Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας! Νομίζω πως κατέληξα σε ένα από τα:

INVENTOR Aria (499 μαζί με περαστικά από το τοπικό κατάστημα) και

Daikin Siesta Sensira (ATXC25B) 449 από Κώτσο χωρίς περαστικά. Οπότε +70 περίπου. 

Νομίζω πως θα πάω για το Daikin. Θέλω κάτι που δεν θα το χρησιμοποιώ συχνά αλλά θα μείνει σε βάθος χρόνου.Η χρήση του θα είναι καθημερινή μόνο αυτό το καλοκαίρι και από τα επόμενα αραιά και που. Είναι δωμάτιο που χρησιμοποιείται αν και όταν πάω στο πατρικό μου για κάποιες μέρες διακοπών. 

Επειδή είμαι και άσχετος. Επειδή όπως είπα δε θα χρησιμοποιείται συχνά. ποιο από τα δύο θέλει τα λιγότερα service? Θέλουν και τα δύο κάθε χρόνο πριν το καλοκαίρι πχ?

Σε μισή ώρα ξεκινώ να πάω να παραγγείλω ένα από τα δύο! Ακούω τελευταίες προτροπές! 🤣🤣🤣

Επεξ/σία από panagiotis.k
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Είχα ρωτήσει και πριν κάνα δίμηνο, αλλά, τώρα πια, έχω μπάτζετ 1100 από 600 που είχα.

Ψάχνω κλιματιστικό για ψύξη. Όμως, θα προτιμούσα να έχει και καλό SCOP, παρά το γεγονός ότι για θέρμανση έχω αντλία θερμότητας. Ποτέ δεν ξέρεις.

Ήμουν έτοιμος για Inventor King 12.000btu που προτάθηκε, αλλά λέω να πάω σε κάποιο των 18.000 και όσο πιο ποιοτικό γίνεται.

Το μηχάνημα θα είναι για το σαλόνι 45τ.μ. πάνω κάτω, αλλά λόγω της πρόσφατης εξαιρετικής μόνωσης, κουφώματα και εξωτερική, φαντάζομαι ότι θα μπορεί να ψύξει υποτυπωδώς και τα δωμάτια.

Θέλω κάτι από τις μεγάλες εταιρείες, αλλά η 10ετή εγγύηση των Inventor με ελκύει πολύ.

Μπορούμε να τερματίσουμε το μπάτζετ των 1100 ευρώ, ταβάνι, με προτάσεις; Αρχές Ιουνίου πάω για αγορά.

Επεξ/σία από Alexcxvtr
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mr.Vox είπε

Με Inventor Passion Eco 12;άρι δεν έχω μείνει ευχαριστημένος. (Δεν υπάρχει στο site της inventor πλέον)

Με λίγες ώρες λειτουργίας στον ένα και κάτι χρόνο που το έχω.. Στις αρχές του χειμώνα βλάβη και αλλαγή του μοτέρ του εσωτερικού ανεμιστήρα. Άμεση βέβαια η ανταπόκριση του service

Χθες ένδειξη P1 στην εσωτερική μονάδα στην ψύξη για μερικά δευτερόλεπτα «έκοψε» η ψύξη για λίγο αλλά επανήλθε μετά από λίγο (περίπου στο λεπτό} σε κανονική λειτουργία. Συνέχισε να δουλεύει κανονικά.

Δεν θα τα πάμε καλά. μου φαίνεται.

Από το service manual λέει ότι το P1 είναι:

Over voltage or over low voltage protection

Αν η τάση του σπιτιού σου είναι οκ, κάτι ψήνεται...

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Καλησπέρα.

Είχα ρωτήσει και πριν κάνα δίμηνο, αλλά, τώρα πια, έχω μπάτζετ 1100 από 600 που είχα.

Ψάχνω κλιματιστικό για ψύξη. Όμως, θα προτιμούσα να έχει και καλό SCOP, παρά το γεγονός ότι για θέρμανση έχω αντλία θερμότητας. Ποτέ δεν ξέρεις.

Ήμουν έτοιμος για Inventor King 12.000btu που προτάθηκε, αλλά λέω να πάω σε κάποιο των 18.000 και όσο πιο ποιοτικό γίνεται.

Το μηχάνημα θα είναι για το σαλόνι 45τ.μ. πάνω κάτω, αλλά λόγω της πρόσφατης εξαιρετικής μόνωσης, κουφώματα και εξωτερική, φαντάζομαι ότι θα μπορεί να ψύξει υποτυπωδώς και τα δωμάτια.

Θέλω κάτι από τις μεγάλες εταιρείες, αλλά η 10ετή εγγύηση των Inventor με ελκύει πολύ.

Μπορούμε να τερματίσουμε το μπάτζετ των 1100 ευρώ, ταβάνι, με προτάσεις; Αρχές Ιουνίου πάω για αγορά.

Αν σε ενδιαφέρει η διάρκεια της εγγύησης προτείνω να πας εδώ https://www.skroutz.gr/s/18742804/Toshiba-Shorai-Premium-18J2AVRG-E-18J2KVRG.html

7 χρόνια εγγύηση, μικρή διαφορά σε σχέση με τα 10 της inventor και επώνυμο κλιματιστικό. Τα 10 χρόνια που δίνει η inventor είναι δέλεαρ αλλά έχουμε δει εδώ μέσα πολλούς χρήστες να αντιμετωπίσουν θέματα με τα κλιματιστικά τους. Η αντιμετώπιση είναι μεν άψογη από την αντιπροσωπεία αλλά από την άλλη μια βλάβη καθιστά μη λειτουργικό το κλιματιστικό για κάποιο διάστημα + προσωπικός χαμένος χρόνος από τον ιδιοκτήτη για συνεννόηση με την εταιρεία κλπ. Οπότε ζυγίζεις και το ενδεχόμενο αυτό. Φυσικά κανείς δεν υπογράφει ότι το Toshiba ή κάποιο άλλο δεν χαλάει απλά μιλάμε με βάση τις πιθανότητες που διαβάζουμε εδώ μέσα. Δες τι θα προτείνουν και οι υπόλοιποι και αποφασίζεις.

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από το service manual λέει ότι το P1 είναι:

Over voltage or over low voltage protection

Αν η τάση του σπιτιού σου είναι οκ, κάτι ψήνεται...

Το διάβασα. Παρακάτω λέει για main board. και άλλα. Η τάση ήταν σωστή γιατί εκείνη την ώρα έπαιζε η τηλεόραση και το pc. Δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Και αν υπήρχε θέμα με την τάση θα σφύριζε έστω στιγμιαία  ένα UPC της APC που εννοείται δεν έχω συνδεδεμένο το κλιματιστικό αλλά άλλες συσκευές.

Μετά δούλευε κανονικά. Για να δούμε σήμερα. Ακόμα δεν το έθεσα σε λειτουργία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιθυμητή 25, εξωτερική 35-36

Screenshot_20200516-135924.png.265bfeec3cd9f3963711b254db7e90de.png

1 ώρα πριν, Alexcxvtr είπε

Καλησπέρα.

Μακρυά από inventor, είναι φασον άλλου κατασκευαστή. Αν θέλεις αξιοπιστια, και κανονικό inverter δες το Toshiba shorai 

Επεξ/σία από guzel
  • Like 2
Δημοσ.

Ερωτήσεις:

Shorai premium η γενικά;

Αν θυμάμαι καλά, ο liakjim πρότεινε να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι για το shorai edge. Βέβαια, καλοκαίρι πότε; Ιούνιο ή από Σεπτέμβρη;

Η σειρά Suzumi αποκλείεται;

Οι rbx1000 και turbakiasss έχουν τα Siesta - ATXM-N / ARXM-N9 αν δεν κάνω λάθος, για τα οποία δεν βρίσκω καθόλου τιμές.

Θεωρείτε ότι στο μπάτζετ μου, το shorai premium είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να πάρω;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alexcxvtr είπε

Καλησπέρα.

Πάνω - κάτω ψάχνω κάτι παρόμοιο. 35 τ.μ. δλδ 18αρι αλλά μόνο για ψύξη. Δηλαδή υψηλό seer και να είναι η εσωτερική μονάδα με πλάτος έως 83 -85 εκ. λόγω περιορισμου τοποθέτησης. Budget κοντά στο χιλιάρικο.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έβγαλα τα πλαστικά  φίλτρα του κλιματιστικου για καθάρισμα, και είχε αυτά τα φίλτρα, πιθανολογώ ενεργού άνθρακα.

Οι διαστάσεις είναι 20,5*4,5. 

Δυο ερωτήσεις, αυτά είναι universal ή έχει κωδικό ανταλλακτικου;

Επίσης έχει κάποιο άλλο φίλτρο εκτός από αυτά;

Το μηχάνημα είναι Toyotomi Kuro TKN-65R32

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

IMG_20200516_140442.jpg

IMG_20200516_140450.jpg

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Ερωτήσεις:

Shorai premium η γενικά;

Αν θυμάμαι καλά, ο liakjim πρότεινε να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι για το shorai edge. Βέβαια, καλοκαίρι πότε; Ιούνιο ή από Σεπτέμβρη;

Η σειρά Suzumi αποκλείεται;

Οι rbx1000 και turbakiasss έχουν τα Siesta - ATXM-N / ARXM-N9 αν δεν κάνω λάθος, για τα οποία δεν βρίσκω καθόλου τιμές.

Θεωρείτε ότι στο μπάτζετ μου, το shorai premium είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να πάρω;

Εγώ έχω το 12αρι και ο @rbx1000 το 18αρι. Εγώ το έχω πάρει από Daikin dealer ενώ το άλλο παιδί από τον Κωτσόβολο. Αν το πήρε σε εκπτώσεις θα σου πει πόσο το αγόρασε για να κρίνεις αν αξίζει να περιμένεις να το δεις ως εναλλακτική μέσα στο budget. 

Δημοσ.

Τελικά πήρα το Mitsubishi MSZ/MUZ-HR25VF 9000BTU 🤣🤣Μου το άφησε το τοπικό κατάστημα στα 500 μαζί με τα περαστικά.

Δεν είχαν απόθεμα στο Daikin (ούτε το τοπικό ούτε ο Κώστος)και όλοι μου λέγανε για 15 μέρες παραλαβή.

Τρίτη θα το έχουν περάσει! 

Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή! Τι λέτε? Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

• Like 2
Δημοσ.

Ενώ είχα καταλήξει σε Daikin, μετά και από κάποια που γράφτηκαν παραπάνω, είμαι λίγο προβληματισμένος. Η τελική επιλογή θα γίνει το αργότερο την Δευτέρα. Υποψήφια είναι τα:

ΜΙTSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-HR 25VF 9.000 BTU (πρόταση του πωλητή)

DAIKIN FTXC25B/ RXC25B INVERTER 9.000 BTU

HITACHI RAS-M25EAG / RAC-M25EAG 9.000 BTU

Κριτήρια είναι η αξιοπιστία (ηλικιωμένοι γονείς), η όσο το δυνατόν αθόρυβη λειτουργία και η απόδοση στην θέρμανση,  γιατί αν και είμαστε σε σκέψη για φυσικό αέριο, δεν ξέρω πότε θα γίνει. Οπότε στα πρώτα κρύα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Σχετικά με τις εγγυήσεις, πως αποδεικνύεται η ετήσια συντήρηση αν αυτή  γίνει από κάποιον ψυκτικό και όχι από τεχνικό της εταιρείας;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, aegean32 είπε

Ενώ είχα καταλήξει σε Daikin, μετά και από κάποια που γράφτηκαν παραπάνω, είμαι λίγο προβληματισμένος. Η τελική επιλογή θα γίνει το αργότερο την Δευτέρα. Υποψήφια είναι τα:

ΜΙTSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-HR 25VF 9.000 BTU (πρόταση του πωλητή)

DAIKIN FTXC25B/ RXC25B INVERTER 9.000 BTU

HITACHI RAS-M25EAG / RAC-M25EAG 9.000 BTU

Κριτήρια είναι η αξιοπιστία (ηλικιωμένοι γονείς), η όσο το δυνατόν αθόρυβη λειτουργία και η απόδοση στην θέρμανση,  γιατί αν και είμαστε σε σκέψη για φυσικό αέριο, δεν ξέρω πότε θα γίνει. Οπότε στα πρώτα κρύα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Σχετικά με τις εγγυήσεις, πως αποδεικνύεται η ετήσια συντήρηση αν αυτή  γίνει από κάποιον ψυκτικό και όχι από τεχνικό της εταιρείας;

Σε περίπτωση βλάβης του Hitachi υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα? Τι σε προβληματίσει ακριβώς στο Daikin? Το Mitsubishi το έβαλε ο φίλος πάνω από εσένα οπότε μπορεί να γράψει λίγα λόγια όταν έχει feedback

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε σκεφτεί όσοι προτείνετε inventor για τα 10 χρόνια εγγύηση χωρίς όρους αν θα υπάρχει αυτή η μάρκα όχι σε 10 αλλά σε 5 χρόνια;; Τι πιθανότητα πιστεύετε έχει να κλείσει η inventor από την Toshiba; 

Επεξ/σία από anikologr
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...