Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια low badget μαρκα κλιματιστικών με αξιοπρεπή σχεση ποιότητας τιμής. Φυσικά ξερω οτι, ότι πληρώνει παίρνει κανείς αλλά επειδή αφενός δεν έχω ιδέα απο κλιματιστικά, αφετέρου το budget ειναι περιορισμενο θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ενδιαφερομαι για 12αρι με έμφαση κατα κύριο λόγο στην ψύξη. Εγγύηση και εξτρα λειτουργιες wifi κλπ δε με πολυενδιαφέρουν, οπως και η ενεργειακή κλαση. Κύριο ζητούμενο η απόδοση, η τιμή, η αντοχη σε αρκετες εως πολλες ωρες χρησης και εφόσον εχω την πολυτέλεια ο οχι υπερβολικός θόρυβος. Ευχαριστώ.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Saouthpaw είπε

Καλησπέρα, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια low badget μαρκα κλιματιστικών με αξιοπρεπή σχεση ποιότητας τιμής. Φυσικά ξερω οτι, ότι πληρώνει παίρνει κανείς αλλά επειδή αφενός δεν έχω ιδέα απο κλιματιστικά, αφετέρου το budget ειναι περιορισμενο θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ενδιαφερομαι για 12αρι με έμφαση κατα κύριο λόγο στην ψύξη. Εγγύηση και εξτρα λειτουργιες wifi κλπ δε με πολυενδιαφέρουν, οπως και η ενεργειακή κλαση. Κύριο ζητούμενο η απόδοση, η τιμή, η αντοχη σε αρκετες εως πολλες ωρες χρησης και εφόσον εχω την πολυτέλεια ο οχι υπερβολικός θόρυβος. Ευχαριστώ.

Μπορείς να κοιτάξεις 2- 3 σελίδες προς τα πίσω. Έχει απαντηθεί. TCL ...

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Saouthpaw είπε

Αν δουλέψει πολλές ώρες,ίσως να άξιζε να επένδυες σε κλιματιστικό με μεγάλο seer ώστε να προσδοκάς σε απόσβεση λόγω χρήσης.

Παράδειγμα https://www.bestprice.gr/item/2155157416/inventor-nemesis-pro-n2vi32-12wifin2vo32-12.html

Αν θες να πας πιο χαμηλά, προτείνω να περίμενες για καμιά προσφορά προς τα τέλη Μαίου (λογικά).

Εκεί θα μπορέσεις να πάρεις το midea mission ii https://www.bestprice.gr/item/2155328521/midea-mission-ii-mb-12n8d6-imbt-12n8d6-o.html

Πιθανότατα να το βρεις κάπου 450€ εγκατεστημένο ( νομίζω το φέρνει το mediamarkt).

Ακόμα πιο κάτω, τότε το TCL XA51 https://www.alphaclimagr.gr/product/1409112/tcl-elite-tac-12chsa-xa51-klimatistiko-r32-inverter.html

Δεν έχει το τέλειο seer αλλά είναι φθηνό. Το ΧΑ412 είναι ίδιο σε πιο αθόρυβη φάση (και με wifi).

Τώρα που θα σταθεί η μπίλια ανάμεσα στην απόσβεση και στην απόδοση, εξαρτάται από τις ώρες χρήσης.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Με απασχολεί το κομμάτι του θορύβου στην θέρμανση, μιας και θα τοποθετηθεί σε υπνοδωμάτιο σαν κυρια πηγή θερμότητας...

Κάποιο άλλο θέμα δεν φαντάζομαι να υπάρχει..

Νομίζω τότε όλες οι επιλογές είναι κορυφαίες. Στο κομμάτι του θορύβου, τα 19db δεν νομίζω να θεωρούνται ενοχλητικά καθώς πρακτικά είναι τίποτα. Ωστόσο, εσύ ξέρεις πόσο ευαίσθητος είσαι στον ύπνο και αν ακόμα και αυτή η ελάχιστη στάθμη θα σε ενοχλεί. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, liakjim είπε

Αυτό με το dF το ανάβει και το carrier ανεξαρτήτως εξωτερικής. Δεν είναι defrost αλλά το σύστημα για να μη φέρει κρύο αέρα μέσα. Κρατάει περίπου 30' .

ΥΓ Τι εννοείς "ένας χρήστης" ; Εσύ δεν είσαι στο video;

Χμμμ. Όταν βγάζει το df  το δικό σου κάνει τη συμπεριφορά του defrost? Δλδ ξαφνικό ξεφυσημα  της τριοδης λόγο της εναλλαγής λειτουργίας λόγο defrost?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, CptBill είπε

Χμμμ. Όταν βγάζει το df  το δικό σου κάνει τη συμπεριφορά του defrost? Δλδ ξαφνικό ξεφυσημα  της τριοδης λόγο της εναλλαγής λειτουργίας λόγο defrost?

Ναι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι.

Έχεις ψάξει καθόλου επεξήγηση από το τεχνικο εγχειρίδιο? Γιατί το κάνει?

Σε εμένα νομίζω ότι το κάνει για 5 λεπτά πχ.

Και το (απλό) εγχειρίδιο αναφέρει ότι πρόκειται για defrost.

Τώρα που ζέστανε ο καιρός σταμάτησε να το κάνει πάντως. Typical.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, CptBill είπε

Να σου πω. Μόλις ανακάλυψα ότι υπάρχει το df και το cf

645399790_Annotation2020-04-13213326.jpg.01794c428ada85b052f19b0aba1154bf.jpg

Δεν είμαι σίγουρος πιο είδα από τα 2.

Πάντως όταν συμβαίνει ακούω τον ήχο της τρίοδης και σκάει. Καμιά φορά με ξυπνάει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Να σου πω. Μόλις ανακάλυψα ότι υπάρχει το df και το cf

645399790_Annotation2020-04-13213326.jpg.01794c428ada85b052f19b0aba1154bf.jpg

Δεν είμαι σίγουρος πιο είδα από τα 2.

Πάντως όταν συμβαίνει ακούω τον ήχο της τρίοδης και σκάει. Καμιά φορά με ξυπνάει.α

Α γεια σου. Και σε εμένα έχει το cf.

Αλλά κάνει df.

Καταραμένα κλιματιστικά. Αυτά και το 5G, τεχνολογίες του διαβόλου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αν δουλέψει πολλές ώρες,ίσως να άξιζε να επένδυες σε κλιματιστικό με μεγάλο seer ώστε να προσδοκάς σε απόσβεση λόγω χρήσης.

Παράδειγμα https://www.bestprice.gr/item/2155157416/inventor-nemesis-pro-n2vi32-12wifin2vo32-12.html

Αν θες να πας πιο χαμηλά, προτείνω να περίμενες για καμιά προσφορά προς τα τέλη Μαίου (λογικά).

Εκεί θα μπορέσεις να πάρεις το midea mission ii https://www.bestprice.gr/item/2155328521/midea-mission-ii-mb-12n8d6-imbt-12n8d6-o.html

Πιθανότατα να το βρεις κάπου 450€ εγκατεστημένο ( νομίζω το φέρνει το mediamarkt).

Ακόμα πιο κάτω, τότε το TCL XA51 https://www.alphaclimagr.gr/product/1409112/tcl-elite-tac-12chsa-xa51-klimatistiko-r32-inverter.html

Δεν έχει το τέλειο seer αλλά είναι φθηνό. Το ΧΑ412 είναι ίδιο σε πιο αθόρυβη φάση (και με wifi).

Τώρα που θα σταθεί η μπίλια ανάμεσα στην απόσβεση και στην απόδοση, εξαρτάται από τις ώρες χρήσης.

Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση. Θα παραγγείλω το TCL . Βλεπω και αυτο το XA41 που είναι πολύ φτηνό. Αυτό δεν το προτείνετε ? Η διαφορα του με το XA412 είναι μονο το wifi ?

1 ώρα πριν, anikologr είπε

Μπορείς να κοιτάξεις 2- 3 σελίδες προς τα πίσω. Έχει απαντηθεί. TCL ...

Ευχαριστώ !!!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Saouthpaw είπε

Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση. Θα παραγγείλω το TCL . Βλεπω και αυτο το XA41 που είναι πολύ φτηνό. Αυτό δεν το προτείνετε ? Η διαφορα του με το XA412 είναι μονο το wifi ?

To 41 είναι το προηγούμενο μοντέλο από το 51 με το R410 φρέον.

Για την αγορά προσοχή στο κόκκινο Banner στο https://www.tclgreece.gr/

19 λεπτά πριν, CptBill είπε

Α γεια σου. Και σε εμένα έχει το cf.

Αλλά κάνει df.

Θα στοιχημάτιζα ότι έχω δει να γράφει df αλλά τώρα μαζί σου ανακάλυψα ότι υπάρχει και το cf , οπότε μιας και οπτικά μοιάζουν, δεν είμαι σίγουρος. Μέχρι τώρα το θεωρούσα φυσιολογικό μιας και κρατάει λίγο και νόμιζα ότι θα ήταν το cold draft prevention.

Πάντως σκάει η τρίοδη σαν από defrost και μάλιστα είναι τόσο έντονο το φσσσσσσσσσσσττττττ που με έχει ξυπνήσει.

Νομίζω ότι το έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα που δεν είχε κρύο.

Θα έχω το νου μου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Με απασχολεί το κομμάτι του θορύβου στην θέρμανση, μιας και θα τοποθετηθεί σε υπνοδωμάτιο σαν κυρια πηγή θερμότητας...

Κάποιο άλλο θέμα δεν φαντάζομαι να υπάρχει..

θα το χρησιμοποιείς δηλαδή καθημερινά καθ όλη την διάρκεια του ύπνου ή μόνο στα μεγάλα κρύα ; Σε ρωτάω για να δω αν αξίζει να σου προτείνω ακριβά μοντέλα που προσφέρουν υψηλή οικονομία ρεύματος .

1 ώρα πριν, CptBill είπε

Το dF στα Midea είναι Defrost λειτουργία . 

Δημοσ.

Και εμένα το Samsung aqv12msan μου είχε πετάξει κάτι df η cf με κάτι τσφφφφ σαν εκτονώσεις και σταμάτησε να δουλεύει στην θέρμανση,τώρα βγάζει απλό αέρα σαν να είναι στην λειτουργία fan ενώ η εξωτερική μονάδα και ο συμπιεστής φαίνεται να λειτουργούν. Εάν το ανοιγοκλεισω καμία 30-40 φορές καμιά φορά μπορεί να δουλέψει. Μήπως έχει συμβεί και σε άλλον; όπως έγραψα και σε προηγούμενο post μου το έχω ξεγράψει και πιστεύω να το αντικαταστήσω μέχρι το χρόνου το φθινόπωρο αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ακριβή αγορά και με πονάει. Το κλιματιστικό είναι του 2008. Φρέον έχει ελεγχθεί και είναι οκ. Εάν έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο και έχει βρει λύση ας επικοινωνήσει διαφορετικά μην ασχοληθείτε,το έχω πάρει απόφαση ότι θα βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού η θέρμανση με κλιματισμό απαιτεί αγορά από το....πάνω ράφι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

θα το χρησιμοποιείς δηλαδή καθημερινά καθ όλη την διάρκεια του ύπνου ή μόνο στα μεγάλα κρύα ; Σε ρωτάω για να δω αν αξίζει να σου προτείνω ακριβά μοντέλα που προσφέρουν υψηλή οικονομία ρεύματος .

Κύρια πηγή θέρμανσης θα είναι.

4 ώρες πριν, turbakiasss είπε

Νομίζω τότε όλες οι επιλογές είναι κορυφαίες. Στο κομμάτι του θορύβου, τα 19db δεν νομίζω να θεωρούνται ενοχλητικά καθώς πρακτικά είναι τίποτα. Ωστόσο, εσύ ξέρεις πόσο ευαίσθητος είσαι στον ύπνο και αν ακόμα και αυτή η ελάχιστη στάθμη θα σε ενοχλεί. 

Κοίτα, όντως το κομμάτι του θορύβου είναι "υποκειμενικό, απλά 19db είναι χαμηλά...Οπότε μάλλον προς daikin θα πάω!!! 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SHARKY75 είπε

Και εμένα το Samsung aqv12msan μου είχε πετάξει κάτι df η cf με κάτι τσφφφφ σαν εκτονώσεις και σταμάτησε να δουλεύει στην θέρμανση,τώρα βγάζει απλό αέρα σαν να είναι στην λειτουργία fan ενώ η εξωτερική μονάδα και ο συμπιεστής φαίνεται να λειτουργούν. Εάν το ανοιγοκλεισω καμία 30-40 φορές καμιά φορά μπορεί να δουλέψει. Μήπως έχει συμβεί και σε άλλον; όπως έγραψα και σε προηγούμενο post μου το έχω ξεγράψει και πιστεύω να το αντικαταστήσω μέχρι το χρόνου το φθινόπωρο αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ακριβή αγορά και με πονάει. Το κλιματιστικό είναι του 2008. Φρέον έχει ελεγχθεί και είναι οκ. Εάν έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο και έχει βρει λύση ας επικοινωνήσει διαφορετικά μην ασχοληθείτε,το έχω πάρει απόφαση ότι θα βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού η θέρμανση με κλιματισμό απαιτεί αγορά από το....πάνω ράφι.

Δε χρειάζεται να πληρώσεις μια περιουσία για να πάρεις κλιματιστικό για θέρμανση . 12άρι τίμιο κλιματιστικό για θέρμανση βρίσκεις και με 400-500 ευρώ . Αν θες όμως να αγοράσεις το πιο οικονομικό σε λειτουργία στην θέρμανση οκ φτάνουμε και τα 1200 ευρώ για 12άρι . 

Εψαξα να βρω τη λίστα με τους κωδικούς σφαλμάτων για το μοντέλο σου αλλά δεν βρήκα τίποτα για να σε βοηθήσω . Το χεις αρκετά χρόνια .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...