Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/187834-morris-wfin70132 24αρι μορις; οικονομία, θόρυβο κτλ; το έχει ξανά ο κωτσοβολος προσφορά στα 600 με 100 ευρώ δωροεπιταγη Και 10% με κάρτα εθνικής. 

Επεξ/σία από pareisaktos
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/187834-morris-wfin70132 24αρι μορις; οικονομία, θόρυβο κτλ; το έχει ξανά ο κωτσοβολος προσφορά στα 600 με 100 ευρώ δωροεπιταγη Και 10% με κάρτα εθνικής. 

Διάβασε πιο πριν σελίδες ...εγώ το έχω .τίμιο για αυτήν την τιμή 

Δημοσ.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για να καλύψω ενιαίο χώρο 40τμ καθιστικό κουζίνα, από τη σελίδα με τις μετρήσεις μου βγάζει ανάγκες για 14.000 btu με τη μετατροπή, μέχρι 1000€ μπάτζετ. Θα είναι πηγή για ψύξη και θέρμανση.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Διάβασε πιο πριν σελίδες ...εγώ το έχω .τίμιο για αυτήν την τιμή 

Βλέπω ότι απο καταναλώσεις είναι οκ. Μπορείς να γράψεις και μια κριτική σχετικά με τον θόρυβο αλλά και εάν τα πρόσθετα που έχει επάνω (wifi, follow me κτλ) λειτουργούν ικανοποιητικά;

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Lofarek είπε

Καλησπερα σε ολους τους γραφοντες του site . Θα ηθελα να σας ενημερωσω σχετικα με την εμπειρια μου (αρνητικη) αναφορικα με το συγκεκριμενο μοντελο. Το εχω σχεδον 3 χρονια. Το επελεξα για προφανεις λογους SEER 8,9  COP 5,1 μεσαια ζωνη 6,7 θερμη. Εχω ηδη εγκατεστημενο και το προηγουμενο μοντελο 12αρι Kirigamine zen. Περισσοτερο το πηρα για θερμανση υ/δ 20 τμ 1ος οροφος περιοχη Κορινθου 300 μετρα απο παραλια. Το εχω δει και στο youtube στην Σερβια να δουλευει κανονικοτατα σε εξωτερικες -11 , -14 & -20 C με εσωτερικη 23C και αντιστοιχες καθε φορα μετρησεις καταναλωσης. Το πρωτο που εκανα και εγω ειναι να αρχισω τις βατομετρησεις . Αλλα αυτα θα σας τα πω πιο μετά. Το λειτουργω πολυ χαλαρα στους 19 -20 στην θερμανση ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ. Αλλα το κερασακι στην τουρτα ειναι το παρακατω. Ξυπνωντας το πρωι πριν απο 2 μηνες βλεπω αυτο.!!!!!!! Δειτε συνημμενο αρχειο !!!!  Το ειπα στον μαστορα αντιπροσωπο της mitsubishi και μου ειπε οτι τετοιο πραγμα ουτε στα φθηνιαρικα δεν εχει δει και φυσικα το προσεχω ως κορην οφθαλμου..Τωρα με τον κορονοιο δεν εχω επικοινωνησει για νεα αποκαταστασης αλλαγης μεσα στο καλοκαιρι κατι θα εχω. καταναλωσεις standby 0.6 watt ψυξη στο οικονομικο στους 27c εξωτερικη καμια φορα και κατω απο 100 w παιζει ρολο η εξωτερικη θερμοκρασια και θερμανση οταν πιασει επιθυμητη κυμαινεται 230w στο οποιο κανει συντηρηση της εξωτερικης μοναδας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΖΕΣΤΟ ΜΕΣΑ και ανεβαινει στα 320 - 330w minimum για να δωσει ζεστο. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΟΣΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟΣΟ ΤΑ SPECS ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ. ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ DAISEKAI 9 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΑΧΤΙ ΜΟΥ  ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ. Συγνωμη για την πολυλογια μου.. Ευχαριστώ

IMG_20191227_140311-min.jpg

11 ώρες πριν, Lofarek είπε

τι να πω παντως εχει και θεματα οσμων παροτι καθε χρονο και δυο φορες το περναω με ειδικο αφρο και ψεκαστικο. Ο ιονιστης εδω δεν βοηθα. Εξωτερικος θορυβος λιγο παραπανω απο το EH kirigamine zen 12αρι το zen εχει και αναμονη 0.3 watts αλλα χειροτερες αποδοσεις ψυξης 170 w min και θερμανσης 360w minχωρις αυτη την λειτουργια συντηρησης των 230w scop 4,7 μεση ζωνη . Γι αυτο το ξαναλεω αλλη μια φορα αφηστε τα specs και εμπιστευτειτε μονο τους μετρητες σας... Για μενα αυτο το καζο που επαθα ειναι....casus beli . Εδωσα και ενα σωρο λεφτα για να τα παρω. Υπαρχει καποιος στην κοινοτητα που να εχει και  να εχει μετρησει daisekai 6.5 η 8   9000 btu?

Δεν νομίζω τέτοιο ράγισμα να έγινε από την λειτουργία του, αν θες βάλε μια φώτο το εξωτερικό να δούμε σε τι κατάσταση είναι η εγκατάσταση.

Επίσης τι μάρκα είναι ο "ειδικός" αφρος; Μήπως το ράγισμα είναι από τα άνοιξε-κλείσε που έκανες;
Σχετικά με τις οσμές αν δεν στο έκανε από την αρχή είναι ελλιπή συντήρηση ή ότι ρουφάει σου στέλνει...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pareisaktos είπε

Βλέπω ότι απο καταναλώσεις είναι οκ. Μπορείς να γράψεις και μια κριτική σχετικά με τον θόρυβο αλλά και εάν τα πρόσθετα που έχει επάνω (wifi, follow me κτλ) λειτουργούν ικανοποιητικά;

Ευχαριστώ 

Μέτρια Κρικ κρακ στην αρχή στην ζέστη και στη ψύξη.ελαχιστα αλλά υπαρκτά. Wifi ενσωματωμένο ήδη και λειτουργεί άψογα.εχει i feel αλλά δεν μπορώ ότι είδα τρομερή διάφορα σε κάτι.το λειτουργούσα πάντα σε φουλ σκάλα και ισορροπούσε μόνο του .το έχει και mariobonie αν θυμάμαι καλά .ελπίζω να μην μου διαφεύγει κάτι.ελπιζω να σε κάλυψαν  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bakmania είπε

Θα ήθελα τη γνώμη σας για να καλύψω ενιαίο χώρο 40τμ καθιστικό κουζίνα, από τη σελίδα με τις μετρήσεις μου βγάζει ανάγκες για 14.000 btu με τη μετατροπή, μέχρι 1000€ μπάτζετ. Θα είναι πηγή για ψύξη και θέρμανση.

Λίγο πάνω από το μπάτζετ σου

https://www.bestprice.gr/item/2155695798/toshiba-shorai-premium-18j2avrg-e18j2kvrg-e.html

Έχει 7 χρόνια εγγύηση και έχει μάλλον τον πιο ολοκληρωμένο συνδυασμό απόδοσης, λειτουργίας, χαρακτηριστικών και ποιότητας.

Εντός του μπάτζετ https://www.bestprice.gr/item/2153240924/mitsubishi-electric-mszmuz-sf50ve.html

Έχει 3 χρόνια εγγύηση. Το έχω δει σε λειτουργία και είναι πολύ καλό και αθόρυβο. Μικρή εσωτερική αλλά θηριώδης εξωτερική.

Εντός μπάτζετ https://www.bestprice.gr/item/2155356754/fujitsu-asyg18klcaaoyg18klta.html

Έχει τη μεγαλύτερη απόδοση από όλα. 3 χρόνια εγγύηση. Στερείται χαρακτηριστικών. Αν ενοχλεί ο θόρυβος της εσωτερικής να μην αγοραστεί.

Πιθανότατα να το πάρεις σε καλή τιμή από κώτσο σε καμιά προσφορά μαζί με εγκατάσταση.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Λοιπόν ήρθε ο εκκαθαριστικος λογαριασμός ρεύματος  έχω elpedison

περίοδος κατανάλωσης 10/12 -2019 έως 10/4 -2020 ημέρες 122 σύνολο kwh 3682 με τρία κλιματιστικά θυμίζω toshiba shorai 18 toyotomi kuro 9 daikin 9 non stop λειτουργία 

Σύνολο πληρωμών τετραμήνου 590 ευρώ / 3682 kwh = 0,16 λεπτά /kwh 

Δημοσ.

Καλησπερα. Με ενδιαφερει air condition, κυριως για ψυξη, για ενιαια γκαρσονιερα περι των 30τμ στην περιοχη της Ηλιουπολης. Να παω σε 9000 btu ή 12000btu?

Ιδανικο budget περι 300-400ε~.

Ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, apathya είπε

Καλησπερα. Με ενδιαφερει air condition, κυριως για ψυξη, για ενιαια γκαρσονιερα περι των 30τμ στην περιοχη της Ηλιουπολης. Να παω σε 9000 btu ή 12000btu?

Ευχαριστω.

Καλύτερα 12άρι

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198323-carrier-42qhc012d8ls-legacy

Έχει καλό seer στο 7.1

@apathya

Ακόμα 3 προτάσεις

Με 10χρόνια εγγύηση , παρόμοια απόδοση αλλά λίγο πάνω στα χρήματα https://www.bestprice.gr/item/2155617975/inventor-aria-ar3vi32-12wfar3vo32-12.html

Με 10χρόνια εγγύηση , πιο φθηνό , υποδέεστερη απόδοση https://www.bestprice.gr/item/2155331022/tcl-elite-tac-12chsaxa51.html

Το ίδιο με wifi και φίλτρο ιονισμού https://www.bestprice.gr/item/2155493112/tcl-elite-plus-tac-12chsaxa412.html

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Klausx είπε

Δεν νομίζω τέτοιο ράγισμα να έγινε από την λειτουργία του, αν θες βάλε μια φώτο το εξωτερικό να δούμε σε τι κατάσταση είναι η εγκατάσταση.

Επίσης τι μάρκα είναι ο "ειδικός" αφρος; Μήπως το ράγισμα είναι από τα άνοιξε-κλείσε που έκανες;
Σχετικά με τις οσμές αν δεν στο έκανε από την αρχή είναι ελλιπή συντήρηση ή ότι ρουφάει σου στέλνει...

Οκ θα το βγαλω το πρωι ο αφρος  λαθος εκφραση δικια μου ειναι ενα σπρευ που πηρα αν θυμαμαι καλα η απο κοτσωβολο η απο ΜΜ τωρα απο ανοιξε κλεισε ειμαι πολυ προσεκτικος με αυτα δεν κανω "ταρζανιες" γιατι κανεις δεν θελει να χαλασει κατι για το οποιο εχει πληρωσει αδρα...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα,

μου άρεσε το fujitsu asyg09llce 9.000 που προτείνεις για υπνοδωμάτιο 15-16 τ.μ. και για ψυξη και για θέρμανση.

Αξίζει κατα τη γνώμη σου, η υπέρβαση για να πάω στο daikin siesta sensira 9.000 ?  https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198181-daikin-atxc25b-siesta-sensira

fujitsu --> seer : 6,9 και scop 4,0

daikin --> seer: 6,74 και scop 5,78

ποιο θα διάλεγες? να φανταστώ δε χρειάζεται να πάω σε 12.000 btu ? πέρυσι θυμάμαι το daikin το 12αρι ειχε βγει προσφορά στα 480

Φιλε μου επειδη εχω σκοπο να παρω κι εγω 9αρι και το εψαχνα σημερα,ο κωτσοβολος εχει επιστροφη 10% σε ποντους go4more για αγορες μεχρι και 10 μαιου.Αν βαλουμε και τη δωροεπιταγη 50 ευρω το daikin βγαινει στα 355 ευρω.

Δημοσ.
Στις 5/5/2020 στις 11:20 ΜΜ, Rnd1978 είπε

Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να σβήνουν σχόλια, εκτός και αν πχ  βρίζουν.. 

Όταν τα σβηνεις.. χάνει η κριτική το νόημα της.. είτε είναι ενα θετικό σχόλιο σαν αυτό που έβαλα (που φυσικά σιγά μην το σβήσει κανείς) είτε είναι ένα σχόλιο αρνητικο όπως του φίλου εδώ στο forum.. (που πιθανόν να τα σβήνουν αβερτα)

Εάν δεν το σβήσουν μπορείς να πάρεις μια ιδέα, με τι κριτήρια έβαλε κάποιος ένα αστεράκι,η πέντε αστεράκια. Έχεις την δυνατότητα να φιλτράρεις την "σοβαρότητα" μιας βαθμολογίας...και συνολικά της βαθμολογίας του προϊόντος που σκέφτεσαι να πάρεις.

Δεν έχω κάνει ποτέ σχόλιο στην συγκεκριμένη πλατφόρμα.. απορία.. αν πάω και γράψω σε ένα κλιματιστικό (συγκεκριμένων δημοφιλών ελληνικών αντιπροσωπειών που τους ενδιαφέρει πολύ πολύ πολύ το ελληνικο Σκρουτζ) :

Επειδή την πάτησα εγώ .. ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ EUROVENT!!! Και βάλω ένα αστέρι θα μου το σβήσουν; 😛

Η σε λίγο πιο εύκολο: Έδωσα μια περιουσία και πήρα μηχάνημα χωρίς πιστοποίηση EUROVENT, καλά να παθω...

Η σε λίγο πιο τραβηγμένο:

Ενεργειακή Κλάση Α+++ 

Η τεχνολογική υπεροχή της σειράς κλιματιστικών μπλα μπλα, προσφέρει την υψηλότερη ενεργειακή κλάση Α+++ σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες για τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. 

Και από κάτω φωτογραφία τον Πινόκιο..

Μάλλον θα μου τα σβήσουν ...

Το skroutz έχει μια επιλογή για να κάνεις report εσύ ως χρήστης της πλατφόρμας αξιολογήσεις που θεωρείς ότι είναι άσχετες με το προϊόν . 

Κοίτα εγώ εσύ και άλλοι 10 εδώ μέσα μπορούμε να φιλτράρουμε τις αξιολογήσεις γιατί γνωρίζουμε πέντε δέκα εκατό πράγματα . Ο απλώς κοσμάκης (κατά την άποψη μου η πλειοψηφία) που δεν έχει ιδέα τί είναι κλιματιστικό θα διαβάσει και θα πιστέψει το οτιδήποτε.  

Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο .Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά απο την άλλη τελείως άσχετες αξιολογήσεις...δεν είναι αξιολογήσεις .  Όταν ο άλλος βάζει αξιολόγηση σε μηχάνημα ένα αστεράκι γράφοντας ότι ο εγκαταστάτης άργησε να έρθει και του έκανε και χάλια δουλειά και άλλα τέτοια παρόμοια είναι παντελώς άσχετη με το προϊόν. Με την ίδια λογική ούτε στα forums θα έπρεπε να σβήνουν το οποιοδήποτε off topic post .   Είναι κάποια σχόλια πραγματικά αλλού για αλλού γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν μάθει να κρίνουν μια κατάσταση με μια απόλυτη σιγουριά χωρίς καν να γνωρίζουν το αντικείμενο. Γενικά πολλοί είναι αυτοί που με την πρώτη ευκαιρία αποδίδουν ευθύνες (βγάζοντας χολή κάποιοι)  αριστερά και δεξιά χωρίς πρώτα να ρωτήσουν, να μάθουν και ύστερα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ποιος και τί έφταιγε . Ανεύθυνα πράγματα  .  Το βλέπεις παντού αυτό σε συζητήσεις σε forums , comments κάτω απο άρθρα σε κάθε site, σε κοινωνικά δίκτυα παντού  είτε έχει να κάνει με προϊόν ή υπηρεσία είτε έχει να κάνει με μια πολιτική συζήτηση . Τίτλο άρθρου διαβάζουν μόνο και έχουν και άποψη για τον αρθρογράφο .  😅

18 ώρες πριν, Lofarek είπε

τι να πω παντως εχει και θεματα οσμων παροτι καθε χρονο και δυο φορες το περναω με ειδικο αφρο και ψεκαστικο. Ο ιονιστης εδω δεν βοηθα. Εξωτερικος θορυβος λιγο παραπανω απο το EH kirigamine zen 12αρι το zen εχει και αναμονη 0.3 watts αλλα χειροτερες αποδοσεις ψυξης 170 w min και θερμανσης 360w minχωρις αυτη την λειτουργια συντηρησης των 230w scop 4,7 μεση ζωνη . Γι αυτο το ξαναλεω αλλη μια φορα αφηστε τα specs και εμπιστευτειτε μονο τους μετρητες σας... Για μενα αυτο το καζο που επαθα ειναι....casus beli . Εδωσα και ενα σωρο λεφτα για να τα παρω. Υπαρχει καποιος στην κοινοτητα που να εχει και  να εχει μετρησει daisekai 6.5 η 8   9000 btu?

Στη λειτουργία της ψύξης τα κλιματιστικά με το καιρό και με τα σταμάτα ξεκίνα αναπτύσουν οσμές απο την υγρασία που παγιδεύετε μεσα .  Ένας τρόπος για να περιορίσεις έως να αποτρέψεις την δημιουργία οσμών είναι να αφήνεις το κλιματιστικό πριν το κλείσεις σε λειτουργία ανεμιστήρα για μερικά 5 λεπτά για να στεγνώσει το εσωτερικό του . Είναι φυσιολογικό αυτό να συμβαίνει . Τα ίδια πάθαινα και στο A/C του αυτοκινήτου απο την πρώτη στιγμή που το αγόρασα καινούριο γιατί ξεχνούσα να το αφήσω 2-3 λεπτά στο fan . 
Δεν ξέρω με τί αφρός είναι αυτός που αγόρασες . Αν θες αποτελεσματικό χημικό απολύμανσης  θα κοιτάξεις κάτι σαν το NCH Everbrite  ή άλλο επαγγελματικό χημικό που χρησιμοποιούν οι ψυκτικοί . 

Η κατανάλωση ενός κλιματιστικού διαφέρει απο χώρο σε χώρο . Εξαρτάται απο τις απώλειες του χώρου . Το ίδιο μοντέλο σε έναν χώρο Α μπορεί να καταναλώνει τα μισά απο όσα καταναλώνει σε έναν χώρο Β . 

16 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εγω σκέφτομαι οτι μπορει να φταίει και το οτι δε κανουν κενο σωστά και εγκατασταση της πλάκας. Εμενα μου εκανε  3,5 λεπτα κενο  μονο

Το κενό δεν γίνεται με το χρονόμετρο στο χέρι . Ο χρόνος για ένα σωστό κενό διαφέρει απο εγκατάσταση σε εγκατάσταση . Εξαρτάται απο πολλά π.χ απο την δυνατότητα της αντλίας κενού , απο το μέγεθος του ψυκτικού κυκλώματος κ.α  .  Το κενό  έχει γίνει σωστά όταν το μανόμετρο κενού δείξει μια σωστή ένδειξη. 

13 ώρες πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα,

μου άρεσε το fujitsu asyg09llce 9.000 που προτείνεις για υπνοδωμάτιο 15-16 τ.μ. και για ψυξη και για θέρμανση.

Αξίζει κατα τη γνώμη σου, η υπέρβαση για να πάω στο daikin siesta sensira 9.000 ?  https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198181-daikin-atxc25b-siesta-sensira

fujitsu --> seer : 6,9 και scop 4,0

daikin --> seer: 6,74 και scop 5,78

ποιο θα διάλεγες? να φανταστώ δε χρειάζεται να πάω σε 12.000 btu ? πέρυσι θυμάμαι το daikin το 12αρι ειχε βγει προσφορά στα 480

Στη θέρμανση με διαφορά πιο οικονομικό είναι το Daikin  . Στη ψύξη μικρές διαφορές απο το Fujitsu .  Overall πιο οικονομικό σε λειτουργία το Daikin . 
Aπο εγγύηση και τα δύο στις πλακέτες,στα μοτέρ ανεμιστήρων κτλ  δίνουν 3 χρόνια και λαμβάνοντας υπόψιν την τιμή αγοράς θα προτιμούσα το Daikin αντί του fujitsu.

Λογικά θα σε καλύψει το 9άρι . Εκτός αν το σπίτι σου έχει χάλια κουφώματα μονώσεις και ζείς σε περιοχή που πέφτει πολύ χαμηλά η θερμοκρασία .  Πάρε και μια γνώμη απο το ψυκτικό . 

6 ώρες πριν, apathya είπε

Ευχαριστω.

9άρι με τίποτα . 12άρι ίσως και μεγαλύτερο ανάλογα τις απώλειες του χώρου σου . Θα κοιτάξεις το SEER του κλιματιστικού να είναι  όσο υψηλό γίνεται . Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο πιο οικονομικό στη ψύξη . 

1. https://www.skroutz.gr/s/18540955/Carrier-Legacy-42QHC012D8LS-38QHC012D8LS.html

SEER= 7.1
Εγγύηση 5 χρόνια σε όλο το μηχάνημα . Απαραίτητες οι ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση.
Καλύτερη τιμή: 400 ευρώ και δωροεπιταγή για τις επόμενες αγορές 50 ευρώ . Δηλαδή 350 ευρώ  απο εδώ: 
 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198323-carrier-42qhc012d8ls-legacy

Με παραπάνω χρήματα αλλά μεγάλη εγγύηση:
2. https://www.skroutz.gr/s/18629628/Inventor-Aria-AR3VI32-12WF-AR3VO32-12.html
SEER= 7.1
Εγγύηση 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση
Καλύτερη τιμή 440 ευρώ  https://www.bestprice.gr/item/2155617975/inventor-aria-ar3vi32-12wfar3vo32-12.html

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Lofarek είπε

Οκ θα το βγαλω το πρωι ο αφρος  λαθος εκφραση δικια μου ειναι ενα σπρευ που πηρα αν θυμαμαι καλα η απο κοτσωβολο η απο ΜΜ τωρα απο ανοιξε κλεισε ειμαι πολυ προσεκτικος με αυτα δεν κανω "ταρζανιες" γιατι κανεις δεν θελει να χαλασει κατι για το οποιο εχει πληρωσει αδρα...

Πάρε σοβαρό χημικό απολύμανσης όπως σου είπα  και  ψεκαστήρα προ πιέσεως για να κάνεις σωστή δουλειά . Μάσκα προστασίας και γυαλιά οπωσδήποτε . Προσοχή στις οδηγίες αραίωσης του χημικού . Ψέκασε στοιχείο και ανεμιστήρα  και προσοχή με τα ηλεκτρονικά . 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...