Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

έκανες τις πράξεις και βγηκαν?

3,2 * 500ώρες = 1600kw

1600/830  = 1.92

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.

https://www.skroutz.gr/s/9496465/Toyotomi-Kuro-TKN-TKG-628R32.html

Δεν ξερω πως τα βγαζει η καθε εταιρεια.
Θα κανω μια υπερβαση και θα σου πω οκ βγαινουν γιατι δεν ηταν εκει η ενσταση μου.
Δε διαφωνω με τις πραξεις σου.
Διαφωνω με το αυθαιρετο συμπερασμα οτι για να κρατησουν το SCOP βαζουν κοφτη στα ελαχιστα βατ γι αυτο κλεινουν.
Και σου στελνω ενα παραδειγμα και μου λες αυτο δεν εχει κοφτη.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και για να συμπληρωσω τη σκεψη μου, σορρυ αλλα ελλειψη wifi και ενδειξης θερμοκρασιας στο κλιματιστικο εν ετει 2020 ειναι ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.

Δεν πιστευω να μας ενοχλει που ειναι και αυτα κριτηρια για καποιους ετσι;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν ξερω πως τα βγαζει η καθε εταιρεια.
Θα κανω μια υπερβαση και θα σου πω οκ βγαινουν γιατι δεν ηταν εκει η ενσταση μου.
Δε διαφωνω με τις πραξεις σου.
Διαφωνω με το αυθαιρετο συμπερασμα οτι για να κρατησουν το SCOP βαζουν κοφτη στα ελαχιστα βατ γι αυτο κλεινουν.
Και σου στελνω ενα παραδειγμα και μου λες αυτο δεν εχει κοφτη.

Σου εξηγησα πριν, μονοπολω ολο το νημα σημερα.. και δεν το θελω καθολου.. Υπάρχουν μάλλον καποια μοντέλα που κανονικα ειναι A++ στην θερμη ζώνη. (αν ειχαν φυσιολογικό φορτίο σχεδιασμου). Δεν μετράει το A++ εδω ελλαδα σαν μάρκετιγκ.. Αν ρωτήσεις 10 τυχαίους, θα σου πουν οτι αγορασαν A+++ κλιματιστικο αρα ειναι οικονομικο.(και ο αλλος ειναι Φλώρινα π.χ.)

αρα ανεβάζοντας το φορτίο φτανουν στο πολυπόθητο 5.1 SCOP για να δηλώσουν οτι είναι A+++ και ας πρέπει να καταναλώνουν 20kw την ημέρα για πιάσει το SCOP που εχει το κλιματιστικο) (Εντο μεταξυ 20kw την ημέρα δεν έχω κάψει ουτε τον Δεκέμβριο , με αρνητικες θερμοκρασιες.. αστο αυτο) η αν καποιος αλλος απο εσας εχει 20Kw την ημέρα (1 κλιματιστικο) κατανάλωση θα ηθελα να το μαθω..

Ισως και κάποιοι με τέτοια τεχνάσματα.. ανεβάζουν το SCOP για αλλους λόγους που δεν τους ξέρω..

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Σου εξηγησα πριν, μονοπολω ολο το νημα σημερα.. και δεν το θελω καθολου.. Υπάρχουν μάλλον καποια μοντέλα που κανονικα ειναι A++ στην θερμη ζώνη. (αν ειχαν φυσιολογικό φορτίο σχεδιασμου). Δεν μετράει το A++ εδω ελλαδα σαν μάρκετιγκ.. Αν ρωτήσεις 10 τυχαίους, θα σου πουν οτι αγορασαν A+++ κλιματιστικο αρα ειναι οικονομικο.(και ο αλλος ειναι Φλώρινα π.χ.)

αρα ανεβάζοντας το φορτίο φτανουν στο πολυπόθητο 5.1 SCOP για να δηλώσουν οτι είναι A+++ και ας πρέπει να καταναλώνουν 20kw την ημέρα για πιάσει το SCOP που εχει το κλιματιστικο) (Εντο μεταξυ 20kw την ημέρα δεν έχω κάψει ουτε τον Δεκέμβριο , με αρνητικες θερμοκρασιες.. αστο αυτο)

Ισως και κάποιοι με τέτοια τεχνάσματα.. ανεβάζουν το SCOP για αλλους λόγους που δεν τους ξέρω..

Για να καταλαβω εξηγησε το μου σαν να ειμαι τριων χρονων...
Συμφωνω σε οτι ακριβως γραφεις...
Ισχυριζεσαι οτι αυτο επηρεαζει τα ελαχιστα βατ που θα πεσει το μηχανημα ναι η οχι?

Επεξ/σία από rbx1000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Για να καταλαβω εξηγησε το μου σαν να ειναι τριων χρονων...
Συμφωνω σε οτι ακριβως γραφεις...
Ισχυριζεσαι οτι αυτο επηρεαζει τα ελαχιστα βατ που θα πεσει το μηχανημα ναι η οχι?

Ναι το πιστευω.. το ειδα το ειχα.. και σημερα "ισως" το απέδειξα... ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Επεξ/σία από Rnd1978

10 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ναι το πιστευω.. το ειδα το ειχα.. και σημερα "ισως" το απέδειξα... ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Και γιατί δεν έβαλε η gree το kuro το 9αρι να μετράει με χαμηλότερο φορτίο σχεδιασμού , αφού μπορεί να κατέβει , το έχουμε δει, για να λέει ότι έχει scop 6.5;

• Like 1

Ψαχνω να βρω ενα screenshot απο ενα φιλο με Ινβεντορ 18αρι που ειχε βαλει το χειμωνα ενα HS110 και μου το ειχε στειλει για επιβεβαιωση οτι δουλευει.
Πρεπει να ειναι γυρω στα 500 βατ το screenshot αλλα δε θυμαμαι το μοντελο...

• Like 1

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και γιατί δεν έβαλε η gree το kuro το 9αρι να μετράει με χαμηλότερο φορτίο σχεδιασμού , αφού μπορεί να κατέβει , το έχουμε δει, για να λέει ότι έχει scop 6.5;

Γιατί μιλάμε για μέσο όρο φορτίου την ώρα,μπορεί το συγκεκριμένο να έχει χαμηλό cop υπό κάποιες συνθήκες λειτουργίας και αντί να ανέβει το scop συνολικά να πέφτει.. (εάν κατεβάσουν το φορτίο σχεδιασμού) (ένα σενάριο)

1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Ψαχνω να βρω ενα screenshot απο ενα φιλο με Ινβεντορ 18αρι που ειχε βαλει το χειμωνα ενα HS110 και μου το ειχε στειλει για επιβεβαιωση οτι δουλευει.
Πρεπει να ειναι γυρω στα 500 βατ το screenshot αλλα δε θυμαμαι το μοντελο...

Και εξωτερική θερμοκρασία θέλουμε.. :)

6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Γιατί μιλάμε για μέσο όρο φορτίου την ώρα,μπορεί το συγκεκριμένο να έχει χαμηλό cop υπό κάποιες συνθήκες λειτουργίας και αντί να ανέβει το scop συνολικά να πέφτει.. (εάν κατεβάσουν το φορτίο σχεδιασμού) (ένα σενάριο)

Και εξωτερική θερμοκρασία θέλουμε.. :)

Λοιπον ειναι Inventor Passion Eco P9VI32-18WF/ P9VO32-18

7 Feb 2020 21:20 με εξωτερικη 5 C
527w

https://www.inventoraircondition.gr/uploads/ac_mini-split/PASSION ECO P9V/ENERGY_LABELS/P9VI32-18WF energy label.pdf

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Λοιπον ειναι Inventor Passion Eco P9VI32-18WF/ P9VO32-18

7 Feb 2020 21:20 με εξωτερικη 5 C
527w

https://www.inventoraircondition.gr/uploads/ac_mini-split/PASSION ECO P9V/ENERGY_LABELS/P9VI32-18WF energy label.pdf

Αυτό είναι βασισμένο σε Midea και όχι σε Gree.(όσο μπορώ να δω μέσω κινητου)

Επεξ/σία από Rnd1978

8 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αυτό είναι βασισμένο σε Midea και όχι σε Gree.(όσο μπορώ να δω μέσω κινητου)

Μεχρι τωρα ισχυει για ΟΛΑ....

...εκτος απο 12αρια, 9αρια, Midea...

@Rnd1978

Carrier Crystal II

20190514161233_96380d45.jpeg

Σύμφωνα με τη θεωρία σου, δεν θα έπρεπε να πάει κάτω από 588W. Δεν ισχύει. Πάει στα μισά και βάλε.

Daikin

20191010102929_5062e64e.jpeg

Θα έπρεπε να σκαλώνει στα 355W

Δεν ισχύει. Κατεβαίνει στα 170W.

• Like 1

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

@Rnd1978

Carrier Crystal II

Σύμφωνα με τη θεωρία σου, δεν θα έπρεπε να πάει κάτω από 588W. Δεν ισχύει. Πάει στα μισά και βάλε.

Daikin

To Carrier ειναι και Midea και 9αρι. Δεν Ισχυει.
Το Daikin εχει χαμηλοτερο φορτιο στη θερμη ζωνη. Δεν ισχυει.

Συμφωνα με τα μεχρι στιγμης δεδομενα θεωρητικα ισχυει σε ολα τα 18αρια και 24αρια Τογιοτομι Ιζουρου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, liakjim είπε

@Rnd1978

Carrier Crystal II

Daikin

Δεν είπα ότι όλα έχουν κόφτη.. Είπα ότι για να δεις το παραπάνω SCOP (5.1) πρέπει να έχεις μέσο όρο φορτίου την ώρα όσο γραφει το ετικετακι. Το toyotomi μου για να δώσει SCOP 5.1 πρέπει να έχει 4.3kw φορτίο μέσο όρο την ώρα.

Άρα μέση κατανάλωση πρέπει να έχει 4300/5.1 835watt...

835watt * 24 ώρες = 20 kw κατανάλωση  την ημέρα για να δω το πολυπόθητο 5.1 SCOP !Θέρμη ζώνη!

Δεν θα το έβλεπε ποτέ κανένας..  Εάν όμως βάλει περιορισμό στην ελάχιστη όσο είναι ο μέσος όρος ανά ώρα για ΟΣΟ το δουλεύουμε (και είναι ανοιχτό και όχι OFF λόγο υπερθέρμανσης) θα βλέπουμε το SCOP που διαφημίζει θεωρητικά.. Ίσως είναι λάθος ο συλλογισμός μου.. 

835watt Ελαχιστη μέση κατανάλωση για το συγκεκριμένο φορτίο σχεδιασμού για να ικανοποιηθεί και να ισχύει το  SCOP.

Εάν πέσει κάτω από 835watt η είναι πάνω από 835watt αλλάζει το φορτίο σχεδιασμού άρα αλλάζει το SCOP. Ίσως υπό συνθήκες να ανεβαίνει η να κατεβαίνει.. 

Μιλάμε για ΜΕΣΟ ΟΡΟ Φορτίου ανά ωρα και πραγματικη κατανάλωση βασισμενη στο παραπάνω συνολικό φορτίο όπως λέει το πρότυπο και βγαίνει το SCOP

35 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

To Carrier ειναι και Midea και 9αρι. Δεν Ισχυει.
Το Daikin εχει χαμηλοτερο φορτιο στη θερμη ζωνη. Δεν ισχυει.

Συμφωνα με τα μεχρι στιγμης δεδομενα θεωρητικα ισχυει σε ολα τα 18αρια και 24αρια Τογιοτομι Ιζουρου.

Δες Gree bora 24 που έχει ένας φίλος έδω μέσα,όπως και τα kuro και τα nemesis life pro  και κάτι αλλά (που είναι πολλά φασονακια του Gree Lomo / Gree Amber)   τα μεγάλα... 

Δεν θέλω να πείσω κανέναν για κάτι.. είπα μια θεωρία.. και απλά ισως τυχαίνει να βγουν τα νούμερα.. το 900-1300watt  ελάχιστη κατανάλωση..

Όσο για τον υπολογισμό κτλ βάσει προτύπου που είπε ο ειδικός.. είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι * 1400 ώρες τον χειμώνα και 350 ώρες το καλοκαίρι...τουλάχιστον τα ετικετακια που είναι εδώ Ελλάδα..

Επεξ/σία από Rnd1978

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...