Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Συμφωνώ, είναι χαζό .

Έβαλα το carrier χωρίς follow me και έχουμε τα κλασικά on-off από τα +800W

143712354_Annotation2020-04-16235128.jpg.72ee4bc7426f9e4db3814e975bd965d6.jpg

και σε μεγαλύτερη ανάλυση

74423180_Annotation2020-04-16235018.jpg.db2a3f0e796a9065006c31a3a9b83b56.jpg

και θερμοκρασία αέρα από τις περσίδες

1922101174_Annotation2020-04-17001855.jpg.71a8a1ef7b422cb33b63ed73f61bdda3.jpg

4 λεπτά λειτουργία, 4-5 λεπτά παύση. 

Σας θυμίζει κάτι;

Απλά κόβει από τα 800W αντί τα 200.

Η εφαρμογή τι λέει ;

Screenshot_2020-04-16-23-49-05-807_com.midea.carrier.jpg.9e0ccb2fb2d881f00c01d94b0af8c00d.jpg

Άρα με ρύθμιση 21, έφτασε να διαβάζει 26 για να κόψει. +5 δηλαδή.

Χαζό.

Το Fujitsu στο σαλόνι γιατί διαβάζει +1C και παρόλα αυτά έχω ακριβώς τη θερμοκρασία θέλω; Ούτε αυτό ξέρει ταβάνια, σοβατεπί κτλ

με ζήτηση 22 , έχει στον αισθητήρα 23

04633352f56f852c7c21a71f1fbe7b3c.png&key

Αλλο 800, αλλο 200.

Αλλο θερμοκρασια αισθητηρα και αλλο θερμοκρασια χωρου.

Το Φουτζιτσου πες μας τι διαφορα εχει στον αισθητηρα οταν κλεινει. Βαλτο να δουλεψει στο μεταιχμιο του συμφωνα με τις  συνθηκες και δες συμπεριφορα.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

@turbakiasss

Το δικό σου μοντέλο, κάνει αυτά τα OnOff?

Δεν καταλαβαίνω πότε κάνει ονοφφ. Λογικά θα κάνει, αν κρίνω και από του φίλου rbx που έχει το ίδιο. Ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις αυτό είναι με καταγραφικό πριζας. Στην αίσθηση δεν έχει καμία διαφορά ούτε κρυώνω ούτε ζεσταίνομαι. Και αυτή η συμπεριφορά θα συμβαίνει μόνο σε οριακές συνθήκες που η ζητούμενη είναι κοντά στην πραγματική.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Δεν καταλαβαίνω πότε κάνει ονοφφ. Λογικά θα κάνει, αν κρίνω και από του φίλου rbx που έχει το ίδιο. Ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις αυτό είναι με καταγραφικό πριζας. Στην αίσθηση δεν έχει καμία διαφορά ούτε κρυώνω ούτε ζεσταίνομαι. Και αυτή η συμπεριφορά θα συμβαίνει μόνο σε οριακές συνθήκες που η ζητούμενη είναι κοντά στην πραγματική.

Aν δεν υπηρχε καταγραφικο δε θα υπηρχε θεμα.
Νομιζω δεν εχει προβλημα θερμικης ανεσης ο ανθρωπος.
Το μονο ερωτημα ειναι αν καταπονειται και ποσο ο συμπιεστης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Aν δεν υπηρχε καταγραφικο δε θα υπηρχε θεμα.
Νομιζω δεν εχει προβλημα θερμικης ανεσης ο ανθρωπος.
Το μονο ερωτημα ειναι αν καταπονειται και ποσο ο συμπιεστης.

δεν υπαρχει θεμα θερμικης ανεσης μονο η καταπονηση του συμπιεστη , βαζω σχεδια;γραμμα μς ζητηση 18 , εξωτερικη κατω των 8 βαθμων και η θερμοκρασια δωματιου ειναι 20,1 αυτη η εικονα ειναι απο χθες το βραδακι , το μονο που εχει αλλαξει ειναι οταν βαζεις ζητουμενη κατω απο 20 ανεξαρτητα εξωτερικης θερμοκρασιας τα on off τα κανει απο τα 180 watt , οπως βλεπετε ειναι αμετρητα τα on off

22222.png.0e92dc19f61114b1576f3623fc147f79.png

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
7 ώρες πριν, turbakiasss είπε

@liakjim να σε ρωτήσω, εσύ όταν έχεις αυτό το φαινόμενο με το Daikin, οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι πολύ κοντά στην ζητούμενη? Τι θέλω να πω: στο δικό μου το ftxm, το έχω με ζητούμενη 22 σχεδόν πάντα. Έχω ένα εξωτερικό θερμόμετρο και παρατηρώ ότι όταν φτάνει έξω 19-20 τότε πολλές φορές βρίσκω τον χώρο να έχει 23. Τις υπόλοιπες φορές είναι Μαξ 22.5. και εδώ έρχεται το ερώτημα. Θεωρείται το μηχάνημα υπεύθυνο για αυτή την αύξηση? Ότι δηλαδή αυτά τα 3 λεπτά με 200w - 3 λεπτά παύση οδηγούν στην υπερθέρμανση? Ή μήπως θα γινόταν ούτως η άλλως λόγω πχ ηλιοφάνειας που χτυπάει τους τοίχους και τις μπαλκονόπορτες? Δηλαδή μήπως τα βάζουμε με το κλιματιστικό ενώ σε αυτές τις οριακές συνθήκες ισορροπίας παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο? Από άποψη κατανάλωσης σίγουρα είναι επιβαρυντικό αλλά αν όλο το χειμώνα με έχει βγάλει ασπροπροσωπο χαλάλι οι 2-3 kw που ίσως κάψει παραπάνω αυτές τις ζεστές μέρες.

Κοίτα και εμένα ασπροπρόσωπο με έβγαλε.

Όταν έχει κρύο έξω ή όταν οι απώλειες του χώρου είναι πάνω από τα ελάχιστα watts του, είναι άριστο .

πχ χθες το βράδυ που έφτασε μέχρι και 5C έξω, όλη τη νύχτα ήταν στα 178W και διατήρησε με ζήτηση 22C, σταθερά 21.5C

629430400_Annotation2020-04-17075217.jpg.6adb6af9d785ab9c7234e91554e11a10.jpg

'509041735_Annotation2020-04-17075202.jpg.1bc16584497f42ad4cc06eccbd7c435b.jpg

Όταν όμως ζεστάνει ο καιρός, πχ έξω έχει 15-16 και εσύ μέσα θες 22, τότε αρχίζουν τα δύσκολα μιας και το κλιματιστικό μπαίνει σε λούμπα υπερθέρμανσης του χώρου, την οποία όπως έχουμε δει αδυνατεί να διαχειριστεί μιας και αυτό θα ανοιγοκλείνει ακατάπαυστα.

Εννοείται ότι αν το δωμάτιο το χτυπήσει ντάλα ήλιος θα μετρήσεις λάθος υπερθέρμανση αλλά στη δική μου περίπτωση , δουλεύει μεταμεσονύχτια μόνο οπότε οι μετρήσεις που έχω φέρει είναι χωρίς αυτή την επίδραση.

Εν κατακλείδι πιστεύω ότι το daikin θέλει να μπει σε πολύ συγκεκριμένους χώρους και ότι στην Ελλάδα θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στην πλειονότητα των περιπτώσεων για μικρούς χώρους.

Ένα κλιματιστικό με follow me τεχνολογία, ενώ συνήθως συνοδεύεται από άλλα χούγια (βλ. ποιότητα πλαστικών, μέτρια αποδοτικότητα κτλ), τελικά είναι σαφώς πιο ευέλικτο.

πχ χθες το βράδυ δούλεψε έτσι :

166026775_Annotation2020-04-17081315.jpg.20b5b096dd89b25ad3c6ffa22d8b82ee.jpg

Δημοσ.
8 ώρες πριν, turbakiasss είπε

Ότι δηλαδή αυτά τα 3 λεπτά με 200w - 3 λεπτά παύση οδηγούν στην υπερθέρμανση?

Εδώ το θέμα δεν είναι η υπερθέρμανση αλλά κατά ποσό αυτό το ατελείωτο on off έχει επίπτωση στη ζωή του συμπιεστή και στην αξιοπιστία του κλιματιστικου γιατί ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι λόγω αυτής της δυσλειτουργίας δεν θα πάρω στα χέρια το κλιματιστικό και 3νταξει όσο έχω εγγυηση λες δε βαριέσαι όμως το κλιματιστικό δε το αγοράζεις (εγώ τουλάχιστον) ούτε για να δουλεύει λίγες ώρες ούτε να το δουλέψω με περιορισμούς εγώ θέλω να το βάλω μπροστά τον Οκτώβριο που ξεκινάει να κάνει κρύο στους 21 βαθμούς και να το σβήσω όταν θα φτάσει το σπιτι να έχει 21 βαθμούς χωρίς να χρειάζεται να έχω κάποια πηγή θέρμανσης και να μην προβληματίζομαι γιατί κάνει αυτά που κάνει και έχω παραδείγματα τα άλλα δυο μου κλιματιστικα το shorai και το kuro τα οποία τα βάζεις στο 21 και δουλεύουν αδιάλειπτα όπως έχω δείξει με δεκάδες σχεδιαγράμματα όλο το χειμώνα που αναρτούσα εδώ 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Κοίτα και εμένα ασπροπρόσωπο με έβγαλε.

Όταν έχει κρύο έξω ή όταν οι απώλειες του χώρου είναι πάνω από τα ελάχιστα watts του, είναι άριστο .

πχ χθες το βράδυ που έφτασε μέχρι και 5C έξω, όλη τη νύχτα ήταν στα 178W και διατήρησε με ζήτηση 22C, σταθερά 21.5C

629430400_Annotation2020-04-17075217.jpg.6adb6af9d785ab9c7234e91554e11a10.jpg

'509041735_Annotation2020-04-17075202.jpg.1bc16584497f42ad4cc06eccbd7c435b.jpg

Όταν όμως ζεστάνει ο καιρός, πχ έξω έχει 15-16 και εσύ μέσα θες 22, τότε αρχίζουν τα δύσκολα μιας και το κλιματιστικό μπαίνει σε λούμπα υπερθέρμανσης του χώρου, την οποία όπως έχουμε δει αδυνατεί να διαχειριστεί μιας και αυτό θα ανοιγοκλείνει ακατάπαυστα.

Εννοείται ότι αν το δωμάτιο το χτυπήσει ντάλα ήλιος θα μετρήσεις λάθος υπερθέρμανση αλλά στη δική μου περίπτωση , δουλεύει μεταμεσονύχτια μόνο οπότε οι μετρήσεις που έχω φέρει είναι χωρίς αυτή την επίδραση.

Εν κατακλείδι πιστεύω ότι το daikin θέλει να μπει σε πολύ συγκεκριμένους χώρους και ότι στην Ελλάδα θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στην πλειονότητα των περιπτώσεων για μικρούς χώρους.

Ένα κλιματιστικό με follow me τεχνολογία, ενώ συνήθως συνοδεύεται από άλλα χούγια (βλ. ποιότητα πλαστικών, μέτρια αποδοτικότητα κτλ), τελικά είναι σαφώς πιο ευέλικτο.

πχ χθες το βράδυ δούλεψε έτσι :

166026775_Annotation2020-04-17081315.jpg.20b5b096dd89b25ad3c6ffa22d8b82ee.jpg

Θα αναφερθώ μόνο στο τέλος του ποστ σου και θα σε ρωτήσω αν έχεις καταγράψει τις συνολικές kw που έχει κάψει το Carrier και το Daikin από Νοέμβρη και μετά. Από την στιγμή που υπάρχει θερμική ισορροπία στο χώρο τότε το αμέσως επόμενο αντικειμενικό κριτήριο θεωρώ είναι η συνολική κατανάλωση. Τέλος, μην ξεχνάς ότι ένα κλιματιστικό με follow me θέλει αρκετό πειραματισμό για να φθάσει σε ένα επίπεδο να δουλεύει ισάξια ή και καλύτερα από ένα επώνυμο χωρίς. Πρόσφατο παράδειγμα, ο χρόνος που σου πήρε για να καταφέρεις το Αριστον των πεθερικών να το κάνεις να δουλέψει σωστά. Και αν μη τι άλλο είσαι από τους πλέον έμπειρους στους πειραματισμούς.

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Εδώ το θέμα δεν είναι η υπερθέρμανση αλλά κατά ποσό αυτό το ατελείωτο on off έχει επίπτωση στη ζωή του συμπιεστή και στην αξιοπιστία του κλιματιστικου γιατί ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι λόγω αυτής της δυσλειτουργίας δεν θα πάρω στα χέρια το κλιματιστικό και 3νταξει όσο έχω εγγυηση λες δε βαριέσαι όμως το κλιματιστικό δε το αγοράζεις (εγώ τουλάχιστον) ούτε για να δουλεύει λίγες ώρες ούτε να το δουλέψω με περιορισμούς εγώ θέλω να το βάλω μπροστά τον Οκτώβριο που ξεκινάει να κάνει κρύο στους 21 βαθμούς και να το σβήσω όταν θα φτάσει το σπιτι να έχει 21 βαθμούς χωρίς να χρειάζεται να έχω κάποια πηγή θέρμανσης και να μην προβληματίζομαι γιατί κάνει αυτά που κάνει και έχω παραδείγματα τα άλλα δυο μου κλιματιστικα το shorai και το kuro τα οποία τα βάζεις στο 21 και δουλεύουν αδιάλειπτα όπως έχω δείξει με δεκάδες σχεδιαγράμματα όλο το χειμώνα που αναρτούσα εδώ 

Κατάλαβα απόλυτα ποιος είναι ο προβληματισμός. Άραγε υπάρχει κάποιος με Daikin 10ετιας να δούμε αν δουλεύει με αυτή τη λογική? Θα ήταν ενδιαφέρον και θα μας έδινε μια εικόνα αν και κατά πόσο επιβαρύνεται ο συμπιεστής.

Επεξ/σία από turbakiasss
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Θα αναφερθώ μόνο στο τέλος του ποστ σου και θα σε ρωτήσω αν έχεις καταγράψει τις συνολικές kw που έχει κάψει το Carrier και το Daikin από Νοέμβρη και μετά.

Δεν έχω τόσο πολλά στοιχεία μιας και δεν είχα τότε τα πριζάκια.

Αλλά έχω δείξει ότι παρόλο που το daikin είναι σε χώρο με περίπου 20-25% περισσότερες απώλειες και είναι ρυθμισμένο στους 22 αντί για τους 21 του carrier και είναι αναμμένα τις ίδιες ώρες, έκαψε Φλεβάρη και Μάρτη που έχω πλήρη στοιχεία περίπου 60Kwh ανά μήνα

8a5427df73488aff535a85210a2604ce.png

όταν το carrier έκαψε 85Kwh

198992db17200ba6c5c453750af6cc5c.png

Δεν το συζητάω,. Το daikin είναι μακράν πιο αποδοτικό από το carrier.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

αν και κατά πόσο επιβαρύνεται ο συμπιεστής.

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μας απαντήσει η ίδια η daikin τουλάχιστον σε μένα και στον liakjim που έχουμε θέσει εγγράφως αυτή την ανησυχία 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@CptBill, σήμερα το πρωί κατάφερα και είδα df στο carrier (συγγνώμη για τη θολή φωτογραφία):

IMG-20200417-083521.jpg

Στα watts ήταν έτσι όπου το κυκλωμένο ήταν η φάση που έβγαλε df.

1104560227_Annotation2020-04-17103108_LI.jpg.e69c9a1fdb873d24655b1133f3a64fb0.jpg

Δεν είχε πάγο η μονάδα σε καμιά περίπτωση. Εξωτερική 8C.  Έγινε όταν από ενώ ήταν στους 21 (και δεν δούλευε ο συμπιεστής) το έβαλα 22 . Πήγε να πάρει, σήκωσε watts στην κυκλωμένη περιοχή, έκοψε με άκουσμα της 4όδης και έβγαλε df και μετά ξαναπήρε. Δεν ξέρω γιατί και τι σημαίνει.

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

@CptBill, χθες τη νύχτα κατάφερα και είδα df στο carrier (συγγνώμη για τη θολή φωτογραφία):

Δεν είχε πάγο η μονάδα σε καμιά περίπτωση. Εξωτερική 8C.  Έγινε όταν από 21 το έβαλα 22 . Πήγε να πάρει, σήκωσε watts στην κυκλωμένη περιοχή, έκοψε με άκουσμα της 4όδης και έβγαλε df και μετά ξανα πήρε. Δεν ξέρω γιατί και τι σημαίνει.

Τα κλιματιστικά μπορεί να μπούν σε defrost cycle ακόμα και όταν δεν υπάρχει πάγος στο στοιχείο . Τα κλιματιστικά δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την ύπαρξη πάγου . Αυτό γίνεται με έμμεσο τρόπο παίρνοντας τιμές απο συγκεκριμένα αισθητήρια θερμοκρασίας . Κάθε κατασκευαστής θέτει συγκεκριμένα παραμέτρους στην EEPROM της εξωτερικής πλακέτας και έτσι το κλιματιστικό μπαίνει σε defrost cycle όταν υπάρχει πιθανότητα να έχει πιάσει πάγο το στοιχείο .  

Παράδειγμα απο Gree σελίδα 28 του pdf: 
http://gree.wienkra.pl/files/produkty/cozy/Dokumentacja techniczna.pdf

Ενδιαφέρον άρθρο το οποίο διάβασα πριν λίγο :
Why Are Heat Pumps So Dumb About Frost?: https://www.energyvanguard.com/blog/74297/Why-Are-Heat-Pumps-So-Dumb-About-Frost

12 ώρες πριν, ektor1999 είπε

Καλησπέρα σε όλους ,επειδή ψάχνω για 2 9ρια για το σπίτι έχει κάποιος άποψη για το HISENSE MINI APPLE PIE 9000 BTU/h ;Για την ποιότητα ,την αξιοπιστία της εταιρίας ;

Δεν έχουμε ιδέα αν αξίζουν ή πόσο καλό ή κακό aftersales εχει η εταιρεία  αυτή .  Δεν έχει τύχει να αγοράσει κάποιος Hisense ακόμα . 

Το μοντέλο αυτό έχει 360 ευρώ  και δίνουν 5 χρόνια εγγύηση στο κλιματιστικό . 10 χρόνια στο συμπιεστή . Δεν έχουν αναρτήσει όμως τους όρους της εγγύησης οπότε δεν ξέρω αν θέτουν προϋπόθεση να πληρώνεις κάθε χρόνο συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση . 

Στα ίδια λεφτά παίρνεις κλιματιστικά με μεγαλύτερη εγγύηση και  χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση:

Για τί χρήση τα θες ; Ψύξη ή θέρμανση . Αν τα θες και για θέρμανση θα είναι κύρια πηγή θέρμανσης το κλιματιστικό ή θα το δουλεύεις μια στο τόσο στα πολλά κρύα ; 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

όταν υπάρχει πιθανότητα να έχει πιάσει πάγο το στοιχείο

Με 8C εξωτερική, σχετική υγρασία 50% και το κλιματιστικό να είναι σε stby (δούλευε ο μέσα ανεμιστήρας, κρατημένος ο συμπιεστής), η πιθανότητα να πιάσει πάγο είναι μηδενική.

Κάτι άλλο είναι.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/4/2020 στις 9:58 ΜΜ, liakjim είπε

To 41 είναι το προηγούμενο μοντέλο από το 51 με το R410 φρέον.

Για την αγορά προσοχή στο κόκκινο Banner στο https://www.tclgreece.gr/

Στο καταστημα που απευθήνθηκα  για την αγορά του tcl μου πρότειναν το cvmore intense cvinti 12 / cvinto 12 inverter r32, επειδή δεν έχουν ετοιμοπαράδοτα tcl. Ποιά η γνώμη σου να ψάξω αλλού για tcl xa51 ή να παω σε cvmore ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Με 8C εξωτερική, σχετική υγρασία 50% και το κλιματιστικό να είναι σε stby (δούλευε ο μέσα ανεμιστήρας, κρατημένος ο συμπιεστής), η πιθανότητα να πιάσει πάγο είναι μηδενική.

Κάτι άλλο είναι.

Μήπως είχε να δουλέψει αρκετή ώρα και έκανε προθέρμανση για μην σου πετάξει κρύο αέρα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...