Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Έχεις δει αν και τα δικά μας μοντέλα συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο σε οριακές συνθήκες? 

Άσχετο, μπορείς να δοκιμάσεις να δεις τι θα κάνει το κλιματιστικό με mode στο auto? Αν δλδ προσπαθεί να διορθώσει την υπερθέρμανση με λίγο χλιαρό αέρα ή αν έχει κάποια διαφορετική συμπεριφορά.

το εχω δοκιμασει δεν αλλαζει κατι δυστυχως το μονο που αλλαζει ειναι οτι σε μενα κανει τα on off σε χαμηλοτερα watt η υπερθερμανση ειναι οριακη εγω δεν προβληματιζομαι απο αυτο , η μονη μου ανυσηχια ειναι τα απειρα on off και μαλιστα στο σχεδιαγραμμα που βλεποεις απο την μεση και μετα ειναι με auto λειτουργιασ για υτο εχει χαμηλοτερα βατ 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2020 στις 7:21 ΜΜ, rbx1000 είπε

Forced στο μεταιχμιο

962807085_Screenshot_2020-04-22ATXM50N-EnergyMonitor.png.84711728cedac3174e3b48e5ce4785cd.png

26 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Έχεις δει αν και τα δικά μας μοντέλα συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο σε οριακές συνθήκες? 

Άσχετο, μπορείς να δοκιμάσεις να δεις τι θα κάνει το κλιματιστικό με mode στο auto? Αν δλδ προσπαθεί να διορθώσει την υπερθέρμανση με λίγο χλιαρό αέρα ή αν έχει κάποια διαφορετική συμπεριφορά.

Aν ο χωρος κραταει οριακα τη θερμοκρασια στο + - 4 στην εισαγωγη του κλιματιστικου απο τη ζητουμενη (η αν το κανεις εσυ) θα το κανει.
Αν την κραταει στο <4 δεν προκειται να κλεισει.
Αν τη κρατησει >4 δεν προκειται να ξεκινησει.

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Aν ο χωρος κραταει οριακα τη θερμοκρασια στο + - 4 στην εισαγωγη του κλιματιστικου απο τη ζητουμενη (η αν το κανεις εσυ) θα το κανει.
Αν την κραταει στο <4 δεν προκειται να κλεισει.
Αν τη κρατησει >4 δεν προκειται να ξεκινησει.

Παράνοια...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Απλως rules...

νομιζω οτι δεν ειναι rules αλλα αδυναμια προγραμματισμου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αλλαξε κατι με το auto...τα on/off συνεχιζουν, ισχυει αυτο που ειπε ο rbx1000...

Πάντως, η λογικη λέει οτι αυτο το θέμα λυνεται με update και επαναπρογραμματισμό. Θα στείλω και εγω επιστολη στην DAIKIN αναφέροντας το θεμα.

Screenshot (16).png

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, dimostr είπε

νομιζω οτι δεν ειναι rules αλλα αδυναμια προγραμματισμου 

Για να δουλεύει έτσι , σημαίνει ότι έχει προγραμματιστεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν το κάνει αυτοβούλως!!! 🤭

15 λεπτά πριν, CorumD είπε

Δεν αλλαξε κατι με το auto...τα on/off συνεχιζουν, ισχυει αυτο που ειπε ο rbx1000...

Screenshot (16).png

Στον χώρο πόσο έχει φτάσει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Για να δουλεύει έτσι , σημαίνει ότι έχει προγραμματιστεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν το κάνει αυτοβούλως!!! 🤭

ισως δεν το εθεσα σωστα , οταν λεω αδυναμια προγραμματισμου εννοω οτι εχει προγραμματιστει στο ποδι για να μην χρησιμοποιησω αλλη εκφραση 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, CorumD είπε

Η θερμοκρασία είναι στο 23.7, αλλα το εκλεισα γιατι εχω σκασει εδω μεσα!

Μας τα χάλασε η πολυαγαπημένη μας daikin ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξη, το παρακανα και εγω...κλιματιστικο στους 23 τέτοια μερα ειναι υπερβολη. Κανονικα δεν χρειάζομαι καθόλου, απλα το εβαλα για να δω τα on/off. Πιστεύω οτι θα μας στειλουν ανθρωπο για επαναπρογραμματισμο του μηχανηματος. Σιγουρα εχει γινει καποιο σοβαρο λαθος εδω...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, dimostr είπε

ισως δεν το εθεσα σωστα , οταν λεω αδυναμια προγραμματισμου εννοω οτι εχει προγραμματιστει στο ποδι για να μην χρησιμοποιησω αλλη εκφραση 

Προγραμματισμός από τα lidl;;;; 😋

Κάτι θα είχαν κατά νου.

Το θέμα είναι να υπάρχει τρόπος να το σιάξουμε κάπως, πχ να μπει ένα time buffer μεγαλύτερο ή κάτι άλλο.

Ίσως απλά να μην είναι για αγορές σαν την Ελλάδα που έχουμε ζεστό χειμώνα. Δεν ξέρω τι να πω.

Πραγματικά νιώθω πολύ περίεργα με αυτό το μηχάνημα, γιατί κατά τα άλλα τα σπάει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Ειναι επιλογη.
Εχουν επιλεξει τη θερμικη ανεση ισως επειδη θεωρουν οτι δεν εχει προβλημα ο κομπρεσσορας (τουλαχιστον μεσα στη εγγυηση 😁).
Θα μπορουσαν πχ να το βαλουν να κλεινει στους +4 και να ανοιγει ακριβως στη ζητουμενη αλλα τοτε σε ορισμενες συνθηκες θα κρυωνες
μεχρι να ξαναξεκινησει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Προγραμματισμός από τα lidl;;;; 😋

Κάτι θα είχαν κατά νου.

Το θέμα είναι να υπάρχει τρόπος να το σιάξουμε κάπως, πχ να μπει ένα time buffer μεγαλύτερο ή κάτι άλλο.

Ίσως απλά να μην είναι για αγορές σαν την Ελλάδα που έχουμε ζεστό χειμώνα. Δεν ξέρω τι να πω.

Πραγματικά νιώθω πολύ περίεργα με αυτό το μηχάνημα, γιατί κατά τα άλλα τα σπάει.

καλο ειναι το μηχανημα το θεμα ειναι να μην βγαλει ζημια 

Μόλις τώρα, rbx1000 είπε

Ειναι επιλογη.
Εχουν επιλεξει τη θερμικη ανεση ισως επειδη θεωρουν οτι δεν εχει προβλημα ο κομπρεσσορας (τουλαχιστον μεσα στη εγγυηση 😁).
Θα μπορουσαν πχ να το βαλουν να κλεινει στους +4 και να ανοιγει ακριβως στη ζητουμενη αλλα τοτε σε ορισμενες συνθηκες θα κρυωνες
μεχρι να ξαναξεκινησει.

μακαρι να ειναι ετσι και να μην χαλαει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνεται σας έχω πει την ιστορία...όταν πρωτοπήρα τα DAIKIN split inverter(ήταν τα πρώτα split inverter της DAIKIN) το 1999, είχαν κάποιο θέμα και δεν δουλεύαν σωστά, δηλαδή δεν είχα καλή ψύξη. Οπότε έρχονται 2 από το Βέλγιο, ένας Βέλγος και ένας Ιάπωνας και κατασκήνωσαν στο σπίτι όλη μέρα. Ο Ιάπωνας σύνδεσε το κλιματιστικό με το laptop και όλη μέρα έκανε μετρήσεις. Την επόμενη μέρα ήρθε παλι και με software έκλεισε κάποιον αισθητήρα υγρασίας...έτσι τον είπαν τουλάχιστον. Απο τοτε, τα μηχανηματα δουλευουν αψογα, εδω και 21 χρονια.

Σκεφτομενος και πονηρα(μετα από αυτα που ειπε ξεκαθαρα ο rbx1000) ,ίσως είναι και ο τρόπος που διασφαλίζει η DAIKIN ότι το μηχάνημα δεν θα ζήσει πέρα από 10 χρόνια. Γενικά, δεν μου έχει χαλάσει κομπρεσσορας ποτέ σε μηχάνημα...συνήθως χαλάει κάτι στην εσωτερική μονάδα...αν και δεν είναι καλό για την φήμη μιας εταιρείας να διαλύονται οι συμπιεστές της. Και μέχρι τώρα, η DAIKIN μάλλον έχει δείξει το αντιθέτω, ας με διορθώσει κάποιος, αλλά θεωρούνται σκυλιά κλιματιστικά, πολύ ανθεκτικά θα έλεγα...

Επεξ/σία από CorumD
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...