Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως ψαχνω ποια μοναδα να παρω. Εβαλα 18αρι στο σκρουτζ και ταξινομηση ανα βαθμολογια και κοιταζω τα 3 πρωτα σε αξιολογησεις. Μπορω να το ψαξω καπως αλλιως η παιρνω καποιο απο αυτα τα 3 και κανω το σταυρο μου

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερευνα αγορας στα καταστηματα της περιοχης σου τι βρισκεις ,αν εχεις αμφιβολιες να δουν τον χωρο σου τι χρειαζεται και τι ταιριαζει καλυτερα ,και ρωτας και αλλου για επαληθευση.Το ιδιο διαπραγματευεσαι καλυτερες τιμές. 

Τα κλιματιστικά α+ έχουν μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση απ αυτά που ναι α++;

Θεωρητικά σε κάποιες ιδανικές συνθηκες ενα 10%

Πήρα και ρώτησα τον ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( αντ. Τoyotomi ) και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό. Τι να πω. Στο manual γράφει ότι είναι φυσιολογικό να κάνει defrost όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή και υψηλή η υγρασία για να προστατέψει το A/C.Σε ένα πιο καινούργιο midea το κάνει αραιά και που. Βασικά δεν το δουλεύουμε 24/7 ( συνήθως πρωινά και απογεύματα)

Συγκρινε τι λένε οι οδηγίες και στα δυο μηχανηματα να καταλαβεις κάθε μηχανημα έχει διαφορες.

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
  • Like 1
Δημοσ.

Για αγορά κλιματιστικού τι προτείνετε; Πολυκατάστημα-skroutz ή τοπικό εξειδικευμένο στον κλιματισμό;

Aπο οπουδήποτε το βρείς φθηνά . Εγκατάσταση όμως από σωστούς επαγγελματίες !

Ολες οι αντλιεσ θερμοτητασ (δηλαδη ολα τα κλιματιστικα ψυξησ/θερμανσησ) ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ σε θερμοκρασιες κατω απο 5C.

Έχει προχωρήσει η τεχνολογία. Υπάρχουν κλιματιστικά που σχεδόν σπάνια θα δεις defrost . Εγώ πάντως τώρα με τα κρύα το βράδυ και με 1 βαθμό έξω δούλεψα το κλιματιστικό για 3 ώρες στους 24 βαθμούς . Δεν έκανε κανένα defrost . Απο  18 που είχε ο χώρος σε 20 λεπτά πήγε στους 22 και μετά το κλιματιστικό έριξε στροφές στον συμπιεστή με μέση ισχύς 350 watts . Κάποιες φορές ανέβαινε για λίγο στα 550 watts.

9άρι σε χώρο 13 τ.μ με αλουμίνια χωρίς θερμοδιακοπή και αμόνωτους τοίχους.

Δεν ανιμετωπίζω κανένα πρόβλημα δυσκολίας στο να θερμάνει γρήγορα τον χώρο μου ακόμα και στους -2 . 

Eπίσης ακόμα και με 1 βαθμό έξω και τα αλουμίνια σε ανάκληση λόγο τσιγάρου (κακιά συνήθεια) και πάλι η μονάδα κρατούσε σταθερή την θερμοκρασία στο χώρο αλλά φυσικά με αύξηση κατανάλωσης.

Ηρθαν για service σημερα. Εγινε καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας και πήρε πολύ ώρα. Οσο αφορά την εξωτερική δεν διαπιστώσαν πρόβλημα. Βεβαια χάθηκε παρα πολυ ψυκτικό (κατα τη γνώμη μου) γιατι εκει που ξεβιδώνει με το άλεν δεν εκλεινε και εβγαζε για κανα λεπτό ατμό και υγρό. Τελικά έβαλε τεφλον και το εκλεισε. Για 20 λεπτά μετραγε την πίεση (πιστεύω εχει r410A απο οτι γραφει) και ειπε πως ειναι καλή (45).

Μου ειπε πως τα κλιματιστικά δεν μπορούν να ζεστάνουν και πως θελει βοήθεια καμια σόμπα/τζακι.

Επισης  μου λέει παίρνει 17 βαθμούς και βγάζει 44 που ειναι μια χαρά.

Οπότε αφου 2 τεχνικοί (επισημο service) ειπαν οτι δεν έχει προβλημα δε ξέρω τι άλλο να κάνω. Περιμενα 24.000/27.000 btu να καναν δουλειά σε 45 τετραγωνικά ενιαίου χώρου.

Παρολα αυτα ο χωρος πανω απο 13-14 βαθμούς με 8 αρχική δεν πάει..

Δεν παιζει αυτο!!! 55 τετραγωνικα ενα 18αρι το ξεσκιζει!!! Κατι αλλο συμβαινει , ψαξτο καλυτερα...

Και ναι και όχι . Όπως επίσης ένα 7άρι μπορεί άνετα να ζεστάνει έναν χώρο 95 τ.μ αλλά και όχι . Όλα είναι θέμα απωλειών του κάθε χώρου και κάθε περίπτωση ξεχωριστή . 

Όσο για το ότι τα κλιματιστικά ζορίζονται ακόμα και στους -5 να ζεστάνουν ένα χώρο είναι απλά για γέλια . Δηλαδή στις σκανδιναβικές χώρες που χρησιμοποιούν αντλίες θερμότητας τουρτουρίζουν ; 

Όλα είναι θέμα κατάλληλων btu για τον χώρο με βάση τις θερμικές απώλειες για τον χώρο αυτό και σωστή επιλογή μονάδας όπου θα αποδίδει τα btu αυτά που χρειάζεται ο χώρος στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής όπου βρίσκεται ο χώρος- σπίτι .

Κακά τα ψέματα όλα τα προβλήματα λύνονται με ακρίβεια όταν υπάρχει επαγγελματική μελέτη από μηχανολόγο . 

Πήρα και ρώτησα τον ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( αντ. Τoyotomi ) και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό. Τι να πω. Στο manual γράφει ότι είναι φυσιολογικό να κάνει defrost όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή και υψηλή η υγρασία για να προστατέψει το A/C.

Σε ένα πιο καινούργιο midea το κάνει αραιά και που. Βασικά δεν το δουλεύουμε 24/7 ( συνήθως πρωινά και απογεύματα)

Παίζει ρόλο και η κλιματιστική μονάδα για το πόσο συχνά θα γίνεται defrost . 

• Like 1
Δημοσ.

Όταν σε ένα σπίτι στο οποίο δουλεύει ένα inverter αφήσεις να διαχέεται η ζέστη σε όλο το σπίτι, καίει περισσότερο από το αν περιόριζες τη ζέστη στο χώρο που βρίσκεται το κλιματιστικό κλείνοντας τις πόρτες ή είναι το ίδιο?

Δημοσ.

Όταν σε ένα σπίτι στο οποίο δουλεύει ένα inverter αφήσεις να διαχέεται η ζέστη σε όλο το σπίτι, καίει περισσότερο από το αν περιόριζες τη ζέστη στο χώρο που βρίσκεται το κλιματιστικό κλείνοντας τις πόρτες ή είναι το ίδιο?

Ναι καίει περισσότερο με ανοιχτές τις πόρτες . 

• Like 1
Δημοσ.

Μονο αν κρυώνει ο χώρος και δουλευει συνεχεια full το κλιματιστικο .Για τυχόν καταναλωση ,μετρητη ρευματος.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι. Λόγικό δεν είναι;

Δηλώνω νουμπάς σ' αυτά :P  Πάντως σαν αίσθηση ζέστης θα προτιμούσα να διαχέεται σε όλο το σπίτι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από δωμάτιο σε δωμάτιο

Δημοσ.

Ο μεγαλύτερός χώρος σημαίνει μεγαλύτερες απώλειες λόγω τοίχων, παραθύρων, πατωμάτων και ταβανιού/οροφής. Για ομοιόμορφη θέρμανση σε όλο το σπίτι, πολλάπλά μηχανήματα η κεντρική θέρμανση με σώματα, η κεντρικό σύστημα HVAC με αεραγωγούς. Και καλή μόνωση.

• Like 2
Δημοσ.

Ανάλογα πως ενα κλιματιστικό καταλαβαινει ένα χώρο.Συνδιασμός και οτιδήποτε αμφιβολια θέλει μελέτη.Τα υπολοιπα είναι υπόθεσεις και επειδή έτυχε σε κάποιον λειτουργεί κάτι δεν σημαινει το ίδιο σε άλλον .Παντα θα υπάρχουν καλυτερες φίρμες ,μοντέλα και  ποιοτητες στην αγορα για ότι χρειαζεται καποιος περισσοτερο λιγότερο..  

Δημοσ.

Το χειροτερο κλιματιστικο σα μαρκα με καλη μελετετη το καλυτερο αποτελεσμα

Το super brand κλιματιστικο με λαθος μελετη το χειροτερο αποτελεσμα 

Ολα ειναι θεμα σωστης μελετης και επιλογης σωστου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ κλιματισμου

Δημοσ.

Το χειροτερο κλιματιστικο σα μαρκα με καλη μελετετη το καλυτερο αποτελεσμα

Το super brand κλιματιστικο με λαθος μελετη το χειροτερο αποτελεσμα 

Ολα ειναι θεμα σωστης μελετης και επιλογης σωστου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ κλιματισμου

Και πως επιτυγχανεται η σωστη μελετη

Δημοσ.

Την κάνει ένας μηχανολόγος μηχανικός  σωστός επαγγελματίας . Γιατί και εγώ ξέρω μέσα σε 2 δεύτερα να κυβίσω το χώρο και να βγάλω απώλειες .....απαράδεκτο ...

• Like 1
Δημοσ.

Oτιδήποτε ενδιαφέρεται καθένας,ρωτα τεχνικο που γνωρίζει κάποιο μηχανημα, στον χωρο του.Σε αμφιβολιες και άλλον.Δεν είναι όλα τα μηχανηματα το ίδιο, ούτε κανουν για όλους τους χωρους,ασχετα τι δiαφημιζουν ή πουλα καθενας για καλυτερο..

Δημοσ.

Λειτουργει με αισθητηρα θερμοκρασιας.. Δεν ειναι κατι που δουλευει σταθερα..

Αυτο που λες υπαγεται στις απωλειες.. οπως πχ μπαλκονοπορτα,τοιχοι,δαπεδο κ.α

Ακομα και κατω απο την πορτα αμα δεν εχεις αεροστοπ..!!!

Αλλα να ξερετε οτι το καλυτερο inverter ειναι το φορτωμενο πορτοφολι οπως εχουν οι φιλοι μας οι αιρετοι!!!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...