Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο ρολόι της ΔΕΗ το γράφει αν δεν κάνω λάθος, σε περίπτωση που δεν ξέρεις να ξεχωρίσεις τις φάσεις στον πίνακα του σπιτιού...

Δημοσ.

Tί μέγεθος θες ; 

Για το 24άρι λέω για ψύξη μόνο. Είναι ένα σαλόνι 15τμ που συνδέεται με χωλ χωρίς πόρτα 20τμ σχεδόν. 

Σκέφτομαι να το βάλω να κοιτάει το χωλ και να δροσίζει και τα 2 δωμάτια που είναι στη σειρά.

Της aquathermal έχει 600€ με SEER 6.5 ενώ το αμέσως επόμενο με τέτοια απόδοση φτάνει 1000€

Φασόν μηχανήματα απο τρίτους .Ολα τα προιόντα παντού διαφήμιζονται σαν καλύτερα.

Άρα να μην πιστεύω τα χαρακτηριστικά που γράφουνε;

Δημοσ.

Γιάυτο υπαρχουν διαφορες φίρμες στην αγορά και ποιότητες προιόντων.Για τον χώρο σου τι ταιριαζει και που μπαίνει κάτι ρωτάς τεχνικο και αν έχεις αμφιβολιες και αλλον.Αν αυτος ξέρει και το μηχανημα που ενδιαφερεσαι ακόμα καλυτερα.

Δημοσ.

Για το 24άρι λέω για ψύξη μόνο. Είναι ένα σαλόνι 15τμ που συνδέεται με χωλ χωρίς πόρτα 20τμ σχεδόν.

Σκέφτομαι να το βάλω να κοιτάει το χωλ και να δροσίζει και τα 2 δωμάτια που είναι στη σειρά.

Της aquathermal έχει 600€ με SEER 6.5 ενώ το αμέσως επόμενο με τέτοια απόδοση φτάνει 1000€

Άρα να μην πιστεύω τα χαρακτηριστικά που γράφουνε;

Καταρχας θα μιλησεις με ψυκτικο ή μηχανολογο να δει το χωρο σου, πού θα τοποθετηθει η μονάδα όπως και τι μέγεθος χρειαζεσαι για τον χωρο.

Τα χαρακτηριστικα γενικα να τα πιστευεις. Δεν ξερω αν υπσρχρει μοναδα στο εμποριο με ψευτικα χαρακτηριστικα αλλα οι πλειοψηφια τους εχουν πιστοποιησεις ή εχουν ελεγθει εργαστηριακα. Με την ιδια λογικη για πολλα διαρκή καταναλωτικα αγαθα θα μπορουσαμε να προβληματιστουμε κατα ποσο ισχυουν τα οσα γαφουν !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους

Κοιταζω για ενα κλιματιστικο για ενα παιδικο δωματιο 4.5χ3.5 για ψυξη/θερμανση. Το κτιριο ειναι 10 ετιας με μονωση, ,διπλα τζαμια, Νοτια Ελλαδα (Πατρα), ενα παραθυρο ανατολικο.

Υπαρχει αυτονομη θερμανση αλλα μεχρι τις 10 το βραδυ.

Με ενα (καλιμπραρισμενο) υγρασιομετρο δεν βλεπω να πεφτει η θερμοκρασια στο δωματιο κατω απο 17.5c και υγρασια πανω 65% ολο το βραδυ με 0c η ακομα και μειον εξω. (Πολυ βαρυ χειμωνα φετος για τα δεδομενα της Πατρας)

Στο δια ταυτα

Τα φιλτρα που διαφημιζουν κανουν τιποτα πχ hepa-αντιμικροβιακα κλπ η με ενα απλο a/c με ενα καθαρισμο θα ειμαι οκ. Ειναι μικρα τα παιδια οποτε υπαρχει και ενας φοβος

Πηγα σε καποια μαγαζια ειδα και απο κοντα καποια μοντελα αλλα απο εξυπηρετηση μηδεν.

Αυτα που εχω καταληξει 

http://www.skroutz.gr/s/8691985/Daikin-Siesta-ATXN25NB9.html?keyphrase=Daikin+ATXN25NB9 (Μαλαισια)

SEER: 5.66 W/W, SCOP: 4 W/W (θερμη ζωνη λογικα θα ειναι πανω απο 4.8) --Φιλτρα

Ψυκτική απόδοση (Btu/h) 4436-10236 Θερμική απόδοση (Btu/h) 4436-13648 

http://www.skroutz.gr/s/6918238/Fujitsu-ASYG09LLC-AOYG09LL.html?keyphrase=Fujitsu+ASYG09LLCC  (Κινα)

SEER: 6.9 W/W, SCOP: 5.2 W/W (Θερμη ζωνη) --Κανενα φιλτρο

Ψυκτική απόδοση (Btu/h) 3071 - 10236 Θερμική απόδοση (Btu/h) 3071 - 12966 

http://www.skroutz.gr/s/3291185/Fujitsu-ASYG09LMC.html?from=catspan&keyphrase=Fujitsu+ASYG09LMCA (Κινα)

SEER: 7.00 W/W, SCOP: 5.3 W/W (θερμη ζωνη) -- Φιλτρα

Ψυκτική απόδοση (Btu/h) 1720 εως 10920 Θερμική απόδοση (Btu/h) 1720 εως 13650 

http://www.skroutz.gr/s/9029661/Inventor-Passion-Pro-P6MVI-09WFR-P6MVO-09.html (Κινα)

SEER: 6.8 W/W, SCOP: 5.1 W/W (Θερμη ζωνη) -- Φιλτρα

Ψυκτική απόδοση (Btu/h) 4.000-11.300 Θερμική απόδοση (Btu/h) 2.800 - 12.700

Μην γραφω κατεβατα 

Toyotomi izuru 

Hitachi RASK10HCG

Toshiba Mirai RAS10BAVG

Απο αυτα εχω καταληξει Fujitsu ASYG09LMCA > Passion Pro > Daikin ATXN25NB9 > Fujitsu ASYG09LLCC

Αξιζει να γινει υπερβαση στο budget για το LMCA (φιλτρα-μεγαλυτερο ευρος λειτρουργιας αρα και οικονομια- επωνυμο) η να παω για passion pro(value/money μου φαινεται) / fujitsu LLCC 

Επεξ/σία από dionysg
Δημοσ.

επειδή το προορίζεις για υπνοδωμάτιο στη θέση σου θα έβαζα και το θόρυβο στις μεταβλητες.. κ το fujitsu απο οτι ειδα ειναι 58 db ενω το pro 21

Δημοσ.

επειδή το προορίζεις για υπνοδωμάτιο στη θέση σου θα έβαζα και το θόρυβο στις μεταβλητες.. κ το fujitsu απο οτι ειδα ειναι 58 db ενω το pro 21

Απο την μαμα Fujitsu

Noise (H/M/L/Q ) dB(A) 43/40/32/21 Outdoor Unit 45

Εδω σ εχω 

inventor να παρεις..

:-D  :-D

Η αληθεια ειναι το passion pro το βρισκω 500 τοποθετημενο ενω το fujitsu 610 απο γνωστη αλυσιδα. Εχω ενα toyotomι 18αρι στο σαλονι made in japan που το πληρωσα χρυσο πριν 5 χρονια αλλα το ευχαριστιεμαι. Μηπως η φτηνια φαει τον παρα σκεφτομαι

Δημοσ.

Καταρχας θα μιλησεις με ψυκτικο ή μηχανολογο να δει το χωρο σου, πού θα τοποθετηθει η μονάδα όπως και τι μέγεθος χρειαζεσαι για τον χωρο.

Τα χαρακτηριστικα γενικα να τα πιστευεις. Δεν ξερω αν υπσρχρει μοναδα στο εμποριο με ψευτικα χαρακτηριστικα αλλα οι πλειοψηφια τους εχουν πιστοποιησεις ή εχουν ελεγθει εργαστηριακα. Με την ιδια λογικη για πολλα διαρκή καταναλωτικα αγαθα θα μπορουσαμε να προβληματιστουμε κατα ποσο ισχυουν τα οσα γαφουν !

Γνωρίζεις πόσο περίπου κοστίζει μια τέτοια μελέτη;

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους

Κοιταζω για ενα κλιματιστικο για ενα παιδικο δωματιο 4.5χ3.5 για ψυξη/θερμανση. Το κτιριο ειναι 10 ετιας με μονωση, ,διπλα τζαμια, Νοτια Ελλαδα (Πατρα), ενα παραθυρο ανατολικο.

Υπαρχει αυτονομη θερμανση αλλα μεχρι τις 10 το βραδυ.

Με ενα (καλιμπραρισμενο) υγρασιομετρο δεν βλεπω να πεφτει η θερμοκρασια στο δωματιο κατω απο 17.5c και υγρασια πανω 65% ολο το βραδυ με 0c η ακομα και μειον εξω. (Πολυ βαρυ χειμωνα φετος για τα δεδομενα της Πατρας)

Αξιζει να γινει υπερβαση στο budget για το LMCA (φιλτρα-μεγαλυτερο ευρος λειτρουργιας αρα και οικονομια- επωνυμο) η να παω για passion pro(value/money μου φαινεται) / fujitsu LLCC 

Το fujitsu είναι πράγματι καλό για τα χαρακτηριστικά του και "κλασσική" μάρκα στα κλιματιστικά . 

Όμως αφου προορίζεται για υπνοδωμάτιο μωρού δώσε έμφαση στα φίλτρα . Το φίλτρο HEPA στο passion pro είναι ένα μεγάλο συν . 

Επίσης το passion pro είναι εξίσου αθόρυβο με το fujitsu και πολύ φθηνότερο. Σαν εταιρία η inventor φέρνει αξιόπιστα μοντέλα και έχει άριστο after sales support . Στα συν η μεγάλη εγγύηση που δίνει . 10 χρόνια συμπιεστής και 5 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη με προυποθεση  να γίνεται ετήσια συντήρηση για να ισχύει μετά τα 2 χρόνια η εγγύηση . Μέχρι τα 2 χρόνια και χωρίς συντήρηση είσαι καλυμμένος . (λεπτομέρειες εδώ κάτω κάτω : https://www.inventoraircondition.gr/egiisi-inventor/eggyisi-10-xronia )

Ίσως να μην έχεις το budget για να του κάνεις ετήσια συντήρηση αλλά είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του μωρού . Επιβάλλεται μια φορά το χρόνο συντήρηση δηλαδή απολύμανση της μονάδας με ειδικά χημικά και αλλαγή των αναλώσιμων φίλτρων (όταν πρέπει) .Επίσης θα σου συνιστούσα ανεξαρτήτως κλιματιστικού  τα πλενόμενα φίλτρα να τα πλένεις ανάλογα την χρήση κάθε 15 μέρες με 1 μήνα . 

Απο άποψη καταναλώσεων έχουν μικρές διαφορές αμελητέες θα έλεγα . 

Ελπίζω να σε βοήθησα !

Τα 58 db αναφέρονται για την εξωτερική μονάδα του fujitsu.

Εγω θελω koumtel και τη κοπελια...........

ΧΑΧΑΧΑ !!! Παρεμπιπτόντως αυτή η παραπλάνηση πρέπει να σταματήσει ... "Ζεσταθείτε οικονομικά" ......

Γνωρίζεις πόσο περίπου κοστίζει μια τέτοια μελέτη;

Βασικά δεν εννοούσα να γίνει μηχανολογική μελέτη του χώρου . Δηλαδή μελέτη απωλειών και επιλογή κατάλληλου κλιματιστικού (διαστασιολόγηση) . Απλά εμπειρικά να δει το χώρο σου ένας ψυκτικός ή μηχανολόγος . Πάρε μερικές απόψεις . Το να κάνεις ολόκληρη επαγγελματική μελέτη χώρου κοστίζει και δεν νομίζω ότι αξίζει απλά για ένα κλιματιστικό. Στην δικιά σου περίπτωση το πρόβλημα είναι η σωστή επιλογή σημείου για να αποδίδει καλά στο χώρο .  . Δεν προτείνεται ως λύση γενικά η τοποθέτηση ενός κλιματιστικού σε χολ για να πιάνει 2 ή περισσότερα δωμάτια . Πολύ πιθανό να έχεις προβλήματα θερμοκρασιακής κατανομής στον χώρο σου . Σε κάθε περίπτωση να δει τον χώρο σου μηχανολόγος ή ψυκτικός και να σου πει τη βέλτιστη λύση .

• Like 1
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι το passion pro το βρισκω 500 τοποθετημενο ενω το fujitsu 610 απο γνωστη αλυσιδα. Εχω ενα toyotomι 18αρι στο σαλονι made in japan που το πληρωσα χρυσο πριν 5 χρονια αλλα το ευχαριστιεμαι. Μηπως η φτηνια φαει τον παρα σκεφτομαι

Επιλογη το fulitsu λογω μεγαλυτερων ορίων,φίλτρων και υπαρχει και Ταιλανδης αν το ψαξεις .Το Τoyotomi που έχεις έκαναν γνωστη την εταιρία,αλλη εμπορική πολιτική τότε. Η παροιμια για την φτήνια δεν βγαινει τυχαια.Είναι για όσους δεν πιστευουν ότι παντα θα υπάρχουν καλυτερα προιόντα στην αγορα.Ολα τα προιόντα πάντα διαφημίζουν οτι είναι καλύτερα.

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με ένα Fujitsu που το αγόρασα πριν 8 χρόνια. Κατά την λειτουργία στην ψύξη έχει διαρροή νερού η εσωτερική μονάδα. Στην θέρμανση δεν το έχω δοκιμάσει. Που με συμβουλεύεται να αποτανθω; Στην επίσημη αντιπροσωπεία ή σε κάποιον συντηρητή κλιματιστικών της περιοχής μου;

Δημοσ.

Ειτε ειμαι γκαντεμης ειτε δε ξερω και εγω τι αλλα οσα χρονια ζω δεν εχω δει κανεναν να κανει συντηρηση οπως τα περιγραφετε με χημικα κτλ. Και στη εταιρια που δουλευω οταν ηρθαν για συντηρηση με βετεξ και φιλτρα τπτ αλλο οπως και σε ολες τις περιστασεις που μου εχει τυχει. Πιστευω η σωστη συντηρηση/εγκατασταση ειναι η εξαιρεση οχι ο κανονας. Αυριο εχω ραντεβου με τεχνικο απο επισιμο service. Εχω μια μικρη ελπιδα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...