Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες, επειδή δεν έχω ιδέα από inverter κλιματιστικά, έχω κάποιες απορίες για μια αγορά που έκανε η μητέρα μου και θα ήθελα να μου τις λύσετε.

Ενώ της είπα να περιμένει να το ψάξω λίγο, τελικά πήγε και το πήρε γιατί της έδιναν για λίγες ώρες δωρεάν τα "περαστικά" και όσες δόσεις ήθελε απ' τον Κωτσόβολο, επειδή έχει καλό ιστορικό σαν πελάτισσα. Το κλιματιστικό που πήρε είναι αυτό:

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/152808-toyotomi-tdn-tdg-a28vr5

Για αρχή θέλω να μου πείτε κατά πόσο ήταν σοφή επιλογή για ένα μπάτζετ μέχρι €400. Κατά δεύτερον, αν όντως θα μειώσει την κατανάλωση από το παλιό και μια ιδέα στο περίπου πόσο θα κοστίζει μηνιαίως για μέση χρήση 5-6 ώρες τη μέρα.

Τέλος, θα ήθελα μια καθοδήγηση ορθής χρήσης, μιας και όπως είπα έχω μεσάνυχτα. Συμφέρει να μένει ανοιχτό με κάποιες ρυθμίσεις ανάλογα τον χώρο ή να κλείνει και να το βάζει σε λειτουργία όταν το χρειάζεται; Το σπίτι είναι 95τμ με παλιά κουφώματα αλουμινίου που έχουν μεγάλες απώλειες και το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί στο υπνοδωμάτιο (σε γωνία του σπιτιού δηλαδή), καθώς στο σαλόνι υπάρχει σόμπα.

Επίσης όσον αφορά το χειριστήριο, το Fan να είναι στο Auto ή σε κάποια σκάλα; Τα modes Health/Blow/Turbo/Sleep τι ακριβώς κάνουν και πότε προτείνεται να ενεργοποιούνται; Το manual το διάβασα, αλλά δεν έβγαλα κάποια άκρη, αναφέρονται πολύ γενικά οι ενδείξεις.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων σε όποιον αφιερώσει χρόνο να μου απαντήσει.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ωραιο μηχανημα, ολοι inverter παιρνουμε για πολλους λογους. Εμενα με απασχολει και η ατμοσφαιρα που δημιουργουν, αν και σε αυτα τα λεφτα δυσκολα επιλεγεις.

Για το Fan εχω την ιδια απορια. Σε ποια σκαλα το βαζουμε στην μεσαια που το βαζουν ή auto; Επηρεαζει την καταναλωση;

Δημοσ.

Στο Αuto ρυθμιζει αυτοματα με καποιες παραμετρους που υπολογίζει το μηχανημα και έχεις θεωρητικά λιγοτερο θορυβο με αποδοση ταυτοχρονα.Τα υπολοιπα στις οδηγίες χρήσης καθενος τι αναφερουν .Αν υπαρχουν απορίες ,στον εισαγωγέα αν γνωρίζουν. Οσο αφορα θέμα επιλογής μηχανηματος σε σχεση με καταλληλοτητα χωρου ,και ειδικα με απωλειες και θεσης σε δυσκολα σημεια,ζητάμε γνωμη τεχνικου επιτόπου πριν την αγορα.Το συγκεκριμενο Τοyotomi είναι παραλλαγη παλαιότερου που πάλι ήταν αποκλειστικοτητα του συγκεκριμενου καταστηματος για εντυπώσεις .Σε συνδιασμο ότι η φιρμα κατασκευαζει σε τρίτους με κριτηριο το κοστος ,μαζι με ότι αναφερθηκε,το ρισκο μεγαλωνει αν θα είσαι ευχαριστημενος .

Δημοσ.

Στο Αuto ρυθμιζει αυτοματα με καποιες παραμετρους που υπολογίζει το μηχανημα και έχεις θεωρητικά λιγοτερο θορυβο με αποδοση ταυτοχρονα.Τα υπολοιπα στις οδηγίες χρήσης καθενος τι αναφερουν .Αν υπαρχουν απορίες ,στον εισαγωγέα αν γνωρίζουν. Οσο αφορα θέμα επιλογής μηχανηματος σε σχεση με καταλληλοτητα χωρου ,και ειδικα με απωλειες και θεσης σε δυσκολα σημεια,ζητάμε γνωμη τεχνικου επιτόπου πριν την αγορα.Το συγκεκριμενο Τοyotomi είναι παραλλαγη παλαιότερου που πάλι ήταν αποκλειστικοτητα του συγκεκριμενου καταστηματος για εντυπώσεις .Σε συνδιασμο ότι η φιρμα κατασκευαζει σε τρίτους με κριτηριο το κοστος ,μαζι με ότι αναφερθηκε,το ρισκο μεγαλωνει αν θα είσαι ευχαριστημενος .

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δεν βοηθήθηκα και πολύ. Το ανέφερα στην αρχή ότι την αγορά δεν την έκανα εγώ, πήγε και το πήρε ενώ της είπα να περιμένει. Απ' τη στιγμή που έχει ήδη τοποθετηθεί κιόλας, δεν έχω την πολυτέλεια της έρευνας.

Έστω κάποια πιο γενικά πράγματα δεν μπορούν να απαντηθούν; Όπως πχ αν συμφέρει περισσότερο να είναι συνεχώς ανοιχτό, ή να το ανοιγοκλείνει κατά επιθυμία; Όσο για το συγκεκριμένο, αν κατάλαβα σωστά απ' τα λεγόμενα, μάλλον μάπα το καρπούζι. Μάλιστα.  :-(

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.........

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων σε όποιον αφιερώσει χρόνο να μου απαντήσει.

To συγκεκριμενο μοντελο το δινει μονο ο Κωτσοβολος και δεν υπαρχουν αξιολογισεις στο σκρουτζ..

Σαν τιμη με εγκατασταση καλα το πληρωσε(δεν ξερουμε ομως ποσο σωστη εγκατασταση εγινε).

Επειδη η toyotomi εχει βγαλει και μοντελα προβληματικα καλα θα ηταν να επαιρνε ενα μοντελο δοκιμασμενο πχ https://www.skroutz.gr/s/6340747/Toyotomi-Hiro-Eco-HTN-HTG-09IV.html?from=account_notifications#js_review_136174

Με μεγαλυτερο fan εχεις αμεση αποδοση επιθυμητης θερμοκρασιας..

Εγω που εχω μετρητη καταναλωσης εχω παρατηρησει οτι καιει το ιδιο.. αλλαζει η καταναλωση οταν ανεβαζεις την θερμοκρασια..

Αν λειψεις πανω απο 1 ωρα δεν αξιζει να το εχεις ανοιχτο..

• Like 1
Δημοσ.

To συγκεκριμενο μοντελο το δινει μονο ο Κωτσοβολος και δεν υπαρχουν αξιολογισεις στο σκρουτζ..

Σαν τιμη με εγκατασταση καλα το πληρωσε(δεν ξερουμε ομως ποσο σωστη εγκατασταση εγινε).

Επειδη η toyotomi εχει βγαλει και μοντελα προβληματικα καλα θα ηταν να επαιρνε ενα μοντελο δοκιμασμενο πχ https://www.skroutz.gr/s/6340747/Toyotomi-Hiro-Eco-HTN-HTG-09IV.html?from=account_notifications#js_review_136174

Με μεγαλυτερο fan εχεις αμεση αποδοση επιθυμητης θερμοκρασιας..

Εγω που εχω μετρητη καταναλωσης εχω παρατηρησει οτι καιει το ιδιο.. αλλαζει η καταναλωση οταν ανεβαζεις την θερμοκρασια..

Αν λειψεις πανω απο 1 ωρα δεν αξιζει να το εχεις ανοιχτο..

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν ήταν να πληρώσει της μετρητοίς δεν θα την άφηνα σε καμιά περίπτωση να πάρει στην τύχη. Τώρα της έκαναν ευκολία με χρηματοδότηση χωρίς εγγυήσεις, της έδωσαν και δωρεάν εγκατάσταση και μόνο που δεν "πέταξε" για να πάει να το πάρει.

Μιας και λες ότι έχεις μετρητή, πόσο περίπου πληρώνεις ανά 2μηνο και με πόσες ώρες χρήσης τη μέρα; Για να έχω μια γενική εικόνα, μην έρθει κάνας λογαριασμός στο Θεό και πάθουμε τίποτα. Επίσης, γνωρίζεις τι διαφορές έχουν τα modes Health/Blow/Turbo/Sleep; 

ΥΓ. Η εγκατάσταση φαίνεται άψογη, δεν έχω παρατηρήσει κάτι.

Δημοσ.

Το καρπουζι σου ειναι καλο, οχι το καλυτερο αλλα τρωγεται ανετα(και σε καλη τιμη). Πηρες ενα ενιαρι και οκ για την κρεβατοκαμαρα, αλλα δεν μπορει να βοηθησει στο υπολοιπο σπιτι, και αν το κανει θα τερματησει την αποδωση του, οποτε δεν λεει.

Θες ενα ειδικο να κανει μελετη του χωρου, πχ ενα δωδεκαρι/δεκατεσσαρι εδω και 1-2 ενιαρια πλευρικα. Ή 18 αρι και 9 αρια αναλογα...

Τωρα ετσι με τις σομπες εισαι λιγο κουτουρου, αλλα ολες οι μανες τα ιδια κανουν. Οποτε...

*εχω toyotomi inverter (δεν γνωριζω μοντελο)στο αλλο σπιτι παλιοτερο κιολας ολα μια χαρα. Κανει θορυβο μονο.

• Like 1
Δημοσ.

Έστω κάποια πιο γενικά πράγματα δεν μπορούν να απαντηθούν; Όπως πχ αν συμφέρει περισσότερο να είναι συνεχώς ανοιχτό, ή να το ανοιγοκλείνει κατά επιθυμία; Όσο για το συγκεκριμένο, αν κατάλαβα σωστά απ' τα λεγόμενα, μάλλον μάπα το καρπούζι. Μάλιστα.    

ΥΓ. Η εγκατάσταση φαίνεται άψογη, δεν έχω παρατηρήσει κάτι.

Η απαντηση που θες αφορα οδηγίες χρήσης ,και ότι αρεσει καθενα.Αν συμφερει χρήση η όχι, αφορα αν είναι καταλληλο για τον χώρο ,αλλά αυτο μπορει να κριθει μόνο επιτοπου απο τεχνικο ,θεση κλπ και οπως περιγραφεις δεν έχεις καλες συνθηκες στον χωρο. Δεν είπε κανεις είναι μαπα,απλά στην φιρμα αυτη είναι όπως σου τύχει το μηχανημα,λόγω μπορει να υπαρχουν διαφοροποιήσεις για το κοστος .Στο συγκεκριμένο μονο ο εισαγωγέας ξερει ακριβως σε συνεργασία με το καταστημα.Τελος δωρεαν εγκαταστασεις εχουμε αναφερθει συχνα για το θεμα, είναι συνηθως προχειρες για πιο φθηνα.

Θελω ενα ac κ για θερμανση κ για ψυξη..Οικονομικο κ με ιονιστη κατα προτιμηση..

Σε τι πρεπει να παω?Σκεφτομαι σε 9000 btu..Budget 500 euro max!

Κανε μια αναζητιση σε προηγουμενα τι έχει αναφερθει ,δες στην περιοχή σου τι βρισκεις καλυτερα ,και εδω είμαστε.

• Like 2
Δημοσ.

Σε τι πρεπει να παω?Σκεφτομαι σε 9000 btu..

Budget 500 euro max!

Θα σου προτεινα σε αυτα το Inventor Passion Pro ειναι κατα 50ε φθηνοτερο απο το budget σου, εχει πολλα εξτρα καλουδια (ιονιστη, εξτρα φιλτρα vitamin C,Silver ION,cold Catalyst και φιλτρο αποστειρωσησ Hepa), χαμηλη σταθμη θορυβου στα 21 db , πολυ καλα σχολια στο σκρουτζ και εχεις 10 ετη εγγυηση

Η εμφανιση του ειναι πολυ εμβληματικη και εχει ευκολη αφαιρεση φιλτρου χωρισ να το ανοιξεις για ευκολοτερο καθαρισμα, "To Passion Pro ειναι το πιο δυνατο μηχανημα,καλυτερα πλαστικά μερη, βολικο σε ογκο να ταιριαζει καλυτερα σε πιο πολλους χώρους ,και πιο δημοφιλες να το δεις σε κάποια εγκατασταση σε λειτουργία από καταστημα κλιματισμου" #2439.

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/inverter-passion-pro

http://www.skroutz.gr/s/9029661/Inventor-Passion-Pro-P6MVI-09WFR-P6MVO-09.html#reviews

Δημοσ.

Σε τι πρεπει να παω?Σκεφτομαι σε 9000 btu..Budget 500 euro max! 

https://www.skroutz.gr/s/6340747/Toyotomi-Hiro-Eco-HTN-HTG-09IV.html   

https://www.skroutz.gr/s/6578939/Inventor-Life-L2VI-L2VO-09.html    αυτα ξεχωρισα..καμια γνωμη?

Σε παρόμοια χρηματα και επωνυμα προσιτα απο τις πρώτες φίρμες  και αναφεραμε προσφατα επισης  http://www.insomnia.gr/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/page-163#entry55378742 

Δημοσ.
Αν μενεις Αθηνα ειναι και αυτο καλο και τωρα εχει πεσει λιγο.. https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/midea-rf-ms12-fu-09hrdn1-qrd0gw-moba30-09hfn1-qrd0gw.html

χαμηλοτερη τιμη που εχει φτασει ειναι στα 340ε!

Δημοσ.

Τελικά κανόνισα να ερθει τεχνικός απο το επίσημο service. Μεχρι τώρα ήταν εππαγγελματική αντιμετώπιση με ρώτησαν διάφορα με ενημερωσαν για κόστος/μοντέλο/προβληματα κτλ.

Παρόλα αυτά πως πρέπει να γίνεται ένα σωστό service/ελεγχος;

Ρωτάω ώστε να το δουν και άλλοι που δε γνωρίζουν. 

Γενικά διαβάζω για συντήρηση κτλ αλλά 3 τεχνικούς που έχω δει έως τώρα κανεις δεν εχει πει πως χρειάζεται. Στους 2 που ανέφερα για ενα κλιματιστικό 16 χρόνια που έχουμε χωρις να έχει γίνει ΠΟΤΕ συντήρηση -δουλεύει καλά (σπανια χρηση) -να το δουνε κτλ κανεις δεν μπηκε καν στο κόπο να το δει αντε με το μάτι να το χαζέψει λίγο. 

Επισης για το κλιματιστικο που εχω μαλλον προβλημα απλά με το χερι ειδε οτι βγάζει ζεστο και μου ειπε ειναι εντάξει και έφυγε. Οποτε ρωταω γενικά:

- Πρέπει να γίνει μετρηση πίεσης/οτιδηποτε η αρκεί η εμπειρία με την αισθηση αν βγαζει ζεστό/κρυο;

- Τι περιλαμβάνει μια σωστή συντήρηση;

- Ποτε χρειάζεται κυκλος στη σωλήνα;

- Χρειάζεται η εξωτερική μονάδα να έχει σωλήνα για το νερό που στάζει η δε πειράζει;

- Ποσο επηρεάζει το να έχει φύγει η μονωση των σωληνων; Αξίζει να φτιαχτεί ή οχι; επισης υπάρχουν ειδικές με προστασία UV;

Δημοσ.

Αυτα που ρωτας υπάρχουν στις οδηγίες εγκαταστασης .Σωστη συντηριση είναι ότι χρειαζεται από έλεγχο .Καποιος που γνωρίζει ενα μηχανημα μια φιρμας ,και οτιδήποτε άλλο δει επιτόπου και ξέρει από παρόμοιες περιπτώσεις ,θα σε βοηθήσει ,αν ειναι σωστος επαγγελματιας.Οσο αφορα αγορες αυτην την περιόδο ,όποιος ενδιαφερεται να περιμένει,γιατι συντομα αρχιζουν επισημα οι χειμερινες εκπτώσεις και θα υπαρξουν περισσότερες ευκαιρίες προσφορών για επιλογές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...