Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το finlux είναι φασόν μηχανημα με κριτηριο το κόστος και ρισκαρεις τι θα σου βγεί .Για τα υπολοιπα έχουμε αναφερθει σε προηγουμενα ,με καλύτερο το Daikin λογω κορυφαίας ποιοτητας στον κλαδο.

Η ταση δεν πεφτει συνεχεια,θελει παρακολουθιση .Το πιο πιθανο παντως ηλεκτρονικο θεμα του μηχανηματος.

Σε ευχαριστω. Δηλαδη τι θα μπορουσε να βγαλει?. Περα απο την τιμη που ειναι ακρως δελεαστικη για τα χαρακτηριστικα που αναφερει διαβασα και τις 2 θετικες αξιολογησεις και πηγε νο1 σαν υποψηφια αγορα. Μπορεις να μου πεις καποια πραγματα για το Daikin που θεωρειται καλυτερη επιλογη για να δω αν μπορω να σπρωξω το κατι παραπανω? Σκεψου οτι και στην τιμη του finlux + τοποθετηση ειμαι οριακα και λογω πραγματικης αναγκης που δε μπορω να λειτουργησω θα διαθεσω αυτα τα εξοδα. (Κλασσικο Κλαμα Ελλαδας του σημερα)

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στις πολυ καλες φίρμες βλεπεις διαφορά ,και ανάλογα τον χώρο .Αν αυτός έχει βρώμα ή μυρωδιες από δομικα προβλήματα δεν θα εχεις αποτελεσμα με κανενα μηχανημα φθηνο, ακριβο,το αντιθετο θα χαλανε τα φίλτρα συχνα και θα έχεις κοστος.

Σε ευχαριστω. Δηλαδη τι θα μπορουσε να βγαλει?. Περα απο την τιμη που ειναι ακρως δελεαστικη για τα χαρακτηριστικα που αναφερει διαβασα και τις 2 θετικες αξιολογησεις και πηγε νο1 σαν υποψηφια αγορα. Μπορεις να μου πεις καποια πραγματα για το Daikin που θεωρειται καλυτερη επιλογη για να δω αν μπορω να σπρωξω το κατι παραπανω? Σκεψου οτι και στην τιμη του finlux + τοποθετηση ειμαι οριακα και λογω πραγματικης αναγκης που δε μπορω να λειτουργησω θα διαθεσω αυτα τα εξοδα. (Κλασσικο Κλαμα Ελλαδας του σημερα)

Απο το να χαλασει ευκολα μεχρι να μην αποδίδει σταθερα ,να μην κάνει οτι διαφημίζει ,θεματα κατασκευής γενικα ,πραγμα που σε Daikin τυχαινουν πολυ σπανια .Οι αξιολογήσεις παντου ειναι απλα ενδεικτικες και μπορει να αφορουν βιαστικές εντυπωσεις ,διαθεσιμοτητα μια εποχη περισσότερο λιγοτερο,θεματα μαρκετινκ κλπ.Αν κριτηριο είναι το οικονομικο κανε ερευνα αγορας στην περιοχή σου , τι αλλο βρίσκεις σε παρομοιες τιμές ,να δεις απο κοντα καποια αν γίνεται και σε λειτουργια κάπου ,είναι και περιοδος εκπτωσεων για καλυτερες τιμες, και διαβασε και προηγουμενα σε προτασεις .

Δημοσ.

κοιτα και αυτη τη μαρκα http://www.gedsa.gr/product/62/18ur4sfvnk3-gw

ψαξε το προιον που θα παρεις στην τιμη που θελεις να εχει καλη υποστηριξη(εγγυηση)

Δηλαδη να αυξησεις το ποσοστο της πραγματικης εγγυησης..

Σε αυτο το κομματι πολυ δυνατη ειναι η inventor

Γιατι στο τελος μπορει να σου βγει πολυ πιο ακριβο..!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Οι μελετες ειναι σχετικο πως συμφερει για αγορα ενός συστηματος,όταν αλλος μπορει να σου βγαλει και άλλη μελετη διαφορετικη.Καθε συστημα θερμανσης έχει τις δικες του παραμέτρους να καλυπτει  απωλειες,αυτο είναι το πρώτο ζητουμενο..Παραδειγμα ενα 18αρι σε ίδιο χωρο μπορει να αποδίδει καλυτερα απο ενα 24αρι.

To πρώτο ζητούμενο είναι πάντοτε οι θερμικές απώλειες ενός χώρου  . Το δεύτερο ζητούμενο η κατάλληλη επιλογή συστήματος θέρμανσης για να καλύπτει τον χώρο αυτό άνετα .  Πώς επιλέγεις δηλαδή κλιματιστικό χωρίς να γνωρίζεις την ανάγκη σε btu του χώρου σου ;!!!!

Αυτό που λες για 18 και 24άρι στον ιδιο χώρο ναι συμφωνώ στην περίπτωση όπου το 18άρι αποδίδει τα btu που χρειάζεται ο χώρος (συν ενας συντελεστής ασφαλείας προσαύξησης των btu των απωλειών του χώρου) ενώ το 24άρι υπερκαλύπτει χωρίς λόγο τα btu που χρειάζεται ο χώρος με αποτέλεσμα βάση tου διαγράμματος COP-BTU-Outdoor temperature του μηχανήματος να μην συμφέρει όσον αφορά την κατανάλωση να βάλεις 24άρι  διότι για τα btu που χρειάζεται ο χώρος το 24άρι έχει μικρότερο COP απο το 18άρι για να καλύψει τις ανάγκες του χώρου αυτού . 

Οπότε στην ουσία η υπερδιαστασιολόγηση του συστήματος θέρμανσης φέρνει αρνητικά αποτελέσματα στην τσέπη σου (αύξηση κατανάλωσης χωρίς λόγο κ.α)

H άλλη περίπτωση είναι έίναι το μεν 18άρι μοντέλο να μην μπορεί να αποδόσει τα btu που χρειάζεται ο χώρος π.χ στου 0 βαθμούς κελσίου ενώ ένα άλλο 24άρι λόγο καλύτερων χαρακτηριστικών να μπορεί να καλύπτει τον χώρο στην ίδια εξωτερική θερμοκρασία . Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιλέξεις 24άρι για να καλύψεις τον χώρο σου σε χαμηλές θερμοκρασίες . (βλέπε τον λόγο στην αρχή του post μου.) Θα επιλέξεις και πάλι 18άρι αλλά μοντέλο όπου δουλεύει και καλύπτει τον χώρο σε btu απροβληματιστα στους 0 βαθμούς . 

Δημοσ.

Πρωτη επιλογη γίνεται με βάση τι προτείνει ενας κατασκευαστης για ενα χώρο σε τμ.Το αν κανει και πως,όπως και τι προτείνει άλλος,είναι αμφιβολιες που αφορουν επιμερους καθε χώρο με οτιδήποτε ισχύει εκει .Tα υπολοιπα υποθεσεις.

Δημοσ.

Πρωτη επιλογη γίνεται με βάση τι προτείνει ενας κατασκευαστης για ενα χώρο σε τμ.Το αν κανει και πως,όπως και τι προτείνει άλλος,είναι αμφιβολιες που αφορουν επιμερους καθε χώρο με οτιδήποτε ισχύει εκει .Tα υπολοιπα υποθεσεις.

Δεν υπάρχει πιθανότητα να επεξεργάζεσαι ότι σου γράφω. Απλά τα διαβάζεις και απαντάς τα δικά σου δίχως τεκμηρίωση !  Έχεις κάνει το νήμα άνω κάτω γράφοντας ότι ανακρίβεια σου κατεβάσει το κεφάλι . Έχοντας μια άποψη ακόμα και για μηχανολογικά όπου δεν έχεις καμία επαφή με το κλάδο . Ούτε σε επίπεδο φυσικής λυκείου. Η απλά δεν μπαίνεις καν στο κόπο να σκεφτείς αυτά που σου γράφει ο καθένας εδώ μέσα αν έχει κάποιο δίκιο ή όχι . Αυτά που σου γραψα πιο πάνω δεν τα λέω εγώ . Τα λένε τα βιβλία . Η εφαρμοσμένη φυσική κ.α . Είναι του κλάδου μου και όχι του δικού σου .

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει πιθανότητα να επεξεργάζεσαι ότι σου γράφω. Απλά τα διαβάζεις και απαντάς τα δικά σου δίχως τεκμηρίωση !  Έχεις κάνει το νήμα άνω κάτω γράφοντας ότι ανακρίβεια σου κατεβάσει το κεφάλι . Έχοντας μια άποψη ακόμα και για μηχανολογικά όπου δεν έχεις καμία επαφή με το κλάδο . Ούτε σε επίπεδο φυσικής λυκείου. Η απλά δεν μπαίνεις καν στο κόπο να σκεφτείς αυτά που σου γράφει ο καθένας εδώ μέσα αν έχει κάποιο δίκιο ή όχι . Αυτά που σου γραψα πιο πάνω δεν τα λέω εγώ . Τα λένε τα βιβλία . Η εφαρμοσμένη φυσική κ.α . Είναι του κλάδου μου και όχι του δικού σου .

Αναφορα γνωσεων με αντιγραφη απο αλλου με υποθεσεις χωρις να ξερει κανεις ένα χωρο και μηχανημα  ,να τις πεις σε καποιον στον χωρο του ,για την περιπτωση του, όταν θα του πει άλλος διαφορετικά και θα πρεπει να ρωτησει τρίτον για να  βγαλει άκρη. Το ποιος έχει κανει το νημα ανω κατω ,με τα ιδια συνεχεια ,φαίνεται με αναζήτιση και ανεφερα ήδη παραπανω .

Δημοσ.

Πολύ επιγραμματικά διότι μια μελέτη απωλειών δεν γίνεται στο άψε σβήσε . 

Χρειάζεσαι γνώσεις θερμοδυναμικής (μεταφοράς θερμότητας)  .Μια μελέτη γίνεται είτε υπολογίζοντας με πράξεις στο χαρτί  είτε με ειδικό πρόγραμμα πανάκριβο το οποίο είναι το κορυφαίο για τους επαγγελματίες

http://www.4m.gr/fine.html

Γενικά οι μεταβλητές που σε ενδιαφέρουν για να βγάλεις μια μελέτη απωλειών του χώρου είναι:

Κλιματολογικά δεδομένα περιοχής  (μέση θερμοκρασία , υψόμετρο κτλ)

Προσανατολισμός της κάθε τοιχοποιίας .

Πάχος κάθε υλικού της τοιχοποιίας 

Συντελεστής θερμοπερατότητας του κάθε υλικού της τοιχοποιίας (μόνωσης, τούβλων, τσιμέντου, σοβά κ.α) .

Εμβαδόν της κάθε επιφάνειας.

Υπολογισμός θερμογεφυρών.

Εσωτερική θερμοκρασία αναφοράς του καθε χώρου σύμφωνα με πίνακες για τις συνθήκες θερμικής άνεσης.

Αν η τοιχοποιία συνορεύει με θερμενόμενο ή μη θερμονόμενο χώρο .

Απο κει και πέρα αν τα κουφώματα σου είναι πιστοποιημένα . Δηλαδή έχουν εργαστηριακά δοκιμαστεί και πιστοποιήθηκαν για τις τιμές των συντελεστών  θερμοπερατότητας και αεροστεγανότητας μπορείς να υπολογίσεις τις απώλειες τους . Αν όχι τότε πας εν μέρει εμπειρικά σύμφωνα με πίνακες .  Πόσοι άραγε ξέρουν ότι είναι παράνομο και διώκεται να σου τοποθετούν κουφώματα χωρίς πιστοποίηση ελέγχου ότι πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές θερμομόνωσης και αεροστεγανότητας ; Πόσοι άραγε όχι απλά δεν σου δίνουν τέτοιο χαρτί αλλά κάποιοι δεν ξέρουν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν τί είναι αυτό; Δεν θα αναλύσω γιατί αρκετοί δεν παραδίδουν τέτοιο χαρτί στο πελάτη ενώ είναι υποχρεωμένοι απο τον ΝΟΜΟ γιατί θα φρικάρεις με τις λαμογιές στην κατασκευή κουφωμάτων . Τι πληρώνεις και τι "αέρα" μόνωσης ή ποιότητας αγοράζεις.

Έχε υπόψιν ότι την πιστοποίηση για τα κουφώματα τι χρειάζεται ο μηχανολόγος για την μελέτη χωρίς να σημαίνει ότι χωρίς αυτήν δεν μπορεί να σου κάνει μελέτη χώρου στην τελική . Απλά μια πιστοποίηση σε βοηθάει για σωστότερο υπολογισμό των  απωλειών .

Πολύ επιγραμματικά αυτά θες και κάποια άλλα !

Η χρήση λογισμικού δεν είναι απαραίτητη, γίνονται και στο excel. Το λογισμικό είναι καλό αν υπάρχει μελέτη σε ολόκληρο κτίριο ή γενικά την μελέτη την έχει αναλάβει εταιρεία που κάνει πολλές άλλες μελέτες και έτσι το πρόγραμμα την εξυπηρετεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

KANENΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ μ2 ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Αυτο ειναι θεμε μελετησ Μηχανολογου Μηχανικου με ενεργειακη κατευθυνση στης σπουδεσ του και ΚΑΝΕΝΟΣ Τεχνικου

κΙΤΑ ΝΑ ΔΗς ΙΣΕ ΑΔΕΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΩΜΠΛΑΙΞΥΚΟς, ΔΑΙΝ ΜΑΣ ΝΥΑΖΕΙ ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕς ΙΣΕ ΑΣΧΑΙΤΩς Dare Devil

Επεξ/σία από lexusr450
Δημοσ.

KANENΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ μ2 ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Αυτο ειναι θεμε μελετησ Μηχανολογου Μηχανικου με ενεργειακη κατευθυνση στης σπουδεσ του και ΚΑΝΕΝΟΣ Τεχνικου κΙΤΑ ΝΑ ΔΗς ΙΣΕ ΑΔΕΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΩΜΠΛΑΙΞΥΚΟς, ΔΑΙΝ ΜΑΣ ΝΥΑΖΕΙ ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕς ΙΣΕ ΑΣΧΑΙΤΩς

Μπορει συστηματικα να προσβαλεις αλλους και τώρα να διακωμωδεις και τρίτον,όταν δεν ξερεις τι γίνεται στην αγορα και στην πραξη, αλλά υπάρχουν τα προηγουμενα καθενος να κρίνει καθένας .Tα διαφημιστικά φυλλαδια παρόμοια με αυτά που εχεις αντιγράψει σε προηγούμενα για συγκεκριμενες φίρμες ,αναφέρουν αυτές τις προτάσεις, καταλληλο για τοσα τμ .Τα παραπονα σου στις εταιρίες και τι κανει καθενας για να πουλήσει ,επειδη δεν ρώτησε εσενα και άλλον που πουλα σεναρια και υποθεσεις σε φορουμ. Δεν ενδιαφερεται κανενας που ρωτά επιτοπου για τον χωρο του, για τις σωστές ή μη γνωσεις άλλου ,και τι κάνει καθενας για να πουλησει,το αποτελεσμα κοιτά τι του προτείνουν για την περιπτωση του ,και αν εχει αμφιβολίες ρωτα και άλλον.Συνεχισε να ανακυκλωνεις τα ίδια και τα ίδια ,αν νομιζεις δεν θα παρεις ιδια απαντιση.

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω οτι οι απαντησεις μου καλυπτουν τους συντοπιτες μας και ειναι συγκεκριμενες και με ουσια στις ερωτησεις και οχι γενικολογες.

Τωρα το να κανω λιγο χιουμορ στο DARE DEVIL πιστευω οτι μου το επιτρεπει ο ιδιος και δεν το πειραξε που το ειπα ΑΣΧΕΤΟ .

Ειναι ενασ απο αυτους που εχει συνισφερει αρκετα στο τοπικ κλιματισμος με τις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕς γνωσεις του στο ιστολογιο

ΕΔΩ ΜΕΣΑ θελουμε να μοιραστουμε γνωση και να αλληλο υποστηριχθουμε ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ωστε σε μια χωρα με αρκετα οικονομικα ζηταμα να μην κανουμε λαθος επιλογες

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω οτι οι απαντησεις μου καλυπτουν τους συντοπιτες μας και ειναι συγκεκριμενες και με ουσια στις ερωτησεις και οχι γενικολογες.Τωρα το να κανω λιγο χιουμορ στο DARE DEVIL πιστευω οτι μου το επιτρεπει ο ιδιος και δεν το πειραξε που το ειπα ΑΣΧΕΤΟ .Ειναι ενασ απο αυτους που εχει συνισφερει αρκετα στο τοπικ κλιματισμος με τις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕς γνωσεις του στο ιστολογιοΕΔΩ ΜΕΣΑ θελουμε να μοιραστουμε γνωση και να αλληλο υποστηριχθουμε ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ωστε σε μια χωρα με αρκετα οικονομικα ζηταμα να μην κανουμε λαθος επιλογες

Υπάρχουν τα προηγούμενα καθενός να κρίνει κανείς σχετικά περι γνωσεων και χιουμορ  όταν καποιος βλεπει μια παρεα που γραφτηκε σε ενα φορουμ ,να γραφουν πάντα όταν κάποιος πάει να επιλέξει κατι άλλο εκτος φιρμας που τους αρεσει για δικους τους λόγους,αν καποιος δηλωνει ευχαριστημενος σε κατι δεν πρεπει ,επειδη άλλος δεν είναι σε άλλη περιπτωση, με αντιγραφη για να πείσουν από ότι διαβαζουν οπουδηποτε, για επιλογες χωρίς προτροπή ερευνας αγορας από καθε ενδιαφερομενο,όταν βλεπουν καταστήματα να πουλανε φθηνοτερα επωνυμα προιόντα αντι ότι ναναι ,δεν ισχύει ,δεν μπορουν να πιστεψουν ότι παντα θα υπαρχουν καλυτερα προιόντα αν ψαξει κανεις,είτε πρεπει να ασχολουμαστε τι κανει καθενας στην επιχειριση του και γιατι,οταν δεν τον υποχρεωσε να αγορασει.Τοσο καλα με τα ίδια και τα ίδια....

• Like 1
Δημοσ.

H απαντηση σου ουσιαστικα ειναι ενα copy paste απο προηγουμενες απαντησεις που εχεις επαναλαβει και στο παρελθον

Ειναι η αποψη σου και ειναι σεβαστη παροτι δεν γνωριζω κανεναν προσωπικα απο οσους λες  μεσα σε αυτο το φορουμ 

Το βασικοτερο που θα πιστευω ομως οπωσ ελεγε Gary και ο Βολταιρος ειναι

"Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμηματης ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβευεις"

Που πιστευω οτι σε αυτη τη λογικη βασιζεται και το φορουμ ΑΥΤΟ που ολοι στο τελος αγαπαμε !!! :-)  :-)  :-) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...