Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι θερμοκρασίες είναι αυτές που διαβάζω; 8 βαθμούς μέσα σε σπίτι; Πως ζείτε; το λέω με κάθε ειλικρίνεια και όχι για να το παίξω κάποιος..

Κουζινα ειχα 5 βαθμους. Δε ξερω παντως και σε σπιτι του 2000 με μονωση αναμεσα στα τοτβλα χωρις θερμανση με 5 εξω μεσα εχει 13
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχω μια υποψία ότι η τοποθεσία, όπως και το άν η πολυκατοικία εφάπτεται στο πλάι με άλλες η είναι ελεύθερη έχει σημασία μεγάλη στις θερμοκρασίες που αναφέρονται. Επίσης και το τι συσκευές λειτουργούν.

Π.χ., Καλλιθέα, 5C έξω, διαμέρισμα του 1963 χωρίς μόνωση, με ψευδοσύγχρονου τύπου διπλά παράθυρα χωρίς θερμοδιακοπή, με ένα desktop να λειτουργεί 24/7 με μέση κατανάλωση 90W την ώρα, και έναν ενισχυτή surround και ένα subwoofer που καταναλώνουν μαζί γύρω στα 60W χωρίς να παίζουν τίποτα. Baseline έχω 150W συνεχή παραγωγή θερμότητας όταν είμαι στο δωμάτιο, παραπάνω όταν κάνω κάτι απαιτητικό στον υπολογιστή (~450W τραβάει η μονάδα από τον τοίχο μέγιστο). Με 2 ώρες χρήση θέρμανσης το μεσημέρι αυτή τη στιγμή έχω 18 στο δωμάτιο και μόνο μετά τις 12 θα ξαναβάλω θέρμανση. Kλείνω και τη μεσόπορτα για να διατηρώ το δωμάτιο ζεστό.

BTW...

lI95aSvh.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Ρε παιδιά τι θερμοκρασίες είναι αυτές που διαβάζω; 8 βαθμούς μέσα σε σπίτι; Πως ζείτε; το λέω με κάθε ειλικρίνεια και όχι για να το παίξω κάποιος..

Εμενα ξεκιναει απο τους 13 το πρωί και φτανω 19-20 απογευματακι. Το κλεινω το βραδυ.

Μετανιωσα που δεν εβαλα θερμοδιακοπη, θα τα εβγαζα τα λεφτα μου εβαλα ψυχρα αλουμινια. Οχι μονο τον πινω χανω κ χρηματα.

Οταν γυρισα μετα απο 10 μερες με κατεβασμενα ρολα κιολας, βρηκα 7 βαθμους μεσα. :) ασε τα παιξα μεχρι να φτασω 14-15

Αμα ειναι καλο μηχανημα, ο ανεμιστηρας στο Auto και θα κανει μονο του τις ρυθμισεις. Αν βαλεις τον ανεμιστηρα στο τερμα το ζοριζεις γιατι τα υγρα επιστρεφουν πολυ κρυα και μπορει να χανεις και σε αποδοση. Σε δοκιμες που εκανα πιο πολυ ζεστη εφερνε στο auto παρα ανεμιστηρα στο τερμα.

Στο μεσαιο μου ειπε ο συντηρητης. Το αυτο με ριχνει στο low συντομα. Ακομα και τωρα.
Δημοσ.

Ολες οι αντλιεσ θερμοτητασ (δηλαδη ολα τα κλιματιστικα ψυξησ/θερμανσησ) ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ σε θερμοκρασιες κατω απο 5C.

Πολύ σωστά, το έχω διαπιστώσει στην πράξη με το δικό μου κλιματιστικό, παλαιό μοντέλο όμως. Κάτω από 5 εξωτερική αρχίζει το defrost, όσο πέφτει η εξωτερική τόσο συχνότερο το defrost.

Πάντως αυτές τις ημέρες γίνεται χαμός με την χρήση κλιματιστικών και συσκευών με χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για την θέρμανση των χώρων. Στο κέντρο Αθήνας που μένω έπεσε το ρεύμα 2 φορές. Από τον ακάλυπτο ακούω 24/24 να λειτουργούν κλιματιστικές μονάδες.

Μιλάμε για θερμοκρασία χωρίς να θερμένεται το σπίτι. Υπάρχουν σπίτια παλαιά με προβλήματα υγρασία και χωρίς μόνωση οπότε είναι λογικές αυτές οι θερμοκρασίες. Εμάς το πρωι που σηκώθηκα είχε 7.5 βαθμούς.

Δημοσ.

Ηρθαν για service σημερα. Εγινε καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας και πήρε πολύ ώρα. Οσο αφορά την εξωτερική δεν διαπιστώσαν πρόβλημα. Βεβαια χάθηκε παρα πολυ ψυκτικό (κατα τη γνώμη μου) γιατι εκει που ξεβιδώνει με το άλεν δεν εκλεινε και εβγαζε για κανα λεπτό ατμό και υγρό. Τελικά έβαλε τεφλον και το εκλεισε. Για 20 λεπτά μετραγε την πίεση (πιστεύω εχει r410A απο οτι γραφει) και ειπε πως ειναι καλή (45).

Μου ειπε πως τα κλιματιστικά δεν μπορούν να ζεστάνουν και πως θελει βοήθεια καμια σόμπα/τζακι.

Επισης  μου λέει παίρνει 17 βαθμούς και βγάζει 44 που ειναι μια χαρά.

Οπότε αφου 2 τεχνικοί (επισημο service) ειπαν οτι δεν έχει προβλημα δε ξέρω τι άλλο να κάνω. Περιμενα 24.000/27.000 btu να καναν δουλειά σε 45 τετραγωνικά ενιαίου χώρου.

Παρολα αυτα ο χωρος πανω απο 13-14 βαθμούς με 8 αρχική δεν πάει..

Εγω θυμαμαι τεχνικος μου ειχε πει αν εχεις εξοδο απο 50 και πανω εισαι οκ..!

Στο δικο μου 9αρι βαζω το μετρητη(λειζερ) με εσωτερικη 20 και εξω 2 και βγαζει 54β! με high fan και στιγμιαια

καταναλωση στο 97%.

Ο δικος μου ο χωρος για 3 μερες με εξ απο -2 εως 3 χωρις καμια βοηθεια δεν ειδα κατω απο 14β!

Και λεω ο δικος μου γιατι το μπανιο ειχε 10β!!!

Δεν ξερω τι παιζει με το κλιμα σου.. αλλα σιγουρα θελεις μονωση!!!

Δημοσ.

Καλημέρα και Καλή χρονιά σε όλους.

Μια ερώτηση σχετικά με ένα Inverter Κλιματιστικό Toyotomi (2012 κλάση Α). Είναι φυσιολογικό να σταματά κάθε 30-40 λεπτά να κάνει απόψυξη τώρα με τις χαμηλές θερμοκρασίες ( κάτω από 5 βαθμούς)? Δεν το είχε ξανακάνει και αναρωτιέμαι αν έχει κάποιο πρόβλημα.
Δημοσ.

Παρε κανα τηλεφωνο την αντιπροσωπεια, και ζητησε τεχνικο. Βασικα δεν τους εμπιστευομαι αλλα τι μπορεις να κανεις;

Πες ακριβως αυτα που ειπες.

• Like 1
Δημοσ.

Στο δικο μου 9αρι βαζω το μετρητη(λειζερ) με εσωτερικη 20 και εξω 2 και βγαζει 54β! με high fan και στιγμιαια

καταναλωση στο 97%.

αυτά τα θερμόμετρα (που δεν είναι laser) δεν μετρούν την θερμοκρασία του αέρα που πρέπει να μετρηθεί αλλά την θερμοκρασία του ανεμιστήρα ή των πλαστικών (ανάλογα που σημαδεύεις)

Δημοσ.

Καλημέρα και Καλή χρονιά σε όλους.

Μια ερώτηση σχετικά με ένα Inverter Κλιματιστικό Toyotomi (2012 κλάση Α). Είναι φυσιολογικό να σταματά κάθε 30-40 λεπτά να κάνει απόψυξη τώρα με τις χαμηλές θερμοκρασίες ( κάτω από 5 βαθμούς)? Δεν το είχε ξανακάνει και αναρωτιέμαι αν έχει κάποιο πρόβλημα.

Ριξε μια ματια στις οδηγιες χρησης αλλα μου φαινεται υπερβολικο να κανει αποψυξη οταν η θερμοκρασια ειναι πανω απο το μηδεν.

Απο την λειτουργια που κανω στο Mitsubishi SF εκανε αποψυξη οταν η θερμοκρασια ηταν κοντα ή κατω απο το μηδεν περιπου καθε 4 ωρες για 8 με 10 λεπτα και μετα ξεκινουσε αμεσα παλι. 

Δημοσ.

Παρε κανα τηλεφωνο την αντιπροσωπεια, και ζητησε τεχνικο. Βασικα δεν τους εμπιστευομαι αλλα τι μπορεις να κανεις;

Πες ακριβως αυτα που ειπες.

Πήρα και ρώτησα τον ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( αντ. Τoyotomi ) και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό. Τι να πω. Στο manual γράφει ότι είναι φυσιολογικό να κάνει defrost όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή και υψηλή η υγρασία για να προστατέψει το A/C.

Σε ένα πιο καινούργιο midea το κάνει αραιά και που. Βασικά δεν το δουλεύουμε 24/7 ( συνήθως πρωινά και απογεύματα)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...