Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

https://www.skroutz.gr/s/18641251/Daikin-Perfera-FTXM50N-RXM50N9.html

https://www.skroutz.gr/s/18329067/Daikin-ATXM50N-ARXM50N9-Siesta-Perfera.html

Είναι το ίδιο μηχάνημα απλά οι μεγάλες αλυσίδες το φέρνουν ως Atxm.

Α, μάλιστα.

Οπότε, και κλείνω μ' αυτήν την απορία, θα προτιμούσες/-σατε αυτά τα δύο ή κάποιο Mitsubishi έναντι του Shorai Premium?

Εάν το έβρισκα στα ίδια λεφτά.

Για μένα είναι πάντα σημαντικό να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ με τα χρήματα που έχω, αλλά στην άκρη του μυαλού μου κοιτάω τα εκτός μπάτζετ μήπως τσιμπήσω κάτι σε προσφορά.

Αυτός είναι και ο λόγος που ρωτάω.

Υ.Γ. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα εσένα, τον liakjim, τον Dare-Devil παλιότερα για τις συμβουλές.

Επεξ/σία από Alexcxvtr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Α, μάλιστα.

Οπότε, και κλείνω μ' αυτήν την απορία, θα προτιμούσες/-σατε αυτά τα δύο ή κάποιο Mitsubishi έναντι του Shorai Premium?

Εάν το έβρισκα στα ίδια λεφτά.

Για μένα είναι πάντα σημαντικό να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ με τα χρήματα που έχω, αλλά στην άκρη του μυαλού μου κοιτάω τα εκτός μπάτζετ μήπως τσιμπήσω κάτι σε προσφορά.

Αυτός είναι και ο λόγος που ρωτάω.

Υ.Γ. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα εσένα, τον liakjim, τον Dare-Devil παλιότερα για τις συμβουλές.

Eγω το ΑΤΧΜ50Ν το πηρα 1100 black friday.
Ειτε αυτο παρεις ειτε το Shorai Premium δυσκολα δε θα μεινεις ευχαριστημενος.

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 3

4 ώρες πριν, Alexcxvtr είπε

Καλησπέρα.

Είχα ρωτήσει και πριν κάνα δίμηνο, αλλά, τώρα πια, έχω μπάτζετ 1100 από 600 που είχα.

Ψάχνω κλιματιστικό για ψύξη. Όμως, θα προτιμούσα να έχει και καλό SCOP, παρά το γεγονός ότι για θέρμανση έχω αντλία θερμότητας. Ποτέ δεν ξέρεις.

Ήμουν έτοιμος για Inventor King 12.000btu που προτάθηκε, αλλά λέω να πάω σε κάποιο των 18.000 και όσο πιο ποιοτικό γίνεται.

Το μηχάνημα θα είναι για το σαλόνι 45τ.μ. πάνω κάτω, αλλά λόγω της πρόσφατης εξαιρετικής μόνωσης, κουφώματα και εξωτερική, φαντάζομαι ότι θα μπορεί να ψύξει υποτυπωδώς και τα δωμάτια.

Θέλω κάτι από τις μεγάλες εταιρείες, αλλά η 10ετή εγγύηση των Inventor με ελκύει πολύ.

Μπορούμε να τερματίσουμε το μπάτζετ των 1100 ευρώ, ταβάνι, με προτάσεις; Αρχές Ιουνίου πάω για αγορά.

Αφού έχεις αντλία θερμότητας δεν βρίσκω κανένα λόγο να δώσεις σημασία στο SCOP ενός κλιματιστικού . Ρίξε τα λεφτά σου στο SEER . 

Aν επιμένεις στο SCOP  η πιο balance λύση για το budget σου σε 18άρι είναι τα Shorai και Shorai Premium . Με SEER= 7.30 και SCOP= 5.80 . 7 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη . Απαραίτητες οι ετήσιες συντηρησεις.
Καλύτερη τιμή για Shorai:  945 ευρώ:  https://www.bestprice.gr/item/2155071998/toshiba-shorai-ras-18pkvsg-eras-18pavsg-e.html
Καλύτερη τιμή για Shorai Premium 1090 ευρώ:  https://www.bestprice.gr/item/2155695798/toshiba-shorai-premium-18j2avrg-e18j2kvrg-e.html

Αν ρίξεις βαρύτητα στο SEER  τότε:  Inventor Nemesis Pro με SEER= 7.6  SCOP= 5.2  .10 χρόνια εγγύηση χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις  και καλύτερη τιμή στα 800 ευρώ απο εδώ:
https://www.alphaclimagr.gr/product/1408496/inventor-nemesis-pro-n2vi32-18wifi-n2vo32-18-a.html?ref=bestprice.gr

1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Κι εδω χωρις μονωση και το Κουρο και το Νταικιν στα 350W .
Ανοιξαμε για λιγο τα παραθυρα και πηδηξαν και τα 2 στα 500+

Μπορει να κατανταει κουραστικο αλλα αναφερω παλι τα ντεξιον γιατι ειναι τελικα καλη λυση.
Πριν απο λιγο ειχα 38 εξωτερικη, 38 στην εξωτερικη μοναδα και 53 βαθμους στον ηλιο.

Η πιο value for money πατέντα σκίασης μονάδας  και αποδίδει άψογα .  👌

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ, παιδιά, συν τον rbx1000 που ξέχασα, γίνατε κατανοητοί.

Θα κοιτάξω τα shorai κι αν δεν μπορώ να τα βρω, θα επανέλθω.

Δυστυχώς στην περιοχή μου, επαρχία, είναι δύσκολο να πετύχω αυτό που θέλω σε κατάστημα.

Προφανώς και θέλω να το πάρω ονλάιν, αλλά χωρίς δωρεάν εγκατάσταση θα ζοριστώ να βρω μάστορα, γιατί δεν έχω χαμπάρι από αυτά.

Είναι ένας λόγος που κοιτάω τοπικά.

Βέβαια, αυτό είναι το λιγότερο.

Επεξ/σία από Alexcxvtr
  • Like 1

44 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Καλησπερα σε ολους,

Εχει κανεις αποψη για MIDEA και συγκρικριμενα αυτό ?

Με ενδιαφερει για ψυξη μονο, σαλοκουζινα 35τμ, δεν με νοιαζει το wifi, θορυβος να ειναι σε ανεκτα επιπεδα (δεν κοιμομαστε κιολας)

Τι κατασκευης ειναι αυτα,γνωριζετε?

Midea κατασκευής .   Το κλιματιστικό θα δουλεύει πολλές ώρες στην ψύξη καθημερινά το καλοκαίρι ;  Κοιτάς αποκλειστικά απο αλυσίδες όπως Κωτσοβολος Mediamarkt ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξωτερική θερμοκρασία:34C 

Ζητούμενε θερμοκρασία:26 C

Το έβαλε λίγο να δουλέψει διότι είχε σκουριάσει, :D

Κυμαίνεται απο 147-153w μεχρι τώρα.

Screenshot (24).png

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 4

2 ώρες πριν, anikologr είπε

Έχετε σκεφτεί όσοι προτείνετε inventor για τα 10 χρόνια εγγύηση χωρίς όρους αν θα υπάρχει αυτή η μάρκα όχι ρε 10 αλλά σε 5 χρόνια;; Τι πιθανότητα πιστεύετε έχει να κλείσει η inventor από την ToΤο έχω αναφέρειshiba; 

Το έχω αναφέρει εγώ πολύ παλαιότερα το  ότι. Ίσως να μην υπάρχει η μάρκα. Όπως παλαιότερα υπήρχαν κάτι Ελληνικές μάρκες τύπου ClimaFrost. Έφερναν ανταλλακτικά και συναρμολογούσαν στον Βοτανικό και εξαφανίστηκαν μετά. Εγγυήσεις τότε δεν υπήρχαν δεκαετές κτλ. Εποχή που ο κλιματισμός που έμπαινε στο κάθε σπίτι μετά το 1987 που με τους καύσωνες είχαν πεθάνει άνθρωποι. και τους έβαζαν σε ψυγεία βαγόνια γιατί δεν προλάβαιναν. Τότε αγόρασα τα 2 πρώτα Mitsubishi. Το ένα λειτουργεί ακόμα. Δεν χρειάσθηκε service ποτέ. Μόνο καθαρισμός κτλ.

• Like 2

27 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Το καλύτερο SCOP (οικονομία στη θέρμανση) στο δίνει το Daikin . Αμέσως μετά το Mitsubishi  και τελευταίο το Hitatchi . 

Η Daikin δίνει 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη . Η Mitsubishi 3 χρόνια σε όλα τα μέρη και επεκτάσιμη μόνο στο συμπιεστή στα 7 χρόνια εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά .   Η Hitatch δίνει 2 χρόνια σε όλα τα μέρη και 5 χρόνια στο συμπιεστή χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για την εγγύηση . 
Οι ετήσιες συντηρήσεις γενικά αποδεικνύονται με την απόδειξη παροχής υπηρεσιών που θα σου κόψει ο συντηρητής . Σε κάθε περίπτωση μιλάς με την αντιπροσωπεία να σου πουν ποιοί είναι ακριβώς οι όροι . 

Τα τρία αυτά κλιματιστικά έχουν καλά db θορύβου για υπνοδωμάτιο . Είναι κάτω απο 23db στην χαμηλή σκάλα .  Όλες οι μάρκες της αγοράς αντιμετωπίζουν βλάβες οπότε κανείς δεν μπορεί να σου πει αν θα είσαι ο τυχερός που θα σου βγάλει βλάβη ένα μοντέλο και πότε θα συμβεί αυτο . Οπότε αν θες "αξιοπιστία" κοιτάς την διάρκεια της εγγύησης . Τουλάχιστον ξέρεις ότι για Χ χρόνια ότι και αν συμβεί θα σε καλύψει η αντιπροσωπεία . Μάρκες που δίνουν 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα και χωρίς να ζητάνε ετήσιες συντηρήσεις για την εγγύηση είναι η Inventor και η TCL .

Ανάμεσα στα τρία που κοιτάς θα επέλεγα είτε το Mitsubishi είτε το Daikin.

Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η παπαγαλία με τα 10 χρόνια εγγύηση, έχει κάποιος εδώ μέσα ΓΡΑΠΤΗ εγγύηση στα χέρια του από τις άνωθεν εταιρίες ή μόνο το φακέλωμα στο site τους;

Δεν υπάρχει νόημα να πάρεις φασόν χωρίς πιστοποιήσεις και σίγουρα ένα φασον GREE δεν είναι ίδιο με το original.
Όπως και η Midea στα δικά της δεν θα χαλάσει το όνομα αλλά στα φασον που βγάζει who cares αν τα πλαστικά είναι από αναξιόπιστες πήγες κτλ.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Το έχω αναφέρει εγώ πολύ παλαιότερα το  ότι. Ίσως να μην υπάρχει η μάρκα. Όπως παλαιότερα υπήρχαν κάτι Ελληνικές μάρκες τύπου ClimaFrost. Έφερναν ανταλλακτικά και συναρμολογούσαν στον Βοτανικό και εξαφανίστηκαν μετά. Εγγυήσεις τότε δεν υπήρχαν δεκαετές κτλ. Εποχή που ο κλιματισμός που έμπαινε στο κάθε σπίτι μετά το 1987 που με τους καύσωνες είχαν πεθάνει άνθρωποι. και τους έβαζαν σε ψυγεία βαγόνια γιατί δεν προλάβαιναν. Τότε αγόρασα τα 2 πρώτα Mitsubishi. Το ένα λειτουργεί ακόμα. Δεν χρειάσθηκε service ποτέ. Μόνο καθαρισμός κτλ.

Ακριβώς αυτό. Αν μαζέψει μια άγνωστη ανύπαρκτη "ελληνική" μάρκα μια μεγάλη βάση εγκατεστημένων μηχανημάτων που πρέπει να υποστηρίζει δεν την εμποδίζει τίποτα να βαρέσει πτώχευση και την επομένη να ανοίξει με νέα επωνυμία και οι πελάτες που έχουν πληρώσει ακριβά ένα προιόν της σειράς να μείνουν να το κοιτούν. Αν και ως φασόν σίγουρα θα βρούν ανταλλακτικά... Δεν αναφέρομαι στην inventor αλλά μιλάω για όλες αυτές τις "ελληνικές" μάρκες... 

Επεξ/σία από anikologr
  • Like 2
  • Confused 1

24 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Midea κατασκευής .   Το κλιματιστικό θα δουλεύει πολλές ώρες στην ψύξη καθημερινά το καλοκαίρι ;  Κοιτάς αποκλειστικά απο αλυσίδες όπως Κωτσοβολος Mediamarkt ;

Ε οχι και συνεχεια αλλα σιγουρα κατα τις μεσημεριανες ωρες πχ 12.00-18.00

Κοιτα, θα με διευκολυναν πολυ οι ατοκες δοσεις για αυτο κοιταξα στις μεγαλες αλυσιδες

• Like 1

Μόλις τώρα, tutuyo είπε

Ε οχι και συνεχεια αλλα σιγουρα κατα τις μεσημεριανες ωρες πχ 12.00-18.00

Κοιτα, θα με διευκολυναν πολυ οι ατοκες δοσεις για αυτο κοιταξα στις μεγαλες αλυσιδες

Δεν μαζευόμαστε για κανένα D&D;

• Like 1

3 λεπτά πριν, CorumD είπε

Δεν μαζευόμαστε για κανένα D&D;

χωρις κλιματιστικο, ουτε τα ζαρια δεν μπορω να ριξω με τετοια ζεστη😀

4 λεπτά πριν, Klausx είπε

Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η παπαγαλία με τα 10 χρόνια εγγύηση, έχει κάποιος εδώ μέσα ΓΡΑΠΤΗ εγγύηση στα χέρια του από τις άνωθεν εταιρίες ή μόνο το φακέλωμα στο site τους;

Δεν υπάρχει νόημα να πάρεις φασόν χωρίς πιστοποιήσεις και σίγουρα ένα φασον GREE δεν είναι ίδιο με το original.
Όπως και η Midea στα δικά της δεν θα χαλάσει το όνομα αλλά στα φασον που βγάζει who cares αν τα πλαστικά είναι από αναξιόπιστες πήγες κτλ.

Για ποιά παπαγαλία μιλάς ; Τις εγγυήσεις των εταιρειών μαζί με τους όρους θα τις βρεις στο sites τους να τις κατεβάσεις. 

Δεν ισχύει αυτό που λες με τα φασόν . Ένα φασόν μπορεί να είναι παραλλαγή μοντέλου της κατασκευάστριας εταιρείας αλλά μπορεί να είναι 100 % ίδιο μοντέλο σε όλα ακόμη και στην ποιότητα  . Πριν μέρες είχαμε μια συζήτηση εδώ μέσα.  Ανακάλυψα στα service manuals του Gree Amber του εξωτερικού και του Nemesis Pro ότι οι κωδικοί των εξαρτημάτων είναι ίδιοι. Όταν έχεις ίδιους κωδικούς εργοστασίου παραμένουν όλα ίδια . Αν αλλάξει το παραμικρό που επηρεάζει την ποιότητα τότε αλλάζει και ο κωδικός του παραγόμενου εξαρτήματος  αλλιώς στο production θα επικρατήσει ένα μπάχαλο . 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μιας που αναφέρατε την 10ετη εγγύηση της Inventor,μόλις πρόσεξα ότι "πρόσθεσαν" στους όρους εγγυησης,την ενεργοποίηση της εντός ενός μηνός από την ημέρα αγοράς του προϊόντος. 

Άρα μην ξεχνάτε να την ενεργοποιήσετε..(οι νέοι υποψήφιοι)

Τώρα για αυτούς που πήραν το κλιματιστικο,όταν δεν το είχε στους όρους το παραπάνω.. δεν έχω ιδέα τι παίζει ,σίγουρα όμως θα ήταν χρήσιμο να το ξέρουμε..

Επεξ/σία από Rnd1978

17 λεπτά πριν, anikologr είπε

Ακριβώς αυτό. Αν μαζέψει μια άγνωστη ανύπαρκτη "ελληνική" μάρκα μια μεγάλη βάση εγκατεστημένων μηχανημάτων που πρέπει να υποστηρίζει δεν την εμποδίζει τίποτα να βαρέσει πτώχευση και την επομένη να ανοίξει με νέα επωνυμία και οι πελάτες που έχουν πληρώσει ακριβά ένα προιόν της σειράς να μείνουν να το κοιτούν. Αν και ως φασόν σίγουρα θα βρούν ανταλλακτικά... Δεν αναφέρομαι στην inventor αλλά μιλάω για όλες αυτές τις "ελληνικές" μάρκες... 

Το σενάριο της πτώχευσης είναι ένα υπαρκτό σενάριο για όλες τις εταιρείες . Η Gree στην Ελλάδα που οργιάζουν οι φήμες ότι έχει οικονομικά προβλήματα άμα κλείσει θα μείνω με το... κλιματιστικό μου στο χέρι . Εκτός και αν κάποια ελληνική μάρκα εισάγει και υποστηρίζει φασόν μηχάνημα του Hansol. 

Η Inventor δεν ανήκει στις ανύπαρκτες ελληνικές εταιρείες . Έχει μεγάλη ανάπτυξη στο κλάδο και εξαγωγική δραστηριότητα σε δεκάδες χώρες  και σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο ανήκει στις top 3 εταιρείες της ελληνικής αγοράς όπου το 2018 κατέλαβε την δεύτερη θέση στον κλάδο του κλιματισμού στην Ελλάδα. Το 2016 κατέλαβε την πρώτη θέση στην αγορά των αφυγραντήρων. Τα υπόλοιπα διάβασε τα στο άρθρο . 
https://www.kathimerini.gr/1023611/gallery/oikonomia/epixeirhseis/h-krish-den-pagwse-thn-anodo-ths-inventor

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...