Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Klausx είπε

https://en.wikipedia.org/wiki/Difluoromethane

Μη ομοιογενές μείγμα όποτε σε περίπτωση διαρροής χάνει σύσταση.

Το έβλεπα πριν από λίγο. Είμαι κάπως σκουριασμένος στην οργανική χημεία αλλά στο wiki λέει ( από ότι καταλαβαίνω) πως το r32 είναι 100% διφθορομεθανιο και όχι μείγμα.

Επεξ/σία από liakjim
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το έβλεπα πριν από λίγο. Είμαι κάπως σκουριασμένος στην οργανική χημεία αλλά στο wiki λέει ( από ότι καταλαβαίνω) πως το r32 είναι 100% διφθορομεθανιο και όχι μείγμα.

Στη χημεία ήμουν σκράπας στο σχολείο . Απλά περνούσα τα μαθήματα . Το R410A είναι μείγμα  και σε περίπτωση διαρροής πρέπει να αφαιρέσεις το παλιό ψυκτικό και να βάλεις νέο . Το R32 όμως δεν πρέπει να είναι μείγμα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Στη χημεία ήμουν σκράπας στο σχολείο . Απλά περνούσα τα μαθήματα . Το R410A είναι μείγμα  και σε περίπτωση διαρροής πρέπει να αφαιρέσεις το παλιό ψυκτικό και να βάλεις νέο . Το R32 όμως δεν πρέπει να είναι μείγμα .

Από ότι μου είπε ο ψυκτικός από Κωτσο τον χειμώνα όταν έβαζα το fujitsu, το R32 είναι μείγμα R410A με κάποιο άλλο. Κενο απαιτείται ασχέτως μείγματος η μη, αφαίρεση υγρασίας η στερεών. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε

Από ότι μου είπε ο ψυκτικός από Κωτσο τον χειμώνα όταν έβαζα το fujitsu, το R32 είναι μείγμα R410A με κάποιο άλλο. 

Σίγουρα όχι . το R410A είναι μείγμα 50% R32 και 50% R125

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα και Χριστός Ανέστη. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εφαρμογή της inventor εδώ και λίγες μέρες που χρειάστηκε να την κάνω επανεγκατάσταση. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι λειτουργεί μόνο στο WiFi (δλδ με δεδομένα δεν μου εμφανίζει την οθόνη για να αλλάξεις θερμοκρασία, ανεμιστήρα, κτλ). Το δεύτερο προβλημα είναι ότι μου έχει εξαφανίσει τα κουμπάκια που αφορούν τις περσίδες πάνω/ κάτω, αριστερά/δεξιά & το κουμπάκι ECO. Και επίσης το κουμπί Turbo μου λέει ότι δεν υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία. Σαν να βλέπει η εφαρμογή δλδ άλλο κλιματιστικό. Σας παραθέτω και μια εικόνα της εφαρμογής.

Screenshot_20200419-085619.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πόσο λίγο κρατάει η ένδειξη df (συγγνώμη για την ποιότητα).

22 δευτερόλεπτα.

55 λεπτά πριν, pannarab είπε

Καλημέρα στην παρέα και Χριστός Ανέστη. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εφαρμογή της inventor εδώ και λίγες μέρες που χρειάστηκε να την κάνω επανεγκατάσταση. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι λειτουργεί μόνο στο WiFi (δλδ με δεδομένα δεν μου εμφανίζει την οθόνη για να αλλάξεις θερμοκρασία, ανεμιστήρα, κτλ). Το δεύτερο προβλημα είναι ότι μου έχει εξαφανίσει τα κουμπάκια που αφορούν τις περσίδες πάνω/ κάτω, αριστερά/δεξιά & το κουμπάκι ECO. Και επίσης το κουμπί Turbo μου λέει ότι δεν υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία. Σαν να βλέπει η εφαρμογή δλδ άλλο κλιματιστικό. Σας παραθέτω και μια εικόνα της εφαρμογής.

Screenshot_20200419-085619.jpg

Θα δοκίμαζα να αφαιρέσω και να ξαναπροσθέσω το κλιματιστικό.

Προσωπικά δουλεύω αυτή

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!! 

Κάποια άποψη γιαυτό; Θα είναι για λίγες ώρες χρήση σε γραφείο 20 τετραγωνικών με καλή μόνωση στην Πάτρα. Βασικά το WiFi με ενδιαφέρει για να το ανάβω 20 λεπτά πριν ώστε να βρίσκω τον χώρο ζεστό.. 

http://www.e-shop.gr/air-condition-arielli-aac-12chxa61-i-wifi-12000btu-inverter-p-HAP.002908

Update. Τελικά με μια γρήγορη αναζήτηση δεν είναι καμιά σπουδαία προσφορά. 255 έχει το φθηνότερο στο σκρουτζ με δωρεάν αποστολή.. 

Επεξ/σία από anikologr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Να πόσο λίγο κρατάει η ένδειξη df (συγγνώμη για την ποιότητα).

22 δευτερόλεπτα.

Θα δοκίμαζα να αφαιρέσω και να ξαναπροσθέσω το κλιματιστικό.

Προσωπικά δουλεύω αυτή

Καλημέρα, το link με παραπέμπει στην αρχική σελίδα ενός αντίστοιχου play store, αν κατάλαβα καλά... Τι θα πρέπει να ψάξω εκεί;

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, pannarab είπε

Καλημέρα, το link με παραπέμπει στην αρχική σελίδα ενός αντίστοιχου play store, αν κατάλαβα καλά... Τι θα πρέπει να ψάξω εκεί;

Ναι συγγνώμη.

Ψάξε το apk αυτής της έκδοσης:

IMG_20200419_110136.jpg.6fcd970cbe37ade3d9e166c0ddfc00c3.jpg

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/4/2020 στις 12:22 ΜΜ, Dare-Devil είπε

Τα κλιματιστικά μπορεί να μπούν σε defrost cycle ακόμα και όταν δεν υπάρχει πάγος στο στοιχείο . Τα κλιματιστικά δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την ύπαρξη πάγου . Αυτό γίνεται με έμμεσο τρόπο παίρνοντας τιμές απο συγκεκριμένα αισθητήρια θερμοκρασίας . Κάθε κατασκευαστής θέτει συγκεκριμένα παραμέτρους στην EEPROM της εξωτερικής πλακέτας και έτσι το κλιματιστικό μπαίνει σε defrost cycle όταν υπάρχει πιθανότητα να έχει πιάσει πάγο το στοιχείο .  

Παράδειγμα απο Gree σελίδα 28 του pdf: 
http://gree.wienkra.pl/files/produkty/cozy/Dokumentacja techniczna.pdf

Ενδιαφέρον άρθρο το οποίο διάβασα πριν λίγο :
Why Are Heat Pumps So Dumb About Frost?: https://www.energyvanguard.com/blog/74297/Why-Are-Heat-Pumps-So-Dumb-About-Frost

Δεν έχουμε ιδέα αν αξίζουν ή πόσο καλό ή κακό aftersales εχει η εταιρεία  αυτή .  Δεν έχει τύχει να αγοράσει κάποιος Hisense ακόμα . 

Το μοντέλο αυτό έχει 360 ευρώ  και δίνουν 5 χρόνια εγγύηση στο κλιματιστικό . 10 χρόνια στο συμπιεστή . Δεν έχουν αναρτήσει όμως τους όρους της εγγύησης οπότε δεν ξέρω αν θέτουν προϋπόθεση να πληρώνεις κάθε χρόνο συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση . 

Στα ίδια λεφτά παίρνεις κλιματιστικά με μεγαλύτερη εγγύηση και  χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση:

Για τί χρήση τα θες ; Ψύξη ή θέρμανση . Αν τα θες και για θέρμανση θα είναι κύρια πηγή θέρμανσης το κλιματιστικό ή θα το δουλεύεις μια στο τόσο στα πολλά κρύα ; 

Το κλιματιστικό δεν θα είναι η κύρια θέρμανση ,όταν πιάνουν τα κρύα ανάβει το καλοριφέρ ,το θέλω μόνο για τα πρώτα η τα τελευταία κρύα και για τους καλοκαιρινούς καύσωνες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, ektor1999 είπε

Το κλιματιστικό δεν θα είναι η κύρια θέρμανση ,όταν πιάνουν τα κρύα ανάβει το καλοριφέρ ,το θέλω μόνο για τα πρώτα η τα τελευταία κρύα και για τους καλοκαιρινούς καύσωνες .

Όπως έχει ειπωθεί, πιθανότατα δεν θα βρεθεί κανείς που θα σου πει να το πάρεις ή να μη το πάρεις μιας και είναι κάτι το άγνωστο για εμάς. Οπότε είτε θα πας σε κάποια λύση που έχει καλές κριτικές εδώ ή πχ στο Σκρουτζ ( χωρίς το τελευταίο να είναι πανάκεια βλ Toyotomi να τις δυσθεώρητα καλές κριτικές)  ή το ρισκάρεις και το αγοράζεις οπότε μετά θα ελπίζουμε να έρθεις να μας πεις τι είδες ώστε να είσαι εσύ το πρώτο ως τώρα feedback.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν εχει ξανα γραφτεί, αλλα για όσους θέλουν κατι οικονομικό για απομάκρυνσένο έλεγχο μπορούν να πάρουν κατι τέτοιο https://m.banggood.com/BlitzWolf-BW-RC1-Mini-Smart-Home-Universal-IR-WIFI-Infrared-Remote-Controller-For-TV-Air-Conditioning-Home-Appliances-p-1587907.html

Δεν δίνει feedback, αλλά δουλεύει άψογα σε daikin που αγόρασα πριν κάτι μήνες

Το module της daikin κοστίζει περίπου 80 ευρώ. Σκέτη κοροϊδία... 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ftso είπε

Δεν ξέρω αν εχει ξανα γραφτεί, αλλα για όσους θέλουν κατι οικονομικό για απομάκρυνσένο έλεγχο μπορούν να πάρουν κατι τέτοιο https://m.banggood.com/BlitzWolf-BW-RC1-Mini-Smart-Home-Universal-IR-WIFI-Infrared-Remote-Controller-For-TV-Air-Conditioning-Home-Appliances-p-1587907.html

Πολύ ωραίο και φθηνότερο από αυτό που έχω https://www.banggood.com/NEW-Upgrade-Version-Broadlink-RM-Mini-3-Black-Bean-Smart-Home-WIFI-Universal-Smart-IR-Remote-Controller-p-1049494.html?rmmds=buy&cur_warehouse=USA

Το παρήγγειλα για το daikin στο παιδικό.

ΥΓ Βάλτε priority direct email για να έρθει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ektor1999 είπε

Όπως σου είπα για την Hisense δεν ξέρουμε. Θα είσαι ο πρώτος . Μπορείς να δεις με 10 ετή εγγύηση σε Inventor και TCL σε αυτά τα λεφτά .  

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ftso είπε

Προσοχη οσοι εχουν mitsubishi heavy σειρα srk γιατι δεν ειναι συμβατο. Το εχω παρει και δεν παιζει.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...