Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

@CptBill, σήμερα το πρωί κατάφερα και είδα df στο carrier (συγγνώμη για τη θολή φωτογραφία):

IMG-20200417-083521.jpg

Στα watts ήταν έτσι όπου το κυκλωμένο ήταν η φάση που έβγαλε df.

1104560227_Annotation2020-04-17103108_LI.jpg.e69c9a1fdb873d24655b1133f3a64fb0.jpg

Δεν είχε πάγο η μονάδα σε καμιά περίπτωση. Εξωτερική 8C.  Έγινε όταν από ενώ ήταν στους 21 (και δεν δούλευε ο συμπιεστής) το έβαλα 22 . Πήγε να πάρει, σήκωσε watts στην κυκλωμένη περιοχή, έκοψε με άκουσμα της 4όδης και έβγαλε df και μετά ξαναπήρε. Δεν ξέρω γιατί και τι σημαίνει.

you are my man.

Σε εμενα εκανε με 14.2βαθμους εξωτερικη με 37% υγρασια.

Επισης η συμπεριφορα που περιγραφεις ειναι ιδια με του δικου μου. Κανει ενα boost στα watt πριν μπει σε αποτομο defrost, το υποτιθεμενο df διαρκει πολυ λιγο και μετα συνεχιζει κανονικα με τη θερμανση.

Προφανως μιλαμε για καποιο design flaw, software issue?

Τεσπα. Ειλικρινα δεν θα πολυ ασχοληθω μαλλον. Δεν τιμαει την fgeurope που δεν μου απαντησε (ηταν κοινοποιημενο 3 μηχανικοι τους μεσα στο εμαιλ οπως επισης και το κεντρικο του εμαιλ για το support).

Slight off topic.

Επισης χαιρομαι liakjim που με τις αναλυσεις σου διαχωριζεις τα κλιματιστικα που εχουν κατι offset στο θεο σε σχεση με αυτα που εχουν μικρο offset. Συμπεριφορες οπου ο σενσορας του passion pro διαβαζει ξερω εγω, 26 θαθμους, εγω εχω ζητησει 21 βαθμους (απενεργοποιημενο follow me)και αυτο συνεχιζει ανενδοτο να δουλευει στη θερμανση , οταν τις ειχα ποσταρει πριν χρονια ειχα παρει ως απαντηση "κατι κανεις λαθος".

Ε οχι, δεν κανω τπτ λαθος. Αγαπαω οσα χιτατσι εχουν περασει απο τα χερια μου οπου κανενα δεν ειχε follow me αλλα μπορουσαν και διατηρουσαν τη θερμοκρασια χωρου σωστα. Δεν ξερω βεβαια εαν αυτο ηταν με ανταλλαγμα πολλα on off του συμπιεστη.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, CptBill είπε

Ε οχι, δεν κανω τπτ λαθος. Αγαπαω οσα χιτατσι εχουν περασει απο τα χερια μου οπου κανενα δεν ειχε follow me αλλα μπορουσαν και διατηρουσαν τη θερμοκρασια χωρου σωστα. Δεν ξερω βεβαια εαν αυτο ηταν με ανταλλαγμα πολλα on off του συμπιεστη.

Δεν κάνουν όλα on off ,όσα δεν εχουν αυτές τις λειτουργίες βλέπε shorai με το twin rotary απλά αρνείται να κλείσει και κρατάει την θερμοκρασία ακριβώς 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Μήπως είχε να δουλέψει αρκετή ώρα και έκανε προθέρμανση για μην σου πετάξει κρύο αέρα;

Το σκέφτηκα, αλλά στο εγχειρίδιο λέει ότι εμφανίζει cf (cold draft)  και όχι df.

1 ώρα πριν, CptBill είπε

you are my man.

Σε εμενα εκανε με 14.2βαθμους εξωτερικη με 37% υγρασια.

Επισης η συμπεριφορα που περιγραφεις ειναι ιδια με του δικου μου. Κανει ενα boost στα watt πριν μπει σε αποτομο defrost, το υποτιθεμενο df διαρκει πολυ λιγο και μετα συνεχιζει κανονικα με τη θερμανση.

Προφανως μιλαμε για καποιο design flaw, software issue?

Τεσπα. Ειλικρινα δεν θα πολυ ασχοληθω μαλλον. Δεν τιμαει την fgeurope που δεν μου απαντησε (ηταν κοινοποιημενο 3 μηχανικοι τους μεσα στο εμαιλ οπως επισης και το κεντρικο του εμαιλ για το support).

Δεν επηρεάζει πάντως σε κάτι. Δημιουργεί απορία και καθυστερεί λίγα λεπτά παραπάνω.

1 ώρα πριν, CptBill είπε

Slight off topic.

Επισης χαιρομαι liakjim που με τις αναλυσεις σου διαχωριζεις τα κλιματιστικα που εχουν κατι offset στο θεο σε σχεση με αυτα που εχουν μικρο offset. Συμπεριφορες οπου ο σενσορας του passion pro διαβαζει ξερω εγω, 26 θαθμους, εγω εχω ζητησει 21 βαθμους (απενεργοποιημενο follow me)και αυτο συνεχιζει ανενδοτο να δουλευει στη θερμανση , οταν τις ειχα ποσταρει πριν χρονια ειχα παρει ως απαντηση "κατι κανεις λαθος".

Εδώ θα ήθελα να πω κάτι.

Το σκεφτόμουν χθες ότι κάνω λάθος να αντιδρώ συναισθηματικά και διαισθητικά.

Το έχω ξανακάνει το λάθος, αλλά δεν έχω πάρει ακόμα το μάθημά μου.

Είναι δεδομένο ότι οι μηχανικοί της daikin , της midea κτλ είναι πιο έξυπνοι.

Ξέρουν τι έχουν σχεδιάσει, με ποιους περιορισμούς και με τι προσδοκώμενα οφέλη.

Κάτι που εμείς αγνοούμε ή δεν καταλαβαίνουμε

πχ η midea έχει κάνει offset +7 γιατί ξέρει ότι έτσι πετυχαίνει καλύτερο αποτέλεσμα σε συνθήκες Χ.

η daikin έχει βάλει +4 για τους δικούς τους λόγους.

Αν κάτι μας φαίνεται παράλογο, ας ρωτήσουμε τους κατασκευαστές του συστήματος.

Προσωπικά θα προσπαθήσω να σταματήσω να εμπλέκομαι τόσο πολύ συναισθηματικά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσω να περιγράφω με όσο το δυνατόν αντικειμενικότερα αυτά που παρατηρώ εκμεταλλευόμενος τα όποια εργαλεία έχω στη διάθεσή μου, αλλά θα πάψω να αμφισβητώ το γεγονός ότι πιθανότατα η Χ εταιρεία έχει πάντα τις καλύτερες προθέσεις όταν σχεδιάζει κάτι μιας και έτσι θα έχει έναν χαρούμενο πελάτη και άρα πωλήσεις.

ΥΓ

Mε την ευκαιρία ας δείξω τα πριόνια του ASYGS24KLCA που είχα σήμερα με ρύθμιση 21, εξωτερική 19 και μέσα 21 , με παύση 4 λεπτά και λειτουργία 3'

image.png.3f467cc60fb695bc030b3a461b64fad6.png

και με λίγο πιο ζουμ

1544219151_Annotation2020-04-17161332.jpg.e136e080d3a176e0b68b5a7e843bcbc2.jpg

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το σκέφτηκα, αλλά στο εγχειρίδιο λέει ότι εμφανίζει cf (cold draft)  και όχι df.

Δεν επηρεάζει πάντως σε κάτι. Δημιουργεί απορία και καθυστερεί λίγα λεπτά παραπάνω.

Εδώ θα ήθελα να πω κάτι.

Το σκεφτόμουν χθες ότι κάνω λάθος να αντιδρώ συναισθηματικά και διαισθητικά.

Το έχω ξανακάνει το λάθος, αλλά δεν έχω πάρει ακόμα το μάθημά μου.

Είναι δεδομένο ότι οι μηχανικοί της daikin , της midea κτλ είναι πιο έξυπνοι.

Ξέρουν τι έχουν σχεδιάσει, με ποιους περιορισμούς και με τι προσδοκώμενα οφέλη.

Κάτι που εμείς αγνοούμε ή δεν καταλαβαίνουμε

πχ η midea έχει κάνει offset +7 γιατί ξέρει ότι έτσι πετυχαίνει καλύτερο αποτέλεσμα σε συνθήκες Χ.

η daikin έχει βάλει +4 για τους δικούς τους λόγους.

Αν κάτι μας φαίνεται παράλογο, ας ρωτήσουμε τους κατασκευαστές του συστήματος.

Προσωπικά θα προσπαθήσω να σταματήσω να εμπλέκομαι τόσο πολύ συναισθηματικά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσω να περιγράφω με όσο το δυνατόν αντικειμενικότερα αυτά που παρατηρώ εκμεταλλευόμενος τα όποια εργαλεία έχω στη διάθεσή μου, αλλά θα πάψω να αμφισβητώ το γεγονός ότι πιθανότατα η Χ εταιρεία έχει πάντα τις καλύτερες προθέσεις όταν σχεδιάζει κάτι μιας και έτσι θα έχει έναν χαρούμενο πελάτη και άρα πωλήσεις.

Το +4 ΙΣΩΣ να μην ειναι καθολου μεγαλο.

Το φουτζιτσου νομιζω εχεις τον εξοπλισμο να το μετρησεις.

Οσοι εχουν  μιτσου και τοσιμπα που εχουν app ισως να μπορουσαν να βοηθησουν ισως.

Tα greeoειδη εχουν +2 αλλα μετα μετα πρεπει να πανε στο -1 για να εκκινησουν.

Πιστευω οτι στο μεταιχμιο ολα θα εχουν παρομοια συμπεριφορα.

Απλως αναλογα με τον χωρο σε συνδιασμο με το ελαχιστο input σε αλλα θα το δεις απλως
να συμβαινει και σε αλλα θα πρεπει να το προκαλεσεις για να συμβει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Οσοι εχουν  μιτσου και τοσιμπα που εχουν app ισως να μπορουσαν να βοηθησουν ισως.

Απλως αναλογα με τον χωρο σε συνδιασμο με το ελαχιστο input σε αλλα θα το δεις απλως

δε ξερω τι offset εχει το συγκεκριμενο αλλα η -5 εχει εξω η  +19 οπως εχει τωρα πριονια δε κανει και η θερμοκρασια ειναι εκει που την βαζεις εγω συγκεκριμενα το δουλευω 21 παντα 

1253231497_.png.bed6123edc3e0b2f50c15cc0e13f00fc.png

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.

Να ρωτήσω και κάτι.

Για έναν γνωστό μου που έχει έαν Samsung AR12HSFNCWKN, με ρώτησε εαν υπάρχει δυνατότητα να βρεί εαν μπαινει wifi..

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Να ρωτήσω και κάτι.

Για έναν γνωστό μου που έχει έαν Samsung AR12HSFNCWKN, με ρώτησε εαν υπάρχει δυνατότητα να βρεί εαν μπαινει wifi..

Όλα μπορούν να.δεχθουν wifi μέσω ενόςπ.χ  broadlink mini 3 κάνε μια.αναζητηση και.θα το βρεις είναι πολύ φθηνό και εύκολο 

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, dimostr είπε

δε ξερω τι offset εχει το συγκεκριμενο αλλα η -5 εχει εξω η  +19 οπως εχει τωρα πριονια δε κανει και η θερμοκρασια ειναι εκει που την βαζεις εγω συγκεκριμενα το δουλευω 21 παντα 

1253231497_.png.bed6123edc3e0b2f50c15cc0e13f00fc.png

Δε λέω κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δε λέω κάτι διαφορετικό.

Απλώς μεταφέρω την εμπειρία μου από την χρήση του συγκεκριμένου κλιματιστικού  που δείχνει ότι δεν επηρεάζεται από συνθήκες που είναι στο μεταίχμιο και δεν κάνει πριόνια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Απλώς μεταφέρω την εμπειρία μου από την χρήση του συγκεκριμένου κλιματιστικού  που δείχνει ότι δεν επηρεάζεται από συνθήκες που είναι στο μεταίχμιο και δεν κάνει πριόνια 

Στο χωρο σου και στις συνθηκες που δουλευει δεν ειναι στο μεταιχμιο, γι' αυτο.

Επισης παιζει ρολο πως δουλευει το οφσετ.
Στο τογιο πχ θα κλεισει στο +2 και θα περιμενει να παει -1 για να ξαναξεκινησει, δε θα ξεκινησει στο +1.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Στο χωρο σου και στις συνθηκες που δουλευει δεν ειναι στο μεταιχμιο, γι' αυτο.

Επισης παιζει ρολο πως δουλευει το οφσετ.
Στο τογιο πχ θα κλεισει στο +2 και θα περιμενει να παει -1 για να ξαναξεκινησει, δε θα ξεκινησει στο +1.

Αυτό δε μπορώ να το ξέρω απλώς βλέπω το shorai το daikin και το kuro μέσα στο σπίτι και βγάζω συμπεράσματα  και περίμενα τουλάχιστον το daikin με το shorai να είχαν παρόμοια συμπεριφορά γιατί είναι και τα δύο χωρις i feel και δυστυχώς διαπιστώνω ότι το daikin ότι και να το κάνεις ότι θερμοκρασία και να έχει μέσα έξω εάν το βάλεις κάτω από 21 ζήτηση κάνει πριόνια τριλεπτου .

Το kuro έχει δική του συμπεριφορά ανάλογα αν έχεις ενεργοποιημένο το i feel η όχι 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Το mitsu srk/src 25 zs-w εχω μετρηση 2.8 c πανω απο την επιθυμιτη οτι κλεινει

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimostr είπε

Όλα μπορούν να.δεχθουν wifi μέσω ενόςπ.χ  broadlink mini 3 κάνε μια.αναζητηση και.θα το βρεις είναι πολύ φθηνό και εύκολο 

Ελεγα να πάρει κάτι το οποίο δεν θέλει πρίζα, και να είναι εντός τους κλιματιστικού.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Ελεγα να πάρει κάτι το οποίο δεν θέλει πρίζα, και να είναι εντός τους κλιματιστικού.

τοτε πρεπει να κανει αναζητηση βασει του μοντελου του κλιματιστικου η να απευθυνθει στην αντιπροσωπεια να του πει αν παιρνει η σε καποιο μαγαζι κλιματισμου ωστε να το ψαξουν 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, c-max είπε

Το mitsu srk/src 25 zs-w εχω μετρηση 2.8 c πανω απο την επιθυμιτη οτι κλεινει

Το βλέπεις από εφαρμογή η από δικό σου θερμόμετρο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...