Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Λοιπόν εβαλα το daikin στους 17 μέσα το δωμάτιο έχει 20,9 και η ένδειξη στονtp link παίζει στα  5,5 watt και 7,5 watt στα 7,5 watt ανοίγει τον ανεμιστήρα για καμία 20 άρια δευτερόλεπτα και ξαναπάει στα 5,5 watt περιμένω να δω πότε θα ανάψει και τι θα κάνει μετά 

εντωμεταξύ η εξωτερική είναι 13 βαθμοί αυτή την στιγμή 

Εντάξει μιλάμε για παράνοια το κλιματιστικό όπως περιεγραψα πιο πάνω στους 17 δεν άναβε και είχε μέσα 20.9 το βάζω λοιπόν στο 18 και αρχίζει να κάνει on off ανά τριλεπτο η ΜΟΝΗ διαφορά είναι ότι στους 18 τα on off τα κάνει όταν φτάνει στα 190 watt και όχι στα 210 που κάνει με θερμοκρασια ζητούμενη 20,  21 , και έτσι η εσωτερική θερμοκρασια παραμένει στους 20.9 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εντάξει μιλάμε για παράνοια το κλιματιστικό όπως περιεγραψα πιο πάνω στους 17 δεν άναβε και είχε μέσα 20.9 το βάζω λοιπόν στο 18 και αρχίζει να κάνει on off ανά τριλεπτο η ΜΟΝΗ διαφορά είναι ότι στους 18 τα on off τα κάνει όταν φτάνει στα 190 watt και όχι στα 210 που κάνει με θερμοκρασια ζητούμενη 20,  21 , και έτσι η εσωτερική θερμοκρασια παραμένει στους 20.9 

Άρα ισχύει αυτό που λέει ο @rbx1000 το κλιματιστικό έχει offset 4C ? 21C εσωτερική με 17C επιθυμητή,δεν δοκιμάζει να ανοίξει.. αν είναι μικρότερη η διαφορά όπως  επιθυμητή 18C (3C διαφορά με θερμοκρασία χωρου) βαράει άνοιγμα/κλείσιμο ανά τρία λεπτά;

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Είδες; Ξέρει τι κάνει η Daikin. Σου λέει, οκ στους 17 δεν παίρνω γιατί μάλλον στο ταβάνι θα έχει συσσωρευτεί αέρας στους 20 αλλά τώρα που το έβαλες 18 υποθέτω ότι εκεί πάνω έχει 21, οπότε ναι μεν παίρνω αλλά γρήγορα κόβω πριν προλάβω να ζεστάνω για να μην σκάσεις!

Είπαμε, για κάποιους είναι λογικό.

Προσωπικά δεν το καταλαβαίνω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είδες; Ξέρει τι κάνει η Daikin. Σου λέει, οκ στους 17 δεν παίρνω γιατί μάλλον στο ταβάνι θα έχει συσσωρευτεί αέρας στους 20 αλλά τώρα που το έβαλες 18 υποθέτω ότι εκεί πάνω έχει 21, οπότε ναι μεν παίρνω αλλά γρήγορα κόβω πριν προλάβω να ζεστάνω για να μην σκάσεις!

Είναι ακόμα ένας τρόπος να αποφύγει τα ψυχρά ρεύματα  , για μένα αυτή δεν είναι λογική πρακτική και δεν την συμμερίζομαι εγώ θέλω το κλιματιστικό να δουλεύει αδιάλειπτα όπως το shorai η όπως το kuro με το  I feel 

11 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Άρα ισχύει αυτό που λέει ο @rbx1000 το κλιματιστικό έχει offset 4C ? 21C εσωτερική με 17C επιθυμητή,δεν δοκιμάζει να ανοίξει.. αν είναι μικρότερη η διαφορά όπως  επιθυμητή 18C (3C διαφορά με θερμοκρασία χωρου) βαράει άνοιγμα/κλείσιμο ανά τρία λεπτά;

Ναι βαράει ανά τρίλεπτο on off 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Περιπου ετσι.
Αυτο δε σκεφτεται ταβανι, πατωμα, σοβατεπι κτλ.
Αυτο ξερει οτι με ζητουμενη 20 μολις διαβασει ο σενσορας 24 θα κοψω και μολις διαβασει 23 θα ξαναπαρω.
Μολις ξαναπαιρνει παει 24 και αναγκαστικα ξανακλεινει.
Το χειμωνα δεν ειναι προβλημα.

Το προβλημα ειναι οτι δεν κατεβαινει 147 βατ που λεει και δεν προλαβαινει να ισορροπησει.
Αν κατεβαινε αν δεν εξαφανιζοταν το προβλημα σιγουρα θα ειχε μικροτερη συχνοτητα το φαινομενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Περιπου ετσι.
Αυτο δε σκεφτεται ταβανι, πατωμα, σοβατεπι κτλ.
Αυτο ξερει οτι με ζητουμενη 20 μολις διαβασει ο σενσορας 24 θα κοψω και μολις διαβασει 23 θα ξαναπαρω.
Μολις ξαναπαιρνει παει 24 και αναγκαστικα ξανακλεινει.
Το χειμωνα δεν ειναι προβλημα.

Το προβλημα ειναι οτι δεν κατεβαινει 147 βατ που λεει και δεν προλαβαινει να ισορροπησει.
Αν κατεβαινε αν δεν εξαφανιζοταν το προβλημα σιγουρα θα ειχε μικροτερη συχνοτητα το φαινομενο.

Για μένα το πρόβλημα είναι ότι αν έχεις επιθυμητή 22C ,θα σταματήσει το συνεχόμενο άνοιξε κλείσιμο όταν φτάσει ο χώρος 26C (με θέρμανση όχι του κλιματιστικου,μέσω ήλιου καλοριφέρ κτλ) άρα μπορεί και για μήνες να ανοιγοκλείνει έτσι.. αν κάνει 400 ανοίγματα την ημέρα..είναι πολλαααααα τα ανοίγματα...  Μεγάληηηηη καταπόνηση,και άσκοπο ρεύμα..

Μέχρι και το Toyotomi ήταν πιο έξυπνο και δεν έκανε τέτοια...

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Για μένα το πρόβλημα είναι ότι αν έχεις επιθυμητή 22C ,θα σταματήσει το συνεχόμενο άνοιξε κλείσιμο όταν φτάσει ο χώρος 26C (με θέρμανση όχι του κλιματιστικου,μέσω ήλιου καλοριφέρ κτλ) άρα μπορεί και για μήνες να ανοιγοκλείνει έτσι.. αν κάνει 400 ανοίγματα την ημέρα..είναι πολλαααααα τα ανοίγματα... 

Η θερμοκρασια που διαβαζει η εσωτερικη μοναδα συνηθως δεν ειναι η θερμοκρασια του χωρου.
Επισης ολα εχουν καποιο οφσετ και θα κλεισουν με την ιδια ζητουμενη αλλο στους +2, αλλο στους +3, αυτο στους +4...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Η θερμοκρασια που διαβαζει η εσωτερικη μοναδα συνηθως δεν ειναι η θερμοκρασια του χωρου.
Επισης ολα εχουν καποιο οφσετ και θα κλεισουν με την ιδια ζητουμενη αλλο στους +2, αλλο στους +3, αυτο στους +4...

Αν κατάλαβα καλά δεν μιλάμε για το offset που κλείνει λόγο θερμόκρασιας το κλιματιστικό.. αλλά το offset που το ανοίγει.. 

Αν είναι ενα  κοινό offset αλλάζει το πράγμα..

Λογικά και ελπίζω του κλεισίματος να είναι +2C.

Κάποιο τεχνικό manual δεν έχουμε να δούμε;

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αν κατάλαβα καλά δεν μιλάμε για το offset που κλείνει λόγο θερμόκρασιας το κλιματιστικό.. αλλά το offset που το ανοίγει.. 

Αν είναι ενα  κοινό offset αλλάζει το πράγμα..

Λογικά και ελπίζω του κλεισίματος να είναι +2C.

+4 κλεινει
+3 ανοιγει
δεν πεφτει στα 150 βατ
ξαναπαει +4 και κλεινει
+3 ανοιγει
δεν πεφτει στα 150 βατ
ξαναπαει +4 και κλεινει
+3 ανοιγει....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

+4 κλεινει
+3 ανοιγει
δεν πεφτει στα 150 βατ
ξαναπαει +4 και κλεινει
+3 ανοιγει
δεν πεφτει στα 150 βατ
ξαναπαει +4 και κλεινει
+3 ανοιγει....

Αν αυτός είναι ο λόγος που το Daikin του @dimostr ανοιγοκλείνει 400 φορές την ημέρα (ανα τρία λεπτά) και είναι δηλαδή επιλογή της εταιρείας αυτό.. τραγικό.. ευτυχώς που δεν πήρα,και ούτε περνάει τώρα από το μυαλό μου να πάρω Daikin.(δεν κρίνω ούτε πως το κανει,ούτε γιατί το κάνει.. αλλά το αποτέλεσμα.. τσάμπα ταλαιπωρία για το μηχάνημα και τσάμπα κατανάλωση ρεύματος)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ,επειδή ψάχνω για 2 9ρια για το σπίτι έχει κάποιος άποψη για το HISENSE MINI APPLE PIE 9000 BTU/h ;Για την ποιότητα ,την αξιοπιστία της εταιρίας ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αν αυτός είναι ο λόγος που το Daikin του @dimostr ανοιγοκλείνει 400 φορές την ημέρα (ανα τρία λεπτά) και είναι δηλαδή επιλογή της εταιρείας αυτό.. τραγικό.. ευτυχώς που δεν πήρα,και ούτε περνάει τώρα από το μυαλό μου να πάρω Daikin.(δεν κρίνω ούτε πως το κανει,ούτε γιατί το κάνει.. αλλά το αποτέλεσμα.. τσάμπα ταλαιπωρία για το μηχάνημα και τσάμπα κατανάλωση ρεύματος)

Συμφωνώ, είναι χαζό .

Έβαλα το carrier χωρίς follow me και έχουμε τα κλασικά on-off από τα +800W

143712354_Annotation2020-04-16235128.jpg.72ee4bc7426f9e4db3814e975bd965d6.jpg

και σε μεγαλύτερη ανάλυση

74423180_Annotation2020-04-16235018.jpg.db2a3f0e796a9065006c31a3a9b83b56.jpg

και θερμοκρασία αέρα από τις περσίδες

1922101174_Annotation2020-04-17001855.jpg.71a8a1ef7b422cb33b63ed73f61bdda3.jpg

4 λεπτά λειτουργία, 4-5 λεπτά παύση. 

Σας θυμίζει κάτι;

Απλά κόβει από τα 800W αντί τα 200.

Η εφαρμογή τι λέει ;

Screenshot_2020-04-16-23-49-05-807_com.midea.carrier.jpg.9e0ccb2fb2d881f00c01d94b0af8c00d.jpg

Άρα με ρύθμιση 21, έφτασε να διαβάζει 26 για να κόψει. +5 δηλαδή.

Χαζό.

Το Fujitsu στο σαλόνι γιατί διαβάζει +1C και παρόλα αυτά έχω ακριβώς τη θερμοκρασία θέλω; Ούτε αυτό ξέρει ταβάνια, σοβατεπί κτλ

με ζήτηση 22 , έχει στον αισθητήρα 23

04633352f56f852c7c21a71f1fbe7b3c.png&key

Προσωπικά θεωρώ την υλοποίηση της Daikin υποδεέστερη και λυπάμαι για τον @dimostr που νομίζω τον προέτρεψα για το daikin (δεν θυμάμαι σίγουρα). Ευτυχώς στην περίπτωσή μου, ο χώρος απορροφά πιο εύκολα τα min watts οπότε σπάνια θα δω On-offs.

πχ τώρα δίνει 182W για 22C ζήτηση και λογικά θα πάει έτσι μέχρι το πρωί.

1512983207_Annotation2020-04-17000841.jpg.43d082f672b6632aac1491a4edbd6b43.jpg

Υπερθερμάνσεις όμως έχω όπως έχω ξαναδείξει. Πολλές φορές έχω βρει το δωμάτιο ακόμα και στους 23.5C . Για μένα δεν είναι αποδεκτό.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

@liakjim να σε ρωτήσω, εσύ όταν έχεις αυτό το φαινόμενο με το Daikin, οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι πολύ κοντά στην ζητούμενη? Τι θέλω να πω: στο δικό μου το ftxm, το έχω με ζητούμενη 22 σχεδόν πάντα. Έχω ένα εξωτερικό θερμόμετρο και παρατηρώ ότι όταν φτάνει έξω 19-20 τότε πολλές φορές βρίσκω τον χώρο να έχει 23. Τις υπόλοιπες φορές είναι Μαξ 22.5. και εδώ έρχεται το ερώτημα. Θεωρείται το μηχάνημα υπεύθυνο για αυτή την αύξηση? Ότι δηλαδή αυτά τα 3 λεπτά με 200w - 3 λεπτά παύση οδηγούν στην υπερθέρμανση? Ή μήπως θα γινόταν ούτως η άλλως λόγω πχ ηλιοφάνειας που χτυπάει τους τοίχους και τις μπαλκονόπορτες? Δηλαδή μήπως τα βάζουμε με το κλιματιστικό ενώ σε αυτές τις οριακές συνθήκες ισορροπίας παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο? Από άποψη κατανάλωσης σίγουρα είναι επιβαρυντικό αλλά αν όλο το χειμώνα με έχει βγάλει ασπροπροσωπο χαλάλι οι 2-3 kw που ίσως κάψει παραπάνω αυτές τις ζεστές μέρες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...