Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Ψάξε αλλού για το TCL xa51 ή δες το παρακάτω κλιματιστικό:  
https://www.skroutz.gr/s/18330792/Inventor-Premium-PR1VI32-12WF-PR1VO32-12.html
καλύτερη τιμή 380 ευρώ απο εδώ :  https://www.alphaclimagr.gr/product/1410212/inventor-premium-pr1vi32-12wf-pr1vo32-12-12-000btu.html?ref=bestprice.gr
Αν το θες για θέρμανση καλύτερα το συγκεκριμένο inventor που έχει follow me τεχνολογία . Δηλαδή δεύτερο αισθητήρα θερμοκρασίας πάνω στο χειριστήριο . Επίσης η τεχνική τους εξυπηρέτηση είναι υποδειγματική .

Ευχαριστω !!!

Δημοσ.
Στις 31/3/2020 στις 8:12 ΠΜ, liakjim είπε

@dimostr, είναι ακριβώς όπως το λες. Επιπλέον φταίει και η εκπαίδευση του κόσμου σε κακές νοοτροπίες.

Ε τότε υπάρχει θέμα όντως. Μάλλον φρέον αν και περίεργο που δεν σου έχει ανάψει error.

Είμαι περίεργος να μας πεις τι ήταν.

Επιστρέφω για να γράψω τι τελικώς συνέβη με το ζητημά μου.

Καταρχάς να πω δυο λόγια για την εξυπηρέτηση της Inventor.

Τους πήρα τηλ Παρασκευή στις 12:30, έκαναν καταχώρηση του προβλήματος και με ενημέρωσαν ότι θα με καλέσει τεχνικός να κλείσουμε ραντεβού.

1,5 ώρα αργότερα με κάλεσε τεχνικός και βάλαμε το ραντεβού για την επόμενη εργάσιμη (τη Δευτέρα που μας πέρασε).

Ο άνθρωπος που το είδε μου είπε ότι τελικώς το air condition έχανε φρέον από το τέταρτο ρακόρ, γι αυτό και δεν δούλευε το ζεστό, αλλά έχανε λίγο με αποτέλεσμα να μην ανάψει ένδειξη. 

Μου έβαλε φρέον και πράγματι δούλεψε το ζεστό κανονικά.

Έτσι μίλησα τώρα με αυτόν που μου το εγκατέστησε, ώστε να έρθει να μου φτιάξει το ρακόρ και τον περιμένω (μου είπε στο τηλέφωνο κάτι του στιλ μα μου σου του, αποκλείεται να έκανα λάθος, σου λένε βλακείες από την αντιπροσωπεία, είμαι περίεργος να δω τι θα μου πει από κοντά).

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Trapper είπε

Τους πήρα τηλ Παρασκευή στις 12:30, έκαναν καταχώρηση του προβλήματος και με ενημέρωσαν ότι θα με καλέσει τεχνικός να κλείσουμε ραντεβού.

1,5 ώρα αργότερα με κάλεσε τεχνικός και βάλαμε το ραντεβού για την επόμενη εργάσιμη (τη Δευτέρα που μας πέρασε).

Ο άνθρωπος που το είδε μου είπε ότι τελικώς το air condition έχανε φρέον από το τέταρτο ρακόρ, γι αυτό και δεν δούλευε το ζεστό, αλλά έχανε λίγο με αποτέλεσμα να μην ανάψει ένδειξη. 

Έτσι μίλησα τώρα με αυτόν που μου το εγκατέστησε, ώστε να έρθει να μου φτιάξει το ρακόρ και τον περιμένω (μου είπε στο τηλέφωνο κάτι του στιλ μα μου σου του, αποκλείεται να έκανα λάθος, σου λένε βλακείες από την αντιπροσωπεία, είμαι περίεργος να δω τι θα μου πει από κοντά).

Το φρέον σου το χρέωσαν ή τσαμπέ ; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Trapper είπε

Καταρχάς θετική εξέλιξη αν και μόνο διαπιστώθηκε το πρόβλημα και δεν έχει επιλυθεί ακόμη.

Κάποιες απορίες:

1. Τι είναι το τέταρτο ρακόρ;

2. Γιατί δεν άναψε το αλάρμ από την στιγμή που το κλιματιστικό υπολειτουργούσε; Το "έβγαλε λίγο" μου δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν είναι αρκετά ευαίσθητο.

Τέλος, μακάρι να έρθει μια μέρα και να πει κάποιος ότι ο τεχνικός είπε : "ναι αγορίνα , τρέχω και συγγνώμη που ταλαιπωρήθηκες από την αμέλειά μου."

Δημοσ.

Μαλλον θα υπέθεσε οτι χανει απο τα ρακορ που βρισκονται ειτε στην μεσα μοναδα είτε αναμεσα στον τοιχο,λόγω οτι δεν θα βρήκε διαρροή στα εξω ρακορ,

Και δεν ανάλαβε να στο φτιαξει λογω κακης εγκατάστασης,

Μονο μην σου πει και ο αλλος που το εβαλε οτι δεν χανει καπου και μπλεξεις....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν στα σκαει η ηλιοφανεια.
Κλιματιστικα ολη μερα κλειστα.
Εξωτερικη αυτη τη στιγμη 17.

20200418_202658.jpg.e0ec427505b871ae3a9d45e82283802b.jpg1969522023_Screenshot_20200418-203558_Daikin_Online_Controller1.jpg.958d6927c78952af5b4ffdf7ecc728d0.jpg1969522023_Screenshot_20200418-203558_Daikin_Online_Controller1.jpg.958d6927c78952af5b4ffdf7ecc728d0.jpg

Το Τογιο το γυρισα στο Auto. 95watt

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καταρχάς θετική εξέλιξη αν και μόνο διαπιστώθηκε το πρόβλημα και δεν έχει επιλυθεί ακόμη.

Κάποιες απορίες:

1. Τι είναι το τέταρτο ρακόρ;

2. Γιατί δεν άναψε το αλάρμ από την στιγμή που το κλιματιστικό υπολειτουργούσε; Το "έβγαλε λίγο" μου δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν είναι αρκετά ευαίσθητο.

Τέλος, μακάρι να έρθει μια μέρα και να πει κάποιος ότι ο τεχνικός είπε : "ναι αγορίνα , τρέχω και συγγνώμη που ταλαιπωρήθηκες από την αμέλειά μου."

1. Mπορεί να εννοούσε στο 1/4" ρακορ της γραμμής υγρού . 

2.  . Τα κλιματιστικά μετράνε με έμμεσο τρόπο με τα αισθητήρια θερμοκρασίας. Δεν διαβάζουν ποσότητα φρέον . Ανάλογη εμπειρία είχα με το Gree Hansol και μου εξήγησε ο τεχνικός ότι δεν ανιχνεύει ένα κλιματιστικό όλες τις περιπτώσεις απωλειών . 
Υποθέτω ότι αν μπορούσε να μετράει και την παραμικρή απώλεια δε θα υπήρχε λόγος να περιλαμβάνεται στο ετήσιο service έλεγχος απόδοσης του μηχανήματος.

Για το τελευταίο πρώτα θα σβήσει ο ήλιος και μετά αυτό .  🤣

• Like 1
Δημοσ.

Shit happens, είναι το μόνο σίγουρο, το θέμα είναι να το παραδεχθεί ήρεμα και ωραία ο εγκαταστάτης. 
Αν δεν έχει φτιαχτεί η διαρροή, μην το λειτουργείς γιατί θα χάνει φρέον παραπάνω.

Αν σου πει μα μου σου του, το επιχείρημά σου είναι ότι πριν μπει φρέον δε δούλευε και μετά δούλευε. Επίσης την διαρροή την είδες με τα μάτια σου? Η σαπουνάδα είναι φίλη σου σε τέτοιες περιπτώσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

1. Mπορεί να εννοούσε στο 1/4" ρακορ της γραμμής υγρού . 

2.  . Τα κλιματιστικά μετράνε με έμμεσο τρόπο με τα αισθητήρια θερμοκρασίας. Δεν διαβάζουν ποσότητα φρέον . Ανάλογη εμπειρία είχα με το Gree Hansol και μου εξήγησε ο τεχνικός ότι δεν ανιχνεύει ένα κλιματιστικό όλες τις περιπτώσεις απωλειών . 
Υποθέτω ότι αν μπορούσε να μετράει και την παραμικρή απώλεια δε θα υπήρχε λόγος να περιλαμβάνεται στο ετήσιο service έλεγχος απόδοσης του μηχανήματος.

Για το τελευταίο πρώτα θα σβήσει ο ήλιος και μετά αυτό .  🤣

Ναι, το 1/4 μου διευκρίνισε μετά πως εννοούσε.

2 ώρες πριν, Artakos είπε

Μαλλον θα υπέθεσε οτι χανει απο τα ρακορ που βρισκονται ειτε στην μεσα μοναδα είτε αναμεσα στον τοιχο,λόγω οτι δεν θα βρήκε διαρροή στα εξω ρακορ,

Και δεν ανάλαβε να στο φτιαξει λογω κακης εγκατάστασης,

Μονο μην σου πει και ο αλλος που το εβαλε οτι δεν χανει καπου και μπλεξεις....

Στο έξω ρακορ βρήκε τη διαρροή.

Έβαλε σαπουνάδα και το διαπίστωσε.

Και όντως, μου είπε ότι είναι κακή εγκατάσταση και πως μπορεί να το φτιάξει αλλά θα πρέπει να με χρεώσει γιατί είναι θέμα εγκαταστάτη, οπότε να απευθυνθώ σε αυτόν που μου το έβαλε.

Αν όταν επιστρέψει από το χωριό ο εγκαταστάτης μου το παίξει τρέλα, πολύ απλά δεν θα ξαναπάρει δουλειά στο σπίτι και θα ενημερώσω και όποιον ξέρω για την τακτική του. 

• Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Trapper είπε

Ναι, το 1/4 μου διευκρίνισε μετά πως εννοούσε.

Στο έξω ρακορ βρήκε τη διαρροή.

Έβαλε σαπουνάδα και το διαπίστωσε.

Και όντως, μου είπε ότι είναι κακή εγκατάσταση και πως μπορεί να το φτιάξει αλλά θα πρέπει να με χρεώσει γιατί είναι θέμα εγκαταστάτη, οπότε να απευθυνθώ σε αυτόν που μου το έβαλε.

Αν όταν επιστρέψει από το χωριό ο εγκαταστάτης μου το παίξει τρέλα, πολύ απλά δεν θα ξαναπάρει δουλειά στο σπίτι και θα ενημερώσω και όποιον ξέρω για την τακτική του. 

Από την στιγμή που έχει χάσει φρεον και η εγκατάσταση είναι κακή θα μπορούσε άνετα να σε βγάλει η Inventor εκτός για εγγύηση για ότι χρειαστείς στο μέλλον....

Το ψυκτικό υγρό δεν αποτελείται μόνο από μια ουσία, οπότε όταν έχεις διαρροή το υγρό που έχει μείνει μέσα είναι ακατάλληλο.

Πες του τεχνικού η αντιπροσωπεία είπε Ανάκτηση και πλήρωση με καινούριο μετά την αποκατάσταση διαρροής μπας και γίνει σωστή δουλεία αυτή την φορά...

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Klausx είπε

Από την στιγμή που έχει χάσει φρεον και η εγκατάσταση είναι κακή θα μπορούσε άνετα να σε βγάλει η Inventor εκτός για εγγύηση για ότι χρειαστείς στο μέλλον....

Το ψυκτικό υγρό δεν αποτελείται μόνο από μια ουσία, οπότε όταν έχεις διαρροή το υγρό που έχει μείνει μέσα είναι ακατάλληλο.

Πες του τεχνικού η αντιπροσωπεία είπε Ανάκτηση και πλήρωση με καινούριο μετά την αποκατάσταση διαρροής μπας και γίνει σωστή δουλεία αυτή την φορά...

Γιατί; Λιπαίνει κιόλας; Ή κάτι άλλο;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, liakjim είπε

@CptBill νομίζω έλυσα το μυστήριο του df.

Καταρχάς διαπίστωσα ότι ανάβει σε κάθε εκκίνηση του συμπιεστή.

Κρατάει τόσο λίγο, καμιά 10αριά δευτερόλεπτα, που δεν το είχα δει ποτέ ως τώρα.

Σήμερα το πρωί τράβηξα μια καλή φωτογραφία γιατί ήξερα ότι θα ανάψει αν ανεβάσω λίγο τη ζήτηση από το τηλεχειριστήριο.

Πράγματι αύξησα από 21 σε 22 με εξωτερική 14:

Screenshot-2020-04-18-08-49-06-151-com-m

Μετά όμως θυμήθηκα, ότι σε όλα τα σχήματα που έχω σώσει κατά καιρούς, πάντα το carrier είχε στις αρχές των νησίδων μια διπλή γραμμή αύξησης των watts την οποία ενώ είχα παρατηρήσει, μέχρι τώρα δεν μπορούσα να εξηγήσω:

812778495_Annotation2020-03-17061627_LI.jpg.d7bf559b95d82e7f7614ed278a54839f.jpg293613186_Annotation2020-01-31060130_LI.jpg.ceb8216fa9db3e394038b051be69e3ae.jpg1279694223_Annotation2020-01-30060403_LI.thumb.jpg.ff70a9cea026ecd888dde7829cdb186f.jpg

Οπότε είναι κάτι που γίνεται συνέχεια.

Η carrier τι λέει ;

2030578423_Annotation2020-04-18085858.jpg.a557deab6d7137bf70c77f1fbacbce22.jpg

Άρα το έχει (αναμενόμενα) ως δυνατότητα.

Μετά πήγα στο εγχειρίδιο:

Inked-Screenshot-2020-04-18-08-49-25-051

Βλέπουμε ότι λέει πως κανονικά ανάβει cf για το cold draft prevention.

Όμως έχει έναν αστερίσκο που λέει "model dependent"

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ύπαρξη της λειτουργίας εξαρτάται από το μοντέλο ή ότι ίσως και η ίδια η αναγραφή εξαρτάται και αυτή;

Μήπως σε κάποια μοντέλα , πιθανώς για εξοικονόμηση (που σιγά το δύσκολο να δείξεις c αντί για d ), ομαδοποιεί το defrost και το cold draft prevention σε μία ένδειξη;

Προσωπικά θεωρώ ναι, αλλιώς στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι το δικό σου , το δικό μου και δεν ξέρω ποιανού άλλου έχουν όλα το ίδιο πρόβλημα. Δεν αποκλείεται αλλά λογικά ισχύει η πρώτη υπόθεση.

Ίσως να έστελνα κάποιο email στην carrier (toshiba) αλλά φοβάμαι μήπως ξεκινήσει διαδικασία του τύπου να στείλει μάστορα, να δει, να μου πουν κτλ και γενικά να χάσω τον χρόνο μου τσάμπα για ένα κλιματιστικό που γενικά δουλεύει σωστά.

Απλά στο μυαλό μου , μιας και το κλιματιστικό αυτό δεν πιάνει πάγο εύκολα, όταν ανάβει στιγμιαία το df είναι σαν να είναι cf.

🙂

Και στο δικό μου inventor passion eco 24αρι κάνει το ίδιο. Κάποιες φορές όταν πάει να ξεκινήσει (αφού πρώτα έχει δουλέψει και έχει σταματήσει) ανάβει η ένδειξη df για περίπου 10 δευτερόλεπτα και μετά αρχίζει να φυσάει. Και το κάνει σε εξωτερική θερμοκρασία που αποκλείεται να κάνει defrost.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...