Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από το video είδαμε ότι καταρχάς , φοράνε συμπιεστή  Zhuhai Gree Daikin Device Co Ltd . Σύμπραξη λοιπόν.

Και επιπρόσθετα, αν και υπάρχουν μικροδιαφορές, δεν φαίνεται να υπάρχει διαφορά στην ποιότητα κατασκευής.

1731eb1e324b2f3d211463ead3a5fae9.png

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κοινοπραξια,και αντε να βρεις ποιος εφτιαξε τον συμπιεστη,η zhuhai?η gree?η daikin?ολοι?τα εξαρτήματα απο που?

Βεβαια λιγο σημασια εχει αυτο εαν εισαι ευχαριστημένος,η δεν το ψαχνεις τοοοσο πολυ,

Το made in δεν λεει κατι,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok, ξεκινησα μετρησεις σημερα πρωι-πρωι. Αρχη στους 27 βαθμους και auto. Οταν το κατεβασα στους 23(παλι auto) μου εκανε τα 2 bumps που βλεπετε στο γραφημα. Μετα το γύρισα γύρισα στο quiet mode(23 βαθμους) οπου πηγε σχεδον στα 0watts.  Φαινεται να καταναλωνει αρκετα παραπανω στο AUTO απο οτι στο quiet.

Screenshot (7).png

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, CorumD είπε

Ok, ξεκινησα μετρησεις σημερα πρωι-πρωι. Αρχη στους 27 βαθμους και auto. Οταν το κατεβασα στους 23(παλι auto) μου εκανε τα 2 bumps που βλεπετε στο γραφημα. Μετα το γύρισα γύρισα στο quiet mode(23 βαθμους). Καίει αρκετα περισσότερα στο AUTO απο οτι στο quiet.

Screenshot (6).png

Οπότε επιβεβαιώνεται ότι το 9άρι και το 12άρι έχουν τα ίδια ελάχιστα.

Το δικό μου 9άρι, κάπου εκεί στα 180W παίζει ως ελάχιστα :

Screenshot-24.png.eb46c20b5560ce3125a8ca34f00d7be2.png

Θα άξιζε να δεις αν σου κάνει και εσένα τα συχνά on-off όταν πιάνει θερμοκρασία που βλέπει ο @dimostr στο δικό του 9άρι.

Αν και μιας και είναι ουσιαστικά το ίδιο μηχάνημα, είναι 100% σίγουρο ότι υπό συνθήκες θα το κάνει. Τη χθεσινή νύχτα , παρόλο που είχε αρκετό κρύο, το δωμάτιο ήταν ζεστό από τον ήλιο και μου έκανε 5-6 διακοπές. Δεν είναι πρόβλημα αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eκανε on/off στις 8.09πμ και στις 8.29πμ. Και τα δυο ήταν διάρκειας 3 λεπτών και έγιναν χωρίς να παίξω με θερμοκρασία/ρυθμίσεις.

Screenshot (11).png

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, CorumD είπε

Eκανε ενα on/off στις 8.09πμ που είχε 3 λεπτά διάρκεια. Ηταν το πρωτο on/οff που έκανε χωρις να παίξω με θερμοκρασία/ρυθμίσεις. Τα προηγούμενα ηταν επειδή αλλαξα θερμοκρασίες/ταχύτητα ανεμιστήρα.

94377471_10223570354146579_2574702649068748800_o.jpg

Screenshot (10).png

Και ήδη ξεκίνησαν οι υπερθερμάνσεις από ότι βλέπω...

Έχει θέμα το μηχάνημα αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Και ήδη ξεκίνησαν οι υπερθερμάνσεις από ότι βλέπω...

Έχει θέμα το μηχάνημα αυτό.

Σορρυ, αλλα ανανεώνω τα στοιχεία συνεχώς, οπότε κανω επεξεργασια στο αρχικο post. Αυτη τη στιγμή μου δείχνει το θερμόμετρο 24.3 βαθμους. Εχω επιλέξει 23 και quiet στο remote.

Μόλις έκανε 3ο/4ο/5o/6o on/off. Σαν πολλα δεν είναι; Μαλλον φταίνε τα ελαχιστα BTU που είναι 4400; Ισως είναι πολλα τα 12000 btu για τον χώρο μου;

Screenshot (13).png

Επεξ/σία από CorumD
  • Sad 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, CorumD είπε

Σορρυ, αλλα ανανεώνω τα στοιχεία συνεχώς, οπότε κανω επεξεργασια στο αρχικο post. Αυτη τη στιγμή μου δείχνει το θερμόμετρο 24.3 βαθμους. Εχω επιλέξει 23 και quiet στο remote.

Μόλις έκανε 3ο και 4ο on/off. Σαν πολλα δεν είναι; Μαλλον φταίνε τα ελαχιστα BTU που είναι 4400; Ισως είναι πολλα τα 12000 btu για τον χώρο μου;

Screenshot (12).png

Φαντάζομαι θα έχεις δει το video που έχω ανεβάσει

Νομίζω δεν έχει να κάνει με τα ελάχιστα btus, τα 180W είναι ήδη αρκετά λίγα , αλλά με τον προγραμματισμό του , όπου το μηχάνημα έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να μην κόβει ή πιο σωστά να μην σταματήσει να εκκινεί ακόμα και με υπερθέρμανση του χώρου κατά +3C .

Αν είναι μεγάλο για τον χώρο σου θα φανεί στα κρύα αν και βλέποντας πόσο εύκολα κρατάει 23C ενώ δεν έκανε και ζέστη τις προηγούμενες ημέρες, φαντάζομαι ότι το 9άρι θα αρκούσε. Θα το δεις τον επόμενο χειμώνα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα o προγραμματισμός του μηχανήματος οδηγεί σε πολλαπλά on/off που ,θεωρητικά, θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον συμπιεστή με την πάροδο των χρόνων; Θα μπορούσε να λυθεί το θέμα με firmware update πιστεύεις; Εχόυν καν updatable firmware σε αυτά τα κλιματιστικά; Οσο για την διαφορα 9αρη απο 12αρη, παιζει να είναι ενας απλος κοφτης των BTU στην πλακετα...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, CorumD είπε

Άρα o προγραμματισμός του μηχανήματος οδηγεί σε πολλαπλά on/off που ,θεωρητικά, θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον συμπιεστή με την πάροδο των χρόνων; Θα μπορούσε να λυθεί το θέμα με firmware update πιστεύεις; Εχόυν καν updatable firmware αυτά τα κλιματιστικά; Οσο για την διαφορα 9αρη απο 12αρη, παιζει να είναι απλως περιορισμός τον btu απο την πλακετα...

Ακριβώς αυτό μας ανησυχεί , χώρια η υπερκατανάλωση και η υπερθέρμανση του χώρου.

Το 12άρι είναι το ίδιο μηχάνημα. Αν δεις διαφέρουν στις παροχές του αέρα οπότε είναι αυτό που λες μάλλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για υπερκατανάλωση δεν ξέρω, φαίνεται να μην υπερβαίνει τα 200w σε καμία περίπτωση, αλλά τα on/off τα κάνει κάθε 15-25 λεπτά(ενω γράφω μολις εκανε το 7ο). Επίσης, η θερμοκρασία είναι μεταξύ 24-24.8 βαθμους, ενω έχω επιλέξει 23.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Από το video είδαμε ότι καταρχάς , φοράνε συμπιεστή  Zhuhai Gree Daikin Device Co Ltd . Σύμπραξη λοιπόν.

Και επιπρόσθετα, αν και υπάρχουν μικροδιαφορές, δεν φαίνεται να υπάρχει διαφορά στην ποιότητα κατασκευής.

1731eb1e324b2f3d211463ead3a5fae9.png

Όταν τα έλεγε ο dare devil κάποιοι τον λέγανε υπάλληλο της Inventor. Από όσες πληροφορίες έχει μεταφέρει εδώ για τις πολυεθνικές και τις συμπράξεις, μία δεν έχω δει να διαψευστεί ως τώρα.

Αφορμή το quote, δεν υπονοώ κάτι για liakjim

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kstgr είπε

Όταν τα έλεγε ο dare devil κάποιοι τον λέγανε υπάλληλο της Inventor. Από όσες πληροφορίες έχει μεταφέρει εδώ για τις πολυεθνικές και τις συμπράξεις, μία δεν έχω δει να διαψευστεί ως τώρα.

Αφορμή το quote, δεν υπονοώ κάτι για liakjim

Το βίντεο αναφέρετε σε παλιότερο DAIKIN μοντέλο. Αν δεις νεότερο βίντεο των Ρώσσων, με νεότερο μοντέλο ATXC20,  το compressor της εξ'ολοκλήρου δικό της. Επίσης, αν διαβάσεις τα comments θα δεις την αναφορά στο οτι η GREE πήρε τεχνογνωσία απο την DAIKIN.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, CorumD είπε

Για υπερκατανάλωση δεν ξέρω, φαίνεται να μην υπερβαίνει τα 200w σε καμία περίπτωση, αλλά τα on/off τα κάνει κάθε 15-25 λεπτά(ενω γράφω μολις εκανε το 7ο). Επίσης, η θερμοκρασία είναι μεταξύ 24-24.8 βαθμους, ενω έχω επιλέξει 23.

Άρα πληρώνεις ρεύμα για θέρμανση που δεν την έχεις ζητήσει = υπερκατανάλωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα πληρώνεις ρεύμα για θέρμανση που δεν την έχεις ζητήσει = υπερκατανάλωση

Σωστά, ισχύει. Το κλιματιστικό είναι οικονομικό, αλλά θα μπορούσε να ήταν περισσότερο αν μπορούσε να πετύχει την θερμοκρασία που έχουμε βαλει στο remote. Βέβαια, βλέπω οτι οσο μένει ανοιχτό, η θερμοκρασία σταθερά κατεβαίνει προς το 23.

Επεξ/σία από CorumD
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...