Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

ο λογος που το ανέφερα ηταν οτι ΕΜΕΙΣ ανακαλύψαμε τον oρο κρυα ρευματα και πράσινα αλογα.. Αν ηταν καποιο feature  να εισαι σιγουρος οτι θα το διαφήμιζαν..  Εμεις εδω το σκεφτήκαμε.. σαν δικαιολογία του κόφτη κάποιων μεγάλων σε μέγεθος κλιματιστικών.  Κατα πάσα πιθανοτητα ΙΣΧΥΕΙ μονο υπο θερμης ζωνης θερμοκρασιες..

θα μου πεις τελικα που ειχα λαθος στον υπολογισμο? η σε κάλυψα με την απαντηση μου?

Αν δεν τους έλεγχε κανενας (αλλαζουμε θεμα τωρα..) , να εισαι σιγουρος οτι καποιοι θα ειναι Α++++ εδω :P

Τα κρυα ρευματα υπο συνθηκες υπαρχουν και πολλους τους ενοχλουν.
Στο πρωτο ποστ με τους υπολογισμους σου για τα Τογιοτομι εγραψες οτι οποιο φασον και να παρεις και κανεις τους υπολογισμους ισχυει το ιδιο.
Σου στελνω ενα φασον για το οποιο εχουμε feedback και σου λεω οτι δεν ισχυει. Μου λες αυτο δεν εχει κοφτη τα αλλα εχουν(!) για να παρουν το scop.
Σε ρωταω ποιος να δωσει το scop αφου δεν τους ελεγχει καποιος παλι δεν περνω απαντηση.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Στο πρωτο ποστ με τους υπολογισμους σου για τα Τογιοτομι εγραψες οτι οποιο φασον και να παρεις και κανεις τους υπολογισμους ισχυει το ιδιο.
Σου στελνω ενα φασον για το οποιο εχουμε feedback και σου λεω οτι δεν ισχυει. Μου λες αυτο δεν εχει κοφτη τα αλλα εχουν(!) για να παρουν το scop.
Σε ρωταω ποιος να δωσει το scop αφου δεν τους ελεγχει καποιος παλι δεν περνω απαντηση.

Δεν ειπα οτι ολα τα ΦΑΣΟΝ κανουν το ιδιο.. ουτε ειπα οτι ισχυει σε ολα τα μεγέθη. Μιλαω παντα συγκεκριμενα για συγκεκριμενα μοντελα και μεγεθη. Βρες μου ΕΝΑΝ με Kuro / Izuru 18000 και πάνω.. η τα αντίστοιχα της inventor. (εβαλα και το KURO χωρις να εχω 100% αποψη, οπως εχουμε για την σειρα IZURU  18k και 24κ εδω μεσα)

5 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Τα κρυα ρευματα.. ΘΑ υπάρχουν διοτι ΜΑΛΛΟΝ δεν ειναι Feature..αλλα παράπλευρο θετικο αποτέλεσμα της αύξησης φορτίου σχεδιασμου αρα και κόφτη)

Αnyway επειδη βλεπω μια επιθετικη στάση απο αρκετους.. μπορει και να ειμαι λαθος.. εγω το "καθήκον" μου το έκανα μοιράστηκα καποιες σκέψεις μου μαζι σας.. Ο καθένας κρίνει και κρίνομαι :)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

κάνε τις πράξεις σε όλα τα ετικετάκια και θα δεις οτι ειναι 1400..δεν θυμαμαι που το είχα δει..

2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

δοκιμασε το παντου.. εκτος απο TCL (οπως σου ειπα οτι κάποια εχουν θεμα στο ετικετάκι, και το παλιο διαβόητο Finlux). Ισχύει και για θερμη και για μέση ζώνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

? τι? Αυτο πήγαινε σε σχεση με το πως μπορεις να καταλαβεις οτι ενα ετικετάκι ειναι σωστο η οχι..  Σ'αρεσει να κοβεις και να ράβεις ε? Ειναι για τον υπολογισμος φορτιο * 1400 ωρες / πραγματικη κατανάλωση = SCOP

Και 350ώρες για την ψύξη αντίστοιχα..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

11 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ποιοι υπολογισμοι? αν μπορεις γινε λιγο πιο αναλυτικος :)

Δεν ισχυει οτι το φορτιο σχεδιασμου στην ετικέτα ειναι ανα ωρα, και το πολλαπλασιαζουμε με 1400 ωρες , βλεπουμε την πραγματικη καταναλωση και βγαίνει το SCOP?

αυτά που γράφεις δεν αναφέρονται στο πρότυπο

• Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nvel είπε

αυτά που γράφεις δεν αναφέρονται στο πρότυπο

τα νουμερα τυχαια βγαίνουν δηλαδη?

https://www.lg.com/gr/download/resources/CT32004443/CT32004443_1382.pdf

η και αυτα που λεει η LG τυχαια το βρηκα αυτο το Link λιγο πριν ?

ote : 1. Due to our policy of innovation some specifications may be changed without notification. 2. Definition of Power Input Nominal conditions – Performance tested under EN14511 3. Capacities are based on the following conditions: Cooling : - Indoor Temperature 27°C DB / 19°C WB - Outdoor Temperature 35°C DB / 24°C WB Heating : - Indoor Temperature 20°C DB / 15°C WB - Outdoor Temperature 7°C DB / 6°C WB 4. Annual energy consumption : based on average use of 350 running hours in cooling and 1,400 hours in heating per year at seasonal condition 5. This product contains fluorinated greenhouse gases (R32)

Ξαναλεω δεν παιρνω υποψιν ποσες ωρες σε θερμοκρασια Αλφα, ποσες ωρες σε θερμοκρασία Βητα.. Νυχτα , μερα, υγρασια η οτιδήποτε άλλο έχει μεσα το προτυπο.

Επεξ/σία από Rnd1978

12 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Δεν ειπα οτι ολα τα ΦΑΣΟΝ κανουν το ιδιο.. ουτε ειπα οτι ισχυει σε ολα τα μεγέθη. Μιλαω παντα συγκεκριμενα για συγκεκριμενα μοντελα και μεγεθη. Βρες μου ΕΝΑΝ με Kuro / Izuru 18000 και πάνω.. η τα αντίστοιχα της inventor. (εβαλα και το KURO χωρις να εχω 100% αποψη, οπως εχουμε για την σειρα IZURU  18k και 24κ εδω μεσα)

Την κλέφτρα Mitsubishi ξεχνάς....

• Like 1

11 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

ote : 1. Due to our policy of innovation some specifications may be changed without notification. 2. Definition of Power Input Nominal conditions – Performance tested under EN14511 3. Capacities are based on the following conditions: Cooling : - Indoor Temperature 27°C DB / 19°C WB - Outdoor Temperature 35°C DB / 24°C WB Heating : - Indoor Temperature 20°C DB / 15°C WB - Outdoor Temperature 7°C DB / 6°C WB 4. Annual energy consumption : based on average use of 350 running hours in cooling and 1,400 hours in heating per year at seasonal condition 5. This product contains fluorinated greenhouse gases (R32)

Ξαναλεω δεν παιρνω υποψιν ποσες ωρες σε θερμοκρασια Αλφα, ποσες ωρες σε θερμοκρασία Βητα.. Νυχτα , μερα, υγρασια η οτιδήποτε άλλο έχει μεσα το προτυπο.

η μεθοδολογία υπολογισμού είναι δεδομένη και αναφέρεται αναλυτικά στο πρότυπο. Εσύ μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε πράξη θέλεις αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι.

• Like 1

Μόλις τώρα, nvel είπε

η μεθοδολογία υπολογισμού είναι δεδομένη και αναφέρεται αναλυτικά στο πρότυπο. Εσύ μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε πράξη θέλεις αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι.

οχι μονο εγω, και η LG ε?

15 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

(2) Annual energy consumption: based on average use of 500 running hours per year at full load (nominal conditions).

Απο αλλον κατασκευαστη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Την κλέφτρα Mitsubishi ξεχνάς....

Oποιος εκμεταλευεται αδυναμιες συστήματος / προτύπου προς όφελος του, για μενα είναι ύποπτος.. (μην πω απατεωνας και ακουστει καπως)

7 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

(2) Annual energy consumption: based on average use of 500 running hours per year at full load (nominal conditions).

Απο αλλον κατασκευαστη...

on off? FULL LOAD λεει

απο Ελλαδα ειναι το LG Link μου, οχι απο / στην Ζιμπάμπουε :P

Επεξ/σία από Rnd1978

Εχουμε λιγο παραμερισει το γεγονος οτι οταν παει κανεις καποιος να αγορασει κλιματιστικο το κανει για να ικανοποιησει μια βασικη αναγκη, αυτην της αισθησης ζεστασιας εν καιρω κρυου ή δροσιας εν καιρω καυσωνα και μαλιστα κοροιδευουμε τους "καημενους" που με ρευμα αερακι 32 τι να κανουμε αισθανομαστε παραπανω δροσια αποτι θα θελαμε.

Αντιθετως φαινεται να μας απασχολουν μονο οι μετρησεις και μας κακοφαινεται που καποιοι λεμε οτι η αποσβεση τιμης αναμεσα σε ενα shorai και ενα υποδυεστερο ειναι κατι που θα φανει σε μεγαλο βαθος χρονου και εξαρταται απο παραγοντες οπως ο χωρος και οι αναγκες του, οι  κατοικοι αυτου και οι συνηθειες τους, η υπαρξη βλαβων ή οχι που θα μεγαλωσει η μειωσει τη διαφορα λογω τιμων ανταλλακτικων κτλ.

Ξεπεραστε το, καθε επιλογη εχει υπερ και κατα, σταθμιζει κανεις και αποφασιζει.

Επιμενω οτι το ιδανικο θα ηταν ενα τοσιμπα, φουτζιτσου με τις καταναλωσεις τους χωρις τα κατα τοπους κρυα ρευματακια τους και ακομη καλυτερα να μπορουσα να ρυθμισω οχι θερμοκρασια αλλα Watt λειτουργιας.

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Oποιος εκμεταλευεται αδυναμιες συστήματος / προτύπου προς όφελος του, για μενα είναι ύποπτος.. (μην πω απατεωνας και ακουστει καπως)

on off? FULL LOAD λεει

απο Ελλαδα ειναι το LG Link μου, οχι στην Ζιμπάμπουε :P

Full load εννοει το Design load, oχι χαμηλοτερο.

1599741240_Screenshot_2020-05-13Annex_4_-_Energy_Labelling_Air_Conditioner_Equations_and_Calculations_22_December_2015pdf.png.7fb5c591a73d1ee5baf4ce0f6ddb65e3.png

Ετσι βγαινουν τα ταμπελακια.

Επεξ/σία από rbx1000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Full load εννοει το Design load, oχι χαμηλοτερο.

1599741240_Screenshot_2020-05-13Annex_4_-_Energy_Labelling_Air_Conditioner_Equations_and_Calculations_22_December_2015pdf.png.7fb5c591a73d1ee5baf4ce0f6ddb65e3.png

Ετσι βγαινουν τα ταμπελακια.

έκανες τις πράξεις και βγηκαν?

3,2 * 500ώρες = 1600kw

1600/830  = 1.92

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. Τι να κάνω?

Toyotomi Kuro TKN/TKG-628R32

Επεξ/σία από Rnd1978

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...