Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, ptwma είπε

Ερώτηση φιλοσοφικής φύσεως ξανά,  

Οι σωληνώσεις μπορούν να είναι οριζόντιες μέχρι να φτάσουν στην εξωτερική μονάδα; Δηλαδή 4 μέτρα οριζόντια και 2 κάθετα. 

Επίσης αν κάποιος ξέρει θα με βοηθήσει να προετοιμάσω για το Carrier που πήρα το 12 χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή; Το manual γράφει 16Α ασφάλεια , φαντάζομαι ξεχωριστή. 

Στο installation manual αναγράφονται οι πληροφορίες που ζητάς. Παράδειγμα : το asyg24klca , έχει 25μ υψομετρικά και 30μ ευθεία που αντέχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ptwma είπε

Ερώτηση φιλοσοφικής φύσεως ξανά,  

Οι σωληνώσεις μπορούν να είναι οριζόντιες μέχρι να φτάσουν στην εξωτερική μονάδα; Δηλαδή 4 μέτρα οριζόντια και 2 κάθετα. 

Επίσης αν κάποιος ξέρει θα με βοηθήσει να προετοιμάσω για το Carrier που πήρα το 12 χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή; Το manual γράφει 16Α ασφάλεια , φαντάζομαι ξεχωριστή. 

Υπάρχουν περιορισμοί στα κλιματιστικά τόσο στο μήκος σωληνώσεων όσο και στην υψομετρική διαφορά . Υψομετρική διαφορά 2 μέτρων άνετα είναι εντός ορίων . Συνήθως τα κλιματιστικά έχουν μεγιστη υψομετρική διαφορά 10 μέτρα και πάνω ανάλογα το μοντέλο .  Δες το manual του κλιματιστικού .

Επεξ/σία από Dare-Devil

41 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορείς να τρέξεις λίγο το κάτωθι εργαλείο για τον χώρο των 30τμ; Βάλε 22C.

Επίσης μπορείς να πεις λίγα λόγια για τις ανάγκες; πχ θες μόνο ψύξη ή θέρμανση; Μέχρι πόσα χρήματα όλα μαζί;

Το εργαλείο;

Θέλω σχεδόν αποκλειστικά ψύξη, θέρμανση μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για περιορισμένα διαστήματα. Υπολόγιζα περίπου 800-900€ όταν σκεφτόμουνα να καλύψω τον χώρο με ένα 18αρι. Σκέφτομαι τώρα μήπως μπορώ να καλύψω τα δύο δωμάτια με ένα κοινό και να βάλω άλλο ένα στον ενιαίο χώρο.

24 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Υπάρχουν περιορισμοί στα κλιματιστικά τόσο στο μήκος σωληνώσεων όσο και στην υψομετρική διαφορά . Υψομετρική διαφορά 2 μέτρων άνετα είναι εντός ορίων . Συνήθως τα κλιματιστικά έχουν μεγιστη υψομετρική διαφορά 10 μέτρα και πάνω ανάλογα το μοντέλο .  Δες το manual του κλιματιστικού .

Το βρήκα,  λέει 25 m max σωλήνα με 10m υψομετρική.  Βέβαια δε γράφει τίποτα για το οριζόντιο. Θα ρωτήσω αύριο έναν εγκαταστατη εδώ στη γειτονιά μήπως ξέρει. 

3 λεπτά πριν, ptwma είπε

Το βρήκα,  λέει 25 m max σωλήνα με 10m υψομετρική.  Βέβαια δε γράφει τίποτα για το οριζόντιο. Θα ρωτήσω αύριο έναν εγκαταστατη εδώ στη γειτονιά μήπως ξέρει. 

Που σε προβληματίζει το οριζόντια , εφόσον λέει 25 μέτρα max μπορείς να πας μέχρι 25 μέτρα οριζόντια 

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Που σε προβληματίζει το οριζόντια , εφόσον λέει 25 μέτρα max μπορείς να πας μέχρι 25 μέτρα οριζόντια 

Πουθενά,  απλά δεν το έχω ξαναδεί έτσι.

Και λέω να ρωτήσω μη φάω φόλα 

1 λεπτό πριν, ptwma είπε

Πουθενά,  απλά δεν το έχω ξαναδεί έτσι.

Και λέω να ρωτήσω μη φάω φόλα 

Το θέμα με την απόσταση των σωληνώσεων είναι πρώτον ότι αν περάσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό μέτρων θέλει συμπλήρωμα το φρέον και δεύτερο ότι ο χαλκός κοστίζει και πληρώνεται με το μέτρο 

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Το θέμα με την απόσταση των σωληνώσεων είναι πρώτον ότι αν περάσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό μέτρων θέλει συμπλήρωμα το φρέον και δεύτερο ότι ο χαλκός κοστίζει και πληρώνεται με το μέτρο 

Ε εντάξει υποτίθεται είναι και 3 μέτρα στην τιμή,  άντε να θέλω άλλα 3 μέτρα. 

Ποσό πάει; κάνα 20αρικο;

35 λεπτά πριν, sonik_5 είπε

Το εργαλείο;

Θέλω σχεδόν αποκλειστικά ψύξη, θέρμανση μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για περιορισμένα διαστήματα. Υπολόγιζα περίπου 800-900€ όταν σκεφτόμουνα να καλύψω τον χώρο με ένα 18αρι. Σκέφτομαι τώρα μήπως μπορώ να καλύψω τα δύο δωμάτια με ένα κοινό και να βάλω άλλο ένα στον ενιαίο χώρο.

Δεν το έβαλα το λινκ; Sorry

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

• Like 1

5 λεπτά πριν, ptwma είπε

Ε εντάξει υποτίθεται είναι και 3 μέτρα στην τιμή,  άντε να θέλω άλλα 3 μέτρα. 

Ποσό πάει; κάνα 20αρικο;

Ε κάπου εκεί θα χρεώνουν πιστεύω , τώρα για το ποσά μέτρα είναι μέσα στην τιμή αυτό δε το ξέρω , ανάλογα το συνεργείο η την συμφωνία που έχει γίνει 

5 ώρες πριν, guzel είπε

Όχι έχουμε καλοκαιρινές πιτζάμες και πικέ κουβερτούλα. 

Πέραν της πλάκας, νομίζω 25-28 είναι η κατάλληλη για καλοκαίρι με ελαφρύ ρουχισμό. 

Me 28 στο υπνοδωμάτιο οποίος μπουκάρει  θα κάνει μονόζυγο ιφ γιου νοου γουατ αι μιν.

3 λεπτά πριν, sonik_5 είπε

image.png.8ddf30167d3bbfd9e97cfc55839db179.png

Έβαλα τα στοιχεία μόνο για τον ενιαίο χώρο των 30m2

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#4860

Κάνε αυτό τώρα 

• Like 1

Έκανα κάποιες τροποποιήσεις στις απαντήσεις μου (είχα δηλώσει την ανατολική πλευρά ως ελεύθερη στον αέρα αλλά αυτό δεν ισχύει αφού από εκεί είναι τα δωμάτια) και είμαι στα 3800Watt το οποίο με βγάζει στα ~13000BTU. Η θερμοκρασία 22 βαθμών όμως μου φαίνεται πολύ χαμηλή για τα γούστα μου. Ένα 12αρι θα την κάνει την δουλεια;

2 λεπτά πριν, sonik_5 είπε

Έκανα κάποιες τροποποιήσεις στις απαντήσεις μου (είχα δηλώσει την ανατολική πλευρά ως ελεύθερη στον αέρα αλλά αυτό δεν ισχύει αφού από εκεί είναι τα δωμάτια) και είμαι στα 3800Watt το οποίο με βγάζει στα ~13000BTU. Η θερμοκρασία 22 βαθμών όμως μου φαίνεται πολύ χαμηλή για τα γούστα μου. Ένα 12αρι θα την κάνει την δουλεια;

Θα βάλεις πιο πάνω από 22 στη θέρμανση αν ναι ξανάκανε το τεστ με την θερμοκρασία που θες 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...