κ.α) και τα ηλιακά φορτία . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ε τότε δεν είναι φυσιολογικό αυτό που περιγράφεις .  Αν στο κάνει πάλι δες μήπως σου πετάει κάποιο κωδικό βλάβης επάνω στην οθόνη του (αν έχει οθόνη) ή αναβοσβήνουν κάποια απο τα λαμπάκια του  (μέτρα την συχνότητα) . 
Αν την εξωτερική μονάδα την βλέπει ήλιος υπάρχει πιθανότητα να έκοψε την λειτουργία της για προστασία . 

Προσφατα σηκωσα την τεντα, οποτε μπορει να το βλεπει ο ηλιος, θα το ελεγξω.

Πιθανοτητα να την εκοψε απο συσσωρευμενη υγρασία υπαρχει? Γιατι το προηγουμενο που ειχα ελεγε ότι στην αρχη της σεζον το δουλευουμε 3 ωρες στον ανεμιστηρα για να φυγει τυχον υγρασία  που εχει μεζεψει μεσα. 

Παντως η πολυμηνη απραξια λες δεν επηρεαζει τη λειτουργια. Φανταζομαι ουτε και τα σκονισμένα φιλτρα.

Ουτε η εξωτερικη θερμοκρασια ε, δηλ. αν εξω εχει 40 μπορω εγω να το βαζω 28 και πρεπει να δουλευει κανονικα στο κρυο τουλαχιστον μεχρι να φτασει  28 το δωματιο.

Επεξ/σία από rus

2 λεπτά πριν, rus είπε

Προσφατα σηκωσα την τεντα, οποτε μπορει να το βλεπει ο ηλιος, θα το ελεγξω.

Πιθανοτητα να την εκοψε απο συσσωρευμενη υγρασία υπαρχει? Γιατι το προηγουμενο που ειχα ελεγε ότι στην αρχη της σεζον το δουλευουμε 3 ωρες στον ανεμιστηρα για να φυγει τυχον υγρασία  που εχει μεζεψει μεσα. 

Παντως η πολυμηνη απραξια λες δεν επηρεαζει τη λειτουργια. Φανταζομαι ουτε και τα σκονισμένα φιλτρα.

Ουτε η εξωτερικη θερμοκρασια ε, δηλ. αν εξω εχει 40 μπορω εγω να το βαζω 28 και πρεπει να δουλευει κανονικα στο κρυο τουλαχιστον μεχρι να φτασει  28 το δωματιο.

Τα φίλτρα τα πλένουμε κάθε 20-30 μέρες . Τα βουλωμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση του κλιματιστικού και αυξάνουν την κατανάλωση . Επίσης όταν τα φίλτρα βουλώσουν  μέρος της σκόνης περνάει μέσα στο μηχάνημα απο οποιοδήποτε διάκενο και τα κάνει χειρότερα τα πράγματα . Καθάριζε τακτικά τα φίλτρα σου .

Ποιό μοντέλο έχεις ;

Κατι τετοιο https://www.e-shop.gr/air-condition-aux-asw-h09b4-jar3di-eu-wifi-9000btu-inverter-p-HAP.002458

Για υπνοδωμάτιο 15 - 20 τμ αξιζει?

Ξερετε την μάρκα? Προφανώς ψαχνω για κατι οικονομικο.

1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Τα φίλτρα τα πλένουμε κάθε 20-30 μέρες . Τα βουλωμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση του κλιματιστικού και αυξάνουν την κατανάλωση . Επίσης όταν τα φίλτρα βουλώσουν  μέρος της σκόνης περνάει μέσα στο μηχάνημα απο οποιοδήποτε διάκενο και τα κάνει χειρότερα τα πράγματα . Καθάριζε τακτικά τα φίλτρα σου .

Ποιό μοντέλο έχεις ;

To ξερω ότι τα φιλτρα τα πλένουμε συχνα, δε τα επλυνα τωρα πρωτου το εκκινησω, είναι οπως ειχαν μεινει από το Σεπτεμβρη. Αυτό που ρωτησα ηταν αν επηρεαζουν τη λειτουργια σε σημειο που  να μη βγαινει κρυος αλλα μονο σκετος αερας.

Ιnventor Omnia Plus με δεκαετή εγγυηση, αγορασμενο το 2017. Μονο τα καλοκαιρια το δουλευω.

Και άλλη μια ερωτηση, ισχυει ότι το συχνο ανοιξε/κλεισε φθειρει το μηχανημα? Δηλ. είναι καλυτερα να δουλεψει πχ. 10 ωρες αδιάκοπα?

6 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δεν δουλεύει στην ψύξη αυτό το tool . Αφορά  μόνο μελέτη απωλειών στην θέρμανση . Στην ψύξη είναι διαφορετικός ο υπολογισμός και εκεί πρέπει να λάβεις υπόψιν και άλλους παράγοντες όπως τα θερμικά φορτία του χώρου (ανθρώπινη παρουσία, λάμπες, συσκευές κ.α) και τα ηλιακά φορτία . 

Το ξέρω ότι δε δουλεύει , εγώ προσωπικά ψάχνω να βρω κάτι ανάλογο αλλά όσα έχω δει έχουν άλλη προσεγγιστική σε σχέση με την θέρμανση και είναι πιο μπελαλίδικα να τα συμπληρώσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, liakjim είπε

Επίσης αντικειμενική αλήθεια και την ξέρουμε όλοι, είναι ότι υπάρχουν κλιματιστικά στα χρήματά του, που είναι πιο αποδοτικά και εξίσου πολιτισμένα (παράδειγμα το Daikin Perfera FTXM50N / RXM50N9, το Mitsubishi MSZ/MUZ-AP50VG ή το Mitsubishi MSZ/MUZ-FH50VE) και ότι αν δεν είχε την εγγύηση των 7 ετών, κανείς δεν θα τα αγόραζε. Όπως αγοράζουν κάποιοι για την εγγύηση Inventor και tcl.

Είπαμε, τέλειο αιρκοντίσιον δεν υπάρχει. Απλά βάζουμε βαρύτητα εκεί που θέλουμε και αγοράζουμε.

Τα DAIKIN/MITSUBISHI είναι περίπου στην ίδια αποδοση με το TOSHIBA(κάπου υστερούν, κάπου υπερτερούν), αλλά το SHORAI έχει χαμηλότερο θόρυβο, πιο ευρύ φάσμα λειτουργίας(κατεβαίνει αρκετά πιο χαμηλα), power select οπότε λειτουργεί και ως μικρότερο, και magic coil. Είναι λίγο πολυ όπως τα λεεί, αρκετά εμφατικά είναι αλήθεια, ο guzel. Στα 18000btu είναι μάλλον το απόλυτο κλιματιστικό, σε άλλα BTU's , μάλλον οχι!  

Επεξ/σία από CorumD

33 λεπτά πριν, CorumD είπε

Τα DAIKIN/MITSUBISHI είναι περίπου στην ίδια αποδοση με το TOSHIBA(κάπου υστερούν, κάπου υπερτερούν), αλλά το SHORAI έχει χαμηλότερο θόρυβο, πιο ευρύ φάσμα λειτουργίας(κατεβαίνει αρκετά πιο χαμηλα), power select οπότε λειτουργεί και ως μικρότερο, και magic coil. Είναι λίγο πολυ όπως τα λεεί, αρκετά εμφατικά είναι αλήθεια, ο guzel. Στα 18000btu είναι μάλλον το απόλυτο κλιματιστικό, σε άλλα BTU's , μάλλον οχι!  

Ναι οκ. Από την άλλη το daikin έχει αισθητήρα με ανιχνευτή κίνησης, έχει σαφώς μεγαλύτερο scop, το mitsubishi MSZ/MUZ-AP50VG δεν νιώθει στα κρύα (έχει scop 4.7 σε average), το ίδιο και το MSZ/MUZ-AP50VG , συν ότι ανεβαίνουν σε capacity σε θέρμανση όταν το shorai πέφτει στο 60% σε χαμηλές θερμοκρασίες και δεν ξέρω τι άλλο. 

Το απόλυτο λοιπόν είναι πολύ απόλυτο να το λες.

Καλημέρα στην ομάδα! 

Θέλω να καθαρίσω την μονάδα εσωτερικά και εξωτερικά του κλιματιστικού 12btu

Αν κάποιος έχει κάνει να δώσει τα φώτα του! Τι θα χρειαστεί και τα βήματα. 

Τέλος πρόβλημα με συμπλήρωση φρεον δεν έχω για χρειαστεί συμπλήρωση... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...