Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν ο χώρος είναι τέτοιος όπου το κλιματιστικό θα κάτσει κουτί, τότε τα daikin, fujitsu, toshiba , mitsubishi είναι πιο σωστή επιλογή από πλευράς απόδοσης και άρα οικονομίας.

Αν έχεις τα λεφτά σίγουρα πας εκεί , πχ θα ήθελα να πάρω το daisekai 9 αλλά κάνει 1200 ευρώ γι'αυτό βολευτηκα με το daikin των 399 και το kuro των 489 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Υπονοώντας ότι κακώς κατηγορούμε το daikin;

Δεν υπονοω τιποτα.
Απλως δεν μπορω να γραφω συνεχεια τα ιδια.

Εγω στη θεση σας θα επεμενα να ενοχλω τη Νταικιν μεχρι να παρω μια γραπτη απαντηση
του τυπου 'εχουμε τεσταρει τον κομπρεσσορα και μπορει να κανει 1000000 εκκινησεις χωρις ιχνος φθορας'.
Aν μπορουν να καλιμπραρουν και στον εκαστοτε χωρο οπως ειχε γραψει και @CorumD ακομα καλυτερα.
Δεν υπαρχει και συγκριση με φτηνα 9αρια αλλων Ιαπωνικων για να εχουμε μετρο συγκρισης.

Στο 18αρι Νταικιν εχω ιδια συμπεριφορα με το 18αρι Σοραι και το 24αρι Φουτζι (10λεπτα ον/3 λεπτα οφ στο οριο)χωρις μαλιστα να πικαρει στα 400 η στα 700 βατ.
Το +3 και +4 οφσετ δεν ειναι τοσο τραγικο/uncommon οσο το φανταζοσουν
Ολα των big 4 στο οριο εχουν παρομοια συμπεριφορα.
Αναλογως του συνδιασμου κλιματιστικου/χωρου θα ερθει μονο του το οριο η θα πρεπει να προκληθει.
Μην τα ξαναγραφω 3η και 4η φορα.

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Εγω στη θεση σας θα επεμενα να ενοχλω τη Νταικιν μεχρι να παρω μια γραπτη απαντηση
του τυπου 'εχουμε τεσταρει τον κομπρεσσορα και μπορει να κανει 1000000 εκκινησεις χωρις ιχνος φθορας'.
Aν μπορουν να καλιμπραρουν και στον εκαστοτε χωρο οπως ειχε γραψει και @CorumD ακομα καλυτερα.
Δεν υπαρχει και συγκριση με φτηνα 9αρια αλλων Ιαπωνικων για να εχουμε μετρο συγκρισης.

Σύμφωνα με τα on off που κάνει το δικό μου δηλαδή 400 ανα 24ωρο μπορείς να ισχυριστείς ότι στα τρία χρόνια εγγύησης θα κάνει περίπου 438,000 χιλιάδες εκκινήσεις αν κανεις επέκταση εγγύησης πας στα 5 χρόνια και θα κάνει άλλες 300,000 άρα είσαι κοντά σε αυτό το νούμερο οποτε γιατί να μπει μια εταιρεία στην διαδικασία  να στο ξαναπεί?
Οπως μου απάντησε ο τεχνικός που είχε έρθει  εκ μέρους της daikin ,,,,,,,το μηχάνημα είναι έτσι προγραμματισμένο εκκινεί ομαλά άρα δεν έχει πρόβλημα και εξάλλου έχετε τρία χρόνια εγγυηση για ότι συμβεί είμαστε εδώ ,,,,,,,,,

εσυ τι θα απαντούσες σε αυτό?

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Σύμφωνα με τα on off που κάνει το δικό μου δηλαδή 400 ανα 24ωρο μπορείς να ισχυριστείς ότι στα τρία χρόνια εγγύησης θα κάνει περίπου 438,000 χιλιάδες εκκινήσεις αν κανεις επέκταση εγγύησης πας στα 5 χρόνια και θα κάνει άλλες 300,000 άρα είσαι κοντά σε αυτό το νούμερο οποτε γιατί να μπει μια εταιρεία στην διαδικασία  να στο ξαναπεί?
Οπως μου απάντησε ο τεχνικός που είχε έρθει  εκ μέρους της daikin ,,,,,,,το μηχάνημα είναι έτσι προγραμματισμένο εκκινεί ομαλά άρα δεν έχει πρόβλημα και εξάλλου έχετε τρία χρόνια εγγυηση για ότι συμβεί είμαστε εδώ ,,,,,,,,,

εσυ τι θα απαντούσες σε αυτό?

Δεν στο κανει μονιμα.

Αν στο κάνει ένα τρίμηνο το χρόνο βγάζεις 27 χρόνια με ένα εκατομμυριο εκκινησεις. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν στο κανει μονιμα.

Αν στο κάνει ένα τρίμηνο το χρόνο βγάζεις 27 χρόνια με ένα εκατομμυριο εκκινησεις. 

Εννοείται ότι δεν το κάνει μόνιμα  ούτε ένα τρίμηνο θα το κάνει αν αθροίσεις όλες τις οριακές μέρες που μπορεί να κάνει αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι και λιγότερο από μήνα και γιαυτο λέω ότι η εταιρεία δεν πρόκειται ποτέ να θέσει αριθμητικό   όριο αξιοπιστίας συμπιεστή 

ουσιαστικα η ερώτηση προς την εταιρεία είναι απλά ερώτηση περιέργειας του στυλ , γιατί ρε παιδιά δε το προγραμματίσατε ώστε να μην κάνει αυτό το πράγμα - (που εμείς οι καμένοι που έχουμε μηχανήματα καταγραφής και το βλέπουμε )-  και μας πηγαίνει η ψυχή μας στη κουλουρη μη μας δώσει τον συμπιεστή στα χέρια ? 
εγω προσωπικά δε θα πάρω πειστική απάντηση γιατί μου ξενίζει το γεγονός ότι δεν εχουν καταφέρει να ρυθμίσουν ένα μηχάνημα να έχει δυο  χαρακτηριστικά συνδυαστικά δηλαδή να μην αναβοσβήνει ανεξέλεγκτα να διατηρεί την θερμοκρασία κοντά στη θερμοκρασία στόχο 

επειδη δεν έχω τεχνικές γνώσεις αυτό μπορεί να είναι ανέφικτο αλλά σαν σκέψη τουλάχιστον ακούγεται απλό 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dimostr είπε

εγω προσωπικά δε θα πάρω πειστική απάντηση γιατί μου ξενίζει το γεγονός ότι δεν εχουν καταφέρει να ρυθμίσουν ένα μηχάνημα να έχει δυο  χαρακτηριστικά συνδυαστικά δηλαδή να μην αναβοσβήνει ανεξέλεγκτα να διατηρεί την θερμοκρασία κοντά στη θερμοκρασία στόχο 

επειδη δεν έχω τεχνικές γνώσεις αυτό μπορεί να είναι ανέφικτο αλλά σαν σκέψη τουλάχιστον ακούγεται απλό 

Δεν ειναι ευκολο το ιδιο μηχανημα να εχει την ιδια συμπεριφορα σε διαφορετικους χωρους, με διαφορετικες συνθηκες και διαφορετικες απαιτησεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν ειναι ευκολο το ιδιο μηχανημα να εχει την ιδια συμπεριφορα σε διαφορετικους χωρους, με διαφορετικες συνθηκες και διαφορετικες απαιτησεις.

Ερώτηση τότε  , Όταν έκαναν δοκιμές στο μηχάνημα την εμφάνισε αυτή την συμπεριφορά η όχι ? Τι λες 

εαν την εμφάνισε την θεώρησαν φυσιολογική? 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Ερώτηση τότε  , Όταν έκαναν δοκιμές στο μηχάνημα την εμφάνισε αυτή την συμπεριφορά η όχι ? Τι λες 

Δεν μπορω να ξερω. Φανταζομαι οτι ναι.
Μπορει αυτοι να μην το θεωρουν προβλημα.
Ο καθε κατασκευαστης εχει τα δικα του στανταρ και κανει διαφορετικες επιλογες.
Πχ μπορει η Τοσιμπα επειδη ειναι τουιν ροταρυ και χαι τεκ και εχει περισσοτερα κινουμενα μερη να εκανε την επιλογη να δουλευει σε πολυ χαμηλα βατ για να μην κανει πολλες εκκινησεις και καταπονειται. Αν το ειχα εγω θα παραπονιομουν για ψυχρα ρευματα.
Μπορει η Νταικιν απο την αλλη επειδη εχει λιγοτερα κινουμενα μερη ο σουινγκ να εχει λιγοτερες φθορες και να εχει επιλεξει να ανοιγοκλεινει για να μην εχεις ψυχρα ρευματα.
Εικασιες κανω.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Δεν μπορω να ξερω. Φανταζομαι οτι ναι.
Μπορει αυτοι να μην το θεωρουν προβλημα.
Ο καθε κατασκευαστης εχει τα δικα του στανταρ και κανει διαφορετικες επιλογες.
Πχ μπορει η Τοσιμπα επειδη ειναι τουιν ροταρυ και χαι τεκ και εχει περισσοτερα κινουμενα μερη να εκανε την επιλογη να δουλευει σε πολυ χαμηλα βατ για να μην κανει πολλες εκκινησεις και καταπονειται. Αν το ειχα εγω θα παραπονιομουν για ψυχρα ρευματα.
Μπορει η Νταικιν απο την αλλη επειδη εχει λιγοτερα κινουμενα μερη ο σουινγκ να εχει λιγοτερες φθορες και να εχει επιλεξει να ανοιγοκλεινει για να μην εχεις ψυχρα ρευματα.
Εικασιες κανω.

Και γω πιστεύω ότι κάτι τέτοια δε θα μπορούσε να το παραβλέψει γιατί είναι ένα φαινόμενο που βγάζει μάτια
 Έχει σουίνγκ ροτορα το συγκεκριμένο η είναι στα πιο ακριβά μοντέλα τύπου prefera και πάνω 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Και γω πιστεύω ότι κάτι τέτοια δε θα μπορούσε να το παραβλέψει γιατί είναι ένα φαινόμενο που βγάζει μάτια
 Έχει σουίνγκ ροτορα το συγκεκριμένο η είναι στα πιο ακριβά μοντέλα τύπου prefera και πάνω 

786093656_Screenshot_2020-04-26untitled-RXC-B_EEDEN19_Databooks_Englishpdf.png.9a2fa084a1277c20827e39f2adb099f1.png

Ετσι λενε

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Εικασιες κανω.

Οι εικασίες σου μου ακούγονται πολύ λογικές...και να πω την αλήθεια...λίγο δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι εταιρεία με την ιστορία και τεχνογνωσία της Daikin έκανε τέτοια γκέλα. Το πιο πιθανό είναι ο συγκεκριμένος κομπρέσσορας να έχει ελεγχθεί οτι δουλεύει σωστά παρα την ρύθμιση με τα πολλα on/off. Απο την αλλη, πολυ καλα εκαναν οι φιλοι και στειλαν επιστολη στην DAIKIN...να δουμε και απο επίσημες πηγες τι γίνεται!

Επεξ/σία από CorumD
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, CorumD είπε

Οι εικασίες σου μου ακούγονται πολύ λογικές...και να πω την αλήθεια...λίγο δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι εταιρεία με την ιστορία και τεχνογνωσία της Daikin έκανε τέτοια γκέλα. Το πιο πιθανό είναι ο συγκεκριμένος κομπρέσσορας να έχει ελεγχθεί οτι δουλεύει σωστά παρα την ρύθμιση με τα πολλα on/off. Απο την αλλη, πολυ καλα εκαναν οι φιλοι και στειλαν επιστολη στην DAIKIN...να δουμε και απο επίσημες πηγες τι γίνεται!

Τωρα μενει να παει το κλιμακιο στον @liakjim να βρουν κατασκευαστικο λαθος και να μου καταρριψουν τη θεωρια😁

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jacob24 είπε

Καλησπερα ψαχνω κλιματιστικο για υπνοδωματιο

τα Τesla τι λενε?αξιζουν?

εχετε να προτεινετε καποιο?

Ψύξη μόνο;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Τωρα μενει να παει το κλιμακιο στον @liakjim να βρουν κατασκευαστικο λαθος και να μου καταρριψουν τη θεωρια😁

Αν μου έρθει κανά Ιάπωνας από τα κεντρικά της daikin θα λιποθυμήσω! 😅 Ή μάλλον αυτός στο τέλος της ανάκρισης!

Μέχρι να έρθουν θα έχουμε πιάσει 30άρες έτσι όπως πάει...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...