Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την κάνει ένας μηχανολόγος μηχανικός  σωστός επαγγελματίας . Γιατί και εγώ ξέρω μέσα σε 2 δεύτερα να κυβίσω το χώρο και να βγάλω απώλειες .....απαράδεκτο ...

Χαιρω πολυ ρε μαγκες, το πως ρωταω για να τσεκαρω αν οι επαγγελματιες που θα φερω ειναι σωστοι. Μπορει να ερθουν 3 και να ναι ολοι τους οτι να ναι. Και γω μηχανικος ειμαι (οχι μηχανολογος) οποτε αν μου πεις τι να μετρησω στο χωρο μου, μπορω να κανω μια προεργασια, και απλα να εχω στο νου μου τι θα πρεπει να κανουν αυτοι με τα δικα τους οργανα και πως θα υπολογιστουν οι απωλειες.

Σιγουρα ξερω παντως οτι εχω απιστευτες απωλειες γιατι το σπιτι ειναι αρχαιας κατασκευης και δεν εχουν γινει εργασιες μονωσης (και λογω πολυ υψηλου κοστους δε σκοπευω και να τις αναλαβω).

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σιγουρα ξερω παντως οτι εχω απιστευτες απωλειες γιατι το σπιτι ειναι αρχαιας κατασκευης και δεν εχουν γινει εργασιες μονωσης (και λογω πολυ υψηλου κοστους δε σκοπευω και να τις αναλαβω).

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα τα καταφερε το Mitsubishi μου και σε παλιο σπιτι με ξυλινα κουφώματα, τα εχει βγαλει τα λεφτα του και με το παραπανω ουτε να αγκομαχαει και να ακούγεται σαν μπετονιερα με το κρυο ουτε πτωση στην αποδοση τουμπανο ( 900 ευρω για 12αρι βεβαια ).

• Like 1
Δημοσ.

Oτιδήποτε ενδιαφέρεται καθένας,ρωτα τεχνικο που γνωρίζει κάποιο μηχανημα, στον χωρο του.Σε αμφιβολιες και άλλον.Δεν είναι όλα τα μηχανηματα το ίδιο, ούτε κανουν για όλους τους χωρους,ασχετα τι δiαφημιζουν ή πουλα καθενας για καλυτερο..

Άλλο ρωτάει άλλο πάλι λες . Δεν ρώτησε για συστήματα θέρμανσης γενικότερα. Ρώτησε κάτι ξεκάθαρο . Πως γίνεται μια μελέτη απωλειών χώρου για να επιλέξεις ύστερα σωστά διαστασιολογημένο σύστημα θέρμανσης . Γιατί είσαι τόσο κολλημένος και κάνεις copy paste τα ίδια και τα ίδια και δίνεις "απαντήσεις" άκυρες για αυτό που ρωτάει ο κάθε συμφορουμιτής ;

Χαιρω πολυ ρε μαγκες, το πως ρωταω για να τσεκαρω αν οι επαγγελματιες που θα φερω ειναι σωστοι. Μπορει να ερθουν 3 και να ναι ολοι τους οτι να ναι. Και γω μηχανικος ειμαι (οχι μηχανολογος) οποτε αν μου πεις τι να μετρησω στο χωρο μου, μπορω να κανω μια προεργασια, και απλα να εχω στο νου μου τι θα πρεπει να κανουν αυτοι με τα δικα τους οργανα και πως θα υπολογιστουν οι απωλειες.

Πολύ επιγραμματικά διότι μια μελέτη απωλειών δεν γίνεται στο άψε σβήσε . 

Χρειάζεσαι γνώσεις θερμοδυναμικής (μεταφοράς θερμότητας)  .Μια μελέτη γίνεται είτε υπολογίζοντας με πράξεις στο χαρτί  είτε με ειδικό πρόγραμμα πανάκριβο το οποίο είναι το κορυφαίο για τους επαγγελματίες

http://www.4m.gr/fine.html

Γενικά οι μεταβλητές που σε ενδιαφέρουν για να βγάλεις μια μελέτη απωλειών του χώρου είναι:

Κλιματολογικά δεδομένα περιοχής  (μέση θερμοκρασία , υψόμετρο κτλ)

Προσανατολισμός της κάθε τοιχοποιίας .

Πάχος κάθε υλικού της τοιχοποιίας 

Συντελεστής θερμοπερατότητας του κάθε υλικού της τοιχοποιίας (μόνωσης, τούβλων, τσιμέντου, σοβά κ.α) .

Εμβαδόν της κάθε επιφάνειας.

Υπολογισμός θερμογεφυρών.

Εσωτερική θερμοκρασία αναφοράς του καθε χώρου σύμφωνα με πίνακες για τις συνθήκες θερμικής άνεσης.

Αν η τοιχοποιία συνορεύει με θερμενόμενο ή μη θερμονόμενο χώρο .

Απο κει και πέρα αν τα κουφώματα σου είναι πιστοποιημένα . Δηλαδή έχουν εργαστηριακά δοκιμαστεί και πιστοποιήθηκαν για τις τιμές των συντελεστών  θερμοπερατότητας και αεροστεγανότητας μπορείς να υπολογίσεις τις απώλειες τους . Αν όχι τότε πας εν μέρει εμπειρικά σύμφωνα με πίνακες .  Πόσοι άραγε ξέρουν ότι είναι παράνομο και διώκεται να σου τοποθετούν κουφώματα χωρίς πιστοποίηση ελέγχου ότι πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές θερμομόνωσης και αεροστεγανότητας ; Πόσοι άραγε όχι απλά δεν σου δίνουν τέτοιο χαρτί αλλά κάποιοι δεν ξέρουν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν τί είναι αυτό; Δεν θα αναλύσω γιατί αρκετοί δεν παραδίδουν τέτοιο χαρτί στο πελάτη ενώ είναι υποχρεωμένοι απο τον ΝΟΜΟ γιατί θα φρικάρεις με τις λαμογιές στην κατασκευή κουφωμάτων . Τι πληρώνεις και τι "αέρα" μόνωσης ή ποιότητας αγοράζεις.

Έχε υπόψιν ότι την πιστοποίηση για τα κουφώματα τι χρειάζεται ο μηχανολόγος για την μελέτη χωρίς να σημαίνει ότι χωρίς αυτήν δεν μπορεί να σου κάνει μελέτη χώρου στην τελική . Απλά μια πιστοποίηση σε βοηθάει για σωστότερο υπολογισμό των  απωλειών .

Πολύ επιγραμματικά αυτά θες και κάποια άλλα ! 

• Like 1
Δημοσ.

Πόσοι άραγε όχι απλά δεν σου δίνουν τέτοιο χαρτί αλλά κάποιοι δεν ξέρουν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν τί είναι αυτό; Δεν θα αναλύσω γιατί αρκετοί δεν παραδίδουν τέτοιο χαρτί στο πελάτη ενώ είναι υποχρεωμένοι απο τον ΝΟΜΟ γιατί θα φρικάρεις με τις λαμογιές στην κατασκευή κουφωμάτων . Τι πληρώνεις και τι "αέρα" μόνωσης ή ποιότητας αγοράζεις.

Όχι σχετικό με το νήμα αλλά αυτό το επιβεβαιώνω από προσωπική εμπειρία στο πατρικό μου. Άχρηστη  εγκατάσταση, ασφάλειες που δεν έπιαναν λόγω λάθος μέτρησης στις ντίζες τους (με αποτέλεσμα οι μπαλκονόπορτες να ανοίγουν σπρώχνοντάς τες απ' έξω ακόμα και ασφαλισμένες), σπανιολέτες για τα μπάζα. Φυσικά τα προφίλ άγνωστης προέλευσης. Δυστυχώς όταν το αντιλήφθηκα είχαν περάσει χρόνια και ο εγκαταστάτης δεν είχε αφήσει ούτε κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.

Και η μανα μου τα ιδια επαθε. Με Γερμανικα κουφωματα, και η εταιρεια αποσυρθηκε απ την Ελλαδα. Τα κουφωματα δεν ειναι ασχημα φαινονται στιβαρα απλα εχουν χαλασει Ολες οι σπανιολετες και μια μπαλκονοπορτα δεν κλεινει καν. Θα πρεπει να φερουμε αλλη εταιρεια και αν...

Τα ιδια επαθα και εγω βεβαια με επωνημα Etem υποτιθεται αλλα κακη εγκατασταση. Η φτηνια τρωει τον παρά...στα κουφωματα παιζει και να τον καταστρεφει πληρως.

Πρεπει να μην πληρωσεις, να μην παραλαβεις το εργο και να ειδοποιησεις την πολεοδομια( σε εμφανεις κακοτεχνιες). Μια κουβεντα ειναι αυτη βεβαια...

Δημοσ.

Μεχ, τουλάχιστον δεν μπάζουν αέρα και τα διπλά τζάμια κάτι κάνουν. Αλλά αν τα έβαζα εγώ εκείνο τον καιρό δεν υπήρχε περίπτωση να επιλέξω αυτόν τον αλουμινά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ρωτάει άλλο πάλι λες . Δεν ρώτησε για συστήματα θέρμανσης γενικότερα. Ρώτησε κάτι ξεκάθαρο . Πως γίνεται μια μελέτη απωλειών χώρου για να επιλέξεις ύστερα σωστά διαστασιολογημένο σύστημα θέρμανσης . Γιατί είσαι τόσο κολλημένος και κάνεις copy paste τα ίδια και τα ίδια και δίνεις "απαντήσεις" άκυρες για αυτό που ρωτάει ο κάθε συμφορουμιτής ;

Μελετη γινεται παντα με βάση μια επιλογη.Αναφερθηκε γενικά ενα 18αρι αν κανει σε  χωρο που επισης κανεις δεν ξέρει.

Τα ιδια και τα ίδια ,είναι για τις θεωρίες που διαβαζεις αλλου και μεταφερεις μονιμα,με υποθεσεις για χωρους σε επιλογες άλλων,γιατί δεν μπορεις να πιστεψεις, παντα θα υπάρχουν καλυτερες φίρμες και ποιοτητες στην αγορα σε ότι χρειαζεται καποιος αν ψαξει και κρίνει επιτοπου,ή δεν πιστευεις αν καποιος δεν εχει προβλημα, δεν ισχυει,αν άλλος έχει. 

Όχι σχετικό με το νήμα αλλά αυτό το επιβεβαιώνω από προσωπική εμπειρία στο πατρικό μου. Άχρηστη  εγκατάσταση, ασφάλειες που δεν έπιαναν λόγω λάθος μέτρησης στις ντίζες τους (με αποτέλεσμα οι μπαλκονόπορτες να ανοίγουν σπρώχνοντάς τες απ' έξω ακόμα και ασφαλισμένες), σπανιολέτες για τα μπάζα. Φυσικά τα προφίλ άγνωστης προέλευσης. Δυστυχώς όταν το αντιλήφθηκα είχαν περάσει χρόνια και ο εγκαταστάτης δεν είχε αφήσει ούτε κάρτα.

Επρεπε με ερευνα αγορας να κοιταξεις να στα δείξουν σε εγκατασταση ,και να κάνεις συμφωνητικό σαν εγγυηση.

Χαιρω πολυ ρε μαγκες, το πως ρωταω για να τσεκαρω αν οι επαγγελματιες που θα φερω ειναι σωστοι. Μπορει να ερθουν 3 και να ναι ολοι τους οτι να ναι. Και γω μηχανικος ειμαι (οχι μηχανολογος) οποτε αν μου πεις τι να μετρησω στο χωρο μου, μπορω να κανω μια προεργασια, και απλα να εχω στο νου μου τι θα πρεπει να κανουν αυτοι με τα δικα τους οργανα και πως θα υπολογιστουν οι απωλειες.Σιγουρα ξερω παντως οτι εχω απιστευτες απωλειες γιατι το σπιτι ειναι αρχαιας κατασκευης και δεν εχουν γινει εργασιες μονωσης (και λογω πολυ υψηλου κοστους δε σκοπευω και να τις αναλαβω).

Σαν μηχανικος γνωρίζεις καλυτερα απο οποιδήποτε,οτιδήποτε δομικό για χώρους και κατασκευές ,ειδικά όταν αναφέρεις κόστος επισκευής για τις απώλειες,καταλαβαίνει κανεις το εψαξες,και δεν αφορα παραπάνω άλλον.Ο μηχανολόγος θα σου πει για το χωρο,αν κανει ενα μηχανημα που γνωρίζει,την ισχύ που χρειαζεσαι ,συνδέσεις,κλπ για να έχεις αποδοση που θες.Ρωτας και άλλους για επαληθευση,μέχρι να κρίνεις εσυ σε προιόντα ,υπηρεσίες.Δεν πρεπει να σε ενδιαφερει πως δουλευει άλλος,πρεπει να σε πεισει για να παρει την δουλεια.Το ίδιο γίνεται και στο επαγγελμα σου από καθε ενδιαφερομενο,μηχανικοι υπάρχουν επίσης πολλοι.Καθενας δίνει την αποψη του επιτόπου από γνωσεις ,εμπειρία και κρινει κάποιος απο μια γραπτή προσφορα ,προυποθεσεις ,όρους ,να του δειξουν ενα παραδειγμα κλπ

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
Δημοσ.

Μελετη γινεται παντα με βάση μια επιλογη.Αναφερθηκε γενικά ενα 18αρι αν κανει σε χωρο που επισης κανεις δεν ξέρει.

Τα ιδια και τα ίδια ,είναι για τις θεωρίες που διαβαζεις αλλου και μεταφερεις μονιμα,με υποθεσεις για χωρους σε επιλογες άλλων,γιατί δεν μπορεις να πιστεψεις, παντα θα υπάρχουν καλυτερες φίρμες και ποιοτητες στην αγορα σε ότι χρειαζεται καποιος αν ψαξει και κρίνει επιτοπου,ή δεν πιστευεις αν καποιος δεν εχει προβλημα, δεν ισχυει,αν άλλ....

1) Μελετη απωλειων γινεται για να καθορισεις ποσα btu θελει ενας χωρος και να επιλεξεις υστερα καταλληλων προδιαγραφων κλιματιστικο για τον μελετημενο χωρο.

Πρωτα καθοριζεις τις απωλειες του χωρου υστερα επιλεγεις συστημα θερμανσης.

2)Για τις υποθεσεις που λες.Εχω ξεκαθαρισει πολλακις:Διχως μηχανολογικη μελετη η επιλογη κλιματιστικου για το χωρο στηριζεται σε υποθεσεις και σε εμπειρικες γνωσεις προσσεγγιστικες. Ετσι δυσκολα εχουμε το καταλληλοτερο αποτελεσμα για το χωρο . Οταν καποιος εδω ζηταει βοηθεια για σωστα btu στο χωρο σχεδον παντοτε του λεω να συμβούλευτει μηχανολογο ή ψυκτικο οπου ειτε θα πληρωσει για μηχανολιγικη μελετη ή θα του πουν και αυτοι με υποθεσεις ποσα btu για τον χωρο να επιλεξει.

3)Καμια θεωρια δεν διαβαζω πουθενα. Ο κλιματισμος και οι μηχανολογικες μελετες ειναι κομματι των σπουδων μου. Τις οποιες θεωριες μεταφερω που λες τις μεταφερω απο μηχανολογικα πανεπιστημιακα συγγραματα..τωρα προσπαθω να εξηγησω μηχανολογικη λογικη σε καποιον που δεν εχει ουτε ιδεα αλλα ουτε τον ενδιαφερει να μαθει ή να επεξεργαστει αυτα που τεκμηριωνω λογω παροπιδων .

4) Φυσικα και παντα θα υπσρχουν καλες κακες και μετριες μαρκες οπως και καλα μετρια ή ισως και κακα μοντελα σε μια εταιρεια.

Δημοσ.

Υπαρχει καποια μαρκα απο αυτες που να σας λεει κατι. Το πρωτο δειχνει πολυ οικονομικο και συμφερον και με καλες κριτικες. Θελω ομως αποψεις απο τους πιο εμπειρους

post-40215-0-19496100-1484302563_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Μελετη απωλειων γινεται για να καθορισεις ποσα btu θελει ενας χωρος και να επιλεξεις υστερα καταλληλων προδιαγραφων κλιματιστικο για τον μελετημενο χωρο.Πρωτα καθοριζεις τις απωλειες του χωρου υστερα επιλεγεις συστημα θερμανσης.

Οι μελετες ειναι σχετικο πως συμφερει για αγορα ενός συστηματος,όταν αλλος μπορει να σου βγαλει και άλλη μελετη διαφορετικη.Καθε συστημα θερμανσης έχει τις δικες του παραμέτρους να καλυπτει  απωλειες,αυτο είναι το πρώτο ζητουμενο..Παραδειγμα ενα 18αρι σε ίδιο χωρο μπορει να αποδίδει καλυτερα απο ενα 24αρι.

2)Για τις υποθεσεις που λες.Εχω ξεκαθαρισει πολλακις:Διχως μηχανολογικη μελετη η επιλογη κλιματιστικου για το χωρο στηριζεται σε υποθεσεις και σε εμπειρικες γνωσεις προσσεγγιστικες. Ετσι δυσκολα εχουμε το καταλληλοτερο αποτελεσμα για το χωρο . Οταν καποιος εδω ζηταει βοηθεια για σωστα btu στο χωρο σχεδον παντοτε του λεω να συμβούλευτει μηχανολογο ή ψυκτικο οπου ειτε θα πληρωσει για μηχανολιγικη μελετη ή θα του πουν και αυτοι με υποθεσεις ποσα btu για τον χωρο να επιλεξει.

Αυτο αναφέρω συνέχεια και συ θεωρείς επανάληψη .Επιτόπου στον χωρο του καθένας με ερευνα αγοράς ,δεν χρειαζεται αναλυση για χωρο που δεν ξέρει κανεις ,κανεις δεν ξέρει τι ισχύει τελικά και τι χρειαζεται καποιος.

3)Καμια θεωρια δεν διαβαζω πουθενα. Ο κλιματισμος και οι μηχανολογικες μελετες ειναι κομματι των σπουδων μου. Τις οποιες θεωριες μεταφερω που λες τις μεταφερω απο μηχανολογικα πανεπιστημιακα συγγραματα..τωρα προσπαθω να εξηγησω μηχανολογικη λογικη σε καποιον που δεν εχει ουτε ιδεα αλλα ουτε τον ενδιαφερει να μαθει ή να επεξεργαστει αυτα που τεκμηριωνω λογω παροπιδων .

Δεν ενδιαφερουν κανενα οι σπουδες του άλλου,οταν κατι μπορει να μην ισχύει ,ειναι απλά υποθεσεις.Ουτε ενδιαφερεται κανενας που ρωτά επιτοπου για τον χωρο του, για τις γνωσεις άλλου,το αποτελεσμα κοιτά τι του προτείνουν για την περιπτωση του ,και αν εχει αμφιβολίες ρωτα και άλλον,χωρια κάθε μηχανημα έχει τα δικά του και επισης αγνωστο τι ισχύει σε συνολο ανα περιπτωση.Με τα χρήματα που διαθετει αποφασίζει άλλος,τι αρεσει σε αυτόν με ότι κρινει στον χωρο.

4) Φυσικα και παντα θα υπσρχουν καλες κακες και μετριες μαρκες οπως και καλα μετρια ή ισως και κακα μοντελα σε μια εταιρεια.

Αυτο μπορει κανεις ευκολα να το κρίνει ,διαβαζοντας τα προηγούμενα και με ερευνα αγοράς.

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
Δημοσ.

Λοιπόν έχω ένα θεματάκι με το κλιματιστικό μου. Ειναι inverter 18άρι κατ αρχην.

Ανα άτακτα χρονικά διαστήματα, το πατάω να ανοίξει και δεν ανταποκρίνεται. Το τηλεκοντρόλ δουλεύει κανονικά, δε φταίει αυτο.

Αλλάζω μπρίζα μήπως φταίει η μπρίζα, τιποτα.

Και τωρα το κουφό. Βάζω ένα φωτάκι στη μπρίζα να δοκιμάσω αν δουλεύει, ανάβει το φωτάκι. Ξαναβάζω το κλιματιστικό, δουλεύει σα να έχει κάνει reboot!!

Aυτό θα ξανασυμβεί μετά απο καμια βδομάδα πάλι. 

Κάλεσα τεχνικο, μου ειπε οτι δεν έχει τιποτε.

Η τάση του ρευματος δε παιζει να ειναι. Έχω ενισχυμένη μπρίζα και γραμμή μονη της σε τριφασικό πίνακα, επιτηδες για να μην έχω θέματα με το 18αρι.

Δημοσ.

Η ανταποκριση συνηθως αφορα θεμα ηλεκρονικο του κλιματιστικου .Καποια στιγμη δεν θα ανταποκρίνεται καθόλου.Δες με ηλεκτρολογο να αποκλεισεις απωλεια ρευματος,αν και τις τελευταίες μερες η ταση έχει προβλημα λογω κακοκαιρίας.

Δημοσ.

Η ανταποκριση συνηθως αφορα θεμα ηλεκρονικο του κλιματιστικου .Καποια στιγμη δεν θα ανταποκρίνεται καθόλου.Δες με ηλεκτρολογο να αποκλεισεις απωλεια ρευματος,αν και τις τελευταίες μερες η ταση έχει προβλημα λογω κακοκαιρίας.

Δεν ειναι σιγουρα. Κάλεσα ηλεκτρολόγο και δε μπορουσε να το εξηγήσει. Έκανε ολες τις απαραίτητες δοκιμές για την τάση. Το μόνο που βλέπει ειναι να έχει θέμα το ιδιο το κλιματιστικο.

Δημοσ.

Υπαρχει καποια μαρκα απο αυτες που να σας λεει κατι. Το πρωτο δειχνει πολυ οικονομικο και συμφερον και με καλες κριτικες. Θελω ομως αποψεις απο τους πιο εμπειρους

Το finlux είναι φασόν μηχανημα με κριτηριο το κόστος και ρισκαρεις τι θα σου βγεί .Για τα υπολοιπα έχουμε αναφερθει σε προηγουμενα ,με καλύτερο το Daikin λογω κορυφαίας ποιοτητας στον κλαδο.

Δεν ειναι σιγουρα. Κάλεσα ηλεκτρολόγο και δε μπορουσε να το εξηγήσει. Έκανε ολες τις απαραίτητες δοκιμές για την τάση. Το μόνο που βλέπει ειναι να έχει θέμα το ιδιο το κλιματιστικο.

Η ταση δεν πεφτει συνεχεια,θελει παρακολουθιση .Το πιο πιθανο παντως ηλεκτρονικο θεμα του μηχανηματος.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...