Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με ένα Fujitsu που το αγόρασα πριν 8 χρόνια. Κατά την λειτουργία στην ψύξη έχει διαρροή νερού η εσωτερική μονάδα. Στην θέρμανση δεν το έχω δοκιμάσει. Που με συμβουλεύεται να αποτανθω; Στην επίσημη αντιπροσωπεία ή σε κάποιον συντηρητή κλιματιστικών της περιοχής μου;

Σε συντηρητή της Fujitsu καλύτερα για την περίπτωση που χρειαστει ανταλλακτικό.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτες της μερες πιεζονται τα κλιματιστικα στα ορια τους, ειδικα για εμας που εχουμε παλιοτερα μοντελα.

Πρωτη φορα κανει defreezing, δεν το χα ξαναδει. Και κανει κατι αςχημους θορυβους μεσα και εξω, καθε μερικες ωρες που λειτουργει. Ωρες ωρες νομιζω θα καει.

Υπαρχει κατι που μπορουμε να κανουμε για να τα προστατεψουμε ή να τα βοηθησουμε να λειτουργησουν πιο ευκολα στις - θερμοκρασιες;

Δημοσ.

Ολες οι αντλιεσ θερμοτητασ (δηλαδη ολα τα κλιματιστικα ψυξησ/θερμανσησ) ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ σε θερμοκρασιες κατω απο 5C.

Επομενως σε τακτα χρονικα διαστηματα πανε για αποψυξη με αντιστροφη κυκλου (Defrost) κατα τη διαρκεια αυτου δεν παραγουνε θερμανση.

Το κλιματιστικο σε αυτη τη περιοδο δεν πρεπει να κλεινει καθολου ακομη και οταν λειπουμε απο το σπιτι πρεπει να το εχουμε στουσ 18C και οταν επιστρεφουμαι να μπαινει στουσ 22C , πρεπει να ειναι ρυθμισμενο στους 20-22 C θερμανση, mode Heat (ΟΧΙ AUTO), fan Auto (OXI καποια σκαλα του ανεμιστηρα).

Να ειναι καθαρισμενα τα φιλτρα του και η περσιδα να κοιταει προσ τα κατω (στο πατωμα) και οχι σε swing

Ειτε ειμαι γκαντεμης ειτε δε ξερω και εγω τι αλλα οσα χρονια ζω δεν εχω δει κανεναν να κανει συντηρηση οπως τα περιγραφετε με χημικα κτλ. Και στη εταιρια που δουλευω οταν ηρθαν για συντηρηση με βετεξ και φιλτρα τπτ αλλο οπως και σε ολες τις περιστασεις που μου εχει τυχει. Πιστευω η σωστη συντηρηση/εγκατασταση ειναι η εξαιρεση οχι ο κανονας. Αυριο εχω ραντεβου με τεχνικο απο επισιμο service. Εχω μια μικρη ελπιδα

Σε μερικα απο τα παρακατω video θα δεισ πωσ γινεται το σωστο service

https://www.google.gr/search?q=air+condition+service&num=100&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=0ahUKEwjw5oLHmLfRAhXDMlAKHQ-uBpsQ_AUICigD&biw=2496&bih=1350

Δημοσ.

Ηρθαν για service σημερα. Εγινε καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας και πήρε πολύ ώρα. Οσο αφορά την εξωτερική δεν διαπιστώσαν πρόβλημα. Βεβαια χάθηκε παρα πολυ ψυκτικό (κατα τη γνώμη μου) γιατι εκει που ξεβιδώνει με το άλεν δεν εκλεινε και εβγαζε για κανα λεπτό ατμό και υγρό. Τελικά έβαλε τεφλον και το εκλεισε. Για 20 λεπτά μετραγε την πίεση (πιστεύω εχει r410A απο οτι γραφει) και ειπε πως ειναι καλή (45).

Μου ειπε πως τα κλιματιστικά δεν μπορούν να ζεστάνουν και πως θελει βοήθεια καμια σόμπα/τζακι.

Επισης  μου λέει παίρνει 17 βαθμούς και βγάζει 44 που ειναι μια χαρά.

Οπότε αφου 2 τεχνικοί (επισημο service) ειπαν οτι δεν έχει προβλημα δε ξέρω τι άλλο να κάνω. Περιμενα 24.000/27.000 btu να καναν δουλειά σε 45 τετραγωνικά ενιαίου χώρου.

Παρολα αυτα ο χωρος πανω απο 13-14 βαθμούς με 8 αρχική δεν πάει..

Δημοσ.

Δεν παιζει αυτο!!! 55 τετραγωνικα ενα 18αρι το ξεσκιζει!!! Κατι αλλο συμβαινει , ψαξτο καλυτερα...

• Like 1
Δημοσ.

Lexusr στο 25 που το ειχα ζεσταινε αλλα το εβαλα 28 C και ανεβασε και αλλο την θερμοκρασια του χωρου. Οι 20 βαθμοι που γραφεις ειναι υπερβολη και οι 22. Ακομα και το καινουργιο inverter μαρκας mercury που βαλαν στο γραφειο στους 24 λειτουργει καλυτερα απο οτι στους 23C.

Εννοειται heat mode αλλα βαζω high fan και πορτακι κατω, παντα. Γιατι να το βαλω auto? νομιζω οτι καιει ρευμα χωρις να αποδιδει αναλογα με το auto. Γιατι βαζεις ακομα πιο ψηλα την θερμοκρασια γιατι μετα απο,λιγο κοβει το fan. Και δεν μιλαω για τωρα που χιονιζει, τωρα εκει που το χω δεν κοβει ποτε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρολα αυτα ο χωρος πανω απο 13-14 βαθμούς με 8 αρχική δεν πάει..

Αρχική εντός σπιτιού 8, πόση εξωτερική? Πολύ χαμηλή δεν είναι η αρχική?

Δημοσ.

Αρχική εντός σπιτιού 8, πόση εξωτερική? Πολύ χαμηλή δεν είναι η αρχική?

Στο σπίτι 8 ειχε μεσα. Εξωτερική δε ξέρω οσο ειχε το πρωι.

Γενικά δε ξερω πως αλλιως να το ψάξω ηδη το έχουν δει 2 τεχνικοί και ειδε πως η πιεση ειναι οκ. Για 24 περιμενα περισσότερα. Αλλα λενε πως δεν αρκεί προφανώς.

Δημοσ.

Lexusr στο 25 που το ειχα ζεσταινε αλλα το εβαλα 28 C και ανεβασε και αλλο την θερμοκρασια του χωρου. Οι 20 βαθμοι που γραφεις ειναι υπερβολη και οι 22. Ακομα και το καινουργιο inverter μαρκας mercury που βαλαν στο γραφειο στους 24 λειτουργει καλυτερα απο οτι στους 23C.Εννοειται heat mode αλλα βαζω high fan και πορτακι κατω, παντα. Γιατι να το βαλω auto? νομιζω οτι καιει ρευμα χωρις να αποδιδει αναλογα με το auto. Γιατι βαζεις ακομα πιο ψηλα την θερμοκρασια γιατι μετα απο,λιγο κοβει το fan. Και δεν μιλαω για τωρα που χιονιζει, τωρα εκει που το χω δεν κοβει ποτε.

Υπάρχουν και οι οδηγίες χρήσης για καθε μηχανημα και προτεινομενες ρυθμισεις αναλογα τις συνθηκες.

Οπότε αφου 2 τεχνικοί (επισημο service) ειπαν οτι δεν έχει προβλημα δε ξέρω τι άλλο να κάνω. Περιμενα 24.000/27.000 btu να καναν δουλειά σε 45 τετραγωνικά ενιαίου χώρου.Παρολα αυτα ο χωρος πανω απο 13-14 βαθμούς με 8 αρχική δεν πάει..

Κοιταξες το θεμα λάθος θέσης και καταλαβαίνει το μηχανημα λαθος τον χώρο ;

Δημοσ.

Εννοειται heat mode αλλα βαζω high fan και πορτακι κατω, παντα. Γιατι να το βαλω auto? νομιζω οτι καιει ρευμα χωρις να αποδιδει αναλογα με το auto. Γιατι βαζεις ακομα πιο ψηλα την θερμοκρασια γιατι μετα απο,λιγο κοβει το fan. Και δεν μιλαω για τωρα που χιονιζει, τωρα εκει που το χω δεν κοβει ποτε.

Αμα ειναι καλο μηχανημα, ο ανεμιστηρας στο Auto και θα κανει μονο του τις ρυθμισεις. Αν βαλεις τον ανεμιστηρα στο τερμα το ζοριζεις γιατι τα υγρα επιστρεφουν πολυ κρυα και μπορει να χανεις και σε αποδοση. Σε δοκιμες που εκανα πιο πολυ ζεστη εφερνε στο auto παρα ανεμιστηρα στο τερμα.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια οντως ποια ειναι μια νορμαλ εσωτερικη θερμοκρασια σε σχεση με εξω? Και μενα 8 και πιο κατω εχει μεσα αυτες τις μερες οταν δεν εχω ανοιξει κλιματιστικο. Χθες ανοιξα κλιματιστικο (ενα ψοφιο 9αρι που εχω-20τμ το δωμαιο) σε συνδυασμο με ηλεκτρικη θερμαστρα, και καιγαν μεχρι το βραδυ για να ανεβω στους 16. Επεσα για υπνο και 6 ωρες μετα που σηκωθηκα παλι 8 ειχε το δωματιο.

Οποτε σκεφτομαι να βαλω τωρα και εγω 18αρι να μη παιρνει ολοκληρη μερα να μου το ζεστανει αλλα μετα διαβασα αυτο

http://www.energyvanguard.com/blog/55157/Why-an-Oversized-Air-Conditioner-Is-a-Bad-Idea

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι θερμοκρασίες είναι αυτές που διαβάζω; 8 βαθμούς μέσα σε σπίτι; Πως ζείτε; το λέω με κάθε ειλικρίνεια και όχι για να το παίξω κάποιος..

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ρε παιδια οντως ποια ειναι μια νορμαλ εσωτερικη θερμοκρασια σε σχεση με εξω? Και μενα 8 και πιο κατω εχει μεσα αυτες τις μερες οταν δεν εχω ανοιξει κλιματιστικο.

Ανάλογα τις απώλειες/μονώσεις. Πχ έχω ακούσει μηχανολόγο να μου λέει για νεόδμητο που δεν είχαν εγκαταστήσει ακόμα θέρμανση μέσα (και δεν κατοικούσαν ακόμα οι ιδιοκτήτες) το οποίο με εξωτερική θερμοκρασία 0 είχε 14-15 βαθμούς...

Το "oversized" που λέει στο link δεν είναι απλά για τα τμ του χώρου αλλά και για τις απώλειες.

Αν λοιπόν έχεις μεγάλες απώλειες ένα μεγαλύτερο κλιματιστικό, σε σχέση με εκείνο που θα χρειαζόσουν αν είχες σημαντικά μικρότερες απώλειες, δεν θεωρείται oversized αλλά normal...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...